Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 147
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 180
Народа иска да изсипе куп ругатни и да си намали нивото на стреса. Да не го занимават с разни сложни въпроси защо, как и най-вече - какво може да се направи да не се повтаря. Изрод и готово.
То и по пътищята газят деца всеки ден разни изроди. Това е само и единствено защото са изроди, няма нищо общо с безконтролността по пътищата и тарикатските шофьорски навици на масите.  

За жалост, точно така излиза.

# 181
Ох,  защо новороденото не е при майката, защо майките се разхождат с децата си по тротоарите и провокират клетите пияни и дрогирани шофьори да ги газят...Не че майката не е основен стожер в живота на детето, но все пак не може с такъв буквализъм да се вини майката, когато поредния пиян джигит и гази детето или някаква лелка се поизнервила и си го изкарала на новородено...(?!)  Дори когато бебетата са при майките, акушерките ги взимат за преповиване, за разни други  процедури.. достатъчно, за да те изнерви пищящия вързоп и да го пребиеш... Все си мисля, че когато ти е първо дете и нямаш опит, се чувстваш по-спокоен, когато детето ти е при специалистите... Поне аз бях така... Страх ме беше да не я нараня дори само с докосване. Как да си помисля, че специалистите, които връткат, преповиват и къпят с такава бързина и лекота съвсем малки бебета, всъщност нямат проблем и да ги поступат, ако се наложи... А както и други са писали, бебета са при майките през деня, през нощта спят в едно общо помещение, за да си почиват майките и да не ги будят чуждите бебета. За да е и през нощта при майката, тя трябва да си плати самостоятелна ВИП стая.

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 10:03 от Klitemnestra

# 182
  • Щастлива мама на 3 слънца
Потресена съм

# 183
  • при късмета
Не я оправдава! Но нещо я причинява. Аз ли криво се изразявам...Ох, отказвам се, ма ко ме убеди, че каузата е загубена. Народа иска да изсипе куп ругатни и да си намали нивото на стреса. Да не го занимават с разни сложни въпроси защо, как и най-вече - какво може да се направи да не се повтаря. Изрод и готово.
То и по пътищята газят деца всеки ден разни изроди. Това е само и единствено защото са изроди, няма нищо общо с безконтролността по пътищата и тарикатските шофьорски навици на масите.  
Не е така. Никой не отрича, че и болницата има вина. Аз още вчера го казах. Писах също, че въпроса "защо" за мен има значение, както и този какво ще е наказанието. Защото вината на болницата, не оневинява извършителката също така. За мен са виновни и тя и болницата.
Но да, много се ядосвам като някой убиец в бяла престилка се оправдава със системата, управата на болницата или каквото се сети, а той горкия изобщо няма нищо общо с това което е извършил със собствените си две ръце.
Много е удобно така. За това няма наказан лекар в България, а доказани случай на немърливост, некомпетентност, нехайство, завършили трагично колкото искаш

# 184
Не изчетох цялата тема,но мога само да попитам каква работа има здраво,доносено бебе,ден преди изписването в неонатологията?Защо не е в стаята при майка си?
В много болници практиката е такава, предполагам и в тази е така. В токуда също нощно време бебета не са при майките и рядко правят изключения. Това с депресията е измислица според мен.

# 185
Народа иска да изсипе куп ругатни и да си намали нивото на стреса. Да не го занимават с разни сложни въпроси защо, как и най-вече - какво може да се направи да не се повтаря. Изрод и готово.

Как може да сравняваш този случай с катастрофа? Или убийство на пешеходна пътека, на дете и т.н. Тази жена е уж професионалист, работила 20години това. Да, за стотен път - от болницата също са виновни - че е нямало друг с нея, че е карала 24часова смяна, но 24 часовите смени са практика и това не е само в България.

