Изследване на ХОРМОНИ – 10 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 74 327
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Даниела, във всяка по-голяма лаборатория - Цибалаб, Бодимед и т.н. ги правят. Разгледай им сайтовете и виж цените.

# 556
  • От Луната
В Бодимед резултата излиза за две седмици, но се изследва в Германия. Цената е сред ниските за този хормон. Моя док каза че имс разлика в технологията нс изследване затова ако може ги направи в лаборатория която ги праща там.

# 557
  • Тук... някъде
Доц. Русев ми каза,че в България в 3 лаборатории правят на място АМХ- Малинов,КИРМ - Плевен и в Цибалаб.Всички останали лаборатории изпращат кръвта за изследване в Германия.

# 558
  • От Луната
В Цибалаб пробите се изследва всеки четвъртък. Тъй че за седмица макс стават, но пак казвам, според док има разлика в технологията. Изрично ме предупреди ако се наложи да ги пускам пак, да е в лаборатория която праща кръвта за изследване в Германия.
ММ изследва Инхибин Б в Бодимед и съм много доволна от тях (понеже резултата му е лош, го бяха изследвали два пъти, без да ми вземат и стотинка повече), а аз изследвах АМХ и Инхибин Б в Цибалаб и не съм доволна за сега. Може в мен да си е бъга знам ли, ще проверим след няколко месеца.

# 559
Здравей Денис
Едва днес успях да си взема и прогестерона и съм още по-шашната.
Картинката е следната:

17-алфа-ОН-прогестерон 2.78 (фол.0.3-2.4; лут.1.8-6.97; мен.0.4-1.55)

ЛХ- 7.05  (фол.фаза 2.04-12.6; овул.фаза 14-95.6; лут.фаза 1.00-11.4)

Естрадиол- 412.37  (фол.фаза 46.0-607.0; овул.фаза 315-1828)

ФСХ- 13.15  (фол.фаза 3.5-12.5; овул.фаза 4-7-21-5)

ТСХ- 2.78  (0.4-5.0)

Денис можеш ли да ми разясниш тази картинка, че съм много притеснена.В сряда съм на АГ, а до тогава ще съм в неведение. Според теб мога ли да се надявам на естествено забременяване или да се подготвям психически за мед.  алтернативи?
Благодаря ти предварително  Hug

# 560
  • София
Здравей Денис
Картинката е следната:

ТСХ- 2.78  (0.4-5.0)

Денис можеш ли да ми разясниш тази картинка, че съм много притеснена.В сряда съм на АГ, а до тогава ще съм в неведение. Според теб мога ли да се надявам на естествено забременяване или да се подготвям психически за мед.  алтернативи?
ТСХ е висок, трябва да е под 2.0 - показва Хипофункция на ЩЖ.
Ако са направени точно на 3 ден от МЦ - 17ОН Прогестерон е завишен, трябва да се пуснат ДХЕА и Тестостерон и лекар да прецени, дали има проблем / с яйчници или НбЖ/
Според мен, може да има и задържан фоликул
За ЯР - освен ФСХ, трябва да се изследват още АМХ и Инхибин В
Само една стойност на ФСХ, не е достатъчна, за да се правят толкова важни изводи
Ще чакам да споделиш, какво е мнението на лекаря  Peace

# 561
Здравей Денис
Картинката е следната:

ТСХ- 2.78  (0.4-5.0)

ТСХ е висок, трябва да е под 2.0 - показва Хипофункция на ЩЖ.
Ако са направени точно на 3 ден от МЦ - 17ОН Прогестерон е завишен, трябва да се пуснат ДХЕА и Тестостерон и лекар да прецени, дали има проблем / с яйчници или НбЖ/
Според мен, може да има и задържан фоликул
За ЯР - освен ФСХ, трябва да се изследват още АМХ и Инхибин В
Само една стойност на ФСХ, не е достатъчна, за да се правят толкова важни изводи
Ще чакам да споделиш, какво е мнението на лекаря  Peace

В сряда съм на АГ и ще пиша какво е казала.Благодаря ти! Hug

# 562
Здравейте,
Денис, по твоя препоръка вчера,когато пусках контрола на ЧХГ ,пуснах и прогестерон.
На 12 ден след О ЧХГ 28.93
На 16 ден след О ЧХГ  228.6,а прогестерон  21.9.
Може ли да си кажеш мнението?

