Частни училища - информативна тема 6

• 69 731
  • 808
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Четох и назад, но не попаднах на информация относно спорта в СС. Може и да съм пропуснала, съжалявам ако повтарям - Как и какво спортуват децата в СС и по специално има ли организирано плуване?
Спорт имат всеки ден. Няма плуване. Играят тенис, футбол, баскетбол и волейбол и разни игри от типа на "Бързи, смели, сръчни".

# 436
  • Sofia
А какво друго имат в програмата в СС? (примерно приложни, пиано, др)

# 437

Правя анкета:
Какво мислите децата да бъдат разделени в класове според нивото на знанията им, визирам начални класове?
Края на годината пак да се направят тестове, и децата отново да бъдат преразпределени според усвоения материал?

Нали знаеш къде да запишеш сина си?

Ние финализирахме избора на ЧУ. Случихме на изключително разбрани директор и собственик, които дават толеранс на детето да мине финалния изпит за СМГ и този за мат. паралелка на 125-то. Ще пиша подборно обаче в края на юни. Само ще вметна, че в темата не е от спряганите абревиатури.

# 438

Ние финализирахме избора на ЧУ. Случихме на изключително разбрани директор и собственик, които дават толеранс на детето да мине финалния изпит за СМГ и този за мат. паралелка на 125-то. Ще пиша подборно обаче в края на юни. Само ще вметна, че в темата не е от спряганите абревиатури.

Ще ми е интересно и ще очаквам коментар.

# 439
  • София
Кас и на мен ще ми е интересно. Радвам се, че сте избрали  Hug

# 440

Ще ми е интересно и ще очаквам коментар.
Значи избирате училище от 5 клас?
 Това още ми се струва далечно, за начален курс държа на едно, за след 5 клас, може би на друго, зависи от това какви заложби ще покаже детето и до колко ще развие потенциала си.
И на мен ми е интересно да прочета нещо различно от стандартно спряганите училища, но всички сте много пестеливи на информация

# 441
  • София
Касита, а би ли споделила кое е това училище и защо се спряхте на него? Нашата идея също е след 4-ти клас дъщеря ни да кандидатства в 107-мо (имаме добри впечатления покрай кака й) или някъде другаде (може да е друго ЧУ). Много сме доволни от сегашното й училище (aniram*, от неспряганите е, П. Р. Славейков), но след 4-ти клас мислим за смяна.

# 442

Първи клас: 10 часа български, 10 часа английски и 10 часа математика, 2 от които занимателна. От втори клас децата ще бъдат прегрупирани според нивото на английски език.
Значи ученето няма да е по-различно от това в СС? Питам, защото от всички спорове тук се казва, че в СС само учат, а в другите училища обстановката е по-спокойна и темпото на учене по-умерено.
Но с 6 сериозни часа на ден, това няма как да стане просто.
Всъщност по колко минути са часовете на 1ви клас в ПБ?

# 443

Първи клас: 10 часа български, 10 часа английски и 10 часа математика, 2 от които занимателна. От втори клас децата ще бъдат прегрупирани според нивото на английски език.
Значи ученето няма да е по-различно от това в СС? Питам, защото от всички спорове тук се казва, че в СС само учат, а в другите училища обстановката е по-спокойна и темпото на учене по-умерено.

Така е, но предполагам, че е само рекламен трик (и дано да е). Например предметът роден край сигурно се учи в часовете по БЕЛ. Музика, изобразително изкуство, трудово обучение вероятно някак влизат под шапката на другите предмети. Някъде сигурно е наместено и физическото. Иначе не си представям шест часа на ден от тези предмети, плюс останалите.

# 444

Нямам си на идея колко минути са часовете, забравила съм да попитам.

Не се притеснявам, че ще се преучат Mr. Green Обедната им почивка е дългичка, повече от час, всеки ден имат спорт, отделно учителите имат свобода, да преценяват кога и колко да извеждат децата.
Например, когато е топло времето, знам от сина ми, че са имали един ден само английски и български, останалия ден, само на вън+ физическото за деня.
Учителката на единия ПУК, е много как да се изразя нестрога, не изглежда взискателна, но децата от нейния клас са постигнали почти еднакви и отлични резултати на тестовете за първи клас. Всичко си е до учител, деца, подход и т.н.

# 445
  • София
Детето ми е в 1 кл. в ПБ в момента, ето това е програмата му за втори срок:

Понеделник: ЧК, Бел, Бел, ФВС, АЕ, АЕ, Математика, Музика, Математика самоподготовка
Вторник: Бел, АЕ, Ае, Математика, Математика самопод., Роден край, ФВС, Бел, Бел самоп.
Сряда: Ае, Ае, ИИ, Математика, Математика самоп., ФВС, ДБТ, Бел ЗИП, Бел самоп.
Четв: Бел, Бел, Математика, Математика самоп., Футбол/Танци, Математика ЗИП, ИИ, Ае, Ае
Петък: Бел, Бел, АЕ, АЕ, Ф/Т, Музика, Математика самоп, 2 часа занимания по интереси /тя е избрала приложни изкуства, имат още театър, физически игри, моден дизайн и май някакви танци/
Сутрин започват в 8,30, приключват в 16,30, часовете са по 40 мин. за 1ви клас.

# 446
Какво е ИИ?
Иначе разлика с програмата на СС не виждам. Явно двете училища доста са уеднаквили нещата.
Доколкото знам и Св. Кл. Охридски е с подобна програма. Там даже междучасията са по 5минути.
 Затова ми стана странно като прочетох Призма, която споделя за балансирано натоварване там.

Химикал, децата имат по 9 часа по 40мин. Грубо 6 часа са сериозните, останалите три са за музика, спорт, рисуване. Роден край влиза в тези шест.
Само не знам в по-горен клас, когато се включват и други предмети как се процедира с разтоварващите часове.
Явно отпадат или намаляват до 1 ден може би. Ако може някой да се включи с инфо за СС и ПБ?

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 11:33 от Пролетен дъждец

# 447
  • София
ИИ - Изобразително изкуство

Сутрин започват в 8,30, приключват в 16,30, часовете са по 40 мин. за 1ви клас.
Същото е и в Джани Родари  Peace
Програмата е сходна, но с включен и втори чужд език.

# 448
А какви са резултатите накрая? Ще ми е интересно някой родител да опише с какви знания завършва детето му първи клас. Примерно ако в традиционното училище след първи клас може да се събира и изважда до двайсет, при 10 часа мат. вероятно децата могат и да умножават. Ако в обикновено училище след първи клас са грамотни и четат гладко, при 10 часа БЕЛ какво още правят? По англ. в обикновено училище имат начални познания - четат, пишат по-простички неща, могат да водят елементарен разговор, при 10 часа какво още могат?

# 449
  • София
А какви са резултатите накрая? Ще ми е интересно някой родител да опише с какви знания завършва детето му първи клас. Примерно ако в традиционното училище след първи клас може да се събира и изважда до двайсет, при 10 часа мат. вероятно децата могат и да умножават. Ако в обикновено училище след първи клас са грамотни и четат гладко, при 10 часа БЕЛ какво още правят? По англ. в обикновено училище имат начални познания - четат, пишат по-простички неща, могат да водят елементарен разговор, при 10 часа какво още могат?
Разликата е тази, че в "обикновеното училище" след 5 час български седмично детето ежедневно има да пише домашно, с което упражнява ученото в училище. При 10 часа седмично - домашни няма, упражненията се правят в училище. Часовете са на блокове и първия час се преподава, а втория се упражняват. Това е условно, разбира се, напълно възможно е днес и двата часа да се преподава, а утре - да са отделени за упражнения.
По английски, специално, могат доста повече от това, което могат първокласниците в държавните училища, където имат 1-2 часа седмично.

Само не знам в по-горен клас, когато се включват и други предмети как се процедира с разтоварващите часове.
Явно отпадат или намаляват до 1 ден може би. Ако може някой да се включи с инфо за СС и ПБ?
В трети клас все още имам спорт ежедневно - в "Света София"

Общи условия

Активация на акаунт