Клуб на самотния родител – да се преброим и опознаем! - ТЕМА 2

• 29 954
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Беше шега,ама ти май не ме разбра  Rolling Eyes

Simple Smile ми да ти кажа шега или не мен верно си ме е страх от кърлежи - умиииирам от ужас ! Сестра ми една година се мъчи с някакъв, дето и причини бая бели.... и само като си помисля за парк и тревичка изпадам в някакъв ужас най вече за детето. Подлагам го на преглед всяка божия вечер, защото естествено не мога да го лиша от разходка в парк, но бива щателно преглеждан за "бОбОлечки"  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 676
  • София
Беше шега,ама ти май не ме разбра  Rolling Eyes

Simple Smile ми да ти кажа шега или не мен верно си ме е страх от кърлежи - умиииирам от ужас ! Сестра ми една година се мъчи с някакъв, дето и причини бая бели.... и само като си помисля за парк и тревичка изпадам в някакъв ужас най вече за детето. Подлагам го на преглед всяка божия вечер, защото естествено не мога да го лиша от разходка в парк, но бива щателно преглеждан за "бОбОлечки"  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

И мен ме притесняват кърлежите. Брат ми едно лято се върна от морето с 12 броя, забити в корема и гърдите. Веднага го отведоха в поликлиниката и му ги вадиха един по един. За щастие не му причиниха проблем, защото бяха престояли от сутринт адо вечерта в него, но бройката беше сериозна.   Sick
Всяка вечер и аз преглеждам дребосъчка, че се вре навсякъде. Гледам и себе си, защото все търча след нея. Купих едни гривни от аптеката миналата седмица и си ги слагаме на краката по време на разходка - уж отблъскват всякакви кръвопиещи гадове...  newsm78 Дано!  Praynig

# 677
  • София
Втриса ме направо само при мисълта пак да ми се забие нещо такова - или на малкия ! Внимавайте , не ходете по треви поне.

# 678
На мене преди години ми се беше забило. Не боли, ама доста се изплаших тогава, та през нощта в Пирогов ходих да го вадят, че тогава май и събота беше и нямаше и дежурни в поликлиниката. Даже сега си спомням, че по това време бях в началото на връзката си с БНД. Трябвало е да го възприема като знак, че БНД като кърлеж ще ми изпие живота, ама не.  Grinning Laughing Laughing

# 679
  • София
На мене преди години ми се беше забило. Не боли, ама доста се изплаших тогава, та през нощта в Пирогов ходих да го вадят, че тогава май и събота беше и нямаше и дежурни в поликлиниката. Даже сега си спомням, че по това време бях в началото на връзката си с БНД. Трябвало е да го възприема като знак, че БНД като кърлеж ще ми изпие живота, ама не.  Grinning Laughing Laughing

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
ето като не си послушала знака - те ти резултата !

# 680
Аз няколко пъти съм хващала кърлежи.По скоро те мен .Единия път се наложи хирург да го доизвади,защото сестрата го навря още по навътре.
Ние толкова тревни площи реално нямаме.А той вече не сяда по тревата или да се търкаля.Подбират къде седят.Не заради кърлежите.Да им е удобно.

# 681
  • София
Преди 2 години малката имаше кърлеж- извадиха й го. Миналата година пък мен ме докопа един по рамото (как беше успял да се възкачи там не ми стана ясно). Но си го махнах сама, и от куче съм махала, само трябва да го хванеш хубаво. Спокойно, не е толкова страшно

# 682
ние никога не сме ги хващали  Laughing

# 683
  • София
Преди 2 години малката имаше кърлеж- извадиха й го. Миналата година пък мен ме докопа един по рамото (как беше успял да се възкачи там не ми стана ясно). Но си го махнах сама, и от куче съм махала, само трябва да го хванеш хубаво. Спокойно, не е толкова страшно

Светулчице, кърлежите могат да бъдат изключително опасни, а лекарите категорично забраняват сами да си ги вадим. Някои от тях са преносители на Лаймска болест. Също така, ак оне успеем да си извадим дори малка частица от кърлежа и тя остане в тялото, може да направи големи бели, особено ако е от пренасящите Лаймска болест. Естествено всеки сам си преценява. Аз предпочитам да се доверя на медицинско лице, но дано не ни се забива подобна гад.

# 684
И аз имах близка среща с кърлеж, съвсем скоро. Кучето го водих в едни гории логично беше да хване нещо, ама аз не се притеснявах много, нали съм го капала. Няколко дни след разходката му намерих един кърлеж, но ужасно дребен. Уж се забил, но изобщо не беше ял. Мислих, мислих и накрая с много мъки сама го извадих, то не можех да го хвана направо, толкова беше ситен. Нямаше кога да го водя на ветеринар, трябваше да чакам до другия ден, а не ми се искаше да седи с него.
Казах на детето, че е имало кърлеж и два дена по-късно тя ме пита какво съм направила с кърлежа. Викам изхвърлих го. А тя - това тогава какво е? Фокусирам, че нещо лази по пода, но решавам, че е мушичка. Мушичката обаче не отлита и все пак се надигам да погледна - също толкова ситен кърлеж си ходи по ламината. Айде и него го унищожих. Опитах се да прегледам кучето колкото можах, нищо не видях друго.
То мина вече време от тогава, надявам се да няма други, ние засега не успяхме да хванем.

# 685
  • София
Ехоооо хора здравейте. Тази седмица нямах възможност да ви пиша, но днес ето ме.  Hug

Аз като малка имах един път забит кърлеж,но така се беше забил и така се беше наял, че бе една голяма топчица и хирург ми го вади. От болестите повече ме е страх. Tired Tired Tired

А за срещата какво ще правим?
 Аз нещо за другата седмица мисля да ви навивам, но трябва да се пооправя малко финансово за излизане в клуб защото този месец ме изненадаха в детската градина с 4 такси за плащане наведнъж  за лятото и ми дойде малко нанагорно.

Но ако е както миналия път така в парк няма да ми трябват пари.
Да помислим тия дни и да решим ако искате какво да правима

# 686
Да помислим тия дни и да решим ако искате какво да правима
да се напием  hahaha

# 687
То наистина финансово е по тежко в клуб, но пък поне е по спокойно. Иначе в Надежда 4 има една сладкарничка със затворен заден двор. Вътре има пързалка, къщички, от тези коли и кончета с монети, които работят. Наистина по евтино излиза, но пък е на по забутано и не знам дали всеки ще може до там да дойде.

# 688
Аз съм съгласна за среща за другата седмица . Вие решете тези дни как ще е удобно за всички. Все пак да не е безумно скъпо. Има и паркове, където има доста изкушения на който моята девойка не може да устои. Като се започне с балончета с хелий, царевичка, сладоледче, влакчета ... и тем подобни глупости и боклуци. По закътано местенце мисля, че ще е по добре.  Laughing
Линдичка, защо 4 такси? #Crazy Ами, ако се наложи да отсъства детето? Вие да не би на частна градина да ходите?

# 689
  • София
На мен това със сладкарничката ми звучи добре. "Надежда" като дестинация не е много познато място, но пък има метро  и предполагам то улеснява нещата. При нас спира трамвай 7, който знам, че стига до "Надежда", но не съм наясно до коя част на "Надежда" е.

Общи условия

Активация на акаунт