Отговори
# 135
Стягане или втвърдяване на корема. Има подготвителни към края на бременността, те не болят, просто корема ти става твърд. За раждането там е ясно, не може да се сбъркат. В по-ранни месеци, ако имаш такива усещания, втвърдяване, стягане на корема се обади на АГ.
Мерси  newsm78

# 136
Ифко, Денис много хубaво ти е описaлa контрaкциите. Aз сaмо бих допълнилa aко имa болки с втърдявaниятa - зaдължително нa лекaр.

С преднaтa бременност си мaхнaх обицaтa нa пъпa в пети месец. Две години по-късно дупкaтa още не се е зaтворилa.

Aз бих нaпомнилa дa мaхнете пръстените и хaлките. Много се подубaт пръстите в по-нaпреднaлa бременност. Нa еднa мaмa в Шейново викaхa по спешност човек през нощтa дa й ги режaт, пръстените имaм в предвид  Peace

# 137
Амиии не очаквах да ти светне що е то контракция... И аз така се почесвах с предната бременост. Simple Smile Нормално е да се чудиш що е то. Ако някоя друга мама с повече опит може да обясни по-добре от мен... Simple Smile

# 138
Ами за сега утихна ,отпусна е и заспа милата,но утре ще се обадим да кажат какво да правим,и друго понеже не искаме да поемаме риск за правин инвазивен тест ,смятаме да ходим в одрин ,най веооятно другата седмица.Идеята е там да направим кръвен безопасен тест ,няма как ще се набутваме пак с много паричка,но предпочитам да не е бодат,проблема не е болката ,а риск от увреждане на бебче.Ако има някой да ходи мога да каза от 3 до 8 човека:)

# 139
  • Калифорния
ifko, а защо чак в Одрин? Това не е ли теста дето и тук го правят (Пренатест)?

# 140
именно ,но тук ти взимат кръв и е прщат еди къде си и под 1800 лева,няма,а там за 700 евро изледват 7 компонента,за разлика от тук коит за повече пари само един или два.типично по нашенски.Хем застарява нацията хем не ги е еня ,кой как се оправя

# 141
аз съм от Дружбенските мами Simple Smile и мога да се включа в някоя разходка, имах желание и за пилатес, но док ми каза заради прокървяванията в началото да не се правя никакви упражнения.
За контракциите - и на мен ми се втвърдява корема, но не е с болка, а болки усещам най-често когато ми е пълен пикучния мехур, точно преди да отида до тоалетна, но си пия но шпа по три пъти на ден

# 142
Денис хубаво е обяснила контракциите. С първата бременност имах от 5 месец. Когато акушерката на ЖК ме попита дали ми се втвърдява корема, аз казах НЕ. После обаче като започнах да се наблюдавам разбрах, че е ДА. И така магнезий и но-шпа до края. Сега се наблюдавам внимателно ама като че ли нямам.
За кръвното мисля, че е индивидуално. Ако цял живот си с 90/60, едва ли за теб ще е нормално 80/140. Ако стремглаво покачваш килограми, съм чувала че се отразява на кръвното. Най-добре си го мера следващите дни и ако нещо те притеснява сподели с АГ.
Аз съм 16 г.с. и засега съм +1 кг. Надявам се да не кача много. С първата бременност качих 11кг и бях много хубава през цялото време. Ходех си с късите панталонки и тесните роклички. Дано е това лято да е така.

# 143
именно ,но тук ти взимат кръв и е прщат еди къде си и под 1800 лева,няма,а там за 700 евро изледват 7 компонента,за разлика от тук коит за повече пари само един или два.типично по нашенски.Хем застарява нацията хем не ги е еня ,кой как се оправя

Ifko,
Освен Прена тест, има още един неинвазивен тест, който се предлага - Harmony test. Цената му е около 1100 лв, като се прави диагностика за синдром на Даун, Едуардс и синдром на Патау. Аз лично съм си правила този тест, резултатите стават готови за около 14 дни, като изследването се прави в USA, CA.
Как се казва теста, който ще правите в Одрин? Ако съпругата ти има контракции, задължително се консултирайте с АГ, преди да предприемете пътуване.
Наде, и аз живея в Дружба, така че можем да направим някоя разходка Simple Smile

# 144
  • Italia
Вие как поддържате кръвното? Лекарят нищо не каза за моето...
С лекарства. Пия метостад. Каза при нужда да вземам и по една таблетка допегит,но за момента не съм стигала до него. Кръвното преди терапията ми стигаше до 140/90. Сега е 110-120/ 70-80. В такива граници трябва да бъде според гинеколога ми и кардиолога,при който ходих.
Успокой се, напълно е възможно при теб покачването да е било инцидентно,ако си била напрегната и притеснена. Затова е важно да го проследиш следващите дни.

