НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 022
  • 710
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Космите по тялото не са си променили скоростта на растеж, поне моите Simple Smile
Само тези на брадичката и донякъде веждите.
Мики, аз мажа шипково масло, много е хубаво, но измивайки с вода сутрин пак си ми е суха. Вътрешна е  прчината.

# 556
забелязах,че когато спра омега 3-кожата ми става много суха,ако увелича приема се нормализират нещата,винаги съм имала мазен тип кожа

# 557
  • София
от къде се теглеха субтитрите?  bouquet

# 558
Искам да благодаря на Мики, Юлинга и Камелот за труда, който са положили, за да можем да гледаме интересните филмчета!  bouquet  Heart Eyes
С нетърпение очаквам втората част на филмчето за чревните бактерии  Blush.

# 559
  • In transit
вдясно под филма има бутонче за субтитрите, трябва да ти е активно. След това до него има един бутон с формата на зъбно колело. Там избери езика да е български. Не мога да разбера защо винаги ми включва и автоматичните английски субтитри, затова най-вероятно не ти тръгват българските.  Close

Вив, то и аз за тия по лицето говоря основно. А за кожата...
Скрит текст:
моята също е сравнително суха, но понеже винаги слагам 50 фактор върху крема не я усещам суха през деня. Аз ползвам подхранващ крем - http://www.enzo.bg/collistar/linea-speciale-anti-eta-intenziven- … em-protiv-brchki/ (въпреки, че нямам бръчки, много добре ми подхранва кожата и този http://www.enzo.bg/collistar/speciale-prime-rughe-bb-krem-protiv-brchki/

# 560
  • София
вдясно под филма има бутонче за субтитрите, трябва да ти е активно. След това до него има един бутон с формата на зъбно колело. Там избери езика да е български. Не мога да разбера защо винаги ми включва и автоматичните английски субтитри, затова най-вероятно не ти тръгват българските.  Close

мерси  bouquet  bouquet

# 561
Кожата може да стане суха и от хипофункция на щитовидната, но тогава вероятно ще има и други симптоми. А мисля, че при много разпространеното състояние естрогенова доминантност (неговите симптоми донякъде съвпадат с тези на хипофункцията) също кожата става суха. Май също с възрастта мазната кожа се нормализира, а по-нататък отива към суха. Под възраст тук имам предвид, че след 35-40 години някъде може да започне тази постепенна промяна и вече в менопаузата кожата да е доста суха, дори да е била мазна на 20-годишна възраст. Омега-3 сигурно също влияе, консумацията на мазнини като цяло също - ако е недостатъчна, е възможно кожата да е по-суха. Така че причините могат да бъдат много и е добре да се помисли най-напред в тази посока - коя е причината.

А по отношение на въглехидратите и прекомерното окосмяване, там връзката вероятно е чрез тестостерона - той се повишава под влияние на повишен инсулин. Това е характерно за поликистозата.

# 562
Моята кожа по-скоро се изсуши откакто съм на режима. Но аз се радвам, че не става по-мазна, защото вече щеше да е прекалено.

# 563
  • n/a
И от мен благодарност за филмите!   bouquet
Това, което правите, е достойно за дълбоко уважение.  Hug

# 564
Наистина може да се нормализира кожата, когато се изчистят евентуални хормонални проблеми, които да са водели до прекомерно омазняване. Мисля, че точно андрогените (тестостерон и др.) са причина за омазняването в много случаи, а те се нормализират с НВ-ВМХ заради спада на инсулина.

# 565
  • София
Мики, благодаря за препоръките за кремове  Hug
Вярно, че съм намалила омега 3, но и възрастта при мен си играе роля, над 35 съм вече  Whistling

Кам, какви бяха симптомите на изхвърляне на жлъчно камъче и възможно ли е това да се случи с еднодневни не много силни болки?
Моята приятелка се е уплашила, че нещо става със жлъчката й, от известно време е поувеличила мазнините и често прави мазен фаст.
Сега я е страх да отиде на лекар, макар че не я боли.
А лютото влияе ли и може ли от него да я е боляло? Каза, че яла люто.

# 566
Вив, аз съм с камък в жлъчката, Моят камък който беше 2,5 см и се бях докарала до зверски жлъчни кризи и кибичене в Пирогов, почти пред операция. Сега на последната ехография го премериха 11мм, никакви проблеми вече. Преди най-зверски кризи съм имала от пържено тестено. Имам дни в които ям само бекон и сланина и няма проблеми.
Аз не съм чувала за изхвърляне на камък, може би ако е малък, чувала съм само че ако е голям и се раздвижи е проблем....

Аз да изофкам Sad
Бях решила че българските млечни ми понасят и цял уикенд като не видяла само овче сирене, кашкавал и кисело мляко, почти нищо друго не съм яла и днес се събудих като болна от шарка, цялата опъпчена.  Sick Tired Продължавам пак без млечни, видяло се е няма шанс за мен, ще ги забравя за винаги.....

# 567
  • SA
Моята кожа слава богу стана нормална, откакто съм на режима, а за промяната в началото мисля, че имаше значение и доста големите количества рибено масло, което пиех.
Иначе години наред се борех с адски суха кожа, която през зимата се залющваше чак.
Явно при мен е било от недоимък на различни мастни киселини.
Но наистина, кожата се влияе и от много фактори от околната среда, та предполагам при всеки е различно.
Вив, твоята приятелка имала ли е някога доказани жлъчни камъни?
А жлъчната криза се проявява основно с болки в корема, може да има гадене, повръщане и други оплаквания. Но дали се изхвърлят камъни ( което не е много лесно), или просто има контракции на жлъчния мехур, няма как да се каже.

# 568
Здравейте и от мен  Hug
Отдавна не съм се вясвала, но когато работиш с дед лайн и прочие направо ти се взима акъла и ти се стопяват лагерите    smile3538
За последния месец на режима преборих 1,5-2 кг. Хич не е много (при все че килата са доооста над нормата), но аз съм с Хашимото и съм от тези хора, за които и свалянето на 1 кг (и задържането му) си е цяла битка. Понеже много пътувам и работата ми е свързана с командировки далеч от дома ми е трудно да си изградя и добър режим. Пропускам хранения, а също така понякога се налага да опра до кюфтета от съмнителни капанчета, така че откровено се налага да ям и джънк. Много е яко, че не ми се яде никакво сладко, даже вече и за плодове не си мисля newsm65. В последно време обаче забелязвам, че доста се поизморявам, мускулите ме болят от прости ежедневни дейности и се чудех дали това не се дължи на липса на витамини (особено на вит. С), тъй като не вземам допълнителни добавки освен от време на време рибено масло.

# 569
Joya, много неприятно! Sad

Бръм, не мисля, че може да е от липса на вит. С. По-скоро може да е я недостиг на мазнини, я на калории, я на белтъчини. Всъщност се сещам, че и недостигът на магнезий също може да се прояви като лесна уморяемост и болки в мускулите. Или пък евентуално да караш някакъв закъснял адаптационен период и да губиш много течности и електролити. newsm78 Ако е последното, е добре да увеличиш солта.

Общи условия

Активация на акаунт