Частни училища - информативна тема 6

• 69 733
  • 808
  •   1
Отговори
# 315
И пак се сещам за едно училище (умишлено не споменавам имена, защото целта ми единствено да подсетя за евентуални въпроси), в което дните от 31.05. до 15.06. след четвърти клас са предназначени за лагер. Плащаш си за обучение, а вместо това детето ходи на (допълнително платен) лагер в учебно време.

# 316
Подкрепям напълно мнението на Io_io!

Aniram, да наистина първолаците в ПБ имат доста добри резултати на мат. състезания. Може ли обаче да кажеш колко и кои от състезанията не са се провели във вашето си училище?

И много ми е странно като каже някой нещо от сорта:
СС не обичат да споделят и има обратна връзка кое и как се случва. Те са на принципа резултатите говорят за нас.
как без да имате деца, обучавани там, знаете колко се споделя? И това последното никога не ми е било казвано Simple Smile
Peace Подкрепям това мнение!   
А иначе бих добавила само, че наистина едни други хора, обсебващи форумното пространство, се отличават със завидно самочувствие на всезнаещи и всеможещи! Раздават така щедро тълкуванията и съветите си, като сами си вярват... Това искрено ме развеселява! Joy

Последна редакция: нд, 26 апр 2015, 16:08 от Grumotevitza

# 317
И пак се сещам за едно училище (умишлено не споменавам имена, защото целта ми единствено да подсетя за евентуални въпроси), в което дните от 31.05. до 15.06. след четвърти клас са предназначени за лагер. Плащаш си за обучение, а вместо това детето ходи на (допълнително платен) лагер в учебно време.
newsm78 Химикал, може ли да споделите все пак кое е това училище? Важно е, а и предполагам, че информацията Ви е от първа ръка, а не препредавана от човек на човек. Нали от пети до седми клас учат до 15.06., а началните класове завършват на 31.05. и те биха могли спокойно да ходят на каквито и да било лагери, обаче половин месец от обучението на основния курс - от пети до седми клас - да се загубва, освен че се плаща, не е ли и в нарушение на учебните планове?!

# 318
И аз да се включа към въпроса на Grumotevitza. Таксата от 5-7 клас като от 1-4 ли е? И съответно задължително ли е?

# 319
newsm78 Химикал, може ли да споделите все пак кое е това училище? Важно е, а и предполагам, че информацията Ви е от първа ръка, а не препредавана от човек на човек. Нали от пети до седми клас учат до 15.06., а началните класове завършват на 31.05. и те биха могли спокойно да ходят на каквито и да било лагери, обаче половин месец от обучението на основния курс - от пети до седми клас - да се загубва, освен че се плаща, не е ли и в нарушение на учебните планове?!

О, не. Не съм тук, за да правя реклама или антиреклама на което и да е училище. Просто подсещам, че е добре да се зададе и този въпрос, когато избирате училище. А вече всеки си преценява дали му е важно Simple Smile

# 320
Но зависи от толкова обстоятелства-такса, дали има и други лагери през годината,какво се прави по време на този лагер,задължителен ли е и какво правят децата,които не ходят и т.н.

# 321
  • София
Има ли друг форумец, чието дете е станало ПЪРВО на изпита за АК? Има ли?
Има - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=369338
Момичето е от "обикновено" ДУ, както и много други приети деца в АК, вкл. и моето.

# 322
Има - http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=369338
Момичето е от "обикновено" ДУ, както и много други приети деца в АК, вкл. и моето.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=559545.msg21640123#msg21640123

Няма по-добър преподавател от Кортезов, потвърждавам думите на този родител.  Peace

# 323

А иначе бих добавила само, че наистина едни други хора, обсебващи форумното пространство, се отличават със завидно самочувствие на всезнаещи и всеможещи! Раздават така щедро тълкуванията и съветите си, като сами си вярват...

Скрит текст:
Интересно от позицията на каква разпределяш форумното пространство и от позицията на коя "висота" си позволяваш да критикуваш и квалифицираш някой който не познаваш? Твърде грубиянско поведение! Само възпитанието ми пречи да употребя и по силни епитети.

Мен пък от много време ме развеселява как родители на деца учещи в СС реагират като опарени и силно агресивно когато някой си позволи да критикува тази "свещенна крава" ЧОУ "Света София".

# 324
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=559545.msg21640123#msg21640123
Няма по-добър преподавател от Кортезов, потвърждавам думите на този родител.  Peace
Г-н Кортезов преподавател  ли е на седмокласниците в СС? Или те ходят при него на допълнителни платени уроци?
Защото първото би означавало наистина значителен принос на училището в подготовката на децата за кандидатстване в АК, а второто - че успехите им се дължат на извънучилищна подготовка.
И изобщо. Сравнението по брой приети и по бал за АК не ми се струва твърде показателно за това колко успешно е едно училище. Най-малко защото няма как да знаем каква част от децата са разчитали и на извънучилищна подготовка.

# 325
Не знам дали г-н Кортезов взема часове в "Св. София", но със сигурност мога да кажа, че допреди две-три години училищният бус ги откарваше там, където той преподава частните си уроци. Също знам, че г-н Кортезов има часове в някои други ЧУ - например "Св. Георги" и ЕСПА. В ЧПМГ организират курсове за подготовка за кандидатстване в АК, като Симеонов им води математиката, но в тях може да се запише и дете от друго училище. Разбира се, че повечето седмокласници ходят на частни уроци, особено за АК, защото всеки родител си преценява дали би искал допълнителна подготовка, или ще се довери само на даденото ЧУ.  Според мене обаче преди всичко е важно да се прецени дали ученикът притежава необходимите качества и знания, за да кандидатства в АК.
Но....за АК има отделна тема.

# 326
Тук обсъжданите въпроси за математическите турнири всъщност са спам по темата за ЧУ, затова се редактирам. В турнирите надълго обсъдихме въпроса със същите хора, няма нужда от повторна дискусия-спам тук.

Последна редакция: нд, 26 апр 2015, 20:22 от Анонимен

# 327
При Кортезов ходят всички, включително и някои от най-добрите състезатели на СМГ, ПЧМГ и ОМГ (на състезателна математика). Ето, направил е и друга шампионка, без да преподава в 31 СУЧЕМ.
Е, чак пък всички...  Grinning
Значи все пак само училищната подготовка не е достатъчна за прием в АК? Защо тогава постоянно се изтъква бройката приети от определено училище?

# 328
И това, което писах тук е спам и не касае ЧУ.
Изобщо, явно че и тази тема ще се върти пак само около математиката и СМГ.

Последна редакция: нд, 26 апр 2015, 20:23 от Анонимен

# 329
Защо тогава се дават златни медали по турнирите, а се смята, че заслугата е само на МГ-то?  Simple Smile
Виждам, че за пореден път си се редактирала.

Последна редакция: нд, 26 апр 2015, 21:00 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт