Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 107
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 135
  • Tам през Атлантическия океан
 Confused

..... дали и друг път не го е правила  Rolling Eyes само че да е било по-лекинко , да е пошяпвала бебетата  Confused и да е нямало последствия/видими следи  Rolling Eyes Този път да се е изтървала  Rolling Eyes
Ужас  Confused страшно ми е само като си помисля  Rolling Eyes невинно безпомощно създание , бебенце  ..... и ....  Tired

Майка й каза така. Че била в отпуска от седмица, значи точно след случая е излязала в отпуск, била се държала нормално и била спокойна.
Точно това чух и аз! Значи на 18/събота/ пребива бебенцето и после си тръгва от работа и чак на 21/вторник/ полицията е уведомена. Пускат я за издирване и я задържат след няколко часа. Събота, неделя, понеделник и вторник си е спокойна и все едно нищо не е станало. Дори "По първоначални данни тя не е била в състояние на афект и психически най-вероятно е здрава.". Crazy

..... да вероятно и друг път го е правила  Rolling Eyes и сега е прелакила , не го е осъзнала , не е разбрала даже  Confused Страшно е ....

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 02:43 от Desss

# 136
  • София
Много се чудих дали  да напиша коментар. Но като изчетох всчиките ви коментари направо съм потресена от тях самите. Това ли е съчувстивието и подкрепата ви!!! Превърнахте тази трагедия в евтина статия от жълт вестник. ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!! По-добре замълчете вместо да пишете глупости!!!
Ние ли да се засрамим?  ooooh! Аз, с постъпката си, не съм пратила в интензивното бебе с мозъчен оток, нали! И не, нищо жълто няма в коментарите ни. Да, отвръщава ни тази жена, при това съвсем с основание.
А това, че има семейство - ами да е мислила за тях тя, защо трябва АЗ да мисля за нейното семейство. Все пак се каза, че говорим за жена в нормално психично състояние, която е напълно вменяема!

# 137
Ужасна трагедия, разбирам и съм съгласна с всички коментари.
Само искам да вметна, че оставам с усещането, че болницата подготвя да се измъкне по терлици, макар има много въпроси към практиките й.
Не отхвърляйте факта на тежките смени с лека ръка, това е много, МНОГО сериозно нарушение на трудовата хигиена. Знам, че много хора редовно работят нощна смяна, но точно те знаят, колко е важно нещата да са регулирани и регламентирани с осигурено време и условия за сън. Предстои да се изяснява, но 24 часова смяна, без да е осигурено време за почивка и възстановяване си е много серозно натоварване, а някъде срещнах коментар, че акушерката на практика била изкарала 36 часа на работа, не знам дали е вярно, но това е престъпно.

В никакъв случай не я оправдавам, оневинявам или обяснявам. Само си спомних, че едно от мъченията при разпити, за които си признаха американците беше безсъние. Нито ги бият, нито ги тероризират - просто не ги оставят да спят. Хора са си признавали за убийство след такова безсъние, тотален психически срив.

А че акушерката е третирала бебетата като парчета месо и че сигурно е било практика да ги пошляпва или пренебрегва - това е публична тайна, случва се масово, не рабирам защо тук някои се правят на ощипани. Нали затова са болниците "приятел на бебето", в които бебетата са при майките си. Не подценявам професионализма на хората от тези среди, напротив, изключително много им се възхищавам, но просто за тях това е работа, ежедневие, а за нас е чудото на сътворението.

Според мен трябва да има граждански натиск над болницата. Ясно че всичко ще падне върху акушерката, но болницата има доста над какво да се замисли. И да не се правят на шокирани три дни по-късно.

# 138
Сега по Нова има интервю с ПР-а на Софиямед, не можела да коментира защо акушерката карала 24 часова смяна, говори така все едно е първата акушерка, която е 24 часа на работа. Иначе благодари за адекватното отразяване от страна на медиите, но нищо не може да коментира - не може да коментира смяната, не може да коментира дали е имала проблеми, не може да коментира дали тази акушерка е била сама..

Само ме дразни как вече всяка лудост се нарича бърнаут, аз ако сега изведнъж реша да убия някой ще ми се разминели защото е бърнаут?

# 139
Аз съм изумена от наглостта на близките . Вместо да репетират защитните си речи в съда, те коментират как неволно е изпуснала бебето и как ставали грешки. А записите от камерите, алоу? Повечето тук знаят какво е да имаш новородено. Страх те е да го пипнеш, а тази откачалка го е млатила по главичката, защото животът я е прецакал-вдовица, сама отгледала децата си, блъскайки 24-часови дежурства за някой лев повече.

# 140
Аз съм изумена от наглостта на близките . Вместо да репетират защитните си речи в съда, те коментират как неволно е изпуснала бебето и как ставали грешки. А записите от камерите, алоу? Повечето тук знаят какво е да имаш новородено. Страх те е да го пипнеш, а тази откачалка го е млатила по главичката, защото животът я е прецакал-вдовица, сама отгледала децата си, блъскайки 24-часови дежурства за някой лев повече.

А да, това е още нещо, което ме изумява. Поне на сто места прочетох и чух, че е нормално да изпуснеш бебе. Моля?!

