БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 39

• 49 040
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте. На 1 юли започнах захранването на синът ми, който е на 5 месеца и 8 дни. Започнах с зеленчукови пюрета- тиква, въвела съм до сега картоф, морков,пащърнак и тиквичка. Също пробва карфиол и броколи, но не ги хареса за това не му ги давам. Днес му дадох ябълково пюре около 30-40гр в 10 часа и дохраних с АМ. На колко месеца се дава суров банан? А може ли да въведа грах, зелен боб сега, правя домашни пюрета така, че мога да сложа по съвсем малко от тях и какви други зеленчуци са подходящи?  Кога е подходящо да въведа оризова каша? А това ядене в 10 часа само с плод мога ли да го заменя, т.к се води междинно?

# 316
Суров банан - след 7 -ми месец. За грах е рано  - чак към 8, 9 - ти месец.
В 10.00 е плодът. В началото, варен, на пюре, а след 8, 9 - ти месец  - суров.

Иначе си въвела доста неща за кратък период. Не бързай толкова!

# 317
Оризова каша може и сега,някои дори започват да захранват с нея.Наистина доста въведени храни за кратко време.Аз грах,зелен фасул дадох на 8м мисля,нямали сме проблем.Броколи и карфиол на 7м-също не е имало проблем.

# 318
Въвела съм 6 неща до 7 ми месец само това ли трябва да яде. За сега приема всичко добре, нямаме обремененост от алергии в семейството. Защо в готовите пюрета , които ги дават след 4ти месец имат грах, домати и др. ми е интересно.

Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 07:59 от tsveti_djukelova

# 319
Защото 4плюс означава колко са пасирани.Те са най-смлени,а не означава от кой месец могат да се ядат.8 плюс например са по-едропасирани пюретата,с по-едри частици.Сега до 7ми месец може да даваш картоф,тиквичка,тиква,пащарнак,ориз,бял морков,.После към 6м може и пилешко или пуешко.

# 320
Защото 4плюс означава колко са пасирани.Те са най-смлени,а не означава от кой месец могат да се ядат.8 плюс например са по-едропасирани пюретата,с по-едри частици.Сега до 7ми месец може да даваш картоф,тиквичка,тиква,пащарнак,ориз,бял морков,.После към 6м може и пилешко или пуешко.
Това означава ли че, ако в такова готово пюре има грах финно смлян може да се яде от   бебета на 4-5 месеца. Оризът трябва да го въведа чрез оризова каша (млечна или безмлечна е по -добре),а после мога ли да правя пюрета с нормален ориз например с тиквичка?
 Аз по принцип не искам да бързам да въвеждам, но ми се иска да има разнообразие, а и от както започнахме пюретата вече не се радва на АМ и винаги му остава -не си го доизяжда. Идеята ми е да въведа сега малко плодове като банан, круша и сливи за да мога по късно да въведа и кашата с тях за междинното хранене. Вие как смятате? За сега няма да въвеждам нищо ново тъй като на 16 сме на имунизация някъде към 18 ще започна пак.  Simple Smile

# 321
Според мен всеки сам си решава как да захранва.Има всякакви различни схеми,които се самоизключват.Целта за мен е да се намери златната среда.Основните зеленчуци са ясни.После полека лека по-газообразуващите и така.Виждала съм пюрета за след 4 месец от сиомга,със сметана и т.н,които аз не бих дала на току-що захранило се дете.Нашият педиатър примерно се води от по-новите тенденции за захранване и каза плодовете да ги въведем по-късно,мисля че на почти 7 месеца въведох,при захранени 5.Идеята  е,че плодовите пюрета имат по-голяма киселинност,която може да раздразни стомахчето.Други мами пък захранват с плодове сок на много ранни месеци.Така че всеки сам си решава.За оризовата каша аз бях попитала дали мога аз да си варя ориз и да смесвам с плод,казаха,че попринцип в готовите каши има добавени витамини,и така бих лишила детето от тях.Има оризови каши,безмлечни.Ако си въвела някой-друг плод,може за слеодбедна закуска да си редуваш.Моето дете първият месец и половина някъде си ядеше само оризова каша с ябълка(след като въведох и нея).Пази се от основните забранени неща ,които се знаят,че са алергени или образуват газове.Другото,което е ,ако сте на АМ прави пюретата с АМ,щом започва и да ти го отказва-вместо вода слягай 30мл Ам и пасирай.,сега за него млякото е най-важно.

# 322
Да аз винаги слагам АМ в зеленчуковите пюрета за да му е по познат вкуса. Благодаря за информацията. Гледам, че в 90 % от пюретата има оризови брашна и нишестета, а в ябълковото на Гербер има лимонена киселина.За това утре ще му сваря ябълка и ще я пасирам прекарвам през цедка всички домашни пюрета стават иделно гладко смлени.  chef  Simple Smile

# 323
И аз си правя пюретата сама до сега е яла:
зеленчуци:
картоф,морков(от него получи пъпчици и не и го давам),пащърнак,спанак,грах,червено цвекло(добре измито накиснато и сварено),пипер,зелен боб,домат грах,карфиол,тиква,тиквички.

плодове:банан(не го хареса),пъпеш,ябълка,праскова,кайсия,синя слива,круша(само 1 път не ми хареса беше много дебна).

от скоро се захранваме с месо започнахме с телешко и сега минаваме към пилешко.До скоро сварявах ябълките сега и я давам ситно настъргана.
Ако те интересува на 6 месеца е но се захранихме по рано освен от моркова от друго алергии не сме имали.

Искам и аз да попитам нещо.Жълтък от кога се дава понеже ми казаха,че вече е трябвало да започна да и го давам а аз още не съм.

# 324
Не виждам на колко месеца ти е детето. Някои за почват след 9-ти месец, други след годинката.
И по тази тема няма едно мнение ....

# 325
  • София
Жълтък, поне по това което четох се дава около 2 месеца след началото на захранване. Но зависи как захранваш.
Първо зеленчуци, после се започват кашите и по някое време 2-3 седмици след кашите е жълтъка.
Но може и по различни схеми.
Аз имам лека алергия към яйца и ще го въведа по-късно, след кашите ще сложа месото.
Да ви питам. Бяхме предните дни на след и бабата на моя мъж даде на детето кисело мляко  Tired Излишно е да казвам колко бях ядосана...
Не е имал реакция, това означава ли, че вече е въведено и по-скоро мога да започна да му давам кисело мляко и сирене  Rolling Eyes

# 326
Жълтък, поне по това което четох се дава около 2 месеца след началото на захранване. Но зависи как захранваш.
Първо зеленчуци, после се започват кашите и по някое време 2-3 седмици след кашите е жълтъка.
Но може и по различни схеми.
Аз имам лека алергия към яйца и ще го въведа по-късно, след кашите ще сложа месото.
Да ви питам. Бяхме предните дни на след и бабата на моя мъж даде на детето кисело мляко  Tired Излишно е да казвам колко бях ядосана...
Не е имал реакция, това означава ли, че вече е въведено и по-скоро мога да започна да му давам кисело мляко и сирене  Rolling Eyes
колко сте големи, може да му е дошло време и за кисело мляко newsm78. Зависи колко е дала, но мисля , че трябва да се дава поне 7 дни, за да го считаш за въведено. Все пак според мен ако имаше проблем щеше да се прояви

# 327
Аз дадох жълтък на 9 месеца и половина,след това киселото мляко.Някой дават киселото мляко след 6м.

# 328
А някои не бързат и дават млечните след годинката.  Peace

# 329
  • София
На 7 месеца.
Аз исках да въведа първо изкиснато сирене и то късно. Кисело мляко-още по-късно.
Успя да му даде 2 супени лъжици.

Общи условия

Активация на акаунт