Аблация на сърцето - 6

• 86 411
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
Привет от мен . Прочетох последните мнения и реши и аз да си кажа мнението . Относно четенето из интернет и информацията аз си приписвах повечето болести и се чувствах по - зле .  Дори ме пращаха на психолог след ЕФИ-то ми но аз не отидох. Просто спрях да чета и да си втълпявам в главата какво ли не . Относно ритмонорма , Таня , аз съм го пил горе долу година и нещо, 3 пъти по 150мг, стигнах до 4 по 150мг. в един момент . При мен в началото много помагаше, чувствах се добре, но след година някъде прием започна да отслабва ефекта . Както знаете той е до 8 и над 8часа . При мен започна да действа не повече от 5-6 след което изпитвах нужда от нова доза. След ефи-то ми др. Протич на контролния ми преглед в НКБ препоръча да го спря . Аз лично бях като пристрастен към него , но след като ми каза че с тая комбинация конкор и ритмонорм най много да си причиня някоя опасна аритмия и се уплаших, просто го спрях. Вече година и нещо съм изпил 2 хапчета в случай на нужда ( при последния ми пристъп ме спаси ) .

# 361
  • София
Дева,за щастие при нас няма поражения от дъждовете,дай Боже да не се случват проблеми никъде повече.Много ми стана приятно че съм предизвикала топло чувство,макар и от разстояние Simple Smile Хубава вечер на всички!

# 362
Turntablism,не съжалявай за написаното !  Това е смисълът на групата ни за взаимопомощ , и когато ти е криво , и когато си обнадежден , да споделяш настроенията си с хора, които те разбират най-добре.
Тео, конкор и ритмонорм не са ли несъвместими ? Всъщност док те е предупредил за комбинацията или за всяко едно от лекарствата, че са опасни?

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 07:01 от Tanya Radeva

# 363
Здравейте!

Танче , на мен моят кардиолог ми каза, че е добре да започна с ритмонорма, щом само с конкор н мога да овладея пристъпите. (това беше преди да отида в ИТалия на преглед) Идеята му беше да пия ритмонорма + конкора, който си взимах до тогава. Обяснението : ритмонорм може да причини сам по себе си аритмия (проаритмия, тя се причинява в следствие на антиаритмици), а конкора (блокера) е за да предотврати тази аритмия. С една дума (добре де, малко повече от една) схемата за лечение с ритмонорм според него беше добре да включва и блокер. Друго което ми каза е, че има хора, които пият ритмонорм с години и години и ако в началото още няма противопоказания то няма проблем да си го пият. Както винаги казваме, всеки организъм е индивидуален Simple Smile Така че филма не е толквоа страшен колкото го изкарах по горе, за което се извинявам пак .. Аз тези дни смених времето за прием на конкора, вече го вимам нощем преди лягане и сякаш успях да преборя пристъпите за сега, мина месец и отгоре откакто не съм имал дълготраен пристъп, а само потропвания понякога вечер... Лек работен ден на всички!

# 364
  • Пловдив
Таня , не знам дали конкор и ритмонорм са съвместими , в листовката на конкор пише за комбинация с пропафенон ( ритмонорм ), че трябва по-внимателно да се проследи ефекта от комбинацията. Аз като ги пиех и двата препарата се чувствах добре, не съм забелязал нещо като странични действия. Относно втория ти въпрос, Доктора ме предупреди че с двата медикамента съм един вид на двойна антиритмична терапия, което в моя случай не е наложително и е по-скоро опасно и  ми спря ритмонорма. 

# 365
Подведох ви неволно. Обърках двата щата -конкор и кордарон . Зададох въпрос, защото сте толкова млади още, а знам, че кордарона прави големи бели .
В момента и аз съм на ритмонорм с бетаблокер ( беталок ЗОК с тенденция до " юбилея" от аблацията да спра Ритмонорма. Засега съм добре. Нещо повече, спрях лекарството за кръвно , защото комбинацията ми подейства и в тази насока.
Радвам се на заблудата си, защото доведе до добра дискусия с полезна информация .
Приятен дъждовен уикенд на всички !
Дева, къде изчезна шоколада? Не че картинката не е романтична ...

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 22:17 от Tanya Radeva

# 366
Добър вечер хора!
Интересни неща сте си писали тия дни по форума.  Simple Smile
Почти всичко ми е адски познато! Това за вагуса е 100% вярно! Най-дългя нерв в нашия рганизъм отговорен за ритъма на сърцето. "Чупи" се от голям стрес и става лошо - получаваме всичките тези сърдечно-ритъмни проблеми. И този синдром Бругада е страшно нещо, за което моите доктори ме убеждават, че като съм с пейс няма риск да ми се случи ВСС, не че го имам този синдром, ама....Но най-добре за психиката ни е да не четем всичко това из нета...не че не е интересно, но е адски утежняващо...започваме да виждаме признаци на какви ли не сърдечни болести и се ошашкваме.....
Аз от ноември 2014 съм на ритмонорм. Много се надявах след имплантирането на пейса да ми го спрат, но не....даже го увеличиха. По едно време ми включиха бета-блокер бизогама, което влоши още повече нещата с аритмията...Спряха тези, дадоха ми кордарон - него го издържах само 10 дена....и изобщо толкова експерименти си направиха докторите, че направо ми е ясно как и те не са наясно на 100% какво точно ни се случва и как да го овладеят....затова експерименти на "наш" гръб...след кордарона отново почнах с ритмонорма и  в комбинация с друг бетаблокер и антиритмик - сотахексал. В допълнение обаче нещо ми пипнаха настройките на пейса...и....изведнъж чудеса - от 3 седмици една екстрасистола не съм усетила или  каквато и да е аритмия....за сметка на това настъпиха изменения в ЕКГ-то ми, които много ме шашнаха в началото...от 3 дена вече и това не го мисля след като прочетох, че този сотахексал предизвиква такива ЕКГ изменения.....и въобще както ми казва единия от кардиолозите - не е важно толкова лекарството, важна е дозата Simple Smile....а аз адски мразя каквито и да е лекарства!
Както и да е - положителното мислене и игнорирането на купищата информация в нета също много помага!

Да сте живи и здрави всичките и да се радвате на живота всеки един ден!

Приятна вечер! Simple Smile

# 367
  • София - Бургас
Mili hora, privet:)
Ne znam koi den sam bez lekarstvo, spriah da gi broia - ama sam mnogo dobre, chuvatvam se prekrasno:) sarchitseto e zdravichko i izdarja - shtom vchera ne iztarpi na tselodnevnata mi iaka chsita kogato mih prozortsi, komarniti, balkon, bani, dush kabini i tn i vsichko nakup - shampionche e Grinning
Otseliah, zdravichka sam :*
Malko imam problemi sega s kosata - mnogo pada, chak shepi teglia... vsichko vkashti e s kosa ot men... oshte ne sam vzela merki, no si e pritednitelno de Sad
Vsichko drugo mi e ok:)
(HUG you)

# 368
Калейче, много странно е това с косата. newsm78
По принцип от желязото се укрепва.

# 369
  • София - Бургас
Да и селен пия, който също уж е благоприятен  Shocked

# 370
Да, и той е важен за косата. Peace

Наистина е странно? Thinking

# 371
Калейче, пожелавам най-тежките ти проблеми да са все такива-козметични. Аблация или паднали десет косъма-изберете моля ! 😘

# 372
Танче, хем си права, хем не е точно така. Tired

Преди десетина години имах страхотен косопад, направо се бях отчаяла и се виждах в най-скоро време с перука... Sad
Слава Богу, оправиха се нещата! Peace

# 373
Минавам да ви гушна, за да знаете, че ви следя!  Hug

# 374
Добро Утро на всички,
Някой знае ли дали има разлика между конкор-кор 2,5мг и конкор 5мг, последните месеци съм на конкор-кор 2,5мг по две на ден и както съм писал съм ОК с изключение на екстрасистули от време на време.
Последния път в аптеката ми дадоха конкор 5мг и ми казаха да пия по една половинка сутрин и вечер и последните дни не съм добре - по често усещам сърцебиене даже апарата за кръвно ми показа аритмия вчера сутринта, някой ако е имал подобен проблем моля да сподели.
Пожелавам Ви лека весела и ритъмна седмица.

Общи условия

Активация на акаунт