Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 053
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 375
Това е вярно.
А относно това някой да и е платил да извърши точно това, не вярвам.
Има други начини да се компрометира дадена болница, но този.  Shocked
И болницата и тази трябва да си понесат последствията.

# 376
Какви са тези измишльотини? Конкуренцията ѝ платила да бие бебе пред камерите.  Crazy Да беше набила някой банков охранител като ѝ трябват пари.

# 377
В тази болница по принцип са постъпили неадекватно, защото при такъв инцидент пращат без обяснения бебето в Токуда - добре. Обаче пускат акушерката в отпуск при ясни доказателства какво е станало, вместо да я дадат на прокуратурата. Ама иначе оказвали пълно съдействие и се разграничавали от действията на акушерката. Оказват като са хванати на тяхно от другата болница, че детето е пребито, а няма как това да бъде обяснено по друг начин. Защо акушерката не е била светкавично уволнена и обвинена, а се налага тя да бъде издирвана?

Защото пазят нечий гъз, затова..

Търсете малко и фактите де, пращат бебето в Токуда, защото тя е една от трите софийски болници  с трето ниво /най-високото/ на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по "Неонатология" и явно състоянието му го е изисквало, за съжаление.

Търсим, търсим. Пращат бебето в Токуда - това добре. После ПУСКАТ акушерката в отпуск. И.....какъв е изводът. Просто не са имали друг избор, освен да пратят нараненото бебе там, където може да му се окаже помощ. Ама не викат полицията немедлено, кой знае защо. И акушерката е уволнена чак като се разчу за случая и то от Токуда, не от София мед.

# 378
Нали преди това уж не са видели записите? Направили са го след като от Токуда са изказали съмненията си.

# 379
В този ред на мисли стигам до логичния извод, че ако се отворят файлове със записи от родилни отделения в които е практика бебетата да са отделно от майките нощем,   ще лъсне практика да се  "нокаутират" новородени с цел няколко часа тишина.

# 380
Нали преди това уж не са видели записите? Направили са го след като от Токуда са изказали съмненията си.
Ти вярваш ли го това? Аз не. Пращат бебето с наранявания в друга болница, пък не са изгледали записите преди това  newsm78

# 381
Да. И какво излиза сега, ако е вярно, че от София-мед са знаели и са си премълчавали и най-лошото оставяли са я да наранява новородени.
Няма как да не са знаели работещите в това отделение за нейните зверства, ако допуснем, че са се случвали и друг път. Rolling Eyes Все някой трябва да я е видял.

# 382
За мен, са се надявали да се размине, заради имиджа на болницата.

# 383
Ти вярваш ли го това? Аз не. Пращат бебето с наранявания в друга болница, пък не са изгледали записите преди това  newsm78

Да, вярвам го. Не са подозирали наранявания, констатирали са само влошено състояние на детето. Ако подозираха за случилото се нямаше да го пратят в друга болница и ако са знаели и искали да покрият случая, щяха да го покрият.

# 384
  • София

Търсим, търсим. Пращат бебето в Токуда - това добре. После ПУСКАТ акушерката в отпуск. И.....какъв е изводът. Просто не са имали друг избор, освен да пратят нараненото бебе там, където може да му се окаже помощ. Ама не викат полицията немедлено, кой знае защо. И акушерката е уволнена чак като се разчу за случая и то от Токуда, не от София мед.

Аз съм склонна да повярвам, че изобщо не са знаели, че бебето е бито, защото не е имало видими следи от насилие. В такъв случай, защо да викат полиция?

По-добрия вариант е това да е било моментно изперкване, а не рутинна практика.
По всичко изглежда обаче, че става въпрос за второто.

# 385
на мен пък ми е чудно как се получава черепно-мозъчна травма без следи от насилие?!

# 386
Значи:

''...Акушерката Емилия Ковачева е удряла новороденото, защото то е плачело повече от другите деца в стаята и това я изнервило. Това е обяснила самата 40-годишна жена при разпитите в полицията, съобщава БНР.''

Дай боже да проработи правосъдната система и да я пратят за дълго на топло в затвора да си успокоява там нервите.

А родителите са скъсат Софиямед от обезщетения.

# 387

А майките не виждат ли синините по бебетата поне те да се оплачат?

# 388
Ако се сложат камери в държавните болници какви ли страхотии ще се видят...
PeaceДам, преди 8 години, когато родих сина си една сутрин реших да отида по-рано към помещението, където къпят и оправят бебетата и станах неволен свидетел как вътре се носеха ужасни обиди към едно бебе от една акушерка( а може и няколко бебета да са били стоях пред вратата само 5 минути), която може би не беше спала или не беше се Blush....или незнам какво и беше станало.. Може и моето бебе да е било, но тогава страх лозе пази не смееш да кажеш и думичка....Раждах в държавна провинциална болница без камери....наистина мога да си представя какво се случва като цяло в болниците. Разбира се, че има и изключения....Само мога да кажа: Господ да пази децата ни!  bouquet

# 389
  • до една звездичка
Странна работа, значи...

Преди седмица-две слушах Дичо в някакво предаване, говореше за новородената си дъщеря. Използва възможността да благодари горещо на лекарите на цитирам по памет "най-добрата болница в България, горещо я препоръчвам на всички - Софиямед".

Не е била на смяна Емито ли, когато се е раждало неговото дете, що ли...?

Ако това се беше случило в някоя провинциална болница, в Лом, да речем, досега да са я взривили медиите, като се почне от директора до санитарките, ама щото е "първокласна" и софийска  Wink, досега само в акушерката май дирят вината?  Thinking

А той е?... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт