Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 960 895
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 7 335
  • Куциндрел
Значи още ще чакаме да се отсрани този проблем. Това и грозните иконки в новата версия ме спират да я ползвам.
Още искам да питам нещо. Значи това https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png  мога да го сложа като картинка в пост от старата версия:

А от новата ми казва - Грешка. Невалиден формат на файла.
Това е щото явно има проверка за определени разширения за файла.

# 7 336
Това https://i.giphy.com/media/xThtama8b8ZGtnMeuQ/giphy.webp  е адрес на webp файл, който се поддържа единствено и само от някои версии на браузерите Chrome и Opera.
Дори да го укажете ръчно като адрес през старата версия, то изображението не се визуализира на никого, освен на потребителите с точно определени версии на Chrome и Opera.

https://developers.google.com/speed/webp/
Цитат
WebP is natively supported in Google Chrome and the Opera browser

Файловите формати за изображения, които се поддържат от всички, са jpg/jpeg, png, gif.
Към момента има известен проблем с поддръжката на прозрачността на png файловете в новата версия и когато фонът е прозрачен, то се визуализира като черен на някои браузери. Проблемът е адресиран и скоро ще бъде отстранен.

# 7 337
  • Видин
Здравейте, как мога да си отключа съобщенията? Не мога да получавам, мога само да изпращам. Извинявам се, ако някъде го пише, не можах да намеря нищо.

# 7 338
# 7 339
  • Варна
Което ме подсеща
До кога ще сме с бета версия? Мина над година!
Не знам, но май предстои подмолно спиране на старата версия без предупреждение? В последно време поетапно се изключват функции, работещи в старата версия и автоматично ме праща в новата, направена е тема Често задавани въпроси за работа с новата версия, което означава, че се очаква наплив от такива въпроси, а сега установих, че и бутонът Стара версия не работи? Та ще я изключвате ли и кога?

# 7 340
  • Видин
Много благодаря😊

# 7 341
  • Sofia
... а сега установих, че и бутонът Стара версия не работи? Та ще я изключвате ли и кога?

При мен си работи бутонът. Peace

# 7 342
Месечинка виторога, линкът към старата версия работи.
Спирането на старата версия въобще няма да е подмолно, а е съвсем планирано още от старта на Beta.
Тя ще е Beta докато всички функции не бъдат прехвърлени и безпроблемно работещи на новата версия.
Постепенно се прехвърлят различни функции към новата версия, когато в новата версия са напълно готови и когато вече не могат да работят паралелно със старата им версия.
От една година всички отговори от модератори и администратори на въпроси от типа "как да..."  са със съвети за новата версия и не се дават указания за настройки или използване на старата версия.
Старата версия се ползва от под 0.5% от потребителите на сайта, така че "наплив" от въпроси не очакваме.

# 7 343
  • Другата България
Нямам, и за това казах, че не знам от къде е Вашата, но 90% от потребителите, с които комуникирам и които чета, предпочитат старата, моите наблюдения са от там.
Има и друго - просто нямаме избор. Grinning Свиква се.

# 7 344
Е, мнозинството хора като бройка идват през Гугъл, а там нямаш избор - ако ти се чете за видове хладилници и ти е излязла тема, води в новата версия. От редовно ползващите една част не знаят сигурно и как да се върнат на старата версия. А на мен вече ми писна на логване да ме мята в новата, но нямаш избор и свикваш...

# 7 345
  • Варна
Имам предвид ще има ли ясно и добре видимо съобщение от рода "Считано от... старата версия вече няма да работи"? Или ще бъде изключена внезапно, както се изключват една по една функциите и? А линкът при мен просто НЕ работеше в един момент. При натискане екранът потрепваше, опресняваше и... нищо не се променяше.
п.п. И на мен ми се струва нереално 0,5% от потребителите да ползват старата версия, но... може и така да е.

# 7 346
qrye, по отношение на Гугъл е точно обратното. Поради обема и дългото индексиране години наред на старата версия, то повечето от резултатите водeха към old. Индексирането на old е спряно едва през тази седмица.

Месечинка виторога, разбира се, че ще бъде обявено.
Още отсега мога да кажа, че се надявам преди края на тази година да се спре изцяло ползването и поддръжката на старата версия, което е изключително ресурсоемко, затрудняващо и забавящо работата по новата версия, тъй като всяка една функция от новата трябва да се съобразява и синхронизира със старата.

# 7 347
  • Вестерос
Кога ще се оправи проблема с черните ленти на аватарите?
До кога ще е бета версията?

# 7 348
Към момента има известен проблем с поддръжката на прозрачността на png файловете в новата версия и когато фонът е прозрачен, то се визуализира като черен на някои браузери. Проблемът е адресиран и скоро ще бъде отстранен.

Спирането на старата версия въобще няма да е подмолно, а е съвсем планирано още от старта на Beta.
Тя ще е Beta докато всички функции не бъдат прехвърлени и безпроблемно работещи на новата версия.
Постепенно се прехвърлят различни функции към новата версия, когато в новата версия са напълно готови и когато вече не могат да работят паралелно със старата им версия.

# 7 349
Как да премахна излизането на съобщение, че има нов отговор в тема, която вече не ме интересува. Не съм натискала следене, писах веднъж преди година.

Общи условия

Активация на акаунт