Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 959 674
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 4 680
http://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=391257;sa=showPosts
Редно ли е една и съща обява да бъде публикувана на няколко места във форума?

# 4 681
  • Sofia
Не.
Благодаря.

# 4 682
  • Пловдив
Каква е разликата между отчетна и неотчетна тема и защо отчетните теми трябва да са по 50 страници максимум?

# 4 683
И на мен ми е интересно.
Защо има теми с 1000+ страници?
Защо не се наложи за всички теми правилото за 50 страници?

# 4 684
И защо точно 50 страници? В някои теми, докато се обърнеш и хайдеее, нова тема.

# 4 685
"Отчетните" теми или т.нар. теми с продължение възникнаха от потребителите на форума и през годините се наложиха като поведение. При този тип теми, които се поддържат месеци наред, обикновено има развитие на тематиката и информацията, тя се обобщава и добавя към началния пост на следващата тема. Тъй като темите са дългосрочни, то и групата потребители в тях се променя, както и дискусиите - напр. при бременните в зависимост от срока на бременността, при децата - в зависимост от възрастта или учебната програма, при филмите и телевизионните предавания спрямо развитието на сценария и т.н. Когато подобни теми станат изключително дълги, то това е доста по-неудобно за потребители, които тепърва се включват в тях или са прекъснали за известно време участието си. В допълнение на това при много дълги теми с много потребители, които участват и ги следят, се повишава техническото натоварване. Първоначално лимитът бе определен на 15 страници, впоследствие на няколко пъти бе увеличавана границата. Има вариант, който за някои по-активни теми е по-удобен, темите да са седмични или месечни, независимо от броя страници, които се изписват за този период.

# 4 686
  • Ямбол
В тази връзка да питам - много ли ще е натоварващо, ако темата "Искам да кажа ..." стане месечна, а не седмична? Понеже не знаех, че има и такъв вариант, а за мен ще е по-удобно да е месечна.

# 4 687
Добре, но не се ли утежняват прекалено "неотчетните" теми?
Например - "Въпроси всякакви". Кой чете 4286 страници??? Rolling Eyes

# 4 688
Лилянa, възможно е, стига това да е желанието на повечето редовни потребители на темата.

DeVa®, темата "Въпроси всякакви" е със съвсем различен тип предназначение и съдържание. Там няма дискусия или развитие, което да бъде проследявано, а бързите отговори и успехът на темата са благодарение на това, че темата е следена и в нея са участвали огромен брой потребители, които (ако не са отказали) получават известия при нов зададен въпрос.
Периодично отделям част от темата. Скоро ще го направя пак и с текущата тема, като ще оставя в нея само страниците, съдържащи публикации от тази година.

# 4 689
Mamma, точно заради известията не са ми удобни такива теми.
Питала съм нещо, отговорили са ми. Не ми е нужно да знам всички въпроси и отговори.
Затова винаги се отписвам от нея, защото иначе ще ме известява докато свят светува. Simple Smile

# 4 690
И скоро имаше пример в темата с въпросите как потребител, към днешна дата отгоговори на въпрос от първа страница, който беше от 2013-та година Yum

# 4 691
  • София
Според мен конкретно на тази тема идеята е както на теб са ти помогнали някога (евентуално) с отговор, сега и ти да помогнеш на някого. Ако всеки се отписва и никой не следи темата, а влиза само за да пита, кой ще отговаря? Simple Smile Няма назначени такива.

# 4 692
# 4 693
Моля, погледнете този профил

Скрит текст:

# 4 694
http://www.bg-mamma.com/?topic=993921#new
Ако не греша, същата тема беше публикувана в " Основно образование" и изтрита от модератор, но дамата е упорита.

Общи условия

Активация на акаунт