Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 375
  • 744
  •   2
Отговори
# 75
Момичета, нормално ли е през втората нощ след хистеректомията да има Т и болки...Побърквам се от притеснение да не е тръгнала инфекция.

Спокойно, момиче, нормално е. И аз бях така, но мина. Не се тревожи и за това, нали си в болница (реанимация или АГ отделение), лекарите те наблюдават и преценяват; на мен ми казаха да пия парацетамол.     bouquet

# 76
djako81 за мое щастие при мен не се налагаше нищо ,нито лъче нито, каквото и да било друго , да със запазени яйчници съм вече 9 месеца от как съм оперирана и слава на бога нямам никакви оплаквания желая на всички момичета същото  Peace

# 77
Здравейте момичета."Димяни" радвам се,че всичко е наред при теб.Аз съм на 33 години и за това се надявам и моля всичко да е в началото,а дай Боже и да няма още ракови клетки.Мисля,че на нашата възраст нещата се стопират с операцията.Губех надежда,че при висока група могат да се запазят яйчниците,но явно може.Благодаря ви за подкрепата."Гена" за лъчетерапията  прочетох,че има доста странични ефекти.Моля се да не стигам дотам.Ако се сетя нещо ще питам.Само ако може някой да сподели в Пловдив къде е ходил.Чух,че вече има нов апарат в "Св.Георги",който не облъчва съседните органи и няма лоши ефекти след това."Нинче",как понесе комбинираната терапия?За втори път чувам,че се прави и химиотерапия при гинекологичен рак.Казват,че само лъчетерапия се провежда.Имала ли си разсейки в съседни органи,за да се предприеме и химио?Благодаря ви за подкрепата.Пак ще пиша.

# 78
Здравей Джако, нямах разсейки в съседни органи, но лекарите решиха да ме презастраховат. Тази химия не е от страшните, в смисъл вливат венозно 1 път седмично (ако кръвните показатели са ок) лекарство цисплатин и това върви успоредно с лъчето; просто засилва ефекта от лъчетерапията. Преди системата ми слагаха фурантрил и много се пишка... Познавам и жени с по 2 курса лъчетерапия, като само първия е бил и с химия. Косата не опада.Така ми каза и лекарката "Не се притеснявай, няма да ти опадне косата". А тя ми беше много хубава преди... По-точно на мен започна да ми пада почти веднага след операцията, както и горещите вълни... Имах 1 курс лъчетерапия + ХТ. Понесох го нормално. Е, стисках зъби, плаках, умора и т.н., но не боли, освен че ми надупчваха ръцете по няколко пъти, защото вените ми бяха зле и се пукаха. След около 2 месеца се възстанових.
Желая ти успех и вярвам, че всичко при теб ще е ОК!

# 79
Благодаря "Нинче" за бързия отговор и подкрепата.И аз се надявам да е наред.Детенцето ми ме чака,а това ще е първият път,в който се разделяме за няколко дни.Много ми е трудно да обясня,че мама отива да се лекува за няколко дни без да се разплача.Не трябва да се травмират децата,но ми е трудно да стискам зъби.Минах през адски мъки да имам дете,а сега и това откъде ми се тресна на главата не знам.Вярвам,че ще мине и отмине и това изпитание и с усмивка ще се наслаждаваме на живота.

# 80
Много сила и кураж, Джако  Praynig Разбирам те напълно, защото и моето детенце ме чакаше...Като мине всичко,  ще забравиш и ще се радвате на живота! Горе главата и само напред   bouquet

# 81
Джако аз съм от Пловдив и правих лъпетерапия в Св. Георги. Има нов апарат при мен мина леко лъчето. Стискай зъби минава с времето.

# 82
Aз ще задавам въпроси, но всъщност за друг ще става дума.
Преди химио какво е добре да се взима, за да се подсили организма - засега започнахме ударно фрешове, храната още е фаза на последователно захранване, някакви билки - комплекс да препоръчате.
Предварително благодаря. Страхотно смели жени сте - поклон   bouquet

# 83
Благодаря "Marinska_vanq" за подкрепата.Моля се да не стигам дотам.Все още чакам за конизация или биопсия и това много ме напряга.При всички ли е падало такова чакане?Кураж момичета.

# 84
djako81  защо чакаш толкова досега да беше направила биопсията  Thinking

# 85
Здравей "Fatma_79".Бях на преглед към 17 ден от началото на цикъла ми и казаха,че не е желателно да се прави тази манипулация няколко дни преди следващия.За това чакам да ми приключи и да ходя.Сигурно и при останалите е така,не знам.Не остана вече.Моля се за добри резултати.Желая здраве на всички.

# 86
djako81 бях 15 дена преди цикъл като ми напражиха биопсия  Thinking и резултатът си беше много точен . След конизацията хистологията ми беше същият резултат като при биопсията цин3

# 87
  • София /Абсурдистан
Да се запиша при вас и аз  Confused

# 88
  • София
Момичета, на тази дата преди 2 г. ме оперираха! За радост всичко беше на време и съм здрава Simple Smile
Искам да попитам тези от вас на които са правили лимфна дисекция дали имат някакви неразположения в краката горе? Преди време нямах чувствителност но то отмина преди година , но от скоро получавам някакви бодежи....много неприятно!

# 89
Здравейте момичета."Fatma_79" почти не остана,скоро ще е въпросната манипулация.Моля се резултата да е добър.След конизацията колко време те държаха в болницата?Имаше ли болки и кървене?Колко време чака за резултата от хистологията?Ще се радвам да пишеш.Хубав ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт