Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-7

• 135 902
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
mishoto, благодаря,
понеже ще се наредя първа писта за болничен още на първата ЖК, този документ /здравна книжка/карта/картон/ откъде го взимаш - от личния лекар или се купува от книжарница като бланка?  Rolling Eyes

# 646
  • София
Аз си го взех от книжарница в една поликлиника, сама си попълваш отпред данните, то е като книжка, а вътре ти нанасят инфо за болничните, но сега се замислих, че беше преди 3-години и тогава ходех на държавна ЖК, та не знам сега дали няма промени newsm78.Аз пак съм си със същия картон де Simple Smile, но не помня има ли нещо,което трябва ЛЛ да направи в тази връзка newsm78, може някой по-запознат да се включи, да не те подведа.

# 647
ЛЛ издава амбулаторна карта (купуваш картон от книжарницата и ЛЛ поставя номер на корицата), задължителен е ако искате болнични. Болницата издава и 45 дневният. Аз от 3 до 9 месец бях в болничен, ако примерно болничния ми е от 16.02 до 15.03, а аз съм на ЖК на 19.03, звънях няколко дни преди 15.03 на телефона на ЖК и подсещах, че трябва да ми пуснат нов болничен. Всичко е съгласувано преди това с АГ. И хубаво гледайте какво пише, защото 45 дневния ми беше объркан, вместо термин 10.05.14 беше 10.05.13. Веднага го поправиха, но имах късмет да го видя преди да го дам в работа и от НОИ да го върнат.

# 648
Тeɣa, много благодаря!

# 649
  • София
момичета, интересува ме следното:
-мога ли да се запиша за ЖК в "Надежда", но не искам да заплащам никой от пакетите там за ЖК, а просто да ходя на преглед при избран от мен лекар и да си заплащам прегледа всеки път;
- ако не закупя пакет, ще мога ли да искам болничен без проблем, дори от началото на третия месец например?
- ще мога ли да се възползвам от безплатните изследвания по здравна каса, които се правят рутинно всеки месец /имам предвид кръвните изследвания и май микробиология имаше след определена г.с.?/
мерси предварително bouquet

# 650
stelaartois 
Ако не искаш да записваш там ЖК, можеш да ходиш на платени прегледи, но няма как да ти се полагат безплатни изследвания. Отделно, доколкото знам болнични се издават от мястото, където се запишеш и водиш ЖК, така че ако искаш да ползваш безплатни изследвания и болничен, запиши някъде ЖК при лекар по ЗК и си ходи допълнително на платени прегледи в Надежда

# 651
  • София
stelaartois  
Ако не искаш да записваш там ЖК, можеш да ходиш на платени прегледи, но няма как да ти се полагат безплатни изследвания. Отделно, доколкото знам болнични се издават от мястото, където се запишеш и водиш ЖК, така че ако искаш да ползваш безплатни изследвания и болничен, запиши някъде ЖК при лекар по ЗК и си ходи допълнително на платени прегледи в Надежда
точно това ме интересуваше- задължително ли ЖК в клиниката е обвързана със закупуване на някой от пакетите там? И ако не закупя пакет, защо нямам право на болничен, макар да съм здравно осигурена, нали клиниката работи със ЗК?
Всъщност идеята е живот и здраве един ден да раждам там, затова искам от рано да се насоча натам Peace

# 652
Stelartois и аз ходя да се следя в Надежда,но ЖК-то си е в моя град/от провинцията съм/Тук си правя рутинните изследвания и си взимам болничен,а в клиниката ежемесечно следим бебчо,.И аз искам да раждам в Надежда,живи и здрави и се чувствам по спокойна като ме следят и там.За всеки преглед си плащам веднага,без пакет

# 653
  • София
благодаря за отговорите, veni, при кой лекар се следиш? може и на лични Hug

# 654
  • София/Стара Загора
Някой има ли впечатление от д-р Атанасова във връзка с преглед с колпоскоп и евентуално биопсия да си остана ли при нея или да се записвам при д-р Еленчев?

# 655
Относно д-р Атанасова, тя беше на смяна когато имах проблем с повръщане в 4 месец и беше много внимателна, при нужда винаги се консултира с "шефа" както тя се изрази.
На мен ми направи добро впечатление.

Някой който се следи в Надежда на Стаменов, знае ли след 34 или след 36 седмица трябва да се ходи на на ж.к всеки 2 седмици?
Кога се взима последната цитонамазка ако планираме естествено раждане?
Имам още 5 пъти взимания на урина и едно изследване на ПКК от пакета това кога се прави? 
Питам защото моят доктор сега е в отпуска и чак на 17.02 имам ж.к , някак си ми се иска преди това да мина пак на преглед.

Благодаря.

# 656
  • София
да попитам и още нещо:
- има ли удобно за паркиране място около болницата;
 - спазват ли се часовете за преглед или се чака много пред кабинетите;
- добра ли е организацията като цяло- регистратура, мед. сестри и т.н.
- има ли ги някъде цените на услугите в МБАЛ "Надежда", че в сайта им нещо не ги намерих newsm78
мерси bouquet

# 657
да попитам и още нещо:
- има ли удобно за паркиране място около болницата; на улицата пред болницата има навсякъде табели, че е забранено паркирането, дори момичета тук в темата по-назад писаха, че имало случаи и на вдигнати коли. Иначе болницата има подземен паркин,по 2лв на час мисля, че беше цената
 - спазват ли се часовете за преглед или се чака много пред кабинетите; много се чака, поне аз все съм чакала за преглед, чаках като трябваше да ме приемат за раждане, чаках като трябваше да ми започне секциото..... много изнервящо. Само за запис на тонове не съм чакала
- добра ли е организацията като цяло- регистратура, мед. сестри и т.н. организацията може и да е добра, но и при тях не винаги има достатъчно персонал. Като лежах там за раждането в родилното отделение имаше само една санитарка, която не можеше да смогне с всичко. После в неонатология при наличието на около 50 бебета сигурно, имаше само 2 лекарки....
- има ли ги някъде цените на услугите в МБАЛ "Надежда", че в сайта им нещо не ги намерих newsm78 не се сещам дали ги има цените в сайта, но женската консултация е 40лв, запис тонове мисля, че бяха 25лв, раждането е 1950лв - поне към края на 2015 година такива бяха цените
мерси bouquet

# 658
да попитам и още нещо:
- има ли удобно за паркиране място около болницата;
 - спазват ли се часовете за преглед или се чака много пред кабинетите;
- добра ли е организацията като цяло- регистратура, мед. сестри и т.н.
- има ли ги някъде цените на услугите в МБАЛ "Надежда", че в сайта им нещо не ги намерих newsm78
мерси bouquet

Подземния паркинг е 2лв за първия час и после 1лв на час,не винаги се чака много.Имам чувството че при репродуктивните чакането е най много.Аз при Чачева не съм чакала,като инам час и влизам.Питай за цените на регистратурата,има брошури за някои от тях,на таблото след входната врата също има.

# 659
Има пациентки закъсняват, мотаят се ама отишла до тоалетната, ама това забравила, чакат да си вземат записването на регистратура, не са разбрали и т.н.В такива случаи персонала на болницата стиска зъби - не ти отказват прегледа ами те преглеждат - на всеки се случва.
Не ти рита бебето? Ами ще те види някой дежурен лекар от ж.к или спешното -няма да те върнат. Но това разбутва другите часове. Е кажете тогава какво е правилното - да върнат майчето или да разбутат часовете?

Когато ми се е налагало нещо спешно никога не съм чакала повече от допустимото.
Това е болница  - нормално е да се приоритизира спрямо случая и ситуацията. Има случаи в които се налага лекар от ж.к да излезе за спешно секцио - майката в операционната със сигурност се нуждае повече от него в този момент, от колкото жена която има записан час за да се проведе стандартен ултразвуков преглед.
Където и по света да отидете, в болниците е така (ако не и по-зле)
Смятам че в Надежда се държат на високо ниво, въпреки многото пациенти, все със специфични случаи и недостига на персонал.

Общи условия

Активация на акаунт