Частни училища - информативна тема 6

• 68 355
  • 808
  •   1
Отговори
# 150
  • В офиса
В това съм сигурна. никога няма да изпуснат момент да се саморекламират.
Eто това ми е странно. Защо го правят?
Ами не го правят. Единственото, което е вярно, е коментарът на Призма за текста в скобички на ЕК. Но вина за това едва ли имат в Св. София, просто официалното класиране, което излезе, бе без явилите се в СМГ. Специално моето дете оценява третото си място на ЕК като абсолютен провал, без значение на броя деца с повече точки.

Русалка, точно същото казах и аз вече няколко пъти. Но не мога да приема сульо и пульо да иронизира нивото на владеене на език на тези 12-13 годишни деца, защото то е изключително високо за възрастта им. С такава основа надграждането до онова, за което говориш, вече не е въпрос на усилие, а естествен и предвидим процес.

# 151
  • София
Чета, чета 10 страници и има около 10-тина информативни коментара, останалите са дискусии. Да Ви подсетя, че заглавието е "Частни училища - информативна тема", а има друга, която е за плюсовете и минусите и е дискусионна. Ако някой търси тук конкретна информация , ще се изгуби. Shocked

# 152
  • София
Тинкърбел, нямах предвид твоя коментар. Peace

# 153
  • София - Рим и обратно
Пак да попитам - има ли някой с актуална информация и мнения за Българско школо?

# 154
Но не мога да приема сульо и пульо да иронизира нивото на владеене на език на тези 12-13 годишни деца, защото то е изключително високо за възрастта им.

Къде видя иронизиране на нивото на владеене на език на децата? Иронията беше по повод на твърдението, че в 10-ти и 11 клас в някоя езикова гимназия учениците са на по-ниско ниво по езика, отколкото шестокласници. Дори по-скоро друго - по повод на внушенията, които се правят, че съществува толкова велико училище, което може да подготви по език шестокласници така, че те да надминават десетокласници от езикова гимназия. Мисля, че на всеки със средна интелигентност трябва да е ясно по повод на какво е била иронията. У вас ако така си говорите и се наричате сульо и пульо, не смятам за удачно този манталитет и речник да го пренасяш и тук.

# 155
  • В офиса
Скрит текст:
сульо и пульо - "Значение: Събрани отвсякъде, абсолютно ненужни". Източник: http://frazite.com В конкретния случай - хора, които не познават нито децата, нито методите на преподаване, нито учителите, и почивайки на това незнание, без никакви конкретни доказателства и на база на общи разсъждения, изказват категорични мнения за знанията на тези деца. Колкото до речника ми - винаги съм смятала, че дълбокото познаване на езика, в частност и диалектни и разговорни изрази и употребата им в подходящ контекст и среда, е само плюс. Намеците за манталитет и прочее отново са некоректни.

# 156
Скрит текст:
сульо и пульо - "Значение: Събрани отвсякъде, абсолютно ненужни". Източник: http://frazite.com В конкретния случай - хора, които не познават нито децата, нито методите на преподаване, нито учителите, и почивайки на това незнание, без никакви конкретни доказателства и на база на общи разсъждения, изказват категорични мнения за знанията на тези деца. Колкото до речника ми - винаги съм смятала, че дълбокото познаване на езика, в частност и диалектни и разговорни изрази и употребата им в подходящ контекст и среда, е само плюс. Намеците за манталитет и прочее отново са некоректни.

Но когато използваш диалектни изрази, които са се наложи с негативното си внушение по отношение на хора, които също не познаваш( и които запазват добрия тон въпреки изказа ти) само падаш като нивото.  Peace  
Света София не печели в никакъв случай от това.

# 157
  • София
За това ми е добре, когато всички хубави неща могат да се случват в училище.

Да, стига да ти се случват. Редовно засичам две деца от СС на курсове по мат. в СМГ, също и деца от Питагор, така че явно на тях всички хубави неща не им се случват в училище,  щом търсят специализирана подготовка извън училището. И понеже за мен е важно и детето ми да си изкарва времето пълноценно, не искам да търка чина  в училище в началните класове по 10 часа математика, а в събота да ходи и на курс.

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 11:58 от Prizma

# 158
  • В офиса
Ох, стига сме спамили. Не съм представител, нито говорител на Св. София. Както вече казах, добре че не ме интервюираха мен, когато решаваха дали да приемат децата. На "изпита" при психоложката в Питагор няма да мина  Laughing И не знам защо изречение, което започва с "браво на онези родители, които вярват"...се смята, че е в рамките на добрия тон, без значение дали авторът иронизира децата, като твърди, че нямат знания, или още по-зле, иронизира родителите, че не могат да разберат, че децата нямат знания, или най-зле, обяснява ми, че умишлено внушавам лъжи за нивото им. При това след като надълго и нашироко съм обяснявала, като съм се опитала да бъда максимално обективна и детайлна, за да се получи пълна информация, която да е полезна на четящите. Забележи, абсолютно съм съгласна с всичко, което е написала Русалката. Но Мецан е казал друго и той сам каза какво. Но аз съм далеч от средната интелигентност, пък и с този манталитет, къде съм тръгнала.

