Токуда болница София - 20 тема

• 88 142
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Sahara 26 да, нормално родих при него. Със смесени чувства съм...Според мен вече е прекалено търсен и поема повече пациенти от възможното. Ако сега трябва да избирам бих се насочила към друг лекар.

# 496
Sahara 26 да, нормално родих при него. Със смесени чувства съм...Според мен вече е прекалено търсен и поема повече пациенти от възможното. Ако сега трябва да избирам бих се насочила към друг лекар.
Кой в Токуда би ми препоръчала за естествено раждане?

# 497
  • София
Кой в Токуда би ми препоръчала за естествено раждане?

Д-р Корсачки, Герганова, Кирякова препоръчвам на приятелки. Моя близка роди много едро бебе при д-р Кръстанова и е доволна, но на мен не ми допадна докато бях в отделението. Всичко е много индивидуално при избора на лекар за един толкова важен момент като раждането.

# 498
Благодаря на всички за отговорите!   bouquet

Имам още време да реша, като избера лекар и си запазя час, ще пиша...  Peace

# 499
Елч, би ли се обосновала защо д-р Кръстанова трябва да е доста по-назад в списъка според теб? Аз си ходех при нея на профилактични прегледи преди да забременея и за щастие никога не съм имала нещо, за което да се притеснявам. По тази линия с нея установихме бременността ми, която започна с известна изненада и задържан фоликул в рамките на месец. Докато се успокоят нещата и се види, че с ембриончето всичко е наред ме викаше и извън дните за прегледи и винаги се е отзовавала на въпросите и обажданията ми. Тъй като не съм била при други лекари от Токуда, избора да се следя при нея ми дойде съвсем естествено. Термина ми е в коледния ден - 25 декември, та едва ли ще мога да планирам при кой да раждам, подозирам че в този период ако всичко върви по план може да попадна и на дежурен лекар. Ако има нещо обезпокоително при нея бих се радвала да споделите. В момента съм в 20г.с. и имам време да разгледам и други варианти, но не мога да кажа че не съм доволна от нея, чисто и просто нямам база за сравнение.
С какво например д-р Кирякова е по-добра?

# 500
бонбони, ние много пъти сме писали, че изборът на лекар е и голяма доза субективизъм. аз съм лежала 4 пъти в аг-то, родила съм там 2 деца, направила съм един спонтанен аборт и съм ходила бая пъти по спешност, попадайки на почти всички лекари. на мен лично (подчертавам, че това съм аз с моите предпочитания и светоусещане) Кръстанова ми идва твърде рязка и намръщена, необясняваща, а като я попиташ нещо се сопва и не отговаря. това е моят опит с нея и за мен такъв лекар не е ок. като специалист нямам впечатления, защото на мен само веднъж ми е мерила шийката на матката по спешност. не я измери много точно, но предполагам, че не се е и старала много.

кирякова е много мила с пациентите си, от типа "котенце", "мишенце" и т.н. на мен тя ми допада, обяснява, диалогична е, но имам приятелка, която след раждането беше много разочарована от нея. не беше догледала част от плацентата и беше станало мазало.

герганова е моята лекарка, писала съм много пъти за нея - сдржана, но много добър психолог, знае винаги какво и как да обясни, не пропуска нищо, праща на допълнителни специалисти, ако е нужно, привърженик е на нормалното раждане. за мен направи чудеса само и само да ме не среже. има впечатляваща памет за пациентите си. срещала ме е извън болницата и ми помнеше термина Simple Smile освен това по време на раждането е много подкрепяща, което за мен е много важно, както и посещенията след това. тя идваше да ме вижда поне по 2 пъти на ден, като често ми казваше горе-долу кога ще мине пак.

илиев на мен (продължавам да го подчертавам) не ми е грам симпатичен. вярвам, че е прекрасен специалист, но чисто на ниво химия ми е ужасен. никога не бих се записала при него, а и на фона на колосалната му заетост не смятам, че би бил добър избор за мен.

