НВ-ВМХ, част 88 - за здравословното хранене

• 42 403
  • 710
  •   1
Отговори
# 630
Виви, фурмите в кутията бяха поръсени със семена кимион. Донесли са ги на съседката от Дубай. Там имали някаква мода да ги комбинират с различни неща. Майтапихме се, че малко миришат на луканка така, но на мен много ми се усладиха. Даже мисля да си взема отнякъде една кутия.

Също искам да ги пробвам с какао как ще са, но не знам в СтЗ къде мога да намеря какао на зърна. В Био магазините дали ще има?

# 631
  • Пловдив
Ау, аз, като видна любителка на кимиона, със сигурност ще изпробвам това, звучи интересно.  Mr. Green
Грийн, сетих се също, че миналото лято всяка вечер почти след работа ходех да плувам с децата по 1 час. Отделно през деня си правех тренировка (30 мин високоинтензивна обичайно), а до басейна ходехме с бързо темпо (от вкъщи до детската и после до басейна - към 40 мин ходене с много бързо темпо). После разходка до вкъщи пак пеша. Установих, че лъжица тахан с малко масло ме зарежда с много енергия и никога след плуване не съм изморена (иначе се чувствах направо изцедена, ако съм яла нещо друго, преди да тръгна...). Можеш да пробваш и това. Също смеската на Кам (авокадо, какао, малко мед).
Или пък парче черен шоколад с масло отгоре - някой го предложи наскоро и също е енергизиращо.

# 632
  • In transit
Само да ви кажа, че кокосовото нещо (в Зоята го нарекоха кокосов тахан, защото е просто смлян на каша кокос) е уникално на вкус  Crazy Абсолютно може да замести всякакъв десерт, защото сладни доста. Предполагам, че ако му се добави какао ще стане нещо върховно!

Юле, къде се намери и ти да кажеш за фурми с какови зърна  Laughing
Не издържах и си купих 100 гр фурми и опитах една с три какаови зърна ... ужасяващо вкусно е!  Crazy Crazy Crazy   

абе вие нямате ли си друга работа?  Crazy Аз дето сладко не ям, тука ми изтекоха лигите и ми се приядоха и фурми и кокосов тахан....амахааа  Mr. Green

Я да ви питам като сме подкарали манджите... ако си изпържа цаца в кокосово масло дали ще е в тон с режима?  Grinning

# 633
  • Пловдив
Цитат
Я да ви питам като сме подкарали манджите... ако си изпържа цаца в кокосово масло дали ще е в тон с режима?
Смятам, че да.
И като сме подхванали наистина, да доложа, че днес опитах кокосовия чипс от DM и много ми допадна.  Mr. Green

# 634
Пробвах и аз 1 фурма с 4-5 какаови зърна, чудесен мързелив десерт Simple Smile Черен шоколад с масло води моята класация обаче.
Но най-добре да не се сещам много често за такива неща, че вчера без да искам съм уважила световния ден без диета  Joy За пореден път се убедих, че по отношение на сладкото съм като алкохолиците, без едно мога, ама само с едно никога  Crazy

Какаови зърна аз си купувам насипни като ходя до София от едно малко магазинче на Зоя бг близо до Кристал, но в биомагазините при нас поне има пакетирани.

Виви, това твоето дето си го купила ми звучи божествено. По едно време си избирах шампоаните за коса задължително с аромат на кокос  hahaha Сега не съм чак такъв фен за шампоан, но за ядене щом има кокос вътре няма начин да не ми хареса.

Ох, и кокосов чипс съм си купувала насипен от Зоята, супер е. Ще си търся салфетките след малко  Joy

За магнезия сте коментирали пак, бих искала да ви попитам правите ли почивки в приема му или си го пиете без прекъсване?

# 635
  • София
Аз го пия без прекъсване  Peace

# 636
  • In transit
Аз го пия без прекъсване  Peace
+1
спра ли го или не изпия ли достатъчно за деня (около 500-600мг) и почва оттук оттам да ме болят кокаляците.

добре де, ама тия фурми не са ли много сладки? В смисъл нали има фруктоза вътре?

# 637
  • Пловдив
Наистина са много сладки, точно затова ги харесвам с какаови зърна - горчивината им убива сладкото и много добре се съчетават двете. Аз обичайно повече от 2 фурми с общо 6-8 какаови зърна не изяждам. А иначе фурми с орех вътре също много ми допадат.  Peace

# 638
  • In transit
...А иначе фурми с орех вътре също много ми допадат.  Peace
ей тук вече ме изкуши да пробвам!  Hug лоши сте!

# 639
  • Пловдив
И последно.  Blush И със сурови слънчогледови семки добре се съчетават.... Whistling Спирам, че съвсем отиде конят у рЯкЪта.... hahaha

# 640
Вив,
на кокосовия крем/масло (по принцип се прави от млад кокос) ако му сложиш какао, ще стане леко сухо, тъй като какаото поема от мазнината на крема и се усещат даже триците/фибрите; започва малко да се рони. Затова се прибавят други неща, за да остане кремообразно. Гледам, че фирмата предлага шоколадов крем и има сложен допълнителен подсладител.

# 641
Момичета, необходимо ли е да измервам какво точно количество магнезиево олио използвам ( въпросителна-не ми работи  Mr. Green ). От скоро започнах да се мажа, но пръскам на око. Има ли опастност от предозиране ( въпросителна  Mr. Green ). Сигурна съм, че вече е коментирано. Извинявам се за което.

Благодаря!

# 642
Ти ли си го правиш магнезиевото олио или е готово?
Ако е готово, би трябвало да пише едно впръскване колко ел. магнезий съдържа.
Според мен няма опасност от предозиране.

# 643
Вери, благодаря за отговора. Купено е. Пише 100% чисто магнезиево олио. Инструкциите са: " Мажете преди или след душ обилно цялото тяло, като обърнете внимание на ходилата и зони, за които имате оплаквания" ( приблизителен превод  Mr. Green ). Това " обилно" ме накара да се замисля и реших да попитам.

# 644
Мисля, че има голямо значение мозъка в цялата работа. Движението също е пристрастяващо /ендоморфини/, които влияят на мозъка /хормонът допамин/, който ни кара да се самонаграждаваме за усилията. Абе не съм специалист, трябва да прочета повече по въпроса  Peace Хайде, излитам с колелото  Wink

това е май истината  ooooh! ooooh! ooooh!

Някой спомена за какaовите зърна,та вчера веднага се снабдих....направих си вид шоколад с тях (авокадо,зърна,няколко фурми,кокосови стърготини и малко кокосово олио)...и мога да ви кажа,че веднага ми отвори такъв апетит това нещо,че свят ми се зави  Rolling Eyes...като хванах една кутия със зърнена закуска(с шоколадови парченца вътре) и като чипс...Това е,вече съм убедена ,че аз просто трябва да елиминирам вкуса на шоколада ,за да не се дразня... Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт