Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 200
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Погледнете от добрата страна: все пак е акушерка и е имала лош ден. А можеше да е пилот на самолет.
Тоест да се радваме, че е осакатила само едно бебе, вместо да убие 150 човека наведнъж?! За мен няма значение.

# 196
  • Куциндрел
Погледнете от добрата страна: все пак е акушерка и е имала лош ден. А можеше да е пилот на самолет.
Тоест да се радваме, че е осакатила само едно бебе, вместо да убие 150 човека наведнъж?! За мен няма значение.
И за мен.
Но като не ти се е случило на теб, Мамасита, е лесно да се "майтапиш".

# 197
  • София
Скрит текст:
Започвам да се плаша за всички хора...

Мисля, че във всеки един момент нещо може да се отключи в
едни напълно здрав психически човек. Confused

Не може да има безупречна репутация, дори и тук майка сподели
добри думи за нея, харесвала си е работата години наред, човек
като всеки от нас. Сигурно е била лабилна като характер, слаба
жена, уморена и в един МИГ просто превърта. За мен друго
обяснение няма.

На снимките виждам една обикновена, нормална жена. И никакъв
налудничав поглед.
Ох, горката... А милите психопати, дето мине, не мине време и изперкат, та влязат в някое училище да изпозастрелят 80 деца.
И горкичките серийни убийци - едни нормални хорица, пък разчленят тридесетина трупа... Tired

# 198
Много е лесно да се възмущаваме и да ругаем, много е трудно да признаем, че системата е не просто грешна, а абсурдна. Ненормално е новородено да се отделя от майката, още по-ненормално е майки да писват, че било нормално, щото родилките имали нужда от почивка. За основни инстинкти става въпрос, не може да носиш дете девет месеца под сърцето си и след това да го повериш на някакви си  в момента, в който е най-беззащитно и най-нуждаещо се от майка, щото си уморена и да считаш това за нормално. Ненормално е  принудително да те отделят, още по-ненормално е да смяташ, че точно така трябва да бъде. Ненормално е това, че аз съм се родила жива и здрава и майка ми 4 дни не ми е видяла очите, въпреки молбите, въпреки настояването. Още по-ненормално е в 21-ви век да има възможности за друго отношение, но то да не се търси. Ненормално е да не си търсиш правата, а да изливаш тонове агресия няколко дни след такъв случай, докато не отшуми, пък след това да продължиш да си живееш с капаците на очите. Никой не оправдавам, никой не оневинявам!!! Колкото съм отвратена от случилото се, толкова съм отвратена и от търсенето на фейсбук профили, снимки, лудост в очите и безумно воайорство.
Разбира се, че не всяка родилка може на втория час след раждането да скокне и да повива и храни своето бебе, хайде да не спекулираме с това. Понякога и след раждането има усложнения с майката, които не позволяват адекватна грижа за детето й и това изобщо не е по нейна вина и желание. Само не разбрах, какво те възмущава от възмущението на другите - всички са потресени и търсят виновния. Който засега си е признал и има видео материал, доказващ деянието.

# 199

Много е лесно да се възмущаваме и да ругаем, много е трудно да признаем, че системата е не просто грешна, а абсурдна. Ненормално е новородено да се отделя от майката, още по-ненормално е майки да писват, че било нормално, щото родилките имали нужда от почивка. За основни инстинкти става въпрос, не може да носиш дете девет месеца под сърцето си и след това да го повериш на някакви си  в момента, в който е най-беззащитно и най-нуждаещо се от майка, щото си уморена и да считаш това за нормално.

Това пък какво общо има. newsm78

Няма никакво значение бебето при майката ли е, или в отделението в случая. Значи щом не е при майката да го охранява, според вас е все едно като в дивата джунгла и може да се очаква някой да го пребие?

Единственият въпрос, който такива случаи поставят пред "обществото" като катализатор на някакво обсъждане за евентуални промени е как, по дяволите, може да се разкрие потенциален психопат сред персонал преди да е бастисал някого?

Най- малко пък има значение бебето при родилката ли е, или не...

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 10:23 от Iris04

# 200
Според мен от болницата са я "пуснали" в отпуск, за да не бъде арестувана на работното си място, което би ги компроментирало още повече, отколкото ако я изведат от дома и - полиция, арест, извеждане под стража. Представям си каква ще е реакцията на останалите пациенти - слухове, суматоха, паника.
Чудно ми е как изобщо са допуснали да се разчуе?  Вероятно записът е видян от повечко хора и е нямало как да се прикрие  - пак добре, че е живо бебето, а не е починало вече от  някоя "остра белодробна недостатъчност" ..
Отговорността за това, че  не е осигурена безопасността на пациентите е изцяло на ръководството на болничното заведение, без значение кой е прекия извършител.  На мястото на родителите  бих ги съдила до дупка - не се знае с какви увреждания може да се наложи да живее това дете.

# 201
Дали стана ясно каква информация е била подадена към болница Токуда от СофияМед още в деня на пращане на бебето там, за да сигнализират на полицията чак след два дни?

Словесните упражнения върху хала на държавата във връзка със случая са ирелевантни.

За хала на държавата не знам, но има доста въпроси, чиито отговори ще кажат дали престъпникът е само един. И не, не е маловажно.

# 202
  • Prague Czech Republic
Горкото детенце, Толкова невинно и без защитно, Атака без милост но пребито!
Дано акушерката бъде осъдена за дълго време.

# 203
"Много е лесно да се възмущаваме и да ругаем, много е трудно да признаем, че системата е не просто грешна, а абсурдна. Ненормално е новородено да се отделя от майката, още по-ненормално е майки да писват, че било нормално, щото родилките имали нужда от почивка. За основни инстинкти става въпрос, не може да носиш дете девет месеца под сърцето си и след това да го повериш на някакви си  в момента, в който е най-беззащитно и най-нуждаещо се от майка, щото си уморена и да считаш това за нормално. Ненормално е  принудително да те отделят, още по-ненормално е да смяташ, че точно така трябва да бъде. Ненормално е това, че аз съм се родила жива и здрава и майка ми 4 дни не ми е видяла очите, въпреки молбите, въпреки настояването. Още по-ненормално е в 21-ви век да има възможности за друго отношение, но то да не се търси. Ненормално е да не си търсиш правата, а да изливаш тонове агресия няколко дни след такъв случай, докато не отшуми, пък след това да продължиш да си живееш с капаците на очите. Никой не оправдавам, никой не оневинявам!!! Колкото съм отвратена от случилото се, толкова съм отвратена и от търсенето на фейсбук профили, снимки, лудост в очите и безумно воайорство"

Да, и аз съм радетел на нормалното и естесвено раждане, такова, каквото е в природата, при животните. Както си се разхождаш, приклякаш леко, раждаш, облизваш го, накърмиш го и след един час то вече стои на крачета и продължавате разходката си заедно. Ама някак си при хората нещо се е бъгнало и не се получава точно така. Та ко праим в случая при хората?

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 10:29 от Klitemnestra

# 204
  • софия
Тя се е опитвала да души бебенцето и му е удряла главата, детето е с комоцио, това за мен е пълно изтрещяване.
Вчера гледах едно клипче в чужда страна един син сложил камера в стаята на болната си майка, сестрата доста грубо сменяше памперса на жената, друг дойде пък и се изсекна в черашафите,ужасни неща, но къде къде по леки от това което се е случило в София мед, целия ръководен екип на болницата е уволнен, сменили са изцяло борда да директорите и какви ли още не административни мерки са предприети, да видим у нас какво ще стане. Не знам как са предоставили записа от болницата, ако са могли със сигурност са щели да потулят случая.
За съжаление в болниците у нас отношението към пациентите е плачевно Sad, без коментар........

# 205
Дали стана ясно каква информация е била подадена към болница Токуда от СофияМед още в деня на пращане на бебето там, за да сигнализират на полицията чак след два дни?

Искали да направят вътрешно разследване, не били сигурно от какво са травмите. Първо помислили, че е изпуснато, след това се съмнявали и в майката, а последно прегледали записите. Защо последно - нямам идея.

# 206
Аз съм почти сигурна, че сигнал е подаден само защото бебето е преместено в друга болница...вероятно под натиска на родителите, след като са се усъмнили...което всъщност е най-страшното от всичко, ако е така.

# 207
Има още десетки случаи, когато бебето/детето може да не е при майката. Примерно в реанимация, операция и т.н. Това значи ли, че в такива случаи трябва да се притесняваме? А ако бебето беше при майката и първо беше пребила нея, тогава може ли? Не мога да повярвам, че има хора, които се хващат за това.

# 208
Горкото бебе, надявам се в Токуда да успеят да го стабилизират и да няма трайни уреждания след този побой.
Не знам какво им става на хората, които дълго време работят с деца, че така откачат, тази жена не е луда, че да си обясняваме случката с това, както и учителката, която преди време преби жестоко 2-годишно във варненска детска градина. Ами учителките с блистерите лексотан в градина в Лозенец?Въобще да се издевателства над деца е най-лесното нещо и мерките трябва да са насочени към намаляването на такива случаи в бъдеще.

# 209
  • София
Е хубава работа, как изобщо може да хрумне на някой че това я оправдава. Не разбира се. И тя си носи криминална отговорност. И добре че не е луда, защото ще си понесе вината с цялата строгост на закона.
Аз не мога да повярвам, че някои хора смятат това, че се търсят причини за търесене на оправдание  ooooh! Почвам да се отчайвам от нивото на обществото. Ако всички са доволни с една присъда за акушерката и не смятат, че е необходимо да се търсят каквито и да било причини за случилото се болницата наистина ще се отърве. А не бива да се допуска.
И понеже поста ти е в отговор на моя - да доуточня, че това "ама тя е карала двойна смяна, сигурно е била недоспала и т.н." са точно оправдания.
Търсенето на причините нито е в нашата компетенция в момента, нито ние можем с оскъдната очевидно информация, която имаме да стигнем до същността.
И не видях някой да е отрекъл, че и болницата носи отговорност или че трябва да понесе такава.
Въпросът е защо ти реши да охарактеризираш "нивото на обществото" така, чак път с този емотикон. Някак ми се струваше, че просто водим нормална дискусия. Очевидно съм се подвела. За съжаление.
Ма ко  Peace

Общи условия

Активация на акаунт