димитров ме кефи много, ако знам, че герганова я няма като раждам бих избрала него. имам безброй добри отзиви за него от приятелки, раждали секцио. а и изгежда позитивен човек.

при корсачки съм попадала 3 пъти по спешност, той беше дежурен и като раждах сина ми. впечатленията ми са, че претупва ужасно. неговите пациенти говорят чудеса за него, но на чуждите обръща малко внимание. предполагам, че ако човек си го избере от начало би бил също добър избор.

# 501
  • София
Виждам, че говорите за лекари  Grinning Ето и моите впечатления януари - април 2013 г.

2 пъти съм ходила по спешност в Токуда на прегледи докато бях бременна единият път попаднах на Кръстанова или Лазарова не помня, но не останах очарована, а даже разочарована от отношението.

Следващият път попаднах на Кирякова - беше доста мила и всичко мина ОК.

При Илиев минах на преглед през януари и до март ходех при него на консултации и бях казала, че ще раждам при него. Но в последствие се оказа, че ще излиза в отпуска и няма да може да ме поеме, ако случайно родя по време на отпуската му. Да мил е, но както писа Елч, май наистина е прекалено претоварен от пациенти и не може да ти обърне нужното внимание. Иначе наистина само "суперлативи" се сипят за него из интернет.

Избрах д-р Димитров и както съм писала неведнъж съм супер доволна. Човека, колкото и да е претрупан от работа винаги ми обръщаше нужното внимание и ми обясняваше. Много добре ми направи секциото и всеки ден идваше да ме види как съм. Илиев точно веднъж дойде и само ми честити и си замина.

P.S. Но както е писала Елч всичко е до химия между лекар и пациент. На някои не им харесва лигавенето, на други не им харесва грубия тон и т.н.
За мен най правилното е човек да отиде и да си избере сам лекаря. Ако може да мине на преглед при 2-ма - 3-ма лекаря и да си прецени сам.

# 502
бонбони, ние много пъти сме писали, че изборът на лекар е и голяма доза субективизъм.

Така си е, но аз лично правя статистика на субективизма Simple Smile Когато 10 човека кажат само добри неща за някой...нещата минават към обективното. Радвам се, че така хубаво си описала повечето лекари в Токуда (от своя си гледна точка), при още няколко подобни мнения, мисля че много лесно бих избрала за кой да питам като се обадя...   bouquet

# 503
  • Sydney
е, то ако прочетеш 2-3-4 теми назад ще прочетеш за невероятните подвизи на д-р Колева, но от миналата и тази тема е доста компроментирана... аз за нея мога да кажа само положителни неща, защото само това съм видяла. По субективни мнения не може да се ориентираш, защото ако аз бях "слушала" субективните мнения за Колева сега нямаше да имам дете.

# 504
  • в 1001-та нощ
На мен също ми омръзна да коментирам едно и също, затова се въздържам ... За мен д-р Колева е много добър лекар  Peace

Герганова много обгрижва своите пациенти, виждала съм я и в кофти екшън, за жалост Sad

За Корсачки съм с лошо мнение, след като приятелка се следи при него. Също мисля, че претупва, както някой по-назад сподели. Неглижира явен проблем при приятелката ми и можеше да има кофти последствия Sad

При Кръстанова попаднах една неделя с голям кръвоизлив. Обясни ми, че си измислям, щом от мен не чути кръв непрестанно и ме прати да си ходя със заключението, че имам полип?!!?? Само Господ ме е пазил през тези 2 седмици до ФМ - защото без терапия си ходих и на работа и всичко е висяло на косъм Sad Сигурно на всеки може да се случи да недогледа, но съжалявам, че й се доверих и не потъртсих второ мнение ...

Кумата ми се следи и роди при Кирякова, преносила беше, голямо бебе - никакъв натиск нямаше - всичко мина гладко.