# 186
  • Sofia
Друго се питам аз...какъв е смисълът да има камери, щом като по време на инцидент никой/няма кой да реагира?  Shocked Кел файда след "100" часа да се гледат записите,когато инцидентът може да е фатален вече....Плашат гаргите с тия камери, функцията им е абсолютно необяснима за мен  Confused

Недай ,Боже, да се случи нещо на детето ми,предизвикано от някой друг.ОЗВЕРЯВАМ  #Cussing out

# 187
  • София
Не можах да изчета всичко, но ако е имало нападки към майката, че бебето не е било при нея, за мен са повече от абсурдни.
Когато раждах в Токуда, бебетата ни ги носеха изкъпани, напудрени, със сменени памперси, а от нас беше кърменето и радването, след което пак взимаха бебетата. Според мен това е една много добра практика. Също така всички ваксини, които се правят, си ги слагаха, без да сме присъствали. При къпането също. При всички изследвания пак.

Колкото до тази акушерка, дори не искам да я видя на снимка. Страхувам се само да не я изкарат луда и да й се размине доживотният затвор.

# 188
Не зная дали ви направи впечатление, но майката на акушерката се изпусна, че същата е искала да напусне самоковската болница, заради многото циганки, раждащи там. Дали има нещо общо с точно това детенце? Другите ги е гушкала и се е грижела за тях, а това да го души и пребива.....такъв хорър не мога да си обясня ни с бърнаут, нито с някакво отключено психическо заболяване. Преди доста години като раждах в Майчин дом, условията и там не бяха перфектни, бебетата бяха при нас обаче. Та и там имаше една акушерка, която не беше добре с главата, вдигаше бебетата посред нощ да ги храни, повива, разкарзаше се из отделението без нужда, както разбрах по-късно от моя близка, която е от техния персонал всички го знаят това, но....тя си работеше без проблем. Друга пък беше заспала в някаква друга стая, неоткриваема, сама си издирих и взех нощната порция храна за бебето - ами ако в биберона имаше нещо друго не АМ? Ама толкова ми е бил акълът на 20 години родилка....

# 189
  Разбира с, и аз съм потресена, като всички. Даже говорих с близък криминалист по темата... защото това е криминално престъпление, естествено. Няма нищо общо нито със смени, нито със здравеопазване, нито със положението в България. Това е лично извършено престъпление, опит за убийство, потресаващ с чудовищната си жестокост.
 Смешно е да се търсят оправдания в тежестта на професията -  (отговаряла е за  осем бебета, не като държавна болница 60), в практиката със смените - предпочитана и практикувана от дeщо има персонал на смени, не само медицински.

Жената е престъпник и вместо да се търси под вола теле и да се търси в международното положение причината за деянието и, е редно да се търси мотива там, където обикновено се намира  - омраза, завист, злfба, лично отношение, вероятно към родителите, защото е някак нереално да има такова лично отношение причинено от поведението на четиридневно бебе.
 И вероятно не и е за първи път - въпреки безупречната професонална репутация, не бих се учудила, ако и друг път е проявявала "избирателно" отношение към децата, макар че очевидно за първи път стига толкова далеч. По тялото на детето не е имало видими следи от насилие, въпреки жестокия побой, освен черепно-мозъчната травма.

На мен също ми направи впечатление казаното от майката на акушерката. Когато се разбере какви са родителите, и какво точно е отношението на акушерката към тях и между тях, ще се разбере и защо е направила това ужасно, нечовешко нещо, за което заслужава...  ясно какво.

Словесните упражнения върху хала на държавата във връзка със случая са ирелевантни.

# 190
  • София
Започвам да се плаша за всички хора...

На снимките виждам една обикновена, нормална жена. И никакъв
налудничав поглед.

Май е така - справка:
Лубиц - Germanwings - 150 души

Чух коментари тази сутрин - дали се правят психотестове на акушерките - не,не се правят
Това ли е решението - психотестове на всички редовно...

