НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 41 970
  • 710
  •   1
Отговори
# 525
еееее,голяма работа!
не се ядосвай на себе си,по-скоро намери отговор на въпроса:защо Wink
или си била гладна ,което е твърде вероятно,или стрес/умора
това не е временна диета и няма "прегрешения"
реагираш като при каране на колело:падаш,ставаш,изтърсваш се и продължаваш Peace
и на опитен колоездач се случва да падне Wink

# 526
  • В полите на Пирин планина
еееее,голяма работа!
не се ядосвай на себе си,по-скоро намери отговор на въпроса:защо Wink
или си била гладна ,което е твърде вероятно,или стрес/умора
това не е временна диета и няма "прегрешения"
реагираш като при каране на колело:падаш,ставаш,изтърсваш се и продължаваш Peace
и на опитен колоездач се случва да падне Wink

Абсолютно съм съгласна, но някак на човек му трябва време да осъзнае вътрешно за себе си, че това е начинът, по който трябва да се храни, а не временно положение.
Лично аз също имам дни с повече въглехидрати, вкл. и от не особено приемливи, да не кажа вредни източници, но това не означава, че ще се откажа от режима  Crossing Arms Но ми трябваше време да го осъзная за себе си.

# 527
След като "узрее" човек за режима и му стане начин на живот (не зависимо дали веднага със стриктно спазване или постепенно) след това е песен Laughing
дори да хапна някой път нещо въглехидратно на закуска,мога да изкарам цял ден без храна и без да съм гладна Grinning
а преди си хапвах цял ден от сладко към по-сладко Embarassed
нямам обяснение,но отношението ми към храната е съвсем различно от преди bowuu
не знам дали ме разбрахте Embarassedа бе вслушвам се в тялото си Grinning

# 528
  • SA
Цитат
нямам обяснение,но отношението ми към храната е съвсем различно от преди
не знам дали ме разбрахте
Simple Smile Разбираме те и още как! Heart Eyes

# 529
  • In transit
Хоп, поредното филмче е готово.
https://www.youtube.com/watch?v=31XkOAUHtXw

# 530
Да мила Таня ,права си ,така е .Мисля че по-скоро задоволих притеснението си със сладко,не изпитвах глад .Но няма да се отказвам  Rolling Eyes - напротив продължавам напред.Ще вляза в ритъм аз /а дано и в отеснелите ми дрехи да успея да вляза Joy/.Айде

# 531
Mikkey   bouquet за филмчето !!!

# 532
Много интересно филмче, благодаря!  bouquet Интересно какво решение ще намерят на хиперинсулинемията на Гидиън. Thinking

# 533
А може ли някой да сподели, когато е започнал режима, след колко време е свалил килограми и колко? И само от диетата ли или е било в комбинация, например с тренировки? И ограничвахте ли калориите или ядяхте колкото ви се ядеше?

# 534
  • някъде по морето
А може ли някой да сподели, когато е започнал режима, след колко време е свалил килограми и колко? И само от диетата ли или е било в комбинация, например с тренировки? И ограничвахте ли калориите или ядяхте колкото ви се ядеше?
Аз започнах да свалям след 2 месеца....ама моите за сваляне са много   Embarassed
Писала съм и преди - тренировките са ми 3 пъти седмично зумба и народни танци.
За една година без прегрешения - над 30 кг
Не съм броила калории, но не съм стояла гладна...

# 535

Аз съм от около 3 мес. и малко отгоре на режима.Първият месец свалих 6 кг. и от тогава само си подържам свалените кг. Иска ми се още 2-3 да смъкна...
Калории не съм броила,нито сега броя,не съм тренилала  Blush

# 536
Изключително индивидуално е как ще върви свалянето на килограми. Трудно е да се обобщи, но ето основните фактори, които са от значение (без претенции за изчерпателност, защото сигурно ще пропусна някой):

1. Стартово тегло - най-често хората с много килограми за сваляне свалят повече още в самото начало, но и това не е закон. Под много килограми за сваляне не разбирам 10-15, а 30-40 или повече. И имам предвид наистина наднормени килограми, а не до идеалното манекенско тегло.
2. Колко пъти в миналото човекът се е подлагал на диети, особено екстремни такива (с голяма калорийна рестрикция) - често при жените с богат "диетичен" опит свалянето е по-трудно, защото просто организмът се е настроил да задържа всичко в стремежа да осигури оцеляването си.
3. Налице ли е метаболитен синдром, инсулинова резистентност, СПКЯ - НВ-ВМХ е изключително подходящ точно за този тип затлъстяване, но ако говорим за малко килограми за сваляне при човек, който никога не е имал метаболитни проблеми, е напълно възможно да не подейства много бързо. (Разбира се, въглехидратната рестрикция като начин на хранене е подходяща за всеки човек в дългосрочен план, защото е най-запазващият здравето хранителен режим. Но за един е правилно да ограничава въглехидратите до 15-20 грама на ден, примерно за диабетик, а друг спокойно може да поддържа нормално тегло и здраве при 100 или дори 150 грама на ден.)
4. Има ли някакви заболявания, примерно на щитовидната жлеза, а също и прием на медикаменти, които може да влияят върху теглото (кортизон например) - в тези случаи е възможно намаляването на теглото да стане по-бавно и трудно, макар че може и да не е така.
5. Какви са нуждите на човека в дадения момент - например ако основният проблем в момента е автоимунно заболяване, да кажем ревматоиден артрит, а свръхтеглото е само допълнение, тогава е възможно организмът да се съсредоточи най-напред върху здравословния проблем, а чак по-късно да се заеме и с теглото, макар че може и да започне отслабване от самото начало. Пак нещата са много индивидуални.
6. Човекът има ли някакъв сериозен дефицит на вещества (витамини и минерали), който да трябва да бъде коригиран най-напред, за да се позволи отслабване - това често е трудно да се определи, но със сигурност може да окаже влияние. А за организма приоритет ще бъде набавянето на необходимите вещества. То се улеснява, когато се мине към НВ-ВМХ или палео, особено ако се изключат зърнените и бобовите и наистина сериозно се ограничи захарта, защото това са все храни, които пречат за усвояването на минералите, а и не доставят много витамини на организма (спрямо животинските храни).

И освен това, както пише на първата страница, това е начин на хранене и на живот, а не диета. Ами, дори диетите влияят различно на различните хора, примерно 90-дневната, а НВ-ВМХ предполага корекция на здравето, което понякога е продължителен процес. Промяната в теглото идва по-скоро като следствие от решаването на проблемите със здравето. Затова е трудно да се каже кога точно започва отслабването и с колко килограма на седмица продължава. Но това е невъзможно по принцип и за другите диети. Никога никой не може да даде гаранция за нищо, въпреки че често диетите се рекламират по този начин - "свалят се 5 кг за седмица". ooooh!

# 537
Cioccolata, възхищавам се на търпението ти! Искам и аз така, когато порасна, но едва ли. Момичета, преди известно време Шоки призова да се чете първо заглавната страница на групата. Да, писано е много и се дават отговори на много въпроси, директни и индиректни. Ако обаче нямате търпение да се информирате как да постигнете целите, които сте си набелязали, няма и да успеете да ги постигнете.
Четете, бе, хора, пък после питайте!

# 538
  • SA
Някой беше писал, че не може да открие тема №1 за ВМ-НВХ.
Ето я:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=34500.0

# 539
Ооо, много интересно!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт