Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 107
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 120
Трябва да има наказание и то тежко. Само си мисля, колко ще й дадат, щом убиецът на Паоло получи, ако не се лъжа шест години?
Гледайки репортажа ми се заби в съзнанието "ударите с толков много, че не могат да се преброят"
Не може нормален човек да направи това, не искам да вярвам че може.
Дано детето няма увреждания, дано се възстанови напълно и има дълъг и щастлив живот!

# 121
Трагедия!

Чудя се е ли възможно наистина от напрежение, ей така, изведнъж да изтрещи човек? Sad

Сигурно може...Предварително искам да кажа, че в никакъв случай не искам да оправдавам постъпката на акушерката, но се сетих за един разказ на Чехов "Спи и се". Не го намерих в мрежата и не мога да пусна линк, но става въпрос за едно момиче, което е слугинче и се грижи за бебето на господарите. Скапват го от работа, не му дават нито да спи, нито да яде и то накрая така превъртя от умора и недоспиване, че удуши бебето. Разказът е майсторски и потресаващ. Но някак си ми се иска това да остане възможно само в литературата, а не да се случва на живо.

Литература или не, това също е възможно обяснение (не оправдание).
Скрит текст:
Смазан от умора, под постоянен натиск от висшестоящите, несигурен за бъдещето, озлобен, губещ почва, унижаван, заплашван  ....  та  ако тази жена е без явно функционално разстройство, не ща да си представям каква точно е капката, която е преляла чашата и я е довела до толкова нечовешка  реакция.  Confused  Добре ще е (за всички) да се изринат по-надълбоко Авгиевите обори, а не да си измиват ръчичките с първия по веригата и така до следващия случай  Close   

# 122
Не мога да си представя какъв човек може да направи това... Пак прилича на бърнаут синдрома...
Дано детето се оправи бързо и болницата плати солидно обезщетение на родителите.

Ако наистина две от най-реномираните клиники са си правили илюзиите, че могат да покрият такава ужасяваща работа, представяте ли си за какво криене и мълчане става дума за много други по-незначителни случаи? Три дена мълчат за пребито новородено! И екипите на двете болници ли са получили временно умопомрачение?
Страшно е за представяне. А защо детето е било откарано в Токуда? И дадоха ли информация защо не са сигнализирали полицията веднага?

# 123
А защо не в Токуда?

# 124
Имах предвид защо детето е откарано в друга болница?

# 125
Ако решението са взели родителите, вероятно знаят, че там има отличен неонатолог.

# 126
На въпроса ЗАЩО:

- Защото е изтрещяла от преумора и недоспиване, съчетано със слаба психика

или  

- Защото си е нормално акушерките да пошляпват новородените ако не спират да реват и им лазят по нервите, обаче тоя път е прекалила

В темата за насилието над родилките, ви казах аз, че дори не осъзнавате че сте насилвани. Масово се впуснаха да обясняват, как нямали нищо против грубото отношение и какво толкова. Такива като мен били лигли. Също ви казах да си дадете сметка че щом така ужасно се държат с вас, кой знае как се държат с бебетата ви. Така че не знам какво толкова сте писнали. Ако нямате против да ви насилват, защо имате против да насилват бебетата ви? Нека си свикват от малки, че един ден ще пораснат и с тях ще се държат грубо като раждат. И к,во пъ толко? С вас така са се държали, ще го преживеят и те. (Да поясня, че това са обобщено вижданията за живота от половината участнички в онази тема)

В тоя случай смятам, че нарушението на закона за каране на две смени подред, е довело до истеричния изблик. Така че надявам се родителите да си хванат свестен адвокат, и да осъдят с огромна сума Софиямед като непряк извършител. В частните болници и въобще в частните бизнеси в България масово не се спазват законите и правилата, абе въобще професионализмът там си е на по-ниско ниво, отколкото в държавните. Те и там не се спазват изцяло, но е малко по-добре.

# 127
Изобщо не вярвам причината да е 24 часовата смяна, та това да не й е първата такава смяна? Хайде стига, освен това неспането не оправдава насилието. Хайде, аз като карам нощни от септември да избия всички хора, които ми се изпречат, защото ми се спи. Глупости...

# 128
Не мога да си представя какъв човек може да направи това... Пак прилича на бърнаут синдрома...
Дано детето се оправи бързо и болницата плати солидно обезщетение на родителите.

Ако наистина две от най-реномираните клиники са си правили илюзиите, че могат да покрият такава ужасяваща работа, представяте ли си за какво криене и мълчане става дума за много други по-незначителни случаи? Три дена мълчат за пребито новородено! И екипите на двете болници ли са получили временно умопомрачение?
Страшно е за представяне. А защо детето е било откарано в Токуда? И дадоха ли информация защо не са сигнализирали полицията веднага?
Какъв смисъл?  newsm78 Те полицаите, само да ги информират и като се втурнат начаса и ще си изпотрошат  краката да разследват случая  Rolling Eyes  ...  А и докторите са точно като полицаите - покриват се задължително един-друг, защото знаят,  че са затънали в тинята до ушите. А и като заувъртат  "Ама той колегата ..."   Confused   Пусто дЪрво  Close

# 129
Не го оправдава, а го обяснява. Хроничното недоспиване може да отключи скрити психически проблеми.

# 130
Не го оправдава, а го обяснява. Хроничното недоспиване може да отключи скрити психически проблеми.
Да предопредя хората да се пазят от мен тогава. И обяснение не е за мен, колко може да те изнерви тази невинна душичка - на 4 дни, 4! Та то е толкова чисто, дори и да плаче си е бебенце.

# 131
Еми явно на родителите са дали друга информация. Ако акушерка пребие новороденото ти, ти няма ли да съобщиш в полицията?! Акушерката е била в отпуска, така чух от репортажа по новините.

# 132
Еми явно на родителите са дали друга информация. Ако акушерка пребие новороденото ти, ти няма ли да съобщиш в полицията?! Акушерката е била в отпуска, така чух от репортажа по новините.
Майка й каза така. Че била в отпуска от седмица, значи точно след случая е излязала в отпуск, била се държала нормално и била спокойна.

# 133
Майка й каза така. Че била в отпуска от седмица, значи точно след случая е излязала в отпуск, била се държала нормално и била спокойна.
Точно това чух и аз! Значи на 18/събота/ пребива бебенцето и после си тръгва от работа и чак на 21/вторник/ полицията е уведомена. Пускат я за издирване и я задържат след няколко часа. Събота, неделя, понеделник и вторник си е спокойна и все едно нищо не е станало. Дори "По първоначални данни тя не е била в състояние на афект и психически най-вероятно е здрава.". Crazy

# 134
В отпуска? Боже бой! Вместо да уведомят полицията и да я арестуват веднага след като са видяли записите, те я пускат в отпуска и почват да умуват какво да правят!
Същата история като във варненския мол. Дето чак постфактум започнаха с декларациите колко съжалявали и как били непричом!
Какво са баламосвали и лъгали родителите три дена направо не искам да си представям.

Общи условия

Активация на акаунт