Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 957 329
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 11 475
Аз лично се опитвам да си изясня правилата. За да знам като пускам тема, как да оформя заглавието й по начин, ненарушаващ правилата.👍

# 11 476
Оффф ставате досадни. Ако искате и на суахили си пуснете темата, стига ни занимавахте с вашите мрънканици. Това е тема за въпроси, а не бюро жалби и заяждания.

# 11 477
стига ни занимавахте с вашите мрънканици. Това е тема за въпроси, а не бюро жалби и заяждания.
О, Вие явно сте модератор или админ, след като се чувствате занимавана. Междувпрочем, откога въпросите се интерпретират като жалби и заяждания?

# 11 478
E. Petekkaya & A.Varlıer & Ö.Deniz & H.Şendil са имената на турските актьори, чиито стари и нови проекти  и партньорите им в тези проекти, се обсъждат в темата. Поради разлики при транскрибирането на имената и за по-лесно откриване с търсачките, те ще останат написани на оригиналния език.
В такъв случай, ако реша да пусна тема за някой корейски сериал, ще ми бъде ли позволено да ги изпиша на корейски?
Точно това се чудих и аз но за египетски език. И ми е интересно колко имат драйвери за турски език и египетски език на клавиатурата? Защо ли? Ами за да могат да търсят с търсачки темата.
За мен е нормално да се изписват имената с транскрипция на български език. В противен случай за всеки филм, сериал или артист ще пада голямо търсене.
И следя темите от бутон нови. Попада ми нещо на език който не знам. Трябва да гадая дали е филм или актьор. Съответно да проследя от кой подфорум е. Явно аз съм глупавата.
Лично мнение. Въпрос на принципи.

# 11 479
Цитат
Точно това се чудих и аз но за египетски език. И ми е интересно колко имат драйвери за турски език и египетски език на клавиатурата? Защо ли? Ами за да могат да търсят с търсачки темата.

На клавиатурата езици няма, има азбука. За изписването на турски ползвай клавиатурата на преводача на гугъл. С "египетски" ще удариш на камък Joy Опитай с арабски.

Цитат
Междувпрочем, откога въпросите се интерпретират като жалби и заяждания?

Заяждане е. В целия подфорум е изровена единствената тема с изписани на турски имената на актьорите. Впрочем от същата потребителка, която се заяде за същото, пак тук, но преди време.

На тази тема обаче заглавието е на български език и би трябвало да я ползвате по предназначение. За съжаление в последно време се превърна в отдушник за всеки, станал накриво.
Извинявам се на модератори и администратори, досадно е да получавам известия за нови отговори, а да чета всичко друго, но не и това, което кореспондира със заглавието.

т. 12 от правилата - за онези, които не разбират текста

Цитат
12. Писането на кирилица е задължително!
Изключение от това правило са само потребителските имена, титлите и подписите, които могат да са на латиница.
При цитиране на чуждестранни източници, то чуждестранният текст трябва да е придружен с превод или поне кратко предаване на смисъла на цитираното.
Не се допуска заглавия на теми, публикации, както и елементи от потребителския профил да съдържат текст, изписан на друг вид азбука (арабска, иврит, китайска и т.н.), тъй като това може да доведе до технически проблеми с визуализацията, може да изисква инсталирането на допълнителни шрифтове и да затрудни ползването на сайта на голяма част от потребителите.

Дори и да нямате инсталирана кирилица на компютъра си, има достатъчно варианти и програми за кирилизиране (вижте тема "Пишете на кирилица! Какво е КРЕДОР, как се използва? Кирилизиращи програми. " )
Модераторите имат право да редактират, трият и заключват теми, написани на латиница, както и да правят забележки на потребителите, публикуващи теми и мнения на латиница.
При несъобразяване със забележката, следващи теми и мнения на латиница, публикувани от същия потребител, могат да бъдат директно изтривани, а възможността за публикуване на мнения - ограничена.

Писането на кирилица или Pisaneto na kirilica.
Заглавия на теми - подчертаното - за да се избегнат проблеми с визуализацията.
Vaprosi kym moderatorite i administratorite - второто подчертано изречение от правилата. Тема с така написано заглавие ще бъде изтрита или заключена, но след направена забележка, ще редактирате и ще сте по правилата

Няма забрана за изписване имена на поляци, чехи, германци, американци, руснаци и пр. на съответната азбука.

Цитат
teta75
пн, 10 авг 2020, 08:19
Аз лично се опитвам да си изясня правилата. За да знам като пускам тема, как да оформя заглавието й по начин, ненарушаващ правилата.

Като/когато пуснеш тема, даже и да нарушиш правило, първо ще ти направят забележка. Не е болка за умиране или за писане на купища постинги тук.

# 11 480
# 11 481
Аз искам да попитам защо не направите (ако е възможно и лесно изпълнимо (според мен е 😄 )) така, че ако не си влизал в тема да речем месец (която не следиш, но имаш пост и те спамва (щот е точно тва)), автоматично да спира спамът без да е нужно да минаваш на версии и чудеса. Смятам се за няква средностатистическа интелигентност, но тва звучи толкова досадно, че никога не съм си правила труда. Междувременно ще спести отговора на доста еднотипни въпроси.

# 11 482
Лучия, към вас с въпрос не съм се обръщала. Зададох такъв към когото трябва и съвсем по тази тема.  Отговориха ми. Направих си изводите.
Вашето включване бе излишно.

Не сте в правото си да ми държите сметка къде какво да пиша в публичен форум.
Свободна сте да пропуснете пост или тема които не ви вълнуват. Просто скролвайте занапред.

# 11 483
  • Пловдив
Моля, някой да разчисти спама в последните страници на "Страшки от форума", че явно няма друг начин да спре отчетът кой каква хигиена спазва.

# 11 484
  • Варна
В десктоп версията на сайта, когато имам в известията съобщение, че някой е харесал мой пост в дадена тема и цъкна на него, след като вече съм влязла в темата, трябва да скролна, за да се покаже камбанката с известията отново. При скролването ми отчита, че вече съм влязла в темата и в известията изчезва съобщението за нови отговори в тази тема. В мобилната версия нямам такъв проблем.

# 11 485
  • София
chockolina, в мобилната като натиснеш камбанката зареждаш нова страница, затова виждаш и новите отговори. В настолната когато си отворила страница и в нея натиснеш и камбанката не обновяваш страницата, затова не виждаш новите, но ако излезнеш от темата, т.е. заредиш друга страница, но не от същата тема ще видиш отново новите отговори. Ако минеш на друга страница в същата тема или презаредиш страницата тогава няма да ти покаже непрочетените.

# 11 486
Самоцитирам се от темата за омразата, защото взе да ми писва.
Може ли някой да ми обясни защо продължавате да ми триете мненията, за сметка на това не триете това, което аз докладвам? За нула време ми изтрихте следното мнение:

Бихте ли ми дали някакво обяснение, моля???

Вижте, наистина минавате всякакви граници. Аз не съм от хората, които ще се свият на кълбо, като им кажат къш. Особено неоснователно. Ако продължавате така ще си потърся правата по друг път. Да, да, мислите, че сте си вързали гащите с правилата, но ви съветвам пак да ги прочетете...за по-сигурно. Действията ви са безобразни.

Можете да ме заплашвате с лични съобщения, ама не можете да кажете защо го изтрихте.

# 11 487
Това не е пълният текст на поста, който публикувахте. Постове, съдържащи провокации, се изтриват.

# 11 488
А какъв беше пълният текст?
Нали стана ясно, че Полицията на мисълта редактира отделни думи?
Или зависи кой модерира?

# 11 489
Това не е пълният текст на поста, който публикувахте. Постове, съдържащи провокации, се изтриват.
Какво е провокация - липсва изречението, в което моля да не ме триете, защото съм си направила скрийншот и ще го публикувам пак.
Да ви кажа ли защо липсва, защото докато направя скрийншот на редактирания пост ВЕЧЕ ГО БЯХТЕ ИЗТРИЛИ. Странно защо не триете това, което аз докладвам, като провокация.

Общи условия

Активация на акаунт