Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 958 819
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 7 290
Как мога да си закрия акаунта?
Кликнете в/у ника си в горния десен ъгъл -> Общ преглед -> Лични данни -> Данни -> Искане да бъда "забравен"

# 7 291
1. В темите за телевизионните формати, в които отпадат участници всяка седмица /понякога два пъти седмично/, не е ли възможно пускащият темата да редактира първия пост /без ограничение на времето/ така, както може да се случва в кулинарния подфорум /в любимите рецепти/?
Не. В тази група е ограничено времето за редактиране на мненията. Въпросното ограничение е зададено на група и съответно засяга всички теми от нея.

2. По същия начин ще може да се пускат нови анкети в рамките на седмичната тема. Ще бъде ли възможно и кога?
Сега ми се налага за тази цел да преминавам към старата версия.
На този въпрос ще можем да отговорим след като приключи работата по изцяло новия редактор (формата за публикуване)

3. Преди потвърждаването на публикуване на заглавната снимка се появява пунктир за оразмеряване. Преди работеше, сега само се появява и не е активен. Ще бъде ли коригирано това неудобство?
Тази функция не е променяна и работи (ако съм разбрала правилно въпроса). За това ли говорим (скрийншотът е направен току-що)?

4. Когато изтривам анкета от новата версия, само за миг се появява въпрос дали наистина искам да я изтрия, след което допълнителното прозорче моментално изчезва, без да съм натискала някакъв бутон, за да отговоря. Какъв е смисълът от този въпрос тогава?
Този проблем е отбелязан, фиксиран и преминал през тестовия сървър. При първия ъплоуд на промените и корекциите ще бъде оправен и на публичната версия.

5. Защо официалната страница на предаване на Нова ТВ се означава като рекламен СПАМ?
Няма адрес от nova.bg , който да е прихванат от спам защитата и филтриран. Имало е припокриване с друг филтриран адрес.
Вече би трябвало да може да се публикува безпроблемно линк към сайта на nova.

# 7 292

3. Преди потвърждаването на публикуване на заглавната снимка се появява пунктир за оразмеряване. Преди работеше, сега само се появява и не е активен. Ще бъде ли коригирано това неудобство?
Тази функция не е променяна и работи (ако съм разбрала правилно въпроса). За това ли говорим (скрийншотът е направен току-що)?

Когато качвам снимката от компютъра, оразмеряването се появява, но позволява да се намали само ширината, а височината нито може да се намали, нито да се увеличи. Когато качвам с URL адрес, изобщо не се отваря полето със снимката. И с предварителен преглед после виждам точно толкова, колкото сте показали със скрийншота - изрязана произволно, така че лицата/главите на хората ги няма. Затова все още ползвам старата версия на сайта, която позволява и поставяне на видео.

# 7 293
При оразмеряване пропорцията на изображението се запазва.

Това позволява изрязване на малка част от изображението, но с правилните пропорции. Нещо, което не е възможно през старата версия.

Относно публикуването през старата версия, то то ще бъде пренасочено към новата в момента, в който бъде завършен новия редактор (а това надявам се ще стане до края на този месец).

# 7 294
  • Испания
Много благодаря за отговорите, Mamma!

Скрит текст:

В момента тази снимка
Скрит текст:
може само да се намалява от точките на височина и ширина. Разбира се, позволява оразмерителната рамка да се премести по-нагоре или по-надолу.
Скрит текст:
Но има изображение, при които това местене "яде" непоправимо от съдържанието. Пробвала съм в онлайн програми да намаля снимката /и не еднократно/, но когато искам да я използвам за заглавна снимка на тема, рамката се появява на същото място дори и във вече намалената снимка.

Може би бъркам, като смятам, че преди е било другояче, а се е отнасяло само за публикуване на снимка в пост.

Няма адрес от nova.bg , който да е прихванат от спам защитата и филтриран. Имало е припокриване с друг филтриран адрес.
Вече би трябвало да може да се публикува безпроблемно линк към сайта на nova.

Не, проблемът продължава.

Ако кликнете в края на този пост: http://bg-mam.ma/p/1067278/37472286 на надписа "официална страница", излиза това:

Скрит текст:

# 7 295
  • Sofia
Не, проблемът продължава.

Ако кликнете в края на този пост: http://bg-mam.ma/p/1067278/37472286 на надписа "официална страница", излиза това:

Скрит текст:
При мен няма проблем - кликнах на линка "официална страница" и ме прати точно на страницата на Нова ТВ.

# 7 296
Корицата на тема е с точно определени размери и пропорции.
Няма как да изрежете произволно парче от дадено изображение. Необходимо е да е с точните размери или пропорции.

Ако качите вертикална снимка, то системата ще вземе нейната ширина и съответно ще изчисли пропорционално височината, която може да "побере", останалата част ще бъде изразяна.
Най-ясно и разбираемо мога да обясня като сравня мястото за снимка на темата с рамка за изпечатана снимка.

Ако имате една дървена рамка с определен размер за хоризонтална снимка, просто няма как да наместите снимка, която е по-голяма или вертикална, без да изрежете част от нея.

Другият вариант би бил да се променя пропорцията на снимката, което би обезобразило изображенията.
Пример
Скрит текст:
Ако се опитаме да наместим примерната снимка по размерите на рамката, то ще се получи това
което категорично не прилича на оригиналната снимка

Редактирах темата за Биг Брадър, за да изпиша адреса отново.

# 7 297
  • Другата България
И мен също. Peace

# 7 298
  • Испания

При мен няма проблем - кликнах на линка "официална страница" и ме прати точно на страницата на Нова ТВ.

Благодаря. Когато писах поста, не отваряше, както се вижда от скрийншота. Сега опитах, отваря.

# 7 299
Изчела съм всички непрочетени отговори по темите ,които следя  ,а горе в дясно продължава да ми свети в червено на знаменцето.От къде да видя кой какво е корегирал ,тъй като директно ме изпраща в новата версия ?

# 7 300
  • Другата България
На старата версия под профилното име като натиснеш, се отваря прозорец. От него избираш "известия" и като натиснеш, в темата, в която има корекция свети червено "ново". Там е коригирано.
Друг е въпросът, че аз два месеца имах светещо червено знаменце без никаква корекция никъде по темите, които следя. Опитвах какво ли не, рестартирах, кеш чистих, нищо - стоеше си. От няколко дни само изчезна.

# 7 301
Настройките на профила се отварят вече само през новата версия.

# 7 302
  • Другата България
 newsm78 Embarassed Не знаех. Явно заради това ми е изчезнало знаменцето. Лоша работа, хич не я харесвам тази нова версия. Crossing Arms
Едит-в такъв случай и аз се присъединявам към въпроса на elpi-как в новата версия да видя кой къде е редактирал?

# 7 303
  • Sofia
Момичета, аз нещо не разбрах. Blush За каква корекция / редакция иде реч?

# 7 304
  • София
В старата версия има/ше известие (знаменцето), когато някой е редактирал пост в тема, която следиш/ участваш.

Общи условия

Активация на акаунт