Клуб на самотния родител – да се преброим и опознаем! - ТЕМА 2

• 30 056
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Аз пазарувам вкъщи. Плащам някоя сметка. Просто гледам по всячески начин да участвам в бюджета. При нас го има един друг елемент. Още като работех ми се повтаряше да не давам пари вкъщи, а да ги пазя. Това от една страна, а от друга се натяква как те ме издържат. Абе ни така, ни иначе.

# 526
  • София
Ох това с пазаруването , издържането и пазенето на пари е страшен проблем.
Не мога да пазя пари аз...няма как да стане...я купувам нещо на малкия, я нещо от време на време на мен (откакто се роди се ограничавам, но все пак имам нужда от нещо от време на време) и все йрия...това ми е от приятелка, това ми е от някой друг подарък...за да не им казвам , че мрънкат че съмпрахосница....а аз се ограничавам наистина.

Обринах се момичета - вчера не се знае откъде изведнъж и корем и рамене и ръце и всичко - ядох супа с киселец вчера, ядох домашни сърмички с кисело мляко.
Пих мяй бая мляко (в Лидл са пуснали едно мляко с кафе) и не се знае от какво. Алергия ли е, нещо ме хапна ли, бях облечена с едно боди , от него ли беше. прегрях ли...аз си въобразих, че за онази история с БНД дето толкова я раздухах и коментирах...нали знаете : Който нож вади от нож умира....и сега се чеша и гледам през 5 минути. Не минава бе....ще ходя май на лекар ако е мине събота и неделя....

# 527
  • Шумен
Ох, и на мен ми е болна тема тази самостоятелност. Ами с моята заплата, детските и парите от БНД хич не се виждам самостоятелна в близките години. Сега живея поне сама с децата (за момента сме в жилище на семейството на БНД) и не са ми поискали наем за което. Аз пък и не се натискам и да плащам такъв. Финансово ми помага баща ми за сметките, искам не искам това е положението в момента. Бабата на малките ми помага с гледане на децата, като съм на смяна го води и взима от ДГ. Или поне това е плана за лятото (до скоро БНД возеше малките сутрин на ДГ като се остави без работа но вече не е в града), за пръв път от повече от месец в сряда сутрин бабата дойде. Откаже ли се тя имам и нещо друго наум. Не е лесно, но това е моя избор за момента. Вече свършат ли градина обмислям и преместване, но до тогава има цяла година време.

# 528
Чета,чета и то излезе,че аз няма от какво да се оплача  newsm78
Никой не ми дава ,никой не го гледа,готвя,пазаря,чистя.... hahaha

# 529

Поне плюсът ти е че никой не ти се бърка.

# 530

Поне плюсът ти е че никой не ти се бърка.
ЕЙ пошегувах се.Знам ,че човек,като се оплаче и разкаже му олеква.
Аз нямам база за сравнение.Така ,че плюсовете и минусите не мога да отчета.
Просто на моменти знам кое ми тежи,но в други моменти това същото не ми тежи.
Та няма угодия.

# 531
урааааа намери се решение...момичета , Бонго ,търсете подходящ терен !!!

не е работа за вас това.  ще се изпокарате за отрицателно време  Joy

# 532
Тази самостоятелност и на мен ми е болна тема, но на този етап няма как да се случат нещата. Аз живея в жилище със символичен наем дадено ми от работата. Малко е тясно, но това е положението. Когато тръгнах да се развеждам извиках майка ми при мен, защото е пенсионека. Идеята беше да си намери за няколко часа работа  и да гледа малката основно, когато е болна.Тя обаче прецени, че трябва да си намери работа на 8-9 часа, за да помага на мен, на брат ми и на баща ми, който е безработен. Каза, че така се чувства по-добре, но аз виждам, че се изморява, но като не слуша ..... . Когато не е на работа е при баща ми и брат ми. С две думи се разкъсва жената и ми е много мъчно. На мен проблема е ми е , че няма кой да гледа малката когато е болничка, а и от работата мрънкат, защото изоставам и с докторантурата. Понякога се изнервям и се поскарваме с майка, защото аз кажа нещо тя друго и детето се разглезва така. Същата история, като с Кими се получава на моменти, но не се оплаквам. Реално без помощ трудно бихме се справили. Воденето сутрин на детска градина е изцяло нейна грижа.
Кими, а няма ли начин баба ти да гледа детето, когато е болно, а ти да си намериш работа на 4 или 6 часа? Знам какво е болнаво дете, което да лепи всеки вирус и Таня е така. На моменти просто и аз подивявам. Давай фрешчета с портокал и лимон (по- малко). При нас сякаш има ефект.
Сега в градината са сборни групи и има 3 деца с варицела и едно със скарлатина в групата. Варицелата я изкарахме, но скарлатината ме плаши.
урааааа намери се решение...момичета , Бонго ,търсете подходящ терен !!!

не е работа за вас това.  ще се изпокарате за отрицателно време  Joy
Линдичка, добра идея, но само ако може без повече деца. Като гледам на повечето от нас с едно или две ни е трудно, а да не говорим за 5-6 . ooooh!  hahaha hahaha hahaha
Бонго, ти не му бери грижа няма да се изпокараме.  Joy hahaha

Последна редакция: сб, 06 юни 2015, 08:57 от moonlight_80

# 533
Детето луда я прави баба ми. За нищо не я слуша и няма как. Той си е по природа по див, аз едвам го удържам, па какво остава за възрастен човек.

# 534
  • Шумен
След последния вирус аз я подкарах както си знам т.е. без никакви добавки, витамини и т.н. химии. Разчитам на плодовете и зеленчуците  Peace Дано това се окаже отново нашата формула за опазване от вируси  Praynig В заеми се вкарах заради имуностимулатори и защо  newsm78 като пак ми се разболяха и АБ пи едната. В сборна група сме вече, завършилите дечица от 4-та група няколко са при нас лятото Simple Smile

# 535
Аз добавки и витамини и стимуланти никога не съм давала,но той и не е боледувал.Когато е болен и се е налагало да пие АБ пие само него.Там други сиропи,хапове ,бабини щуротии не давам.А и пробиотик с АБ.С храненето няма проблем.Захранен е рано.На 1г ядеше всичко ,което яде 3г. Сладко не яде.Но плодове и зеленчуци мнооого.Но не от сега ,а от както е проял твърда храна.Цяла година купувам и от по 8-10 лв за кг.  купувам плодове.
То цяло лято всички градини са сборни групи.Нас ни разпределиха за дежурна градина в хубава градина.Една година трябваше да са на дежурна градина във 2 градина.Другите майки казаха,че там няма да дадат децата си пак.Че директорката едвам намери друга.И от тогава сме в хубавата.Малкия е много доволен.Все пита кога ще дойде август месец да ходи там.То и децата едни и същи.Все едни същи родители лятото не си ги гледаме ,а работим.

# 536
  • София
Моята кукла също яде много плодове целогодишно. Не знам дали това е причината да не боледува често, или е наследила здравия имунитет на баща си. По принцип е злояда и обича най-вече плодове, млечни продукти и тестени изделия. Трудно я карам да хапне манджа, но ако изобщо искам да опита готвено, трябва да й позволя да се храни сама, иначе не лизва. Инат! Grinning

# 537
А моя яде всичко.Много обича пиле и производните му пържоли,шишчета...заешко също.Манджи и супи също.
Сухо не яде.Няма да яде напр. кренвирши с хляб,пържени яйца с хляб..Аз много готвя.И той с една манджа не е оставал.

# 538
Имуностимуланти аз не смея да давам, защото с имунното заболяване, което получи не трябваше да пие такива неща. Сега съм отвикнала и ме е страх. За сметка на това бъркам разни бабини рецепти и давам плодове и витамини. Девойката проблем с апетита няма и никога не е имала. Когато е гладна си хапва, но и доста боклуци ме изнудва да и купувам- бонбонки, кексчета и т.н. Супи и манджи си яде. Плодове също обича.   

# 539
А моя боклуци не яде.Не знам защо.Предлагала съм и купувам,ама не яде.Най-много няколко хапки.Чипсове,близалки,царевички,кексчета,десертчета...не яде,ама той ,като се наяде в къщи място за друго няма.Много харесва и храната по механи и кръчми.Но пак си е готвено.

Общи условия

Активация на акаунт