Частни училища - информативна тема 6

• 68 375
  • 808
  •   1
Отговори
# 165
MammaMiaMaria, не съм ПР на никое от посочените училища, както и на състезанията, на които ходя и отразявам, докато чакам децата си и откъдето също има снимки, а така също и на заведенията, в които шервам снимки от кафето, което пия. Мисля, че тези снимки от състезанията никога не са притеснили, а чашите кафе дора са приятни. Статиите, които са рекламни, се поместват само в определена рубрика и това е посочено и винаги се споменава.
Работата по сайта ми ми отнема доста часове и тъй като го поддържам сама, не ми е възможно физически да изпълнявам и други дейности.
Надявам се да съм отговорила на въпроса Ви.
Ако собствениците на бгмама сметнат, че отговорът ми не е удачен, те са в правото си да го махнат.

Благодаря!

# 166
Да, благодаря, но виждам, че офертира и възможности за реклама. Това какво означава, че кани и другите частни училища да си изберат 'рекламен пакет', за да започне да пише и за тях ли?

Ако това е така, цялата тази сладория с успелите и дечица ми става неприятна.

# 167
Ваше право е да възприемате всичко, както прецените за добре. Сайтът си има ясни правила кое къде се помества и мисля, че ясно се личи. Благодаря Ви, че сте посещавали сайта ми!

# 168
Питам за такъв платен ПР на частни училища, защото моя близка ми каза, че определено частно училище 'намалявало' таксата на детето на някаква мама, която се сбърквала да пише по форуми и сайтове колко е хубаво училището.

Реших, че това да има отсъпка за детенце, ако мама рекламира училище, е странна, но не и невъзможна практика. И ми направи впечатление точно този сайт, където такава майка публикува по няколко статии на ден на тази тема.

# 169
Вие явно спекулирате в много интересен стил. Не мога да Ви посъветвам дали да го направите, защото нямам личен опит. Слава богу, можем да си плащаме таксите на децата. И на двете.

# 170
  • Някъде Там
Изключително показателно е накъде се изроди дискусията.
Аз разбрах какъв е резултата на дъщеря ми. Няма да пиша подробно тук защото пак ще се втурнат да ми обясняват колко съм пристрастна.
Моето удовлетворение е че детето е показало изключителен резултат.

Повече няма да участвам в дискусия за начина на прием в СС тук публично.
hahaha  hahaha  hahaha  hahaha е гати скуката ще настане, че няма да участваш в оплюването на училището КОЕТО НЕ Е ПРИЕЛО ДЕТЕТО ТИ  Joy 11 страници всеки втори коментар е как неприели детето ти, заради психоложката, и не знам си какво.  newsm78 и сега какво изключителни резултати има детето и пак неприето  #Crazy
Света София не печели в никакъв случай от това.
Ами като чета коментарите ти браво на СС отървали се от човек с твърдения без доказателства ( нарича се лъжец). И само да ти кажа няма нужда да ми цитираш предишните ти висящи коментари за да ме опровергаеш  Outta Joint
темата е Частни училища - информативна тема и след като имаш информация за деца приети без изпит, защо не покажеш фактите или човешката ти ЗЛОБА е толкова голяма че започваш да си фантазираш само и само за да оплюваш.

Извинявам се за грубостта на всички останали, пишещи полезна информация във форума.

ПС: И моето дете не е прието в едно от училищата да взема и аз да почна да се тръшкам и оплювам училището ли  Stop Единственото което ще кажа - браво на децата които са приети (дори и в това в което ние не сме) пожелавам им да продължават да са все така умни, за да има все по-голяма конкуренция и стимул.

# 171
  • София
MammaMiaMaria , след като не намерихте съмишленици за търсене на шпиони и агенти в АК се прехвърляте на Данибон. Интересен подбор от теми имате  Mr. Green

# 172
  • София
Например в курса на сина ми в СМГ има деца от всякакви ЧУ, дори и от Питагор.

Питагор , като че ли нямат школа по математика. Не знам какво им пречи да направят, дори да е платена, не е като да не разполага с учители.
За другото - благодаря!!

Имат, от 3 клас! Безплатна е, точно на същия принцип като школата на ПЧМГ. Според мен това е и причината да има деца от Питагор на школите в СМГ - не е достъпна за всички ученици, а се прави подбор.

# 173
Изключително показателно е накъде се изроди дискусията.
Аз разбрах какъв е резултата на дъщеря ми. Няма да пиша подробно тук защото пак ще се втурнат да ми обясняват колко съм пристрастна.
Моето удовлетворение е че детето е показало изключителен резултат.

Повече няма да участвам в дискусия за начина на прием в СС тук публично.
hahaha  hahaha  hahaha  hahaha е гати скуката ще настане, че няма да участваш в оплюването на училището КОЕТО НЕ Е ПРИЕЛО ДЕТЕТО ТИ  Joy 11 страници всеки втори коментар е как неприели детето ти, заради психоложката, и не знам си какво.  newsm78 и сега какво изключителни резултати има детето и пак неприето  #Crazy
Света София не печели в никакъв случай от това.
Ами като чета коментарите ти браво на СС отървали се от човек с твърдения без доказателства ( нарича се лъжец). И само да ти кажа няма нужда да ми цитираш предишните ти висящи коментари за да ме опровергаеш  Outta Joint
темата е Частни училища - информативна тема и след като имаш информация за деца приети без изпит, защо не покажеш фактите или човешката ти ЗЛОБА е толкова голяма че започваш да си фантазираш само и само за да оплюваш.

Извинявам се за грубостта на всички останали, пишещи полезна информация във форума.

