Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 384
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Аз не пия защото е опасно Simple Smile
Карат се не карат професора(на когото много вярвам) ми каза:
-Никакви хормони ... колкото и да те карат и да ти обясняват недей.(рака ми е хормони зависим)Ще си търпиш критическата и толкова.
А аз съм с 22коронки :/  Но за сега с косата проблеми нямам, даже ако малко оредее ще е добре. Но килограмите и вълните са отврат.А за костите си има специалисти които да ти обяснят.

# 601
  • Бургас
Гена,благодаря за отговора.Съжалявам,че имаш проблеми със зъбите,знам колко е ужасно.При мен направо се счупваха на няколко парчета,при това и корените се нарушиха и нямаше вариант за коронки.И аз напълнях много,май с около 30 кг. За вълните мога да ти споделя,че моите изведнъж станаха по-поносими.Спях с тънка памучна завивка през зимата,но поне по 3 пъти на вечер ставах да си суша косата.И изведнъж като по чудо изчезна нощното изпотяване.Все още ако ми стане топло или се притесня се изпотявам от главата до петите.А през лятото най-противно ми е,че лицето ми се поти,направо вода се лее от мен и ми  неудобно пред хората,но се надявам и това да спре някой ден.Пожелавам ти скоро да ти отшумят тези ужасни вълни. Hug
Иначе ходих на изследване за остепороза,нямам за сега.Един ендокринолог ми назначи да пия витамин Д,но имам и проблеми с щитовидната жлеза,имах и нисък вит. Д.Друго никой не ми е обяснявал,дано нямам проблеми по-нататък.

# 602
Здравей, Марияна. Аз съм на 42, оперирана съм преди два години и половина/тотална хистеректомия/ и първите две години си спестявах ХЗТ. Карах на добавки от Ай Херб и  препоръчани от форуми и препатили и успявах "уж"да контролирам положението, но в един момент отключих автоимунно заболяване/ ревматоиден артрит/ и ревматолога ме навика много сериозно/ имам вече и остеопороза/....отделно,че зъбите взеха да се трошат/до операцията имах две пломби, сега имам много, че и коронки, се наложи да правя/, косата ми взе да капе на кичури.......и след консултация с гинеколог почнах да пия Фемостон Конти/той е  за жени с повече от две години без цикъл/. Пия го вече 6 месеца и смея да твърдя,че има само положителен ефект при мен. В момента съм в много добра форма/чисто физически- нямам и кг излишно тегло- въпреки, че в началото отичах и се подувах, че чак се е налагало да си купувам обувки с два номера над моя,че да устискам на работното място/, спя спокойно, не се изпотявам, не избухвам, водя нормален полов живот, усещам се нормална жена......абе, засега съм доволна. Но мисля, че ако решиш да пиеш ХЗТ е добре да е препоръчаното от лекар, според  състоянието ти.

# 603
  • Бургас
=-=-=-=-=,благодаря и на теб за отговора.Аз си бях самоизписала Клименум,той е хранителна добавка и се чувствах добре,но по едно време ми се подуха глезените.Мислех,че е от него.Лекарят вчера категорично заяви,че от него не се получават отоци,каза,че соята и червената детелина,които Клименумът съдържа нямат такъв ефект.Тогава наистина имах и натоварвания и може и затова да са се подули глезените ми.Правиха ми изследвания на сърце,бъбреци,както и за подагра,утайка и Ц реактивен протеин.Само Ц реактивния протеин беше леко завишен,но аз си имам улцерозен колит и винаги така излиза.Автоимунните заболявания си се отключват когато си решат,при мен всичко се влоши след раждането,а сега се е позакрепило положението.Косата обаче ми оредява над челото,ходих на дерматолог,той заяви,че при мен оплешивяването е хормоналнозависимо и поради тази причина бях и на гинеколог.Изключително много се колебая все още дали да пия препарата,който той ми изписа,голяма дилема се оказа за мен дали да пия или не хормони.

