Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 282
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Задължително отиди на преглед за да видят, какво се случва там вътре!

# 376
  • София
Момичета които работите и получавате пенсия, преведоха ли ви я?

# 377
Кики на мен ми я преведоха. Може ли и малко съвети. Имам страшно сърцебиене, нервно мие треперими тялото отвътре, имам замайване от време на време. Все едно ми изтръпват ръцете. И аз си мисля все лоши неща. Личната ми пусна за щитовидната, кардиограма всипко е добре. А сърцето ще ми изкочи все едно ми е в гърлото. На какъв лекар да отида. Тя искаше да ми изписва антидеоресанти, но аз нейскам. Дали е от критическата. или има нещо. Благодаря целувам Ви.

# 378
  • София
Кики на мен ми я преведоха. Може ли и малко съвети. Имам страшно сърцебиене, нервно мие треперими тялото отвътре, имам замайване от време на време. Все едно ми изтръпват ръцете. И аз си мисля все лоши неща. Личната ми пусна за щитовидната, кардиограма всипко е добре. А сърцето ще ми изкочи все едно ми е в гърлото. На какъв лекар да отида. Тя искаше да ми изписва антидеоресанти, но аз нейскам. Дали е от критическата. или има нещо. Благодаря целувам Ви.

И аз така се чувствам и го отдавам на критическата. Sad

Пенсия: Нямам превод. ТЕЛК-а ми е до 12 Декември и мислех, че и този месец ще преведат нещо. Sad

# 379
На мен ми беше юни телка и също нямах превод. После ми ги пуснаха наведнъж но прейзчислени според процентите.

# 380
  • София

И аз така се чувствам и го отдавам на критическата. Sad

Пенсия: Нямам превод. ТЕЛК-а ми е до 12 Декември и мислех, че и този месец ще преведат нещо. Sad
Кики,на мен телка ми изтичаше през ноември на 7 или 8 ми и не ми преведоха пенсията миналия месец,а сега чакам да минат тези 31 дни от повт. явяване на Телк и да отида до Макриополска.Това ще стане на 28 ,29 ти декември и очаквам пенсия най-рано през февруари месец ...

# 381
Здравейте момичета,
Аз съм прясно оперирана - тотална хистеректомия без аднексите, т.е. не са ми махнали яйчниците каза доктора. Операцията мина в сряда на 07.10. Вчера ме изписаха и пропътувах около стотина км., не съм от столицата. Нямах кървене в отделението, а от снощи имам. Нощес имах 5 см. диаметър петно върху бельото, а днес отделни капки кръв върху превръзката, розова кръв. Прочетох, че е нормално след опеарция, но какво количество е нормално да изтича?
Иначе, мисля че съм добре за операцията. Болки нямам, по-скоро като напрежение или тежест си чувсвам раната. Спокойна е. И температурата си е добре 37,2 до 37,3 следобяд, сутрин нямам. Ставам, ходя, но от нощес малко ме е страх и ограничих движенията. Имам ли основания за безпокойство?
Ще ходя на контролен на 27, доктора каза да наблюдавам за ненормални кръвотечения, та пак дойдохме на термина "нормално"??

Мен ме оперираха на 09.10.15г и все още от време на време ме боли, но от два дена имам кръв и вчера ходих на лекар , прегледа ме и каза , че е от някой кръвоносен съд във влагалището , да пия вит. С и в понеделник да отида пак. А вие как сте след операцията.

# 382

Здравейте,отдавна Ви чета, но чак сега си позволявам да пиша. Направена ми е хистеректомия без аднекси на 07.07.2015г в Майчин дом при доц. Славчев, като преди това имам LETZ на 07.05.пак при него, но резултата не беше добър и затова се наложи хистеректомия. От тогава съм в болнични, като последния ми свършва на 08.12.2015г.Регистрирах се в Онкодиспансера, през първата 1 година трябва да ходя на преглед през 3 месеца. Вземала съм преди операцията болнични 10+14 дни/ общо 24/ и сега ми дават остатъка 156 до общите 180 дни за календарна година./ Имам ли право на ТЕЛК, кога трябва да подам документи . Благодаря на всички предварително, всяка информация ми е ценна.

[Здравейте на всички!Днес минах ТЕЛК в Хасково- дадоха ми 50 % за 1 година- обясниха че заболяването се водело хванато в ранен стадий и няма как да ми дадат повече. Мога да обжалвам това решение и да се явя на ТЕЛК в София, когато ме извикат. Има ли  смисъл да обжалвам, дали ще ми дадат по-висок процент? Също така  в 14 дневен срок трябва да подам документи в Пенсионно осигуряване. Благодаря на всички за отговорите предварително

# 383
  • София
Здравей Златина. Видях л.с , но ще пиша и тук. Мисля, че няма смисъл са обжалваш, защото за ин ситу процентите са толкова. Нямаш и премахване на яйчници, което е от значение.

# 384
  • Варна
Здравейте, момичета! Hug Hug Hug Надявам се при всички Ви, всичко да е наред! Надявам се и момичетата, които отдавна не са влизали в темата да са добре и ежедневието просто да ги е завъртяло във вихъра си и то така, че да забравят завинаги преживените тревоги и болки. Peace
          Днес искам да засегна един въпрос, за който не видях инфо на първа страница, а не си струва да изтърваваме нещо, което по право ни се полага. Става дума за застраховките. Не пиша за индивидуалните- правата по тях си ги знае застрахования. Пиша за онези- общите, които по една или друга причина се е наложило да сключим. Конкретно-всеки работодател е длъжен да застрахова работниците си със застраховка „Злополука“ и/или „Живот“ на минимална застрахователна стойност. Проверете на местоработата си имате ли такава и се възползвайте от това, което ви се полага. Аз ще напиша някой клаузи от застраховката на учителите- много пропуснати ползи имам поради незнание и ми се иска поне другите да не губят.
            Всички учители в България са застраховани от общините със съответната застраховка, която включва и временна и трайна неработоспособност, вследствие злополука и общо заболяване. В моя случай застр. стойност е 1000 лв. Освен определен процент за временна неработоспособност/доказва се с копие от болничните/, застрахователят изплаща и медицински разходи. За мед разходи обаче трябват копия от рецепти, касови бонове и фактури. Претенции могат да се предявяват до 5 г от настъпилото събитие- т.е. ако операцията е направена примерно на 5. 12. 15 г и в момента на тази операция имате валидна застраховка, до 5.12.20 г можете да имате претенции към застрахователя. Лошото при мен, конкретно е, че нито съм събирала фактури, нито касови бонове, а имам право да ми ги изплатят до максималния размер. С други думи- всичко, което сте платили за операция, консумативи, лечение- лекарства, мазила, експертизи, прегледи може да ви бъде осребрено ако можете да го докажете с документи. Освен всичко това, при освидетелстване за трайно намалена работоспособност- ТЕЛК, можете да предявите допълнителна претенция за изплащане на обезщетение до признатия процент. С други думи- ако застрахователя ми е изплатил примерно 10% за временна неработоспособност- болнични над 100 дни, това са 100 лв/при застр сума 1000 лв/, мед. разходи- около 200 лв и получа ТЕЛК- решение за 90%  трайна неработоспособност имам право на 900 лв обезщетение. След като са ми изплатили 300 лв- за болничните и мед. разходи, които се приспадат от общата сума, значи ми се полагат още 600 лв, за които мога да претендирам.
           И още нещо- конкретно за колегите-учители, ако са и класни ръководители. Прегледайте и задължителната застраховка на вашия клас- там отново фигурира името ви. Ако условията на застраховката включват общо заболяване, имате право още веднъж да получите всичко гореизброено, особено пък ако застрахователната компания е различна при двете застраховки. Ако е една и съща, могат да ви откажат единствено медицинските разходи, защото вече са изплатени, но това не намаля общата сума, защото примерно от 900 не се приспадат 300 лв, а само 100/естествено примера е ако заст сума е 1000 лв/.
           Дано съм ви била полезна. Hug Hug Hug Hug

# 385
  • София
Здравейте, момичета! Hug Hug Hug Надявам се при всички Ви, всичко да е наред! Надявам се и момичетата, които отдавна не са влизали в темата да са добре и ежедневието просто да ги е завъртяло във вихъра си и то така, че да забравят завинаги преживените тревоги и болки. Peace
          Днес искам да засегна един въпрос, за който не видях инфо на първа страница, а не си струва да изтърваваме нещо, което по право ни се полага. Става дума за застраховките. Не пиша за индивидуалните- правата по тях си ги знае застрахования. Пиша за онези- общите, които по една или друга причина се е наложило да сключим. Конкретно-всеки работодател е длъжен да застрахова работниците си със застраховка „Злополука“ и/или „Живот“ на минимална застрахователна стойност. Проверете на местоработата си имате ли такава и се възползвайте от това, което ви се полага. Аз ще напиша някой клаузи от застраховката на учителите- много пропуснати ползи имам поради незнание и ми се иска поне другите да не губят.
            Всички учители в България са застраховани от общините със съответната застраховка, която включва и временна и трайна неработоспособност, вследствие злополука и общо заболяване. В моя случай застр. стойност е 1000 лв. Освен определен процент за временна неработоспособност/доказва се с копие от болничните/, застрахователят изплаща и медицински разходи. За мед разходи обаче трябват копия от рецепти, касови бонове и фактури. Претенции могат да се предявяват до 5 г от настъпилото събитие- т.е. ако операцията е направена примерно на 5. 12. 15 г и в момента на тази операция имате валидна застраховка, до 5.12.20 г можете да имате претенции към застрахователя. Лошото при мен, конкретно е, че нито съм събирала фактури, нито касови бонове, а имам право да ми ги изплатят до максималния размер. С други думи- всичко, което сте платили за операция, консумативи, лечение- лекарства, мазила, експертизи, прегледи може да ви бъде осребрено ако можете да го докажете с документи. Освен всичко това, при освидетелстване за трайно намалена работоспособност- ТЕЛК, можете да предявите допълнителна претенция за изплащане на обезщетение до признатия процент. С други думи- ако застрахователя ми е изплатил примерно 10% за временна неработоспособност- болнични над 100 дни, това са 100 лв/при застр сума 1000 лв/, мед. разходи- около 200 лв и получа ТЕЛК- решение за 90%  трайна неработоспособност имам право на 900 лв обезщетение. След като са ми изплатили 300 лв- за болничните и мед. разходи, които се приспадат от общата сума, значи ми се полагат още 600 лв, за които мога да претендирам.
           И още нещо- конкретно за колегите-учители, ако са и класни ръководители. Прегледайте и задължителната застраховка на вашия клас- там отново фигурира името ви. Ако условията на застраховката включват общо заболяване, имате право още веднъж да получите всичко гореизброено, особено пък ако застрахователната компания е различна при двете застраховки. Ако е една и съща, могат да ви откажат единствено медицинските разходи, защото вече са изплатени, но това не намаля общата сума, защото примерно от 900 не се приспадат 300 лв, а само 100/естествено примера е ако заст сума е 1000 лв/.
           Дано съм ви била полезна. Hug Hug Hug Hug

Здравей. Радвам се, че си добре. Hug
Информацията е много полезна. Нека , ако още някой провери да пише и да го добавим на 1-ва страница по-подробно.
Аз не съм учител и явно при всеки е различно. Имам застраховка от работата и обещетението ми беше 130лв като имаше изискване да съм била в б-ца над 20 дни или нещо от сорта. Застраховката ми беше към Алинс. Това мога да кажа и толкова само ми се полагаше. От работата бяха ми казали, аз дори не знаех.

# 386
  • Варна
Кики, не разчитай само на казаното на работното място. Naughty Аз като попитах там ми казаха, че не си струва да се занимавам с това- най малко 20 дни болнични, а не престой в болница; дори ми казаха, че става дума за 3%, което е 30 лв- ами за 30 лв наистина не си струва да събираш купища документи! Когато обаче отидох при застрахователните агенти нещата се оказаха съвсем различни, още повече, че аз поисках общите условия и на база клаузите в тях, поисках разяснения- резултата, поне според мен е повече от задоволителен!
Що се отнася до болничния престой- там има доста различни уточнения на различните застр компании- някой плащат над определен брой дни, други се ограничават до определен брой- просто трябва наистина добре да се прочете всичко и да си потърсим това, което ни се полага. Между другото болничния престой влиза в графа- мед разходи и няма нищо общо с намалена временна работоспособност/болнични/ и трайно намалена работоспособност/ТЕЛК/. Дори да не изплатят мед разходи, другите две ги изплащат- стига разбира се в полицата да е записано: "... и общо заболяване" Peace

# 387

Здравейте,отдавна Ви чета, но чак сега си позволявам да пиша. Направена ми е хистеректомия без аднекси на 07.07.2015г в Майчин дом при доц. Славчев, като преди това имам LETZ на 07.05.пак при него, но резултата не беше добър и затова се наложи хистеректомия. От тогава съм в болнични, като последния ми свършва на 08.12.2015г.Регистрирах се в Онкодиспансера, през първата 1 година трябва да ходя на преглед през 3 месеца. Вземала съм преди операцията болнични 10+14 дни/ общо 24/ и сега ми дават остатъка 156 до общите 180 дни за календарна година./ Имам ли право на ТЕЛК, кога трябва да подам документи . Благодаря на всички предварително, всяка информация ми е ценна.

[Здравейте на всички!Днес минах ТЕЛК в Хасково- дадоха ми 50 % за 1 година- обясниха че заболяването се водело хванато в ранен стадий и няма как да ми дадат повече. Мога да обжалвам това решение и да се явя на ТЕЛК в София, когато ме извикат. Има ли  смисъл да обжалвам, дали ще ми дадат по-висок процент? Също така  в 14 дневен срок трябва да подам документи в Пенсионно осигуряване. Благодаря на всички за отговорите предварително

Аз също съм с хистеректомия след диагноза карцином ин ситу, със запазени яйчници.Минах ТЕЛК септември и също ми дадоха 50% за една година.Лекарят, който ме оперира каза, че на доста места за тази диагноза не дават такива проценти.Така че няма смисъл да обжалваш, а се възползвай от правата си през тази една година.

# 388
  • София
Здравейте!
 За обжалване,няма смисъл доста са намалени процентите като цяло,а да не се случи като при мен,обжалвах 64% дадени за 3 години,и НЕЛК ми даде поправено 53% за една година..Минавах лекари наново там пред нелк си има кабинети,смешни прегледи без апаратура и пр. бях със счупени и двете китки/ от падане,тоес гипсирана/ и те пак ме караха да се съблека,не знам защо и какво видяха...явно прозира онкозаболяването и с просто око се вижда..абе смехотворно и трагично..

# 389
момичета,честита Нова година
-бъдете здрави вие и семействата ви,повече любов ,късмет и постигнати мечти
-само хубави новини тук ,повече надежда и щастие

Общи условия

Активация на акаунт