Клуб на самотния родител – да се преброим и опознаем! - ТЕМА 2

• 30 054
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Шумен
Мишето беше така, хапваше си детето и за допълнително питаше. До преди година и половина, какво и стана не знам  ooooh! Първо мислех че е период някакъв ама пък толкова да продължи  newsm78 Сега пък след Варицелата съвсем отказа готвеното. От термично обработеното само пържено понякога я изкушава и толкова  Tired Виж плодове и зеленчуци не отказва, но само на тях ли да кара и на месото се мръщи вече втори месец. Приемам съвети как да си върнем поне частично апетита. Вали хич не се повлия от Варицелата и преди нея и сега хапва готвено в същите малки количества, но пак е по-добре от сестра си. Тя винаги ми се е хранила така по мъничко, та съм и свикнала. Бяхме картинка с това хранене като бебета сама ги хранех едновременно. Едното бебе (Миша) плаче за лъжичка храна, другото до него (Вали) плаче и се дърпа, не иска да отвори уста  ooooh! Накрая половината порция на пода, аз изнервена, малките също  Crazy

# 541
Аз пържено не готвя за детето нито запържвам.Но щом даваш можеш да панираш зеленчуци.Можеш да панираш пилешко или заешко месо на малки хапки.С млечен сос или доматен сос да топят.Разнообрази с нови рецепти.Сега е за таратор ,но може и крем супа...Не зная вкуса им ,нито какво готвиш за да ти предложа рецепти.

# 542
Приемам съвети как да си върнем поне частично апетита.
залъгване му е майката  Laughing

# 543
Приемам съвети как да си върнем поне частично апетита.
залъгване му е майката  Laughing
Да.То да не е бебе.Шестгодишно дете как се лъже ?
Моя в затвора ще ме вкара.А да го излъжа си е висша математика.

П.п. Казва ми -Ако ме шамариш ще те кажа на полицията и ще те приберат.
Шляпвам го по дупето ,а той-Добре,че не ме удари по -главата,че щеше да загазиш.

# 544
аз започнах постепенно.
направих пълнени тиквички с ориз и кайма. забих отстрани клечки за зъби да стане като гребла на лодка. това му привлече вниманието и си поиска "тази" тиквичка. за маскиране отгоре му сложих к.мляко (обича го)  и така тиквичката беше изядена. сега няма проблем.  Laughing
увеличих дозата с кайма - направих  мини руло стефани.  една топка кайма и едно варено яйце в нея. придадох и форма на таралеж. сложих му очи от ч.пипер  и бодли от спагети. ами изяде целия таралеж. оттам нататък проблем с кюфтета и кебапчета нямам.
с месото процедирах като го  раздробявах на власинки и го прибавях в манджа/супа  която обича. важното е да се привикне към вкуса на месото. 
като започна да поразбира малко му казвах , че ако иска да е силен трябва да хапва пържолки и шишчета. сега и с тях няма проблем. не че стана силен де .... жив щиглец е  hahaha

# 545
Аз от каймата правя гнездо.Вътре пиленце от яйце.
А иначе гнездо от кайма може да се напълни с всичко.Дори и с оделно приготвена смес.
Но определено работи при малки деца ,които се прилъгват да опитат даден продукт.Иначе,който не яде месо или яйце си усеща веднага.
За моя е важен и външния вид.Не да е форма или фигурка,а да не изглежда,като изср*но или сякаш някой вече е ровил и ял.Няма да го близне.

# 546
  • София
 ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Малеееее вие сте много креативни бе....аз никакви пиленца , таралежчета и неща не правя...той нещата, които ги яде се броят на пръстите на двете ми ръце : фреш от портокал, яйце, краставица, само чери домати, от плодовете само ябълки, пица маргарита (с нищо повече от домати и моцарела), паста (къса само с доматен сос може с малко пармезан) картофки във всякакъв вид, ролца от раци, сандвич с пастет, бисквити и сладко всякакъв вид и разбира се всяяякакви боклуци.

И да направя челна стойка няма да си промени менюто...

# 547
  • София
Деситката, с всеки изминал пост се затвърждава мнението ми, че твоето дете е чудо. Евала на момчето - боклуци не яде, манджи обича, умен, кавалер, възпитан, слуша мама, а всички останали трябва да слушат него, за да има мир.  newsm10

Десито, а с твоите близначки умрях да се смея само като си представих как ги храниш като бебета. Много добре си го описала. Със сигурност не е билоникак абавн оза теб, ама на чужд гръб ...  Joy

Моята злоядка, ако реши да яде, е способна да излапа и най-зле изглеждащата храна ( да не споменавам, че все още лапа боклуци от земята, но е на 1 г и 9 м, разбираемо е ). Опитвах да й се постарая като Бонго и много пъти съм правила разни животинки, къщички и т.н. от храната, но щом не иска, не иска. А яйца и месо мрази, усеща ги независимо как съм ги маскирала. Плюе директно и отказва да лапне каквото и да е друго в следващите 1-2 часа. Случвало се е навън да ми църка, ако види нещо за ядене. Купувам веднага, защото детето е поискало, сакън да не изпусна момента. Обаче когато й го предложа, върти глава, стиска устни и ... накрая аз го изяждам, че да не се хвърля.  Joy
Хитов номер е когато се опитвам аз да й дам нещо с лъжица или вилица. Посяга към прибора и аз й го давам със заблудата, че иска сама да си го сложи в устата. Тц. Детето се ухилва доволно и храни мен с това, което се опитвам да дам на нея. И не се задоволява с една хапка. Загребва още и още  и ми препълва устата, ако не се отдръпна.  Laughing

# 548
Пандичка ,а аз реално се чувствам леко зле на моменти ,защото осъзнавам ,че го третирам като възрастен.Просто се държа с него ,като с равен.И много ми помага ,защото няма кой друг.Не мога да му отделям и много внимание постоянно.Защото и домашната работа трябва да свърша.Ако иска нещо знае ,че трябва да опита първо сам и тогава да ме повика.
Днес и утре ще го гледа леля му.Дала съм му телефона и 20лв.Казах му че са му за цяла седмица.Изхарчи ли ги няма други.Да не ми звъни час по час ,че съм на работа и не е удобно.Още не ми е звънял.И аз не звъня.Дали му е хубаво не знам.Но знае ,че няма друг вариант.
Много малко време имам и съм имала да го глезя.За което понякога съжалявам.
А сладко  и боклуци ,защо не яде не знам.Аз много готвя.Каквото е казал съм го наготвила.На мен ми е все тая.Разбираме се двамата.

В петък на едната госпожа и беше последен ден.Тя много го тормозеше за това ,че е своенравен и с мнение.Прибирам го и се приготвяме с багажа.Идва друго дете и казва ,че му е мъчно за госпожата.Още едно дете също казва ,че не иска госпожата да напуска.А моя се изправя /обуваше се/ и каза -На мен не ми е мъчно ,че госпожа К. напуска.Много ме дразнеше и ми се караше.
Това пред 3 родителя/ без мен/ и 2деца.И не искаше да ходи на партито за изпращането.И не ходихме.Е ,нали го уча да прям и честен.

# 549
  • София
Деси, като майка те разбирам, че ти е мъчно, че не можеш много да го глезиш. Но от друга страна като майка на разглезена малка госпожица съвсем искрено се възхищавам на това, което си представям, че представлява твоето момченце. Със сигурност един ден ще ти е благодарен за самостоятелността, която вече има, а и те първа ще усъвършенства. Прекарвате време само двамата и ако нещо му липсва, съм сигурна, че ще ти го каже.  Hug
Като се замисля, може би всичко си е до дете, вероятно и до възраст, малка е още моята шушулка и не знам как ще е след 1-2 години с дисциплината. В общи линии моите методи на възпитание доста се препокриват с твоите според прочетеното, но ефекта е съвсем противоположен. Може би има значение и това, че родителите ми се месят и реално се получава противоречие понякога в изискванията ни към детето. Още по-лошо е, че го правят пред нея. Отделно по време на майчинството съм изцяло плътно до малката и това я разглезва. Иначе доколкото може да е самостоятена в тази възраст, самостоятелна е, но обича и да се поглези понякога, ако мине номера някой да й помогне.  Laughing Това,което ме притеснява е, че иска всичко да е както тя е решила. Тръшка се, ако не й изнася. От друга страна това, че е много упорита, на моменти инатлива ме наведа на мисълта, че ще й е по-лесно в живота отколкото на мен.  newsm78