# 191
Не изчетох цялата тема,но мога само да попитам каква работа има здраво,доносено бебе,ден преди изписването в неонатологията?Защо не е в стаята при майка си?Това за мен е грешна практика.Моето дете няколко часа след раждането си беше денонощно при мен,никакви шишета за ядене,никакви акушерки недоспали.При мен!!!
Сутринта казаха, че бебето не е било при майката, защото е била в следродилна депресия. Дори първо са се осъмнили в нея, но после са видяли записите.

Депресията е диагноза, свързана със сложни поведения и мисли и се поставя мааалко по-късничко от няколко часа след раждането. Та кога намериха психолог, кога поставиха диагнозата...

Погледнете от добрата страна: все пак е акушерка и е имала лош ден. А можеше да е пилот на самолет.

Психологическите тестове, както и за пилотите, и тук не са решение. Решение е само дълъг стаж и наблюдение от колеги. Казват, че едно време при пилотите е имало над 1500 летателни часа в различни екипи, преди да се качат на голям самолет. Сега се качват след 2 години обучение на тренажор и 60 летателни часа.

При акушерките пък: едно е да работят в голям екип в голяма болница, където организацията е казармена. Друго е да са ги набрали за поредната изникнала частна АГ, която събира екип оттук-оттам, слага им сладки униформички и наглед всичко е ОК.

Вчера бях в една частна болница...еми какво да кажа, не е казармено, има какво да се желае около дисциплината и наблюдението. Персоналът е разпасан.

# 192
  • Куциндрел
Ужасна новина. Надявам се бебето да е добре и да няма сериозни последствия за него.
Акушерката е за затвора.
Частната клиника е за разследване.

/раждах в частна клиника, различна от обсъжданата, но акушерките бяха на 12 часови смени и бяха по 2 на смяна..../

# 193
Не можах да изчета всичко, но ако е имало нападки към майката, че бебето не е било при нея, за мен са повече от абсурдни.
Когато раждах в Токуда, бебетата ни ги носеха изкъпани, напудрени, със сменени памперси, а от нас беше кърменето и радването, след което пак взимаха бебетата. Според мен това е една много добра практика. Също така всички ваксини, които се правят, си ги слагаха, без да сме присъствали. При къпането също. При всички изследвания пак.

Колкото до тази акушерка, дори не искам да я видя на снимка. Страхувам се само да не я изкарат луда и да й се размине доживотният затвор.
Тонка, и аз имам добри впечатления от Токуда, макар и от друго отделение. Не само акушерката трябва да си понесе наказанието, болницата да не се измъква. ПР-ката каза три заучени изречения и до там. Това, че жената е карала недопустимо както се разбра две смени една след друга тя не го коментира въобще.

# 194
Много е лесно да се възмущаваме и да ругаем, много е трудно да признаем, че системата е не просто грешна, а абсурдна. Ненормално е новородено да се отделя от майката, още по-ненормално е майки да писват, че било нормално, щото родилките имали нужда от почивка. За основни инстинкти става въпрос, не може да носиш дете девет месеца под сърцето си и след това да го повериш на някакви си  в момента, в който е най-беззащитно и най-нуждаещо се от майка, щото си уморена и да считаш това за нормално. Ненормално е  принудително да те отделят, още по-ненормално е да смяташ, че точно така трябва да бъде. Ненормално е това, че аз съм се родила жива и здрава и майка ми 4 дни не ми е видяла очите, въпреки молбите, въпреки настояването. Още по-ненормално е в 21-ви век да има възможности за друго отношение, но то да не се търси. Ненормално е да не си търсиш правата, а да изливаш тонове агресия няколко дни след такъв случай, докато не отшуми, пък след това да продължиш да си живееш с капаците на очите. Никой не оправдавам, никой не оневинявам!!! Колкото съм отвратена от случилото се, толкова съм отвратена и от търсенето на фейсбук профили, снимки, лудост в очите и безумно воайорство.

Общи условия

Активация на акаунт