Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 096
  • 5 353
  •   2
Отговори
# 165
  • при късмета
На мен пък ми е чудно как и при такива случаи, се намира някой, който защитава лекарската мафия. Наистина ми е чудно.
Много по-нормално и в реда на нещата, като четеш подобна новина, да ти дойдат на ума определения като "изрод", "изверг" и каквото там се сетите, отколкото обратните. Според мен ненормалното е обратната реакция, да го защитаваш.

# 166
  • Плевен
Не изчетох цялата тема,но мога само да попитам каква работа има здраво,доносено бебе,ден преди изписването в неонатологията?Защо не е в стаята при майка си?Това за мен е грешна практика.Моето дете няколко часа след раждането си беше денонощно при мен,никакви шишета за ядене,никакви акушерки недоспали.При мен!!!

# 167
Не изчетох цялата тема,но мога само да попитам каква работа има здраво,доносено бебе,ден преди изписването в неонатологията?Защо не е в стаята при майка си?Това за мен е грешна практика.Моето дете няколко часа след раждането си беше денонощно при мен,никакви шишета за ядене,никакви акушерки недоспали.При мен!!!
Сутринта казаха, че бебето не е било при майката, защото е била в следродилна депресия. Дори първо са се осъмнили в нея, но после са видяли записите.

# 168
  • Плевен
Мен кърменето ме спаси от нея.Доказано е даже.

# 169
Мен кърменето ме спаси от нея.Доказано е даже.
Не знам много за следродилната депресия, казвам ти какво чух. Още в по-голям шок е сега майката, дано да не почне да се обвинява, че не е било при нея бебенцето.

# 170
  • до една звездичка
Боже, ще докарат бъдещите родилки до лудост! Кой спокойно ще си остави сега новороденото дете да му го вземе някоя изтрещалка, да го повива, къпе...???
Нищо вече не ни е наред в тая държава, нищо. Sad

напротив, родилките трябва да се научат, че бебетата са си техни и трябва да са неотлъчно до тях. Процедури, преповиване, къпане, се правят в присъствието на майката.

Там, където това е възможно, ОБАЧЕ!!! Laughing
И АКО е възможно. Все ми е на акъла, че ако родиш секцио, ще хукнеш на петата минута да контролираш как става преповиването, да речем. Stop

# 171
Защо чак сутрешната смяна е видяла какво се е случило, като тя  е удряла бебенцето в 2 часа?
През нощта няма ли педиатър и друг персонал в болницата?

# 172
Хайде сега, майката виновна, че бебето не било при нея. Не че и тя не си го мисли, но друго е да ѝ го кажем.  ooooh!  Грешна или не факт е, че отделянето на бебето от майката в болницата е практика на много места. Нищо не оправдава нехуманно, а в случая и престъпно отношение към бебетата.

# 173
Хайде сега, майката виновна, че бебето не било при нея. Не че и тя не си го мисли, но друго е да ѝ го кажем.  ooooh!  Грешна или не факт е, че отделянето на бебето от майката в болницата е практика на много места. Нищо не оправдава нехуманно, а в случая и престъпно отношение към бебетата.

Аз точно това казвам, че не трябва жената да се обвинява, че детето не е било при нея. Сигурно й е много тежко, а и това отново не е оправдание за постъпката на акушерката.

# 174
Четох коментар от жена във Фейсбук, която я познава, че една от дъщерите на акушерката е наркоманка. Емилия търсела пари да я лекува в Испания. От болницата са й отказали заем и предполагат, че конкурентна болница я е спонсорирала, за да направи нещо, което да компрометира "Софиямед". Звучи логично, но абсурдно.

# 175
  • Плевен
Не майката а политиката в болницата е виновна за това.И това е частна болница,в която плащаш за да се отнасят добре с теб и бебето.В Плевен в държавната болница,моето дете 2 часа след раждането беше при мен.Тъпо е да се държи новородено бебе далеч от майка си.Къпане,повиване,кърмене всичко се върши от майката.Тя е вече родителя,тя носи отговорност за него.И е по-добре още от болница да свикне с тези си отговорности,защото в къщи ще и бъде много по-лесно.Не оправдавам акушерката!

# 176
Четох коментар от жена във Фейсбук, която я познава, че една от дъщерите на акушерката е наркоманка. Емилия търсела пари да я лекува в Испания. От болницата са й отказали заем и предполагат, че конкурентна болница я е спонсорирала, за да направи нещо, което да компрометира "Софиямед". Звучи логично, но абсурдно.
Е, добре .... Нещо, което да компроментира, но това ли? Това ли е начина?
Не, че вярвам на тази версия.

# 177
Звучи идиотско и като търсене на безумно оправдание от страна на болницата. Сега пък конкуренцията виновна!

Самурайка, естествено е и от болницата да бъдат наказани. Изобщо не знам защо ме питаш какво мисля, но нищо не оправдава такава жестокост, дори и бърнаут.
Не я оправдава! Но нещо я причинява. Аз ли криво се изразявам...Ох, отказвам се, ма ко ме убеди, че каузата е загубена. Народа иска да изсипе куп ругатни и да си намали нивото на стреса. Да не го занимават с разни сложни въпроси защо, как и най-вече - какво може да се направи да не се повтаря. Изрод и готово.
То и по пътищята газят деца всеки ден разни изроди. Това е само и единствено защото са изроди, няма нищо общо с безконтролността по пътищата и тарикатските шофьорски навици на масите.  

# 178
Би могла да компроментира болницата по милион начини, не точно по този!
Би могла и да изпусне бебето, но веднага да уведоми дежурен неонатолог и да се вземат незабавни мерки, а не много часове след това!
Би могла и да откаже 12 часовото дежурство
Би могла да напусне, да иде да работи в чужбина, би могла да направи много неща!
Не, не виждам никакво оправдание.
И да, болницата носи отговорност. За съжаление едва ли ще си я понесе. И да, подмами специалисти от доста други болници преди време...жалко е че явно незаслужено ги е подмамила и не им създава спокойни и комфортни условия за работа.

# 179
Започвам да се плаша за всички хора...

Мисля, че във всеки един момент нещо може да се отключи в
едни напълно здрав психически човек. Confused

Не може да има безупречна репутация, дори и тук майка сподели
добри думи за нея, харесвала си е работата години наред, човек
като всеки от нас. Сигурно е била лабилна като характер, слаба
жена, уморена и в един МИГ просто превърта. За мен друго
обяснение няма.

На снимките виждам една обикновена, нормална жена. И никакъв
налудничав поглед.

Общи условия