# 563
  • София
Здравейте,
Денис, по твоя препоръка вчера,когато пусках контрола на ЧХГ ,пуснах и прогестерон.
ЧХГ е добре. Дай рефер. на прогестерона

# 564
Здравейте,

Референтни при ЛФ 1.7-27.0
А вчера четох в интернет,че при бременни в първи триместър реф.стойности са 10-44

# 565
  • София
Здравейте,

А вчера четох в интернет,че при бременни в първи триместър реф.стойности са 10-44
Добре е, но се консултирай с АГ.
Хубаво е прогестерона да е на горна граница
Пролактинът колко е?

# 566
Здравейте,

Добре е, но се консултирай с АГ.
Хубаво е прогестерона да е на горна граница
Пролактинът колко е?

Пролактин не съм изследвала. Утре ст на АГ и ще се консултирам

# 567
Денис здравей,
Днес бях при моята АГ и ме гледа на УЗ.
Дадох й и изследванията на ФСХ 13,15 и леко завишения 170 алфа прогестерон. След като ме прегледа ми каза, че вчера е настъпила овулацията, че има 5 фоликула и нещо спомена, че е 10мм. но не разбрах за кое говори. Нормално ли е 10мм фоликул по време на О. И тези 5 фоликула не са ли малко? Нямаше време да я разпитвам повече, но нищо не ми каза за завишените хормони. Каза, че съм имала перфектна лигавица и че възрастта на яйчниците ми си отговарят на годините. Какво значи "перфектна лигавица"? Казах и за ТСХ ,че е 2.78 и че трябва да е под 2, но нищо не каза. Нито ми изписа някакви лекарства. Относно завишеното ФСХ също нищо не каза. Оставам с впечатление, че всичко е наред  Thinking
Другият месец ако ми дойде ми каза да ходим за проходимост на тръбите и спермограма. Според теб добър ли е УЗ?
Благодаря ти, че ми отделяш внимание  Hug

# 568
  • София
Денис здравей,
Днес бях при моята АГ и ме гледа на УЗ.
Дадох й и изследванията на ФСХ 13,15 и леко завишения 170 алфа прогестерон. След като ме прегледа ми каза, че вчера е настъпила овулацията, че има 5 фоликула и нещо спомена, че е 10мм. но не разбрах за кое говори. Нормално ли е 10мм фоликул по време на О. И тези 5 фоликула не са ли малко? Нямаше време да я разпитвам повече, но нищо не ми каза за завишените хормони. Каза, че съм имала перфектна лигавица и че възрастта на яйчниците ми си отговарят на годините. Какво значи "перфектна лигавица"? Казах и за ТСХ ,че е 2.78 и че трябва да е под 2, но нищо не каза. Нито ми изписа някакви лекарства. Относно завишеното ФСХ също нищо не каза. Оставам с впечатление, че всичко е наред  Thinking
Другият месец ако ми дойде ми каза да ходим за проходимост на тръбите и спермограма. Според теб добър ли е УЗ?
Благодаря ти, че ми отделяш внимание  Hug
След О., фоликула може да е около 10мм.
Не е нормално ФСХ да е толкова висок и лекаря да не обърне внимание / според мен/
АГ от клиника по репродуктивна медицина ли е?
Ако искаш, се консултирай и с друг лекар - както прецениш

# 569
Здравей Денис, имам още едно питане,днес ми е 12ден, от 3ти до 8ми ден бях на Летрозол по 2на ден и от този месец пия и Инфолик по 2 на ден. Вчера бах на ФМ - ляво 1бр 15.5мм и дясно 4бр по 11мм. Днес ми пуснаха Е2 и FSH понеже не останах в клиниката,а си тръгнах ми звъннаха по телефона за резултата - Е2 ми е 80...което значело да не се надявам този месец.Утре пак да отида да ме боцнат и да ми разяснят какво следва... Нищо не разбирам newsm78 какво значи това?! Предложението на док. е да ми правят нещо,което завършва на "скопия" и се прави при ПКЯ. Уместно ли е според теб?
Много ти благодаря за помоща! Hug

Общи условия

Активация на акаунт