# 145
сърдечно благодаря за отговорът   diamand ! Мен тая нощ ме хвана параноята и сутринта направих гърлен тест на обяд си чакам резултата..Дай боже да е само параноя.....

# 146
  • Terra incognita
Какво разбирате под " втвърдяване" на корема? На допир ли трябва да е твърд, да речем като камък? И през определен интервал от време ли е,или постоянно?

# 147
На допир е твърд, а се усеща стягане. Контракциите продължават по 20-30 сек. Понякога повече. Не е постоянно. Може да се случва по няколко пъти на ден. Или пък през няколко дни. На мен ми се случваше и да приема странна форма. Например от едната страна става нещо като топка. Преди да знам какво е си мислех, че бебето се е надупило  Crazy

# 148
ifko аз си правих Пренатеста и не е така. Изследват се и за 7-те компонента, но е много повече като цена, която ти пишеш за Одрин. Не се праща еди къде си ами в Германия. Там цената е същата. Имам роднини и мислех, да ходя до там уж да не стане нещо с пробата по пътя, но се отказах. Да по-скъп е от този, за който ти говориш в Одрин, но много зависи къде се прави теста. По-евтин е този, който се прави в USA, както са ти писали. Чувала съм, че има и такъв, който се изследва в Китай и е още по-евтин, но не съм се интересувала...
Аз бих ти препоръчала преди да даваш тези пари да се консултирате с добър специалист по ФМ. Аз писах, че попаднах на д-р Сигридов, който се занимава с трудно проследими Дауни и проблемни бременности. Той ми каза, че ако не бях си правила Пренатеста преди да отида при него е щял да ми препоръча да не го правя. При положение, че БХС на мен ми беше 1:40 за Даун. Чудя се кога ли ще го махнат този безсмислен тест..
За контракциите, аз от 3-тия месец имам втвърдяване на корема от време на време, но нищо не пия.
Ами втвърдяване е да ти стане твърд и изпъкнал. Според мен много от мамите хич и не разбират, че имат. Ако не са болезнени изобщо не им се обръща внимание.

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 09:52 от Зози

# 149
  • във вкъщи
vasilissa1 - за мен това кръвно хич,ама хич не е ОК.Аз съм от потърпевшите с високо, кръвно/Нормалното кръвно за една бременна трябва да е 90/60, като в повечето случай се приема за нормално , 120/ 70 -80.
Граница 140 опасна, защото не се знае кога може да стигне 150 -160.Не си обяснявам безхаберното отношение  на Аг, не може да не ти каже нищо.Не искам да те плаша но високото кръвно при бременност види до прееклампсия. Което не е шега работа аз заради високо кръвно 160/110 влязох в болница с фатален край.Не искам да те плаша, следи си кръвното , купи си апарат ако трябва но не за китка.И го мери 3 пъти на ден.Има хапчета за регулация на кръвното - Допегит се казват не вредят на плода но може и друго да ти изпише.Освен на Аг отиди и при кардиолог да ти измери и пулса. Извинявай, че толкова изписах но на мен така и с първата бременност не ми премериха кръвното нито веднъж, накрая вече просто беше късно.
И освен всичко изискваи  от твоето АГ изследвания за белтък и албумин в кръвта и урината.

Зози - идея нямам защо гинетичката ми иска отново да правя БХС дори при перфектни резултати.Обясни ми , че в моя случай трябвало, аз бях с прееклампсия и установена тромбофилия вече.Ама 30 лв.къде не са отишли , така че ще пусна още един БХС.

За контракциите  - те момичетата са го обяснили.При мен в 6 месец усетих , че ми се стяга корема на топка за около 30 сек. после отпуска. Не е болезнено, но има случай в който е и болезнено. АГ винаги реагира на такива случай и се изписва хапчета Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 10:02 от otiroz

Общи условия

Активация на акаунт