Въпроси към модераторите и администраторите

• 1 985 894
  • 19 781
  •   1
Отговори
# 12 495
  • Велики Преслав
Добре, извинявайте за многото въпроси, но искам да съм възможно по-точен, трябва да докладвам произволен потребител и собствено мнение така ли?

# 12 496
Примерът горе е даден с произволен потребител.
Вие докладвате конкретен пост (напр: пост с линк към нова тема, за да се заключи старата - Ваш пост, ако Вие сте пуснал новата тема; пост, съдържаш нарушение на правилата на форума и т. н.). Конкретният пост има и конкретен автор, т. е. докладвате и автора на поста.

# 12 497
  • Велики Преслав
Да аз направих и двете. Докладвах едно мнение на потребител и собствено с линк към новата тема. Текстовете във двете докладвания са подобни.

# 12 498
  • Испания
Добре, извинявайте за многото въпроси, но искам да съм възможно по-точен, трябва да докладвам произволен потребител и собствено мнение така ли?

Виж! Пускам нова тема и пиша последен пост в старата.

В този мой последен пост в старата тема кликвам на бутона с удивителния знак, за да информирам модератор. Пиша "Тема за заключване", от бутоните за мотив на доклада над полето за писане избирам последния бутон вдясно "Друго". Изпращам доклада и модератор заключва старата тема.

# 12 499
Моля, не публикувайте докладите по два пъти.
Темата е заключена още вчера вечерта.

𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬, потребителят ползва мобилната версия.

# 12 500
Модератор би ли ми обяснил, къде изчезна снимката ми с коментар за нови козметични придобивки и с какво това се явява не по темата предвид чаршафи коментари за Кибрит при дублираща се тема за абонаментни кутии, които си стоят, моля?

# 12 501
Темата е за козметични придобивки. Темата за козметичните кутии е друга (Абонаментни кутии в България - Тема 14) и в нея се обсъждат подробно продуктите, цените, доставките и т. н., които са свързани с кутиите. Във Вашия пост имаше коментар към пост, който е изтрит заради оффтопик, по тази причина е премахнат и Вашият. Ако желаете, можете да публикувате снимката на новите си придобивки отново.

# 12 502
Темата е за козметични придобивки. Темата за козметичните кутии е друга (Абонаментни кутии в България - Тема 14) и в нея се обсъждат подробно продуктите, цените, доставките и т. н., които са свързани с кутиите. Във Вашия пост имаше коментар към пост, който е изтрит заради оффтопик, по тази причина е премахнат и Вашият. Ако желаете, можете да публикувате снимката на новите си придобивки отново.
Нека да направя кратко резюме на разговра ни от тази суррин, който изтрихте.

Попитах Ви, защо не изтрихте пост, за който бяхте сигнализирана чрез опция уведоми модератор, в надстоящата тема преди два дни и в темата за нови козметични продукти в отделен пост - постът е на потребител densi и коментира цени и продукти в абонаментна кутия, за която има изрична тема? Постът на потребителката бе оставен до тази сутрин, т.е. два дни и след като вчера не бе оффтопик, днес се оказа такъв. Вместо това, бе изтрит пост със снимка на нови придобивки минути след пускането му?
Имам и скрийншот на днешния ни разговор, ако желаете да Ви улесня.
Изясняване на тази дребна, но важна подробност е ценна с оглед избягване на бъдещи порочни практики.   Доказват го и лайковете на потребители.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 12:40 от Oyasumi

# 12 503
Защото тази сутрин прецених, че постът е подходящо да бъде изтрит. Приемете, че съм направила грешка.
Вашият пост е изтрит заради оффтопик - съдържа отговор на оффтопик пост, който също е изтрит.

# 12 504
Meri An, бях съветвана да се свържа персонално с модератор предвид че съм го уведомила чрез дадените ми от форума опции за сигнал на постояе, в които имаше оффтопик и груб език на потребител densi спрямо мен. И понеже в момента пишем в тема, в която уточняваме точно модерирането на форума, е важно да изясним, доколко това се прави обективно и кои са приетите средства да сигнализираме модератор. Както писах в мой изтрит пост, на мен ми е безразлично, кой модератор ще редактира коментари, за които съм сигнализирала и ми е безкрайно странно модератор да ме съветва да се свързвам персонално с него, когато вече съм го уведомила по три възможни начина според правилата на форума. Нали уж имаме опция "уведоми модератор"?!?! Какъв е смисълът от нея, ако модератор точно ми обяснява, че е трябвало да ползвам друга?!?!