Също, като бенитабени мисля, че и двете ми бременности бяха много рискови и успешни, благодарение на д-р Колева - за мен е прекрасен човек и лекар, разбира се - това е субективно  Peace

# 505
Благодаря за детайлната информация, наистина е много полезна, аз изцяло се доверявам на тези специалисти и не храня симпатии към личности, а към тяхната отговорност към работата. Тъй като това ми е първа бременност, не съм сигурна, какво би могла да пропусне моята лекарка, информирам се и от форума и от литературата, но кой знае...
Следващият въпрос, който ми изниква е ако реша да мина на преглед при някой друг в Токуда, в системата им ще излезе  следващия път като отида и не бих искала да става неудобно, тъй като нямам конкретна причина да я сменям на този етап. Реално не знам има ли смисъл в това, карам сравнително спокойна бременност, или поне по прегледите не е излизало нищо обезпокояващо след като се закрепи малкото човече. Шийката не ми е мерена досега, това пропуск ли е?
При раждане по празниците реално мисля, че може да попадна на всеки един от тези специалисти, необходимо ли е да си избирам някой предварително?
С Кръстанова не сме обсъждали раждането досега.

# 506
  • в 1001-та нощ
Какво има да ти неудобно - имаш право на избор  Peace

# 507
Избрала съм си Герганова и по всичко ми изглежда, че тя е моят човек, но ето, че излиза в отпуска близо до термина ми  Confused
Не искам да си избирам друг, има ли вероятност ако тръгна да раждам, да мина при дежурния екип? Знам, че щяха да махат тази опция, но аз до сега не съм посещавала друг доктор от Токуда, нямам никакво време за избор, вече съм в 9-ти месец. Герганова ще се върне от отпуска малко преди термина ми и имам всички шансове да родя при нея, но ако бебето тръгне по-рано и аз не съм избрала друг конкретен доктор, а отида при дежурния екип, какви са ми вариантите? Няма да ме върнат, нали?

# 508
  • в 1001-та нощ
Няма да те върнат, естествено Simple Smile Но няма да платиш по-малко, както беше преди  Peace

# 509
  • София
Благодаря за детайлната информация, наистина е много полезна, аз изцяло се доверявам на тези специалисти и не храня симпатии към личности, а към тяхната отговорност към работата. Тъй като това ми е първа бременност, не съм сигурна, какво би могла да пропусне моята лекарка, информирам се и от форума и от литературата, но кой знае...
Следващият въпрос, който ми изниква е ако реша да мина на преглед при някой друг в Токуда, в системата им ще излезе  следващия път като отида и не бих искала да става неудобно, тъй като нямам конкретна причина да я сменям на този етап. Реално не знам има ли смисъл в това, карам сравнително спокойна бременност, или поне по прегледите не е излизало нищо обезпокояващо след като се закрепи малкото човече. Шийката не ми е мерена досега, това пропуск ли е?
При раждане по празниците реално мисля, че може да попадна на всеки един от тези специалисти, необходимо ли е да си избирам някой предварително?
С Кръстанова не сме обсъждали раждането досега.

Можеш да отидеш при всеки един без проблем. В крайна сметка ти си преценяваш при кой да се следиш и родиш.
Опцията без избор на екип сигурно ще я махнат и ще е само с избор и ще платиш за избора дори и на лекаря който е на смяна.

Избрала съм си Герганова и по всичко ми изглежда, че тя е моят човек, но ето, че излиза в отпуска близо до термина ми  Confused
Не искам да си избирам друг, има ли вероятност ако тръгна да раждам, да мина при дежурния екип? Знам, че щяха да махат тази опция, но аз до сега не съм посещавала друг доктор от Токуда, нямам никакво време за избор, вече съм в 9-ти месец. Герганова ще се върне от отпуска малко преди термина ми и имам всички шансове да родя при нея, но ако бебето тръгне по-рано и аз не съм избрала друг конкретен доктор, а отида при дежурния екип, какви са ми вариантите? Няма да ме върнат, нали?

Ще родиш при лекаря, който е на смяна, но той пак ще ти се води за избор на екип тъй като опцията без май ще я махнат или вече са я махнали.

Общи условия

Активация на акаунт