Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 032
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 330
Първото, което веднагически трябва да се промени, е да
забранят 12 - часовите и нагоре смени. Задължително да
са 6 - часови за всички категории мед.персонал.

Едва сега се замислих много ли са акушерките ни из
цялата ни страна, които така се отнасят към новородените.... Confused

# 331
Не ми слагай думи в устата и не ме питай дали за мен е ОК. Става думи за непълнолетни, поради което примерите не са адекватни.

# 332
  • Лондон
Дали това не е практика и в другите болници ?

Всички акушерки на детектор на лъжата и на психо тест.

# 333
  • на пясъка при черупките от миди
Не ми слагай думи в устата и не ме питай дали за мен е ОК. Става думи за непълнолетни, поради което примерите не са адекватни.

Думи в ничия уста не слагам, още по-малко в твоята. На твоя риторичен въпрос "колко да им дадат" ти отговарям с въпрос "дали според теб са ок". Примерите са адекватни в смисъла на това, че всяко чудо е за три дни - медиите отразяват, плюе се по форумите и толкоз. Никой не го интересува след време какво се е случило, нещо ще ли се промени и тн.

# 334

След този случай, не бих си поверила и кучето  за ваксинация на непознат ветеринар, камо ли да родя и да не гледам с осем очи, или да нямам протекции.... Докъде ни докараха само ooooh!

Направо се чудя има ли родилки към момента в тази клиника и какви мерки се взимат?

# 335
Първото, което веднагически трябва да се промени, е да
забранят 12 - часовите и нагоре смени. Задължително да
са 6 - часови за всички категории мед.персонал.

Благовеста, не е нужно това, то си е разписано, как трябва да работят, ето какво казва медицинско лице по повода:

"Случилото се е извън рамките на всякаква човещина и няма логично обяснение. Това е изключително натоварващ и отговорен труд. Регламентираното работно време е 12 часа дневно дежурство, следва нощно дежурство. Между дневното и нощното има почивка 12 часа. След това имат два почивни дни. Извън това работно време, това е нечовешко използване на човешкия труд", обясни д-р Валентина Григорова, зам.-директор медицински дейности в Първа АГ болница „Св. София".

# 336
Не знам какво значи справедливи. Съвсем по закона са си издадени. При непълнолетните наказанията се редуцират, а малолетните не са наказателноотговорни.
това определено не значи, че законът е справедлив май май, или според теб е ок да се лежи 5 години, затова че убил абсолютно преднамерено и особено жестоко?

Разбира се, че е съвсем обосновано присъдите на непълнолетните да са редуцирани, а малолетните да не са наказателноотговорни.  Това къкво общо има и защо въобще е обект на полемика...

Абе, тая тема скача насам-натам като лист отбрулен...

Това, което сега става ясно за действията на акушерката, коренно променя нещата, не мислите ли? Става въпрос не за някакъв моментен афект, а едва ли не за практика... излязла от контрол.
 Интересно,  на местата където е работила какви случаи на травми има, колко от тях са останали без последствия или са били сметнати за нещо друго...

# 337
  • Mars Hotel
Аз наистина не разбирам как е възможно някой да си мисли, че с удар ще накара бебето да спре да плаче. Или просто го е налагала от яд и безсилие?

# 338
Не по-малко интересен е ужасният въпрос дали (или може би колко) нейни колежки са споделяли / споделят тази практика, съответно

... какви случаи на травми има, колко от тях са останали без последствия или са били сметнати за нещо друго...

И най-вече - какво може да се направи, за да се ограничат подобни практики.

# 339
Явно този път просто си е изтървала нервите и белята е станала. Иначе съм сигурна, че ако се гледат назад записите, ще има доста нашляпани бебета. Не мога да си представя стая пълна с ревящи бебета и една акушерка на  24 часаова смяна. Бебешкият рев неслучайно е влудяващ. Кому е нужно това и каква е тази практика бебетата да са разделени с майките в уж модерна болница?

# 340
Ето, акушерките отричат, Емилия Казълова току-що падна от Марс. Те са велики и благородни!

Спомням си за разказ на оцелял от нацистки лагер, как след излизането му от там, никой не е искал да слуша и бъде съпричастен. Отричало се е и се е неглижирало с години. Това става и с нас, жертвите на насилие в родилните отделения. Ние не съществуваме, а лекарите и акушерките, извършили това, са велики професионалисти и НАЙ-ВЕЧЕ ХОРА!

# 341
Аз наистина не разбирам как е възможно някой да си мисли, че с удар ще накара бебето да спре да плаче. Или просто го е налагала от яд и безсилие?

и мен точно това ме изумява
боят би подействал сдържащо на разумна и осъзната жертва, която може да осмисли ситуацията и да млъкне, за да не дразни агресора, но новородено? или изобщо малко дете, и с нисък праг на болка, най-вероятно ще направи точно обратното - ще плаче в пъти повече и по-силно

за да не може медицинско лице да направи такава елементарна асоциация и да реагира така на дразнител-плач, означава единствено, че тази жена не е била на себе си - дали трайно и постепенно се е влудявала, или внезапно - няма особено значение, злото е сторено Sad всъщност би имало значение, с оглед превенция на такива ексцесии

# 342
Явно този път просто си е изтървала нервите и белята е станала. Иначе съм сигурна, че ако се гледат назад записите, ще има доста нашляпани бебета. Не мога да си представя стая пълна с ревящи бебета и една акушерка на  24 часаова смяна. Бебешкият рев неслучайно е влудяващ. Кому е нужно това и каква е тази практика бебетата да са разделени с майките в уж модерна болница?

Ами като я влудява бебешкия рев да е учила за цветарка, не за акушерка! Ама такива неща пишете някои, явно само лаф да става. Между другото в този ред на мисли, кому е нужна акушерската професия? Нали има лекар, има и майка. Акушерките за какво са? Длъжността да се закрие незабавно.

# 343
  А може и да си е напълно на себе си и просто да е една зла жена, която така си перка бебетата.

# 344
 А може и да си е напълно на себе си и просто е една зла жена, която така си перка бебетата.
Щом като е минавала и го е удряла значи й е практика.

Общи условия

Активация на акаунт