Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 384
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Доколкото си спомням, май 6месеца. Аз, ползвах един, защото се чувствах добре и исках да се върна на работа, но ЛЛ ми  обясняваше,че мога спокойно да удължавам половин година/естествено след първоначалния месец- с комисия/. Говоря за коремна операция, да уточня и за преди две години и половина.

# 616
  • София /Абсурдистан
6 месеца, стига ЛКК да ги даде, че са ужасни просто... А после вече, ако трябва, може да отидеш на телк.

# 617
И аз така знам, но доколкото прочетох разпоредбите, при тотална хистеректомия жената няма право на ТЕЛК. А коя ЛКК издава продължителните болнични - с направление от личния лекар или от болничното заведение, защото на мен ми казаха за продължение след първите 30 дни да отида пак в болницата, но от там нататък какво се случва? Освен това съм с лапароскопия и нямам идея дали и аз имам право на продължителни болнични, при все, че операцията ми я водят все пак тежка?

Последна редакция: вт, 01 ное 2016, 18:53 от kalimbi1

# 618
Kalimbi1, ако са отстранени и яйчниците преди 45 годишна възраст имаш право на 50% от ТЕЛК.

# 619
  • София /Абсурдистан
И аз така знам, но доколкото прочетох разпоредбите, при тотална хистеректомия жената няма право на ТЕЛК. А коя ЛКК издава продължителните болнични - с направление от личния лекар или от болничното заведение, защото на мен ми казаха за продължение след първите 30 дни да отида пак в болницата, но от там нататък какво се случва? Освен това съм с лапароскопия и нямам идея дали и аз имам право на продължителни болнични, при все, че операцията ми я водят все пак тежка?
Отиваш при гинеколог в дкц-то с всички документи и той те праща на лкк, ама ако прецени. Ако имаш познат е за предпочитане. И аз съм с лапаро, само веднъж ми продължиха болничния с месец и то с голям зор. Принципно след лапароскопска хич не са склонни да дават болнични.

# 620
  • София
Аз бях в болничен 6 мес.след това отидох в телк за продължаване но ми казаха,че няма как повече и може да ми дадат % инвалидност.

# 621
datura_inermis  Hug Аз мога да се похваля  Simple Smile Здрава съм. Дебела но Здрава (за сега)
Понасям си кротко критическата, но нямам бръчки не съм  брадясала както си мислех, че ще стане  Laughing
Малкият ми син е с соп но е прекрасен добър и щастлив.Само не може да говори още Simple Smile работят с него ежедневно и ще се научи.Аз ходя на психиатър пия си редовно лекарствата и всички са щастливи  Crazy ....
Истината е,че  си намерих хоби обичам да снимам и с лекарствата  водя вече качествен живот. Hug

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 12:27 от Гена

# 622
Браво на вече здравите дами тук! Искрено се радвам за вас! Знам, че много питам, но когато човек не знае, би искал да получи някакво мнение от препатили като него. Днес ми махнаха конците, взех си епикризата и хистологията и Слава Богу, няма нищо опасно - освен миомите, тежкостепенна аденомиоза по хистология и окончателна диагноза - ендометриоза интерна и миома утери. Докторът ми каза, че е нормално още да си боли, тъй като операцията е била много тежка, но мен ме притесняват постоянните болки в червата, и ниско долу около пикочния мехур, особено при дефекация. Не съм в паника, но ми е чудно, дали някога това ще премине, или ще си остане като хронична болка?

# 623
Аз също бях 6 месеца в болнични и след това телк. И като заговорихме за телк да попитам дали след петата година продължаваме да се явяваме на телк или е до петата. Аз сега на 2 7 ноември правя 4г.от операцията и юни 2017живи и здрави трябва да се явя за трети път. Спорихме с моя позната тя каза, че 5г.давали.Гена ти какви лекарства пиеш.

