Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 956 855
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 1 425
  • Русе/София
Това са т.нар. подсказки.
Благодаря  bouquet bouquet bouquet

# 1 426
  • Другата България
Merri_An, smileys, не можем да предизвикаме този проблем на нито един от компютрите - тестваме с Хром на компютри са Mac OS, Windows и Linux.

Направи ми впечатление обаче, че има потребители, които се оплакват от същия проблем в други сайтове (пак от 2-3 дни насам), което потвърждава подозрението ми, че става въпрос за външен на БГ-Мамма проблем - или проблем с версията на браузера, или външен код (но той би се проявил и при нас), или евентуално някакъв зловреден код на компютъра.

Пробвах с Интернет експлорър. Нямаше проблем, но пък аз за около 30 минути го правих, нямам време за повече сега.
Снощи сканирах за вируси, дава ми, че няма открито нищо, с Аваст съм.... newsm78
А и на всички оплакали се ли да са ни заразени компютрите?

# 1 427
Не твърдя, че проблемът е задължително от вирус.
Предполагам различни външни причини (извън нашия код), в случай, че проблемът се проявява само в един браузер и в различни сайтове.

# 1 428
  • Другата България
Тоест, проблем с Хром -а?
При всички оплакали се е само при ползване на този браузър?

# 1 429
За момента - да. Затова помолих по възможност да проверите с друг браузер.
Ако с друг браузер на същия компютър няма проблем, то тогава ще се съсредоточим върху проблем само с Хром.

# 1 430
  • Другата България
При мен както вече казах, с Интернет експлорър нямаше проблем. На същия комп. Следя и в другата тема дискусията, и другите май са с Хром...
Мамма, благодаря, че все пак правите нещо по въпроса.

# 1 431
Може ли да погледнете каква е версията на Хром, която ползвате, и дали има обновления?
Актуалната в момента версия на браузера е Chrome 46.0.2490.71
Благодаря много!

# 1 432
  • Другата България
Сега ако и кажете къде да го видя това.... Embarassed

# 1 433
  • Испания
Може ли да погледнете каква е версията на Хром, която ползвате, и дали има обновления?
Актуалната в момента версия на браузера е Chrome 46.0.2490.71
Благодаря много!

Versión 46.0.2490.71

Сега ако и кажете къде да го видя това.... Embarassed

Бих ти казала, но при мен всичко е на испански.

Като отвориш Хром, горе най-вдясно би трябвало да кликнеш на иконката за персонализиране и контрол на Хром. Кликвайки там, ще ти излезе нова страница с история, конфигурация и най-отдолу информация. Именно там трябва да излезе версията.

# 1 434
  • Другата България
Същото, намерих го, то не било сложно, ама.... Embarassed

# 1 435
Моля, опитайте следното.
Отворете нов прозорец инкогнито на браузера и браузвайте из сайтовете/страниците, които не Ви се показват коректно. Вижте дали в инкогнито режим се проявява този проблем отново.

# 1 436
Здравейте.
Виждам, че дискусия по темата за Хром и наслагването върви и тук.
Доколкото разбирам, опасенията са, че проблемът си е от браузъра. Имам инсталирана Опера, ще пробвам по-късно днес да сърфирам повече време през него и ще споделя дали е така. Дано се фиксира проблема, че е дразнещо леко.  Peace

# 1 437
  • Испания
Моля, опитайте следното.
Отворете нов прозорец инкогнито на браузера и браузвайте из сайтовете/страниците, които не Ви се показват коректно. Вижте дали в инкогнито режим се проявява този проблем отново.

В икогнито режим - не. Трябваше да се логна отново във форума, защото първо това ми поиска.

Коригирам: и в инкогнито режима се появи.   Sad

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 15:32 от smileys

# 1 438
Това, което намирам като информация и из чуждестранни сайтове и форуми, са данни за подобен проблем с визуализацията на страници на Хром, като подобни сигнали има от 10-14 дни насам.
Този факт, коректното визуализиране на същите страници с други браузери, както и проблемите с разместването на други сайтове, все повече ни насочва към проблем с браузера.

В случай, че това е глобален проблем на Хром и не зависи от кода на страницата, за жалост няма да има как ние да помогнем за решението му.
Ако пък поради някаква промяна в браузера той не възприема и не обработва даден код коректно, то тогава ще предприемем необходимите мерки.

За да можем обаче да дадем някакво крайно становище или евентуално решение, то трябва да сме убедени в произхода и причината за проблема.

Ако в инкогнито режим този проблем го няма, то това почти 100% значи, че проблемът е в някоя от приставките / разширенията на браузера.
Моля, влезте в настройките на Хром - Разширения и деактивирайте всички инсталирани разширения.
Ако проблемът с това се реши, то започнете да включвате добавените от Вас разширения едно по едно, за да установите точно кое от тях създава този проблем.

Това е официалната препоръка от Гугъл съпорт за този проблем.

Цитат
Make sure Chrome is updated: Click the Chrome menu Chrome menu on the browser toolbar > select About Google Chrome. Chrome will check for updates when you're on this page. Click Relaunch to apply any available update.
    Delete your cache and cookies
    Try using Chrome in incognito mode. If that solved your issue, try to temporarily disable your extensions manually to identify which one is causing the issue. To do this:
        Click the Chrome menu icon Chrome menu on the browser toolbar.
        Select Tools > Extensions.
        Uncheck Enabled for each extension one by one to check if the page loads correctly

Reset your browser settings: Chrome menu Chrome menu > Settings > Show advanced settings > Under the section "Reset settings,” click Reset settings

Накратко:
Уверете се, че Хром е ъпдейтнат.
Изтрийте кеша и бисквитките.
Опитайте инкогнито режим. Ако това реши проблема, опитайте да изключите временно всички разширения, за да установите кое от тях предизвиква този проблем.

# 1 439
  • Испания
По-горе направих корекция в поста си: и в инкогнито режим се появи.

Общи условия

Активация на акаунт