НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 012
  • 710
  •   1
Отговори
# 540
  • В полите на Пирин планина
Шоки, много е приятно да те чете човек   bouquet

И аз нямам много стаж в темата, макар че преди съм я чела, без да пиша.
Може би по-новите хора в режима имат нужда някой лично да им каже, че ще успеят, да прочетат реални мнения на реални хора, които са успели по пътя, който едва сега започват. Затова и въпросите се повтарят и повтарят  Grinning

И аз мотивация на новите момичета ще кажа, че аз започнах режима миналия май, т.е. вече врътнах една година / леле  Sunglasses / и започнах от 75-76 кг. До преди седмица бях свалила около 10 кг. - бих казала, че още 6-7 кг и ще съм перфектна, но аз се тегля от дъжд на вятър, защото у нас нямам кантар. Мерките ми намаляха най-значително около 6 месеца след започване на режима, а сега спадат по малко, но общите минуси са: ханш -12 см, талия -10 см, бюст - 3 см.

Аз тренирам поне 4 пъти в седмицата - домашни тренировки - предимно пилатес, йога и някоя силова със собствено тегло или/и леки тежести.

Както писах по-горе вътрешното ми усещане, че това е правилния начин на хранене за мен.

# 541
Някой беше писал, че не може да открие тема №1 за ВМ-НВХ.
Ето я:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=34500.0

Аз бях питала, но и аз успях да я намеря, не само, но и да я прочета, че и до 25 докарах. Много се забавлявах. Но те преди години са били кратички темите. Обаче се оказа, че почти целият форумен елит в един или друг момент е минал през този начин на хранене. Аз си продължавам с четенето, де. Joy

Да споделя, че за една седмица имам -1кг.( и то без да имам реална нужда от сваляне, аз, че искам да съм 49 кг си признавам, но реално на моята височина 165-51 кг са си чудесни) и по -1см от талията над и под пъпа. Днес съм +, но аз съм установила, че по пълнолуние винаги качвам по 1кг, та изобщо не му обръщам внимание.
Единственият дискомфорт, който имам е, че всяка вечер точно като часовник ставам 3.30 минути след като съм си легнала, за да ходя до тоалетна, това не ми се е случвало откакто бях бременна. Може би е от магнезия или витамин Д.

От всичко прочетено обаче не ми стана ясно трябва ли да има време между приема на магнезий и витамин Д или може да ги пия наведнъж?

Но и аз като нова да си кажа, че четейки старите теми се възхищавам на търпението на пишещите да отговарят на едни и същи въпроси на всеки 2-3 страници ooooh!, но в своя защита ще кажа, че започвайки нещо напълно непознато и прочитайки синтезирана информация в един момент малко се обърках и си позволявам и аз да питам неща обсъждани доста, ако има кой да отговори-супер, ако ли пък не, то в един момент се заформя дискусия и се получава информация.

Четейки в старите теми прочетох за избелване на зъби с въглен. Някой има ли идея за медицински въглен ли става въпрос? Като ще стана здрава и стройна, поне да се погрижа и за блестяща усмивка. Mr. Green

# 542
Дали вит. Д и магнезий заедно: по принцип вит. Д е добре да се взима сутрин, защото вечер може да попречи на съня, а пък магнезият може да има успокояващо действие и затова може да се пие вечер, но не е задължително. Могат и заедно, могат и поотделно.

А с моята тирада по-горе исках да кажа, че не само при НВ-ВМХ, но и при всякакви диети и хранителни режими е невъзможно да се каже предварително кой за колко време ще свали ен на брой килограми - дано да е станало ясно. Просто има прекалено много фактори, които влияят, а мисля, че на първо място все пак трябва да бъде здравето, а не точната цифра на кантара. Затова НВ-ВМХ/палео се различават от другите диети и хранителни режими - защото наблягат на здравето, макар че често водят като последствие и до намаляване на теглото. Но да се каже, че "с НВ-ВМХ се свалят 20 кг за 1 година", е безотговорно - далеч не при всеки става така. Затова и трябва търпение - това от една страна. Второ, всеки трябва да си прецени индивидуалната ситуация и особености и да поеме наистина отговорността за себе си, което означава активно да се информира и да търси възможните причини за евентуален неуспех. Никой няма как да знае всичко за друг човек, особено пък непознат ник в нета, за да можем да кажем "ще започнеш да сваляш на втората седмица и после ще сваляш по 5 кг на месец, докато свалиш 25 кг".

# 543
  • София
Хаха, и аз съм изчела всички теми, от първата  Joy То едно време не е било точно ВМ-НВХ, по скоро е било някакво неопределено НВ хранене. Те затова така главоломно са слабеели  Laughing

Мики, безкрайно благодаря за поредното филмче!   bouquet  bouquet  bouquet
Момичета, за такива като мен, които не знаем много добре английски, тези преводи са безценни. Благодаря !  Hug

Относно отслабването, аз преди 5 стр. писах за моето, но понеже знам, колко му се ще на човек, започвайки режим, да прочете малко лична история от пишещите в момента в темата, та пак ще кажа.
От малко повече от две години съм на режима. Свалила съм около 6 - 7 кг, но ги свалих до почти пълно изчистване от мазнини. В началото не броях калории и прекалявах с мазнините, но си хапвах страхотно и това ми помагаше да не се откажа. Тогава нещата ставаха по-бавно, но ставаха (аз не съм стартирала с наднормено тегло, просто бях малко понапълняла). В последствие включих домашни тренировки и осъзнах, че прекалявам с мазнините (на ден ми се събираха около 300 гр масло, зехтин, кокосово и т.н). Намалих ги малко и наред с домашните тренировки свалянето на мазнини се засили много. На последната нова година имах най-хубавото тяло, което съм имала през живота си.
Та реално при мен от леко напълняване (6-7 кг) до етап "плочки" стигнах за година и 7-8 месеца.