Освен това, за всички потребители е важно да имат гарантирана сигурност за еднакво третиране от страна на модераторите и е дори абсурдно да поставям въпрос по повод премахване на постове с неоффтопик съдържание и оставяне на такива с оффтопик съдържание при положение, че дори има сигнали за тях. Както модераторката призна, става дума за грешно модериране от нейна страна против правилата на форума.
Желая Ви приятен ден!

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 13:36 от Oyasumi

# 12 505
Цитирате собствения си пост от текущата тема, в който се обръщате персонално към мен (т. е. използвате ника ми), но в същото време твърдите, че се обръщате към всички модератори. По тази причина Ви написах, че ако желаете даден текст да прочетен от мен и точно от мен, а не от произволен модератор, да ми пишете лс. С което приключвам обясненията по въпроса за поста от "Новите ни козметични похождения - 91".

# 12 506
Цитирате собствения си пост от текущата тема, в който се обръщате персонално към мен (т. е. използвате ника ми), но в същото време твърдите, че се обръщате към всички модератори. По тази причина Ви написах, че ако желаете даден текст да прочетен от мен и точно от мен, а не от произволен модератор, да ми пишете лс. С което приключвам обясненията по въпроса за поста от "Новите ни козметични похождения - 91".
Нали комуникирате с мен от името на модераторите?!?!? Аз също се обръщам към Вас като към модератори изобщо, няма личен елемент.

Понеже изтрихте поста, който в момента коментирате, ще Ви напомня:
- сигнализирам модератори в темата, чрез опцията “уведоми модератор”, пиша в настоящата тема до модератори преди два дни, пиша отделен пост и в темата за козметични придобивки;
- пост на потребител densi, коментиращ цени и продукти в абонаментни кутии в тема за нови козметични продукти беше оставен до днес, въпреки сигнали до модерторите;
- мой пост със снимка беше изтрит днес, попитах модератори, каква е причината и ВИЕ ми отговорихте;
- след неколкократно напомняне от моя страна, че не отговаряте, какво е наложило оставянето на пост с оффтопик, за който модератори са били сигнализирани, ми пишете, че ако съм искала да Ви пиша, да използвам ЛС;
- разбира се, че ако реша да Ви пиша, ще го направя на ЛС, но аз не се вълнувам, кой ще модерира оффтопик,  дори от включването Ви днес разбирам, че сте го направили Вие, аз правя сигнал изобщо.

Повтарям, абсурдно ми е, да сигнализирам за оффтопик и той да стои, а мой пост да е изтрит, защото бил отговор на същия оффтопик.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 14:53 от Oyasumi

# 12 507
  • сф
здравейте,

каква е причината след опит да се логна в сайта на едно от устройствата ми, да ми изписва само "ГРЕШКА!" и да нямам опция за логване или навигиране из сайта?

благодаря.

# 12 508
Oyasumi, Ваш пост в текущата тема, адресиран до мен, не до екипа.
Ако желаете аз (изписвайки ника ми или показвайки по някакъв друг начин, че говорите конкретно и точно за мен) да направя нещо, пишете ми лично съобщение.
Вашият пост, който е отговор на поста, който държахте да премахна, изтрих тази сутрин едновременно с него (двата заедно, с един клик). Преди това (последните два дни) екипът (вкл. и аз) е премахнал няколко други Ваши поста от въпросната тема, които бяха:
- оффтопик;
- съдържаха отговор на оффтопик;
- агресивен тон към друг потребител.
"Къде е модераторът?" в произволна тема (т. е. друга тема, която не е тази) не е сигнал до модератор.

# 12 509
Защото тази сутрин прецених, че постът е подходящо да бъде изтрит. Приемете, че съм направила грешка.
Вашият пост е изтрит заради оффтопик - съдържа отговор на оффтопик пост, който също е изтрит.

Mного ми се иска да имаше някой над вас,който да следи за модераторките случайни и не толкова случайни грешки,за да има ред и най-вече двупосочна справедливост.
Ок,да речем,че моето мнение за въпросната кутия във върпросната тема за козметичните покупки е било категоризирано спам.Как тогава,Бубанка,изтриваш моето(10-15 минути след като е публикувано),но не си правиш труда да погледнеш няколко мниния по нагоре от моето и да изтриеш същите по натура съобщения на други потребителки,на които става ясно,че репликирам? А тяхните съобщения бяха поне 10.Дали защото моето не възхваляваше въпросната кутия и беше удобно изметено?
Сега,ако пренапиша мнението си в темата за кутиите,дали ще бъде изтрито,се питам?!Няма причина,нали така?

Общи условия

Активация на акаунт