# 624
Гена, аз пък имам брада/е, не е като на мъж ми, но имам доста косъмчета, но те са от преди хистеректомията.....сутрин минавам с епилатора,че с пинсетата изпускам понякога/ и моят малкия е със СОП, но също е страхотно дете и си го обичаме какъвто е. Сега разбирам,че съм могла да взема и ТЕЛК, но не съжалявам,че не съм го направила.....Радвам се,че съм жива и че мога да работя. И, че често забравям, че съм без някои органи.....но, пък не ми й липсват особенно/най- вече цикъла, щото откак го имах,само дертове покрай него/....Та, аз направо смятам да се похваля- жива съм.....и на вид, почти го докарвам на здрава.
Скрит текст:
Няма да кажа че от три дни повръщам сутрин......щото следобед ми минава и  не ми пука. А си нямам и идея на какъв доктор да ида, щото накрая все ме пращат на психиатър или ми изписват антидепресанти, щото не знаят какво да ме правят

# 625
  • Географският център на България-Габрово
Браво на вече здравите дами тук! Искрено се радвам за вас! Знам, че много питам, но когато човек не знае, би искал да получи някакво мнение от препатили като него. Днес ми махнаха конците, взех си епикризата и хистологията и Слава Богу, няма нищо опасно - освен миомите, тежкостепенна аденомиоза по хистология и окончателна диагноза - ендометриоза интерна и миома утери. Докторът ми каза, че е нормално още да си боли, тъй като операцията е била много тежка, но мен ме притесняват постоянните болки в червата, и ниско долу около пикочния мехур, особено при дефекация. Не съм в паника, но ми е чудно, дали някога това ще премине, или ще си остане като хронична болка?

Спокойно след време всичко ще премине и утихне.Аз бях оперирана 2 пъти в разстояние на 14 дена, защото първата операция не зарастна и  се наложи опресняване на шевовете.Двете операции с пълна упойка.Много съм пълна и в рамките на 3 месеца при мен всичко е нормално, свършвам и с Брахитерапията.Но в началото и аз бях като теб с проблемите които имаш,постепенно ще отзвучат и болките и дефикацията ще се нормализира.Всичко това ще стане след като включиш в храната си храни които ще възбудят перисталтиката.Пий много течности по 2-3 литра на ден.

# 626
Гена, казва се пищна, а не дебела  Sunglasses Ти си ми един от мотивиращите примери още преди да започна да пиша във форума.

Аз пак имам питанка, сега след репортажа на Господарите съвсем се панирах.
Да попитам оперираните заради рак на шийката: струва ми се, че преди да направят отделна, почти два пъти по-скъпа от хистеректомията клинична пътека за системна ексцизия на лимфни възли са ви махали по-малко от лимфните и само ако са изглеждали проблемни, има ли такова нещо или (надявам се) греша?

# 627
  • Под гъбата
При мен точно след хистеректомията ми се появиха болки след изхождане. Минаха вече 2 години, та не се надявам да отзвучи. Едната миома беше позиционирана точно върху дебело черво и ме предупредиха, че е възможно да се появят оплаквания. Гледам да не допускам запек, макар да имам дни в които нямам усещане за ходене до тоалетна! Точно тогава се появява усещането за тежест в долната част. Ще моля личния за направление за ехограф да видим дали ще се види нещо. С пикочния мехур проблеми нямам и направо съм щастлива от факта, че не ходя през 15 минути в тоалетната. Преди операцията това беше най-големият ми проблем! Килцата ми са вече точно от преди 2 години. Пак са ми в повече, но ще ги боря максимално. Докторите казват да не се допуска дебелеене защото се натоварва коремната стена.

# 628
=-=-=-=-=  Знаеш ли, че и аз имам подобен проблем с стомаха, но не съм болна и мисля, че моето е от килограмите...проблем с жлъчката.Сама си поставих диагнозата Laughing преди години ми казаха,че имам подвига жлъчка и ако напълнея ще имам проблеми...Колко е голямо детето ти?

Благодаря Ви  за  милите думи  Hug

Дали рака е хормони зависим се разбира от хистологията Peace
Въпросът е дали ще кажат, но може да се попита винаги Simple Smile
Хубав и спокоен ден дами  bouquet

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 11:01 от Гена

# 629
Ето ти съвсем актуална информация за робота. Оперираха ме на 1.11 , на 3 вече съм си вкъщи.Цена 2920лв. включваща престой, операция и всичко. Болки на място на самата операция почти няма, има в раменете и гръдния кош от резорбацията на газта, който ти вкарват по време на самата интервенция. Ако ти възникнат въпроси, пиши.

Общи условия

Активация на акаунт