# 604
Здравейте! Включвам се в групата и аз. Имам няколко въпроса и с риск да стана досадна, ще ги задам. Направиха ми тотална хистеректомия без отстраняване на аднексите с лапароскоп на 27.10, а днес ме изписаха. Операцията е минала тежко - 4 часа, тъй като съм имала много сраствания, матката е била уголемена, срастнала с пикочния мехур, с хиперплазия, три миоми в кухината и Бог знае още какво. Имам още болки в кухината, където беше матката, по целия корем, а и се чувствам много отпаднала, яйчниците ме боцкат... Нормално ли е това, според вас? Докторът ми каза, че трябва да изчакаме хистологията, за да видим каква е и каква терапия ще имам от тук нататък. Прави ли се хистологичен анализ, ако няма находка, която да е притеснителна? Моля, ако някой от вас се е чувствал по този начин, нека ми пише. Ще бъда много благодарна!

# 605
Винаги се прави хистология, без значение съмнително или несъмнително.
Споко, всичко ще е ОК  Hug

# 606
Благодаря за бързия отговор! А някой друг имал ли е същите усещания дни след операцията - главоболие, отпадналост, болки в тялото, корем, яйчници? Чувствам се ужасно зле и нямам никаква идея, дали това е нормално? Това не ми е първата операция, но с другите, които съм преживяла възстановяването беше много лесно и не съм имала проблеми. Мислех, че след лапароскопия, дори и при такива тежки операции възстановяването е до дни, а аз се чувствам като изцедена...

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 19:48 от kalimbi1

# 607
Мила не искам да те плаша, но аз има болки година след отворената операция. Април и май ме боля единия яйчник без прекъсване, а сега имам силни болки в лявата част на корема. Изписаха ми ацефеин.
Спокойно. Всичко ще е наред. Ще се възстановиш по лека лека.

# 608
Mariqivanova799 и аз съм на 34 този месец ще навърша 35 на 11 ще направя месец от операцията и аз все още се чудя за тези хормони страх ме е да ги пия а и да не ги пия пак ще ме е страх от евентуални проблеми с костите и незнам какво да правя.Исках да попитам тези на билкова основа не допринасят ли хормони в организма които са за менопауза или са само за предвотвратяване на симтомите може би задавам глупави въпроси но не съм наясно.

# 609
  • София
 Много зависи след хистеректомията дали има злокачествено и дали е хормонозависимо. Ако е зависимо,тогава се прави антиестрогенова терапия и никави хормони ! Даже на билкова основа,фитоестрогени ! Има и някой храни като ленено,семе, греипфурт,червено вино - които могат да се избягват/ в първите редици са за естроген/ Simple Smile

# 610
  • София
Аз също от 6 мес.имам проблеми със зъбите и ужасно много ми пада косата Sad със запазени яйчници съм но се чудя дали не става въпрос за хормонален проблем Sad дори нз как ще разбера кога ще съм в критическата като нямам цикъл от 3 г.

# 611
Димяни, спокойно, като гледам поне пет години издържат яйчниците без матка.

А при скъсяването на вагината наистина ли се пооправят след няколко години нещата? Докторът прекалено оптимистичен ми се струваше с разтегливостта (аз и до сега понякога ми е дискомфортно, не знам с половин какво ще успея да побера Sad )

Малко офтопик, момичета, може ли някоя (която се е скрила, защото нищо не я боли и чупи орехи със зъби) да се похвали с нещо, че от вчера пак ме хвана шубето?

# 612
Как се разбира дали е хормонозависимо на мен не ми казаха нищо а на 7 съм на преглед след операцията исках да попитам и в какво се състои първия преглед ?

# 613
  • София
Моето влагалище също е съсено и не съм имала проблеми до сега!

# 614
Мили дами, на колко дни имам право на болничен за тотална хистеректомия? Сега болничното заведение ми даде 30, ще има и продължение, а после на колко общо имам право?

Общи условия

Активация на акаунт