# 544
Супер сте ,момичета!!!!Само като ви чета и се надъхвам  Wink.И при мен килцата дето са отгоре са 10-12,и аз като всички жени искам свалянето да става бързо.Най-много ми харесва че мога да си хапвам мазничко месце и яйца на воля.А на Камелот благодаря за първата темичка - сядам да я прелистя че ми е интересно.

# 545
  • In transit
скоро някоя от вас беше споменала, че е забелязала, при намаление на В, намаляване на окосмяването. Бързо да си вдигне ръката и да каже, а протеините и как са и били в случая?  Praynig

# 546
  • София
Хаха, аз  wavey
Като уточнявам, че става въпрос за окосмяването по брадичката, което махам пинсета веднъж седмично.
При много ниски В растежа им буквално спира. Мога да не хващам пинсетата със седмици.

# 547
И аз и аз  Laughing
Веждите веднъж месечно ги скубя. Увелича ли В или имам ли няколко подред боклучави дни, все едно с нещо ги поливам, така се надигат от зимен сън  Joy

# 548
Виж ти!
Когато правех стимулация ми казаха да спра въглехидратите, даже и плодове не ядях, обаче си мислех, че космите не растат заради хормоните. Joy Joy
Може ли човек да се пристрасти към масло? Shocked
Днес понеже нямам възможност да ям, само за това си мисля. Миналата седмица си хапвах за междинна закуска тънка плочка сирене с тънко резенче масло и сега направо място не мога да си намеря. Ни вафли, ни сладоледи ми се иска. Не вярвам за една седмица да се случва.

Да задам още един въпрос от серията "умни"-има ли някакъв шанс при това хранене да ми се отрази на кожата и да стане малко по-мазна? Толкова ми е суха, че направо се чудя с какво вече да се мажа.

# 549
Да, кожата може да се нормализира. Чела съм, че една от причините да бъде суха е недостиг на мастноразтворими витамини, май най-вече на вит. А (има го в черния дроб в големи количества, но в малки също в яйцата и млечните). Но за суха кожа сигурно има различни причини, така че не е гарантирано. Embarassed

# 550
Хаха, аз  wavey
Като уточнявам, че става въпрос за окосмяването по брадичката, което махам пинсета веднъж седмично.
При много ниски В растежа им буквално спира. Мога да не хващам пинсетата със седмици.

И аз и аз  Laughing
Веждите веднъж месечно ги скубя. Увелича ли В или имам ли няколко подред боклучави дни, все едно с нещо ги поливам, така се надигат от зимен сън  Joy

Лелее и при мен е така и вобще не съм се замисляла,че растът по бавно при ограничен прием на въглехидрати   Mr. Green

# 551
  • София
Това с малкото В си е далавера  Laughing Хем не даваш пари/губиш време и нерви в епилация/обезкосмяване, хем икономия от пазаруване  Laughing

Иначе и на мен кожата на лицето ми е много суха, сега се замислям, дали да не взема да си купя вит. А? По едно време пиех Геритамин, но май там е крайно недостатъчно. Дроб рядко ям, за съжаление.

# 552
Аз писах преди няколко дни моите резултати-за 7 месеца-9 килограма,от размер xxl,сега съм M,но имам още 10-тина килца за смъкване,не се притеснявам ,нямам още година.Не съм спазвала супер строго режима,малко по-либерално го карам,по-едно време имах проблеми със стомаха и хапвах овесени ядки понеже само от тях не ме болеше.Не се отказвам започнах режима точно след като се прибрахме от море,така че имам снимки за сравнение/не че искам да ги гледам де/.Аз лично нямам намерение да спирам даже и година да направя,смятам така да си се храня.За първи път от 4 додини ще облека това лято изрязан потник.малко дълго стана...

# 553
Е как го правите това с космите, моите по тялото си растът нормално бързо  Tired
За това пък четох че при хипофункция на щитовидната жлеза, космите на веждите са по-рехави, при напреднали фази направо изпадат. И моите вежди наистина хич ги няма, сега започнаха леко да поизбиват, та имам надежда. Но всички останали косми си се държат нормално гадно и растът  Crossing Arms

# 554
  • In transit
Е как го правите това с космите, моите по тялото си растът нормално бързо  Tired

да му се невиди и късмета!  Crossing Arms... и моите така, не спират да растат, даже имам чувството, че по бързо растат. Не знам от слънцето ли, от протеините ли, ама не виждам разлика.
Иначе кожата на лицето ми се изчисти, супер съм доволна. Ако ви е суха кожата си вземете масло от шипка и вечер вместо крем се мажете с него. На сутринта кожата е страхотна-подхранена и свежа.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт