Изследване на ХОРМОНИ – 10 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 74 215
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за бързият отговор  Peace

Здравейте!

Моля за коментар и на моите резултати Simple Smile Бременна съм в 25 г.с.и
сега ми бяха назначени изследвания на тези два хормона  - FT 4 и TSH. Стойностите
на FT 4 са понижени и не зная до колко трябва да се притеснявам Sad

Резултатите са следните (предварително благодаря):
FT4+TSH   *   Профил   
FT 4   8.02   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH   1.630   mIU/l   0.27 - 4.20
Може да е лабор. грешка или да имаш недостиг на Т4 / проблем с конвертирането и т.н./ - консултирай се с лекар
Ще чакам да пишеш

# 226
Здравейте и от мен.
Денис,включвам се с питане към теб.Преди няколко месеца правих обременяване с глюкоза и ти каза,че съм с лека ИР.Не съм приемала медикаменти,освен инофолик,но ми се ще да видя как стоят нещата сега.Мога ли да пусна само инсулин на гладно или трябва ново обременяване?  bouquet

# 227
  • София
Здравейте и от мен.
Денис,включвам се с питане към теб.Преди няколко месеца правих обременяване с глюкоза и ти каза,че съм с лека ИР.Не съм приемала медикаменти,освен инофолик,но ми се ще да видя как стоят нещата сега.Мога ли да пусна само инсулин на гладно или трябва ново обременяване?  bouquet
Инсулин + Глюкоза на гладно е достатъчно

# 228
Здравейте и от мен.
Инсулин + Глюкоза на гладно е достатъчно
bouquet  bouquet  bouquet

# 229
Привет отново!
Отидох  на ЖК и лекарката ми каза, че имам нарушена функция на щитовидната жлеза Sad
Изпраща ме при доц.Тодорова - еднокринолог. Обясни ми, че при такъв проблем дечицата изостават умствено Sad  Чудя се дали всичко ще бъде наред с бебенцето ми, има ли някоя майка с подобни резултати, ако има моля Ви пишете какво следва от тук на сетне  Praynig Praynig Praynig

Здравейте!

сега ми бяха назначени изследвания на тези два хормона  - FT 4 и TSH. Стойностите

FT4+TSH   *   Профил   
Може да е лабор. грешка или да имаш недостиг на Т4 / проблем с конвертирането и т.н./ - консултирай се с лекар
Ще чакам да пишеш

# 230
  • В градината...
Денис,
искам да ти благодаря за многобройните съвети през последните години.
Вече си имаме малка госпожица  на 8 дни Heart Eyes

# 231
  • София
Привет отново!
Отидох  на ЖК и лекарката ми каза, че имам нарушена функция на щитовидната жлеза Sad
Изпраща ме при доц.Тодорова - еднокринолог. Обясни ми, че при такъв проблем дечицата изостават умствено Sad  Чудя се дали всичко ще бъде наред с бебенцето ми, има ли някоя майка с подобни резултати, ако има моля Ви пишете какво следва от тук на сетне  Praynig Praynig Praynig

Здравейте!

FT4+TSH   *   Профил   
Ще чакам да пишеш
Не бързай да се притесняваш - първо повтори изследването:
ТСХ, Т3 и Т4 / при спазване на всички условия - без кафе и кофеин съдържащи храни и напитки, сутрин на гладно - до 9.00/
ТАТ и МАТ - също
Д-р Катя Тодорова е много добър специалист  Peace
Ще чакам да пишеш

# 232
Денис, а много ли е фатално, че на мен ми взеха кръв при всички посочени от теб условия, само че беше към 10 часа сутринта.  Rolling Eyes
 За ТСХ , ТАТ и МАТ става въпрос.
   bouquet

# 233
  • София
Денис,
искам да ти благодаря за многобройните съвети през последните години.
Вече си имаме малка госпожица  на 8 дни Heart Eyes
Много се радвам  Hug за вас. 
Да е жива и здрава малката Принцеса! Да расте весела, безгрижна и много щастлива.

# 234
  • София
Денис, а много ли е фатално, че на мен ми взеха кръв при всички посочени от теб условия, само че беше към 10 часа сутринта.  Rolling Eyes
 За ТСХ , ТАТ и МАТ става въпрос.
   bouquet
Не, не е голям проблем
Тук става въпрос за нетипично отклонение и за да няма никакви съмнения в точността на изследването, добре е да се спазят всички условия

# 235
Здравей Денис,
моля за коментар на следните резултати IgM 5.2 U/ml референтна <9 ; IgA 6.3 U/ml референтна <9; IgG 10.6 U/ml референтна <9  Shocked newsm78

# 236
Не съм Денис  Blush, но доколкото съм чела, IgG-то ти е положително, това показва стара инфекция  Confused

# 237
  • Варна
Току що ендокриноложката ми ми каза, че мога да си изследвам пролактина на 3ти ден от МЦ? Възможно ли е това newsm78

# 238
  • София
Току що ендокриноложката ми ми каза, че мога да си изследвам пролактина на 3ти ден от МЦ? Възможно ли е това newsm78
По принцип може, но физиологично, той е по-висок по време на М.
Или, ако по време на М. е в норма - Ок. всичко е наред, но ако е висок, няма как да се разбере каква е причината - физиологична или патологична.
Същото важи и за ТСХ

# 239
Здравей Денис, днес си пуснах кръвен тест за бременност и резултата е 1337 това добре ли е? трябваше да ми дойде на 23,05,2015. иначе овуто беше на 09,05,2015 вече бях на ендокринолог при доктор Емил Начев и съм много доволна, пия ел тироксин 50.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт