Помощ за избор на лаптоп

• 150 040
  • 1 528
  •   1
Отговори
# 1 380
Здравейте! Честно казано не разбирам много от лаптопи, но реших да попитам. Имам лаптоп Lenovo, който ползвам около година. Преди 3 дни си купих нов лаптоп - HP Pavilion 15-EG0087NQ/597V0EA 15.6 INTEL PENTIUM GOLD 7505, RAM 8 GB, SSD 256. Понеже досега не съм ползвала тази марка лаптопи бих искала да Ви попитам нормално ли е екранът на лаптопа да изглежда някак си по-бял, особено като стоя пред него (на нормално разстоявие) ми блести? При леново нямам такъв проблем и затова се чудя дали просто лаптопите на HP са някакси по-ярки и по-бели или има проблем с лаптопа? Сравнявам екраните на двата лаптопа от 3 дни, много е странно, защото с отдалечаване или приближаване и цветовете почват да се променят, белотата да изчезва или да се засилва?Накратко - Екраните на лаптопите на HP блестят ли повече от тези на леново или има проблем с лаптопа?
Ще Ви бъда благодарна ако ми помогнете!

# 1 381
Екраните на лаптопите на HP блестят ли повече от тези на леново или има проблем с лаптопа?
Не е до марка, а до модел и ценови клас. За 829 лв. онлайн цена, че и с включен Уиндоус, няма начин да няма компромиси.
В офиса имаме няколко HP за по 4 хил. лв. На тях се работи с графични програми и дисплеят дава превъзходни цветове.
Предната вечер пък се наложи да свърша нещо на едно чуждо НР, купувано още по-евтино. То си беше направо мъка с тия избелели цветове.
Ако го ползвате по-продължително време вкъщи, е вариант да пробвате с външен монитор.

# 1 382
  • Sofia
Аз, честно казано, не разбрах какъв е проблемът с лаптоп-а... Имам Pavilion Gaming и съм доста доволна, ползвам го вече четвърта година. Не съм регистрирала разлика с предишния ми лаптоп – Sony VAIO, освен здравината на корпуса.

# 1 383
Аз, честно казано, не разбрах какъв е проблемът с лаптоп-а... Имам Pavilion Gaming и съм доста доволна, ползвам го вече четвърта година. Не съм регистрирала разлика с предишния ми лаптоп – Sony VAIO, освен здравината на корпуса.
Gaming е ключовата думичка тук. Лаптопите са игри са по-скъпи и с по-производителен хардуер, изискванията към дисплеите също са завишени.
Докато това НР е в най-ниския клас и, естествено, е с възможно най-евтин и процесор дисплей.
Така че е нормално дисплеят да лаптопа на авторката да изглежда избелял като фланелка на общи работник.

Сравнявам характеристиките на нейния лаптоп и на случайно попаднал ми от Gaming серията (HP Pavilion Gaming Laptop 15-dk2028nu (598F0EA))

На авторката:
39.6 cm (15.6") diagonal, FHD (1920 x 1080), micro-edge, anti-glare, 250 nits, 45% NTSC

Геймърският:
FHD (1920 x 1080) дисплей с диагонал 39,6 см (15,6 инча), IPS, ултратънка рамка, без отблясъци, 300 нита, 72% NTSC

Забележете разликата удебелените показатели, вкл. последния. Бърза справка в гугъл:
"Although NTSC stands for National Television System Committee, which developed television standards for North America, in this instance, 100% of NTSC refers to the full range of color that can theoretically be displayed."

"Is NTSC 45 good?
45% NTSC is quite low and certainly reduces quality, it will only be found on very budget options."

С една дума авторката е получила толкова, колкото е платила (надявам се да е хванала онлайн промоцията, че там цената е 200+ лв. по-ниска).
Повтарям си препоръката за продължителна работа вкъщи да прежали едни 300 лв. за монитор, ако има възможност.

# 1 384
Gaming е ключовата думичка тук. Лаптопите са игри са по-скъпи и с по-производителен хардуер, изискванията към дисплеите също са завишени.
Докато това НР е в най-ниския клас и, естествено, е с възможно най-евтин и процесор дисплей.
Така че е нормално дисплеят да лаптопа на авторката да изглежда избелял като фланелка на общи работник.

Сравнявам характеристиките на нейния лаптоп и на случайно попаднал ми от Gaming серията (HP Pavilion Gaming Laptop 15-dk2028nu (598F0EA))

На авторката:
39.6 cm (15.6") diagonal, FHD (1920 x 1080), micro-edge, anti-glare, 250 nits, 45% NTSC

Геймърският:
FHD (1920 x 1080) дисплей с диагонал 39,6 см (15,6 инча), IPS, ултратънка рамка, без отблясъци, 300 нита, 72% NTSC

Забележете разликата удебелените показатели, вкл. последния. Бърза справка в гугъл:
"Although NTSC stands for National Television System Committee, which developed television standards for North America, in this instance, 100% of NTSC refers to the full range of color that can theoretically be displayed."

"Is NTSC 45 good?
45% NTSC is quite low and certainly reduces quality, it will only be found on very budget options."

С една дума авторката е получила толкова, колкото е платила (надявам се да е хванала онлайн промоцията, че там цената е 200+ лв. по-ниска).
Повтарям си препоръката за продължителна работа вкъщи да прежали едни 300 лв. за монитор, ако има възможност.

Благодаря Ви много за отговора! Досега не знаех, че си има определени параметри ЛИЧНО за екраните, които трябва да се следят, когато си купуваш лаптоп! Вече ще бъда по-внимателна. Честно казано за 1300 лева на Леново получавам много по-добра картина, а винаги съм си мислела че НР са страхотна марка... 😆 Уж е намален от 1100 лева, която е РЕАЛНАТА ЦЕНА, ако знаех че екранът ще им е такъв щях да купя направо Леново. Благодаря Ви много за помощта!

# 1 385
Екраните на лаптопите на HP блестят ли повече от тези на леново или има проблем с лаптопа?
А опита ли да промениш яркостта?

# 1 386
А опита ли да промениш яркостта?

Да, но без резултат. Екранът пак си е по-бял

# 1 387
Пусни снимка на монитора с нещо цветно на нея, че така по описание не може да се разбере има ли действително проблем или няма. Явно има нещо дето ти прави впечатление че "не е същото", но значение може да имат и неща като това дали екранът е матов или гладък както и резолюцията.

# 1 388
Здравейте! Имам нужда от малко помощ,тъй като не разбирам нищо от лаптопи,а и не ползвам. Дъщеря ми е в девети клас,в паралелка с математика и информатика. В момента работят с програма visual studio. Не знам какви други програми биха използвали,но ми трябва нещо ,което би могло да се ползва тези четири години. Няма да се използва за игри( или поне аз така си мисля 😁). Моля за бюджетен вариант.
Благодаря!

# 1 389
Колко точно бюджетен? Joy

# 1 390
Горе долу 800-1100?🤔

# 1 391
Core i3 Gen12 е може и да се намери в горния ценови диапазон. В долния пак същото но 10 генерация. Потърсете по хипермаркетите нещо на промоция. После ще погледна по-подробно

# 1 392
Този би ви свършил работа https://www.hp.com/bg-bg/products/laptops/product-details/2101404941 при цена под 1100лв, с Full HD матрица (TN) и ключ за Windows 11 от EMAG или подобни.

# 1 393
Лаптопа от линка е с 8гб памет, по-добре да си вземе подобен с 16гб, с тях вижуъл студиото работи най-добре, особено и ако ще е за още няколко години.

# 1 394
Студиото му трябва здрав процесор, но за този диапазон...Нещо такова от линка е дорбо. В Датаком е на цена 1096лв.

Общи условия

Активация на акаунт