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 14:08 от Тинкърбел

# 159
  • София
[

Ами не го правят. Единственото, което е вярно, е коментарът на Призма за текста в скобички на ЕК. Но вина за това едва ли имат в Св. София, просто официалното класиране, което излезе, бе без явилите се в СМГ.

Там, откъдето е взета информацията, със специален надпис е посочено, че резултатите не включват точките на децата, явили се в 125-то, СМГ и 36-то училище. Пределно ясно е, че са частични резултати за София. И не за първа година организаторите не публикуват обобщени резултати за София, сега се чакат националните резултати в обобщен вид.

# 160
  • София
Пак да попитам - има ли някой с актуална информация и мнения за Българско школо?
По спомен - някой в темата беше писал за доста казармени порядки, но като дочуто от друг, т.е. без лични впечатления. Аз бях ходила преди 2 год., когато избирах ПУК, и спомена ми за директорката е като за Командоршата  Laughing.
Мисля, че Shantal имаше дете там, май в ПУК, но не знам дали чете тук, евентуално може да й пишеш.

# 161
  • София - Рим и обратно
Мерси, Olive.

# 162
Е, това е то... В тази тема или СС се нищи или АК...
Или може би човек трябва да не задълбава в този форум повече от година, неизбежно се повтарят нещата...
Нямам дете в Светата София, имам няколко близки приятели с деца сега или скоро били там. Едната питомка вече е в Англо-Американското, спечели стипендия след серия интервюта и есета. На английски. След 7-ми клас. Е, нали се сещате, че ученик от 1-ва АЕГ едва ли ще успее да напише есе след подгответо... Така че, за нивото на езика - удивително (за мен специално, а поназнайвам езици) високо е. Не знам дали за всички деца, но за двете, които познавам, е!
В 7-ми клас детето ми ходеше на уроци при учителка, преподаваща в СС, Котиркова се казва, мисля още преподава там. Няма такъв специалист! Фурия е, нахъсена, живее с децата, искрено дава всичко за да ги научи...
Девойката беше две години в група на Златилов в СМГ (на курсовете), в седми клас беше при Симеонов в Междучасие, но те са други, по-академичен тип, макар и невероятния характер на Симеонов, по в стил състезатели-математици, докато тази учителка е истински гимназиален учител, като доайените някога, строг, изискващ, гонещ, нахъсващ, и същевеременно безкрайно обичащ учениците и професията си. Е, няма как тя да не научи учениците си, независимо къде преподава.
Иначе Черна станця е казала това, което и аз се изкушавах да напиша, но не исках да влизам в темата - да е живот и здраве, като и ако Ви дойде до главата кандидатстване в американско уни и донякъде в английско, има да търсите правила и критерии... Е, няма такива. И няма да има.
Виж в Германия, Франция, Холандия е друга работа. И никой не търси правдатам защото правда има ако има бенчмарк, репер, с какво да го сравниш... А като няма критерии няма и репер. Има есе, ти си пишеш, те си оценяват. Има референции, академични справки, има Си-Ви, има свидетелства за положена общественополезна дейност, участие в това и онова, тоест има едно досие, портфолио, пращаш го и чакаш. И може да ти благодарят със съжаление, че не пасваш на профила им. Това е. Заповядайте пак.
Аз за обяснения от страна на АК за резултати не съм чувал. Може и да се е случвало, но се питам как, като тестовете не се гледат в БГ... Не зная.

# 163
Извините ме, но тази Йорданка Данибон ПР-ка ли е на частните училища Света София и Американски колеж? Виждам, че на уеб сайта и има условия за реклама, и виждам, че от доста време пише постоянно за тези две училища само суперлативи. Слага снимки, на които си личи, че специално е ходила, за да снима в училищата.

Ако е ПР-ка, тогава публикациите в нейния сайт са платени (особено за частните училища). Това означава ли, че частните училища са си платили, за да присъстват на нейния сайт?

Сигурно имате наблюдения. Моля споделете. Благодаря.

# 164
Извините ме, но тази Йорданка Данибон ПР-ка ли е на частните училища Света София и Американски колеж? Виждам, че на уеб сайта и има условия за реклама, и виждам, че от доста време пише постоянно за тези две училища само суперлативи. Слага снимки, на които си личи, че специално е ходила, за да снима в училищата.

Ако е ПР-ка, тогава публикациите в нейния сайт са платени (особено за частните училища). Това означава ли, че частните училища са си платили, за да присъстват на нейния сайт?

Сигурно имате наблюдения. Моля споделете. Благодаря.

В тези две училища учат децата й. А дали е платена реклама, знаят само тя и съответните учлища.

Общи условия

Активация на акаунт