Изследване на ХОРМОНИ – 10 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 74 143
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз също спирам  Peace . Отново изместваш темата.
Става въпрос за Хламидия Ig A, IgM и IgG , но и за който друг инфекциозен причинител /от посочените/ да става въпрос - IgG показва, че тялото е имало среща с въпросния патоген преди доста време.
Скрит текст:
От тази среща, в зависимост от вида на патогена, има различни варианти на протичане на инфекциозния процес и различни последствия, но да не навлизаме в темата за Инфекциозните болести  - но в случая става въпрос само за Хламидия.

Този спор е направо абсурден 

Не виждам какво измествам темата като ти ме питаш каква е разликата, пък аз обяснявам.
Въпроса в случая е дали девойката е изследвала анти-тела за хламидия или просто си е пуснала имуноглобулини, защото имат различна диагностична стойност.
но... както и да е

# 256
Изследвала съм Хламидия IgG, IgA, IgM (кръвен тест)

# 257
Здравейте. Как бихте коментирали следните резултати?

Име на теста (изследването)          Резултат  Единици             Референтни граници
Инсулин                                          13.3           мkU/ml             Cутрин на гладно до 15
FT 3                                                  5.57           pmol/l                     2.25 - 6.00
FT 4                                                  15.55           pmol/l                     9.15 - 23.86
TSH                                                  5.21           mU/l                     0.35 - 5.00
Vit.D3 / 25 - OH /                          8.79           ng/mL             Сериозен дефицит < 12;дефицит 12 - 
                                                                                                  30;задов.количество > 30.     

# 258
  • София
Здравейте. Как бихте коментирали следните резултати?

Име на теста (изследването)          Резултат  Единици             Референтни граници
Инсулин                                          13.3           мkU/ml             Cутрин на гладно до 15
FT 3                                                  5.57           pmol/l                     2.25 - 6.00
FT 4                                                  15.55           pmol/l                     9.15 - 23.86
TSH                                                  5.21           mU/l                     0.35 - 5.00
Vit.D3 / 25 - OH /                          8.79           ng/mL             Сериозен дефицит < 12;дефицит 12 - 
                                                                                                30;задов.количество > 30.     
ТСХ е висок - показва Хипофункция на ЩЖ, трябва да е под 2.0
Изследвай ТАТ и МАТ и се консултирай с Ендокринолог. Т3 е на горна граница / за тази стойност на ТСХ, не е много нормално/, може да ти назначат още изследвания / антитела насочени към рецептора за ТСХ - вит.Д също има отношение към тези рецептори, а и там има проблем/
Трябва допълнителен прием на вит. Д ,имаш дефицит, но дозата ще определи лекаря
Само Инсулин, нищо не показва, трябва да пускаш Инсулин + Глюкоза, на гладно, сутрин рано, до 9.00
Ще чакам да пишеш

# 259
Благодаря за бързия отговор. Пропуснала съм да напиша глюкоза:
Име на теста (изследването)         Резултат   Единици      Референтни граници
Глюкоза /Glucose/                          4.34           mmol/l           3.05 - 6.38

# 260
  • София
Благодаря за бързия отговор. Пропуснала съм да напиша глюкоза:
Име на теста (изследването)         Резултат   Единици      Референтни граници
Глюкоза /Glucose/                          4.34           mmol/l           3.05 - 6.38
Имаш ИР - с медикамент, диета и спорт се контролира. Не е страшно, не се притеснявай  Peace

# 261
Здравей, Денис!
Бременна съм - в 10г.с
Правих си изследвания и чакам коментар на лекаря, но ми е интересно и какво е твоето мнение

БЛАГОДАРЯ! Hug

# 262
  • София
Здравей, Денис!
Бременна съм - в 10г.с
Правих си изследвания и чакам коментар на лекаря, но ми е интересно и какво е твоето мнение

БЛАГОДАРЯ! Hug
Здравей!  Hug
Хемоглобинът е малко нисък, но др. са супер.
Само инсулин нищо не показва, пускай го заедно с Глюкоза на гладно.
Леко бременеене   Wink
Скрит текст:
Храни, които може да помогнат: червени меса, риба, морски дарове, червено вино
яйца
сокове - червено цвекло, червена чушка, ябълки, портокали, мандарини, грозде
и още - смокини, банани, ягоди
броколи, зеле, карфиол
какао,меласа

# 263
Здравей Денис, искам тук да благодаря за твоите коментари, които са от голяма полза и последния пример е с изследването на ИР, което направих. Всичко е наред там, но го давам за пример, защото док. беше ми казал направи ОГТТ. Отивам в лабораторията и казвам че трябва да ми направят ОГТТ и та казват да ок, 10 лв. струва. Предишния ден бях чела твои коментари, че трябва и инсулин и питам- а включва ли се и изследване на инсулин? И те казаха, аааа ако искате и инсулин, тогава се доплаща и т.н. тоест можеше ей така да си ме боцкат безмислено, че на мен не ми трябва да си знам кръвната захар а дали имам инсулинова резистентност. Благодарение на тази тема си спестих време и излишни боцкания.   bouquet
А за това кой трябваше да ми каже за инсулина, направо не ми се коментира ОГТТ включва ли и инсулин или док трябваше да ми каже и него да изследвам?

# 264
  • София
Здравей, Денис. Може ли един коментар на изследванията. Пуснати са на 3 ден от МЦ:

Скрит текст:

# 265
  • София
Blue_cloud  Hug

Здравей, Денис. Може ли един коментар на изследванията. Пуснати са на 3 ден от МЦ:

Скрит текст:
Aко няма причина за по-високите нива на ФСХ / киста, задържан фоликул и т.н./ изследванията показват малко намален ЯР / за твоите години/
Лекар трябва да прецени
Ще чакам да пишеш Peace

# 266
  • София
Благодаря за бързия отговор   bouquet
След прегледа на 11.06 ще напиша какво е казал лекаря.

# 267
Здравейте!
Назначени са ми хормонални изследвания на 3-ти ден от МЦ
Прокървя ми днес около 21:00 като кръвотечението все още не е обилно, но
днешната дата ли да считам за първи ден на МЦ ?

Объркването ми идва от прочетеното в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=603857.0

# 268
  • София
Здравейте,
След мисед аборт ми препоръчаха да изследвам щитовидната жлеза и това са резултатите, според вас има ли място за притеснение или всичко е в рамките на допустимото?

Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
TSH       0.859       uIU/ml     0.55-4.78 /за мониториране на терапия 0,2-5,50/   
fT4       1.11       ng/dl     0.89-1.76   
TAT       <20.0       IU/ml     < 40   
MAT       24.2       IU/ml     < 35   
fT3       2.87       pg/ml

# 269
  • София
Здравейте!
Назначени са ми хормонални изследвания на 3-ти ден от МЦ
Прокървя ми днес около 21:00 като кръвотечението все още не е обилно, но
днешната дата ли да считам за първи ден на МЦ ?

Объркването ми идва от прочетеното в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=603857.0
Прецени по следващите 2 дни, ако М  днес е обилна и червена - днес е 1 ден на МЦ

Общи условия

Активация на акаунт