Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 361
  • 744
  •   2
Отговори
# 60
Момичета, нормално ли е през втората нощ след хистеректомията да има Т и болки...Побърквам се от притеснение да не е тръгнала инфекция.

# 61
  • София
Аз нищо не съм пила! Мисли позитивно миличка и всичко ще мине леко и безпроблемно.Аз също съм раждала секцио и въпреки това избрах лапароскопска операция защото знаех, че е много по лека.Имам три малки деца и дни след операцията си се грижих сама за тях безпроблемно!
Трябва да си силна заради детенце :* Децата усещат тревогите ни , а смятам, че не бива да притесняваме и тях Simple Smile
Всичко ще е наред! Стискам палци Simple Smile

# 62
Момичета пуснаха ми изследване вчера - тумурен маркер, когато отидох да се диспансеризирам в Онкоцентъра в Русе. Досега не са ми правили такова изследване и се допитвам до вас. Резултата ми го казаха по телефона, тъй като не съм от Русе, за да отида да си го получа и е 0, 31 . Попитах акушерката какво означава и отговорът беше :" в норма"  и ми затвори телефона.Това наистина добър резултат ли е, колко е максималната граница? Как може такова бездушие от нейна страна, мен сърцето ми се е свило, а тя вместо да ми обясни като хората, отсича и затваря телефона. Добре, че ви има!  bouquet

# 63
Здравейте момичета."Fatma"пишеш,че си излязла 4а група.След това какви бяха резултатите от хистологията?Извинявам се,може би си споделила във 2-та тема,но не си спомням.Преди това имала ли си някакви оплаквания или болки?След като ви е взета биопсия или правена конизация пак ли ви карат да изчакате отново и другия цикъл преди да оперират?"Любезна",благодаря за успокоението за катетъра.Лошото е,че при мен ще виси ден два след конизацията,доктора ми каза,че няма да ми даде да ставам и ще ми сменят тампонади на 24 часа.После при операцията пак катетър.Преди 3 месеца си правих кръвни изследвания и всичко беше наред.Все си мисля,че ако нещата са толкова лоши трябваше да има отклонение поне в левкоцитите и еритроцитите.Не знам какво да мисля повече,времето ще покаже,а до тогава търпение и спокойствие,което ми липсва много.Ще се радвам да пишете.Успех на всички.

# 64
  • София
Джако, аз бях с 4 д група и ми направиха скалпелна конизация.Отидох на лекар защото имах ужасно обилен цикъл дори съсиреци огромни около 4 мес. Започна да ми изтича и лимфа и нямах сили за нищо , беше ужасно! Приеха ме в Онкологията в Плевен с Хемоглобин 60

# 65
Съжалявам "Димяни",че е било толкова зле.Колко време мина оттогава?Защо не може всички да сме здрави,а все нещо се случва в живота,за да ни изпита колко сме силни.Кураж на всички.

# 66
djako81 нямах абсолютно никакви оплаквания никакви течове отидох да се прегледам за бебе понеже съм с 2 брак и доктора видя много малка раничка той самият си каза че не вярва да има туморни клетки ама все пак ми пусна цито и хоооп проблемче 4а група правих конизация тук в холандия аз живея в холандия. и след 6 месеца на цитото пак 3б и така аз си помислих че проблемът е в холандските лекари свързах се с професор Грочев и така той ме посъветва да махнем матката защото нещтата не отивали на добре . И така вече 9 месеца след операцията съм супер  Praynig слава на бога пожелавам ти и на тебе да си добре след всичко това  Peace Hug

# 67
  • Пловдив

♥ Димяни ♥,
 Peace Да, викнаха ме на 7-ми, а ТЕЛК-а ми изтичаше на 31-ви януари.  Писмото от ТЕЛК  получих още през ноември. Явно си следят и изпращат своевременно.
В онкологията трябва да отидеш за писмо 10-на дни преди определената дата /може по-малко, но не повече - изискване да е "прясно"  ooooh!/. Това важи и за трудовата характеристика от трудовата медицина.