# 550
  • София
Пандичке спокойно - характер, нехарактер , наследство, ненаследство - има деца, които си стават самостоятелни на по-късен етап от живота - неволята учи нали знаеш ! То е ясно, че ти винаги ще си опорната точка в живота и' и така трябва да бъде , но не се притеснявай, че ината може да се превърне в своенравност...спокойно ! Сега е още малка буба, проходи скоро - опознава света и понякога се инати (съвсем нормално). Ти си до нея - още по-добре - получава цялата ти любов и внимание - супер ! Simple Smile Не е казано, че ако се отделиш от нея рано и не прекарваш с нея много време ще е повече самостоятелна  Simple Smile моят синковец е едно от малкото деца, които плачат за майките си в детската градина (всички го знаят какви обещания и кандарми са всякак сутрин за да ми пусне крака и да отида на работа  Praynig Praynig Praynig
А той беше на 4 месеца , когато се наложи да започна работа...помислих си..ех ще е по самостоятелен без мен така...няма такова нещо ! Привързаността му не се промени ни най-малко, своенравен колкото искаш...научи се преди 2 месеца да си обува обувките сам и то в детската... Не е фактор твоето присъствие или отсъствие повявай ми - мнооого неща накуп са...хубаво е, че си с нея все още, но и сигурно ти е много трудно финансово без да работиш.  Sad

# 551
Моя по принцип обича да е самостоятелен, но и аз често го оставям сам да се оправя. По въпроса примерно с люлкитевсе аз да го люлея. Е накрая ми писна и ги оставих. Еми научи се сам да се залюлява. По въпросас храненето - еми злояд е. Ама аз на това не се втелявам много. Аз бях също злоядо дете, ама ела сеа да ме видиш. Все нещо примлясквам. Хеле пък и като не пуша вече все съм гладна.

Аз снощи на заведение малко излезнах. Пийнах, хапнах, та даже и пофлиртувах. Леле , кати ученичка се почувствах. Толкова съм изостанала в отношението си към мъжете, към свалките, че чак се чудя на себе си.

# 552
  • София
Моя по принцип обича да е самостоятелен, но и аз често го оставям сам да се оправя. По въпроса примерно с люлкитевсе аз да го люлея. Е накрая ми писна и ги оставих. Еми научи се сам да се залюлява. По въпросас храненето - еми злояд е. Ама аз на това не се втелявам много. Аз бях също злоядо дете, ама ела сеа да ме видиш. Все нещо примлясквам. Хеле пък и като не пуша вече все съм гладна.

Аз снощи на заведение малко излезнах. Пийнах, хапнах, та даже и пофлиртувах. Леле , кати ученичка се почувствах. Толкова съм изостанала в отношението си към мъжете, към свалките, че чак се чудя на себе си.

Laughing Laughing Laughing Laughing

Непорочната Джейн гледала ли си?
Няма начин да не се почувстваш като ученичка...аз си флиртувам само с гълъбите по градинките Simple Smile
То на мъжете това даже им е интересно - ти се срамуваш, те си мислят, че им се дърпаш  Joy Joy Joy

# 553
Кими, щом си спомняш как става това с флиртуването давай.
Аз и това не мога явно. Ще взема да гледам Непорочната Джейн. hahaha

# 554
Пандичка малка е още.Аз също тръгнах на работа като беше на 6м.На една годинка го дадох на ясла.Нищо от това не промени отношението му към мен.Но реално е нямало баби и дядовци.Аз и ясла и градина.Промяната идва след 3 годишна възраст.При моя малко по рано ,но реално около 3 г.
Ама аз си говорих с него много.Като откачена.То нямаше и с кого.
Питам го -Ти как мислиш да сложа ли още сол на боба.Той гледа мига,гледа мига и казва -Да, Аз -Ами добре подай ми солницата.Отива и не може да я стигне.Седи и вика -Не мога земааа я.Отивам и казавм -Оф,извинявай забравих ,че е на високо.Давам му я.После отиваме и го питам иска ли да сложи сол.Взема с пръстчета и го вдигам над тенджерката да соли.Това около 2,6г.
И хиляди такива други.Много съм го питала как да постъпя.Ако искате вярвайте.И съм правила това което каже.Някак сякаш ми е по леко като знам,че има някой който мисли като мен.И това всичко аз да не откача.
Има една теория ,че дори и на нищо да не учиш децата те пак ще приличат на теб.Това е защото децата помнят действия ,постъпки и думи в ситуация.Ако направиш суха лекция как трябва да казва -Добър ден ,а ти самата не казваш то няма да казва.Но ако ти казваш не е необходимо даже да го учиш.Те подражават прекрасно на околните.

Кими давай все така,Твоята положителна нагласа ще разведри обстановката у вас и детето ще усети.

Общи условия

Активация на акаунт