ПС: И моето дете не е прието в едно от училищата да взема и аз да почна да се тръшкам и оплювам училището ли  Stop Единственото което ще кажа - браво на децата които са приети (дори и в това в което ние не сме) пожелавам им да продължават да са все така умни, за да има все по-голяма конкуренция и стимул.

Mr. Green Доказателства имам. Но е безпредметно да ги разхвърлям из форума. Нито ще има резултат някакъв, нито му е мястото. Който е поискал е разбрал за кой става на въпрос.  Grinning Още повече, че рекламните агенти на това училище явно са се увеличили с още един.
А и подобни ужасно невъзпитани реакции като твоята само показват, че кошера е разровен и от там има какво да излети.  Mr. Green Който го интересува ще разрови още.  Grinning

11 страници няколко човека се опитват да докажат на форума (това се случва не за първи път тук), че СС е уникалното училище без нито един недостатък.  Mr. Green И не за първи път хора с негативни впечатления от това училище спират да пишат заради яростната нападателност на защитниците на СС.

Хайде със здраве. Нивото на комуникация рязко спадна.

# 174
... А като няма критерии няма и репер. Има есе, ти си пишеш, те си оценяват. Има референции, академични справки, има Си-Ви, има свидетелства за положена общественополезна дейност, участие в това и онова, тоест има едно досие, портфолио, пращаш го и чакаш. И може да ти благодарят със съжаление, че не пасваш на профила им. Това е. Заповядайте пак.
Аз за обяснения от страна на АК за резултати не съм чувал. Може и да се е случвало, но се питам как, като тестовете не се гледат в БГ... Не зная.

Е, недейте чак така да преувеличивате. Според мен при изрядни академични резултати, есе и тест за език + да са ти ОК останалите неща от портфолиото, вероятността да те отхвърлят клони към нула Simple Smile Единствено при по-посредствени резултати може да се поразмият нещата.

Примерът с Бил Гейтс откровено ме разсмя, но за съжаление потвърждава това, което всички знаем - злоупотреби навсякъде има, но в милата ни родина са на мнооого ниско ниво и твърде често се налага да се сблъскваме с тях Tired Отделно, съмнявам се, че която и да е толкова публична личност би си набутала детето в университет, с който очевидно няма да се справи - нали после има да го разнасят из медиите, като видят състудентите му, че е няколко нива под тях.

Въпреки това съм склонна да се съглася, че след като критериите и сроковете за прием в едно училище изначално не са обявени публично, няма много какво да се направи по въпроса, освен да приеме човек, че явно това училище не е най-доброто за неговото дете. Или просто изобщо да не кандидатства там... Лошото е, както писа някой по-горе, че предлагането за съжаление все още не съответства на търсенето.

# 175
  • София
Maria.St, системата на подбор в американските уни-та не е базирана само на академичните резултати. Освен това какво значи перфектно есе. То представлява мотивационно писмо, в което кандидатът се хвали - изтъква постиженията си и защо иска да учи в дзадения университет. Но как точно да знае какво ще оценят подбиращите и какви са другите кандидати. Имаше отделна тема за кандидатстване в Америка и българка преподавателка там обясняваше ситуацията. Могат да имат 5 човека с еднакво високи резултати и 5-те свирещи на цигулка, играещи шах, трениращ баскетбол, но например един от тях и някога е пял в църковен хор или танцувал в детска възраст, а друг е от социално слабо семейство. И тук вече кой от 2-мата ще изберат зависи от това какъв профила заложили за формиране на випуска - колко % социално слаби, колко % спортисти, колко процента и разнородни таланти и т. н.
И в момента има такъв случай - дете с почти макс. резултати на САТ все още си чака резултатите за прием в амер. университети. А има вече и много приети.

# 176
Първенецът на випуска на АК през 2009, когато завърши голямата ми дъщеря беше едно девойче. Не го приеха в нито един от унитата в които кандидатстваше, в Щатите и Англия. В нито един....Вярно е, че бяха все топ, но все пак тя по думите на щерка ми е била с перфектно портфолио.
В крайна сметка е минала по линията на Extra choice на UCAS за Великобритания.
Това по повод на непредвидимостта, ясните критерии и възможностите да разбереш отговаряш ли им.
Друга бира е, когато получиш писмо с условен прием, демек - ти изкарай там 6 по това и това и 5.82 минимум среден успех и уялком. Това е вече ясно. Но това е често последваща стъпка, може просто да получиш отказ, вместо покана при тези и тези условия, без никакви обяснения.

# 177
Съжалявам, обаче така описаната система за кандидатстване в американските университети ми изглежда много тъпа. Е, то е ясно, че след като тези уни са най-добрите в света, сигурно тъпият съм аз. Обаче наистина не виждам какво значение има дали някой играе баскетбол и свири на цигулка, ако иска да учи например инженерство. И тези занимания дори биха били минус, защото няма да си гледа инженерните науки, а ще си отделя време за цигулката и баскетбола. Значи кандидат с много добро техническо мислене, от когото би станал превъзходен инженер, може да не бъде приет, защото няма странични интереси и не спортува. Не знам, на мен ми се вижда шантаво, хайде да не казвам тъпо.

# 178
  • София
Мецане, и на мен не ми допадат тези американизми. Виж, МIT са си написали на сайта, че спортните успехи не дават предимство при тях  hahaha

# 179
Значи кандидат с много добро техническо мислене, от когото би станал превъзходен инженер, може да не бъде приет, защото няма странични интереси и не спортува. Не знам, на мен ми се вижда шантаво, хайде да не казвам тъпо.

Или защото ги има Sunglasses Мисля, че за тази относителност ставаше въпрос. Че много от нещата в идеалното портфолио може да се окажат причина за отхвърляне, макар сами по себе си да са ценни. Има логика.

Общи условия

Активация на акаунт