# 68
  • София

♥ Димяни ♥,
 Peace Да, викнаха ме на 7-ми, а ТЕЛК-а ми изтичаше на 31-ви януари.  Писмото от ТЕЛК  получих още през ноември. Явно си следят и изпращат своевременно.
В онкологията трябва да отидеш за писмо 10-на дни преди определената дата /може по-малко, но не повече - изискване да е "прясно"  ooooh!/. Това важи и за трудовата характеристика от трудовата медицина.
Какво писмо? Дочувам , че хора с месеци чакат за ново преосвидеталстване и дори ми е странно, че ти си получила дори преди да ти е изтекал телка...хм.
Аз си мисля, че ще ми дадат сега 50% от сегашните 90% но нищо по важно е да сме здрави!

Джако, на 10 май ще станат 2 г.Аз бях в първи стадий и реално с конизацията се приключи с лошото но трябваше изкъсо да се следя и понеже имам 3 деца сметнах, че е по добре да ми махнат матката и да не го мисля!

# 69
  • Пловдив
Писмо от ТЕЛК. А от онкото - при лекуващия/наблюдаващия - дават протокол от ЛКомисия, че те предлагат ... и какво е състоянието ти в момента. За кое питаш точно? Тези документи ги изискват с повиквателната.
Сигурно ще получиш и ще си като мен - от 90 на 60%. След 5-тата година - 50%.
Важно е да сме живи и здрави  Hug
http://oncobg.info/files/vt_telk.pdf
Тук може да си проверите процентите http://oncobg.info/files/%D0%A2%D0%95%D0%9B%D0%9Anmr.pdf
http://www.sbaloncology.bg/bg/patients/telk/disability-ongology.html

# 70
Здравейте отново момичета."Димяни" и "Fatma" запазиха ли ви яйчниците?Минавали ли сте лъчетерапия?Питам защото ми е много притеснено.Силно се надявам да може поне единия яйчник да ми оставят,за да не вляза веднага в менопауза.Имам още отсега проблеми с костите,болки и невралгии и без тази хормони ще стане интересно.Но ще се преборя с всичко,само искам да съм си със семейството и близките.Желая на всички здраве и повече усмивки.

# 71
  • София
Писмо от ТЕЛК. А от онкото - при лекуващия/наблюдаващия - дават протокол от ЛКомисия, че те предлагат ... и какво е състоянието ти в момента. За кое питаш точно? Тези документи ги изискват с повиквателната.
Сигурно ще получиш и ще си като мен - от 90 на 60%. След 5-тата година - 50%.
Важно е да сме живи и здрави  Hug
http://oncobg.info/files/vt_telk.pdf
Тук може да си проверите процентите http://oncobg.info/files/%D0%A2%D0%95%D0%9B%D0%9Anmr.pdf
http://www.sbaloncology.bg/bg/patients/telk/disability-ongology.html
Значи да си чакам писмото от Телк пък ще видим какви документи ще искат при явяването.Аз се следя в Онкото тук в Сф. и в Плевен!
 Джако, на мен ми оставиха яйчниците тъй като бяха здрави, а и съм на 34 г. Чувствам се перфектно Simple Smile

# 72
: djako81  Аз съм без яйчници и съм минавала лъче терапия така,че ако имаш въпроси питай за ВСИЧКО  колкото и тъпо и несъществено да ти се струва ще ти отговоря Peace Hug

# 73
Здравейте невероятни момичета Simple Smile))
Прочетох доста от това, което сте споделили тук...Записвам се при вас, защото и аз имам такава операция, миналата година лятото при доц.д-р Божидар Славчев, Майчин дом. Ca coli uteri, IIA. След това съчетана лъчетерапия с химио в ИСУЛ. Записах се в онкодиспансера при д-р Тошева. Станах на 40 г. Ще помагам с каквото мога с удоволствие!
Желая на всички ви здраве и кураж!

# 74
Забравих да напиша, че ми е махнато всичко, в т.ч. и апендикса .А доц. Славчев (Боно Славчев) е казал, че ми е почистил и пикочния мехур, защото там са се допирали. Мъчеше ме много ходенето до тоалетна, с пишкането се оправих (имах супрапубичен дрен), но нямам истинска чувствителност на пикочния мехур, по-скоро го усещам като тежест и то ако съм права; в легнало или седнало положение- не.

Общи условия

Активация на акаунт