# 141
Абсолютно.  Peace
Съгласна съм с Цвети, защо да се засрамим?!
Point_of_honour Вие имате ли дете? Как бихте се почуствали? И да ще коментираме, защото това е недопустимо, както всички са писали това е частна болница, съответно плащаш си и очакваш по-добро обслужване и грижи.
По Нова само за този бърнаут, ай сиктир.  Crossing Arms Преумора, недоспиване или личен проблем. Предистория трябва да имало, че да се прояви тази агресия, заплащането им било малко, натоварен график. Това оправдава това, което е направила тази? Глупости.....

# 142
сама ли е била?! Другите дежурни да не са си поспивали?

# 143
сама ли е била?! Другите дежурни да не са си поспивали?
ПР-ката каза "Не мога да коментирам", както каза на половината от въпросите.

# 144
Реакцията на близките на акушерката са напълно разбираеми и човешки. На когото и да се случи нещо подобно с близък човек, винаги първо има бурно отхвърляне, нежелание да се повярва дори в очевидни неща, търсене на нелогични оправдания и конспирации... След време, когато напрежението спадне, и се осмисли случилото се, много от близките се учудват сами на себе си, как са могли да реагират по такъв начин, и да оспорват очевидни неща.
Това са реакции в състояние на шок, напълно нерационални. Не бих винила близките. Стига им това, че медиите ще им дишат във врата поне месец (докато стихне шума... нали.. всяко чудо за три дни...), а след това цял живот ще носят стигмата "майка ѝ е луда / убиец / изверг" и т.н. и т.н....

# 145
В нормална държава делото щеше  да бъде заведено към болницата, която да  изплати обезщетение.
В БГ обаче  няма  как  да  се  случи.  Те  от ръководството  са ни лук яли ни лук мирисали. Грозна история.
Не харесвам частни болници по ред причини,  но това вече  беше върха.
В тях само отвън  е лъскаво...а с персонала се отнасят  като с добитък.

# 146
Това с 24 часови, дори по-дълги дежурства е масова практика в болниците. Няма значение дали частна или държавна.
Преди 11 години претърпях 2 операции, в държавна болница, и съм свидетел как хирургът караше 24 часови дежурства...
Не е оправдание изобщо, но е обяснение, защото който не е карал нощни смени, той не знае как в един момент може да станеш напълно неадекватен, сърцето ти заспива...

Това трябва да се забрани, но с тази борба за клинични пътеки и пари от НЗОК, не виждам как ще стане?! Shocked

Голяма трагедия е за семейството и най-вече за милото бебенце... Cry Cry Cry
Дано има късмет и да се възстанови Praynig Praynig Praynig, но тази черепна травма е нещо много сериозно. Та тя главичката е съвсем мекичка още...  Cry Cry Cry

# 147
Ама това за бърнаут-а си е съвсем така. Аз живея в Япония и от преумора и претоварване редовно изперкват хора - най-обикновенни и нормални хора. Въпроса е да не се допуска това като не се позвлоява на работодатели да експлоатират (тя и да е имала нужда от пари може ли някой да я остави да кара непосилни смени с толкова много отговорност). И освен това никога, ма НИКОГА не става ей така, отведнъж, без индикации. За да се стигне до това, което е направила тази жена е имало много червени лампички, които е трябвало да бъдат забелязани и от колеги и от началници.
Ако практиките да се претоварва персонала не се прекратят подобни инциденти пак ще има. Дали ще е шофьор изкарал двойна смяна, дали ще е лекар с двайста операция за деня, дали ще е детегледачка с две-три работи накуп...
А роднините изобщо не трябва нито да ги интервюират, нито да ги показват.

# 148
Абсолютно.  Peace
Съгласна съм с Цвети, защо да се засрамим?!
Point_of_honour Вие имате ли дете? Как бихте се почуствали? И да ще коментираме, защото това е недопустимо, както всички са писали това е частна болница, съответно плащаш си и очакваш по-добро обслужване и грижи.
По Нова само за този бърнаут, ай сиктир.  Crossing Arms Преумора, недоспиване или личен проблем. Предистория трябва да имало, че да се прояви тази агресия, заплащането им било малко, натоварен график. Това оправдава това, което е направила тази? Глупости.....

ами ето, аз имам деца, всички родени в частни болници, и съм съгласна с Point_of_honour, че коментарите и тук, и под статиите са грозни и нецивилизовани - както заканите, какво биха направили те на мястото на майката, така и епитети като изрод, отрепка, мърша и т.н.
Това не прави коментиращите по-свестни. Ясно ми е, че трагедии като тази се използват за изливане на личен, насъбрал се гняв и подтиснатост, но никой не е застрахован да бъде на нейно или на близките й място.

# 149
Всеки нормален човек, като види този репортаж и недай Боже и видеото би реагирал точно така. Какво да вземем да я съжаляваме ли? Че карала двойни дежурства, нищо не оправдава това, което тази е направила, ако беше в Америка досега да е осъдена.
Много се извинявам, ако в очите Ви не съм "по-свестна", всеки има право на лично мнение и всеки има право да изразява възмущението си. И аз съм раждала в частна болница, но не в България. Как така никой не е застрахован да бъде на нейно място?! Тази има психичен проблем или е просто поредният психопат. На нейно място.....

Общи условия

Активация на акаунт