Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 018
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 360
По-вероятно е сигналът да е направен от "Токуда".

# 361
Не е възможно бебетата да са неотлъчно с майките.
Не е това проблемът.
Какво да кажем за недоносените?
Моето дете беше 50 дни в болницата. Sad

# 362
Ами като я влудява бебешкия рев да е учила за цветарка, не за акушерка! Ама такива неща пишете някои, явно само лаф да става. Между другото в този ред на мисли, кому е нужна акушерската професия? Нали има лекар, има и майка. Акушерките за какво са? Длъжността да се закрие незабавно.
Доста агресия се е събрала и в тебе като ти чета постовете в темата.

# 363
В тази болница по принцип са постъпили неадекватно, защото при такъв инцидент пращат без обяснения бебето в Токуда - добре. Обаче пускат акушерката в отпуск при ясни доказателства какво е станало, вместо да я дадат на прокуратурата. Ама иначе оказвали пълно съдействие и се разграничавали от действията на акушерката. Оказват като са хванати на тяхно от другата болница, че детето е пребито, а няма как това да бъде обяснено по друг начин. Защо акушерката не е била светкавично уволнена и обвинена, а се налага тя да бъде издирвана?

Защото пазят нечий гъз, затова..

Търсете малко и фактите де, пращат бебето в Токуда, защото тя е една от трите софийски болници  с трето ниво /най-високото/ на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по "Неонатология" и явно състоянието му го е изисквало, за съжаление.

Което разбира се не спасява от отговорност ръководството на Софиямед. Но, води се разследване, както всички разбрахме и въпреки изтекли кадри в нета, никой  не търси обяснение, защото всичко е обект на прокурарско разследване. България направи жителите си едно недоверяващо се на официални съобщения общество.

# 364
Ако се сложат камери в държавните болници какви ли страхотии ще се видят...

# 365
Идеята детето да е при майката, само заради евентуално насилие над бебето кореспондира с идеите, които се коментират в една друга тема да раждаме вкъщи, заради евентуално насилие над родилката.
При секцио могат да ти дадат бебчето още същия ден, но първия ден само ти го носят за малко и го прибират, от втория нататък може да остане при теб за повече.

Абе частни, държавни  - няма  голяма разлика явно

# 366
  • до една звездичка
...........Акушерките за какво са? Длъжността да се закрие незабавно.
Доста агресия се е събрала и в тебе като ти чета постовете в темата.

Joy
Даааааа, някои неща са и в повече, други определено й липсват на госпожата.... ooooh!

И медицинските сестри да изгонят, викам, и санитарите. За к`во са?! С толкова ниски заплати просто са си потенциално рискови. Докторите сами ще си носят подлогите.

# 367
Що за човек трябва да си, за да посегнеш на невинна душичка.
Има много неясни неща около този случай. Защо са чакали няколко дни преди да сигнализират, защо са я пуснали в отпуск? Защо? Защо?  Тази /даже и и тази не бих искала да я наричам/ е посегнала само нна това дете, дали няма зъб точно на това семейство? Което разбира се не я оневинява.

# 368
Не изчетох цялата тема,но мога само да попитам каква работа има здраво,доносено бебе,ден преди изписването в неонатологията?Защо не е в стаята при майка си?Това за мен е грешна практика.Моето дете няколко часа след раждането си беше денонощно при мен,никакви шишета за ядене,никакви акушерки недоспали.При мен!!!

Подкрепям. Два часа след раждането  ни преместиха в стая с други майки. Непосредствено до леглото ми поставиха кошчето с бебето и никога няма да забравя думите на акушерката  -" хайде сега майче, едното око спи, другото гледа - и така цял живот".  Между другото - основната причина да избера конкретната болница за раждане и на двете ми деца беше факта, че бебетата са при майките през цялото време.
Разбира се, това е извън контекста на обсъжданата тема - за съжаление колкото и да напъвам не мога да измисля собствена позиция по казуса. Вероятно мозъкът ми отказва да възриеме случилото се. И да го обработи. Прекалено нечовешко е. Мога да го сравня само със случая на Даниела и малкото й момченце - и то днес не мога да го възприема. За съжаление детенцето си отиде.  Дано в този случай няма последици върху здравето на детето. На моменти дори се хващам, че ужасно цинично през главата ми минава мисълта - какво начало на живот....

# 369
Интересно подобен случай какво трябва да пробуди у хората? Може би смирение. Убиват ни децата, ей така, просто щото били се поизнервили. Или понапили. Трябва да им влезем в положението, човешко е да убиваш. Непрекъснато някой се опитва да прехвърли проблема от болната на здравата глава. Докога? Докато не дойде ред на собственото ни дете...

И защо отправяте към мен възмущението си от саркастичното ми предложение да се закрие акушерската длъжност? Моето мнение е, че в първия ден майката (съдя само по себе си и своето състояние веднага след раждането) не е най-адакватна по отношение на детето си и на света около нея. Поради което специалистът-акушер на мен лично ми е крайно необходим. Една голяма част от пишещите убеждава, че бебето има майка и на акушерките не им е работа да се занимават с чуждите плачещи бебета.

Е кой апелира за закриване на акушерската професия питам аз?  ooooh!

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 14:43 от Klitemnestra

# 370
Потресена съм от случката, но си давам сметка, че никой никъде не е застрахован.

Не защитавам, болницата, но според мен и те в началото не са разбрали от какво са нараняванията на бебенцето, кой би си помислил, че акушерката  го е наранила? Записите явно са ги гледали, след като е свършила смяната и тя вече си е тръгнала.

# 371
Сега излезе в новините, че тя не е "изпушила", както се опитват да я спасяват сега, а го е удряла удар по удар цялата нощ - на камерите се било виждало, как то при всяко минаване покрай него го удря, докато преповива спокойно друго бебе.  Явно такъв й е бил начинът на работа въобще, което мен ме навежда, че колегите й са знаели, но са си траели, защото бебетата така или иначе не могат да се оплачат. Докато на това дете не му отнеха шанса да живее като човек Sad
Трябва завинаги да бъде лишена от правото да я работи тази професия - и тук и в чужбина, че поне другите да се позамислят малко, какъв контрол упражняват в гилдията си.

# 372
Това с лишаването е най-малкото. Много затвор трябва да ѝ дадат.

# 373
в клюкарските медии пише, че дъщерята на акушерката е наркозависима и са и трябвали пари за да я изпрати на лечение в Испания, за това е взела пари от конкуренцията и е пребила бебето. За да направи негативна реклама на Софиямед. Дали е възможно?

# 374
Цитат
Не защитавам, болницата,
Напротив, болницата си е много отговорна даже. Къде е другата дежурна акушерка / както става ясно не става въпрос за пет минути само/, къде е дежурния лекар. Междувпрочем аз като раждах, някои смени бяха разкошни, други се молех да им свърши смяната и май имаше връзка с това кой е дежурния лекар.

Общи условия

Активация на акаунт