Аблация на сърцето - 6

• 86 431
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Таня, за съжаление сам се карам, какво да се прави работата ми е такава , този месец вече за втори път съм в Турция, 400-500 км не ми пречат. newsm78

# 346
Добър ден!
Моите екстрасистоли ги усещах като силно прескачане, т.е. сърцето прави туп туп и сякаш спира/прескача и пак така...всеки втори удар беше екстрасистола, а се е случвало и всеки първи, но много рядко. Ако прочетете за бигемения или тригемения и ще разберете какво имам в предвид. Освен това когато ми беше много силно прескачането и продължаваше с часове, често ми се ходеше по малка нужда, буквално през 15-20 мин. И като добавим тежестта и стягането зад гръдната кост, ставаше още "по-чудесно"!

# 347
  • София - Бургас
Здравейте,
Днес съм първи ден без хапче за сърце Wink Blush
Добре се чувствам:) Hug Flutter
Много сдъм добре даже Laughing

# 348
Здравейте,
Днес съм първи ден без хапче за сърце Wink Blush
Добре се чувствам:) Hug Flutter
Много сдъм добре даже Laughing

Калейче, направо си за завиждане!! Благородно от моя страна...много ми се иска и аз да изхвърля всички лекарства! Имам чуството, че от тях ми става по-зле....
ПОЗДРАВЛЕНИЯ!   bouquet smile3501 newsm35 и така да продължава Simple Smile

# 349
Да взема да драсна и аз някой ред  Laughing Laughingда не мислите, че съм ви забравила.Чувствам се прекрасно(да не ми е урки)Тази година съм решила да пътувам много.Засега ми действа само положително.Да ви кажа откакто изхвърлих всички хапчета включително и валериана и спрях да му мисля много започнах да живея отново.....да не си проверявам пулса през 10 минути или да мисля сега как ли ще ми понесе сърцето това или онава....Все пак живота е прекрасен момичета и момчета.Пожелавам ви само положителни емоции това лято.

# 350
Браво, Калейче! Heart Eyes Само така! Grinning

Теди, и на теб браво! Hug

# 351
Много приятна активност ! Само Жорко някъде се покри ...

# 352
Тук съм, тук съм  Embarassed Чета ви постоянно и не съм изпуснал и един ред  Peace Просто се радвам как всички един по един се връщате към нормалния начин на живот  Hug
Аз съм си добре, от време на време пак си имам екстрасистоли (сигурно е от жегата, не знам Grinning). Другия месец правя една година от аблацията   bigdance2

# 353
  • в джунглата
   Май всички сме с екстрасистоли, умиране има- отърване от тях няма  Wink важното е да са единични.
При мен например, дори и след едно притупкване после около 1-2 часа чувствам празнота и съм в очакване.
   За преяждането и екстрасистолите гледам че при всички ни е еднакво, но нали аз съм извънземна при мен и като огладнея е така. Ям през 2-3часа едва ли не, за да не се бунтува сърцето.

# 354
Здравейте! Кардиологът ми тук в София веднъж каза, че не мисли, че стомахът е причина за сърдечните проблеми. Не и директна причина. Примерно за моя случай ми обясни,че е възможно при мен мъжденето да се дължи на вагуса. Нарече го вагусово мъждене. Това е нерв доколкото знам. Връзката със стомаха я обясни така: когато ти се раздразни стомахът от ядене, киселини, подуване и т.н. той дразни вагуса и това се отразява на сърцето, което е по чувствително и се провокира мъждене. Звучи логично. В интерес на истината тази материа е много-много обширна и необятна. Скоро четох документ с указания как да разчетем ЕКГ. Голям документ - 81стр. Бяха описани много неща, всякакви сегменти, вълни, отвеждания, бедрени блокове, мъждене/трептене на предсърдия/камери, кое кога се възбужда, какъв е пътя на сигнала, синдромът на болния синусов възел, синдром на Бругада (страшен синдром) , механизма на екстрасистолите... После попрочетох за бругадата, за някакви St елевации, тотално ми се замота главата , но е толкова интересно ... Докато четеш материала/ите се чудиш как изобщо тези системи успяват да функционират нормално в телата ни... Някой чувал ли е нещо за този синдром на Бругада? Той е опасен и може да причини Внезапна сърдечна смърт (ВСС) при млади пациенти, като причини камерни аритмии от типа : мъждене.. трептене може би..? Стряскащо е... В листовката на Ритмонорм като страничен ефект също е описан ... И се препоръчва да се следи ЕКГ при прием на този медикамент...

# 355
Толкова камъни хвърлихте в моята градинка тези дни , че ми идва да заобикалям форума отдалече. Само аз пия ритмонорм , доколкото разбирам . 😥
На мене ми действа добре схемата или си въобразявам, че е така , но това е без значение. Важен е резултата. Иначе няма лекарство без странични действия. Дори аспирина и витамин С правят дупки в стомаха. Признавам, че предпочитам да съм по-повърхностно информирана, тъй като дори с анатомията си не съм запозната добре, какво ли оставало за функциите на организма . Изобщо знам колко не знам и не мисля, че е възможно с четене на непознати термини да се стигнат познанията дори и на студент по медицина . Така че ,мили хора , не задълбавайте толкова извън темата . То нали и керемиди има по покривите още ...
ПП . Извинявам се, не бях ясна,пишете колкото и каквото ви вълнува, но не измъчвайте себе си с разни лоши мисли.

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 17:20 от Tanya Radeva

# 356
  • София
Поздрави и от мен!Точно така,Таня,важно е да бъдем позитивни и да не дълбаем в проблемите ни.Иначе и аз съм забелязала че след хапване на сърчицето му е по-тежко и притупва.Това се получава понякога дори и преди ходене по голяма нужда колкото и да е странно.Не знам дали някой от вас го е забелязал...

# 357
Вега, как сте? Hug
Имате ли поражения от наводнението? Rolling Eyes

Танче, права си, по-добре да не знаем всички болести! Wink

Но ми беше итересно да науча за вагусовия нерв. Peace
turntablism, благодаря!   bouquet

# 358
Много се колебах дали да напиша предния си постинг и май наистина не трябваше. Аз също предпочитам да не знам някакви неща, защото покрай всичко това със сърцето съм станал хипохондрик от части и всяка нова болест ми с енабива в главата, а може д аима и други като мен, като така не им правя услуга. Извинявам се! Аз съм убеден, че всички тези лоши неща са далеч от нас Simple Smile

Искам да споделя нещо, преди време когато започнаха моите проблеми и дори не знаех, че е мъждене, влизах във форума и четях темите за аблация. Сред нощите останал безсънен от гадната аритмия, с уплаха търсех утеха във вашите истории... Когато виждах постинг на ВегаСтар ми ставаше едно топличко с тази клатушкаща се луничка, стопляше ми се сърчицето като на малко детенце Simple Smile Сега Вега като писа се сетих и отново ме превзе това чувство ...топло чувство : ))))) , , бъдете Здрави!!!

# 359
Вега е много слънчево момиче, не само аватарът ѝ е топъл! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт