Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 335
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 1 710
Не намирам законовия текст, но по мой спомен максималната продължителност на работния ден е 12 часа следвано задължително от междудневна почивка от 12 часа.
Та, за Бога, като управител на кафе, съм имала санкция от инспекция по труда, че не е спазена задължителната междудневна почивка от 12 часа от втора за първа смяна /втора смяна до 22 часа, първа от 9/.
24 часово дежурство е нарушение по всички правила

Тук "експерти", живеещи в чужбина заявиха, че 24-часовите дежурства били световна практика и напълно по правилата. Нищо ненормално нямало в това да работиш 24 часа без почивка.
Да,и аз зърнах подобни твъдения,които не са истина. Дори и в БГ кодекс на труда има стриги изисквания за бощния труд,часовете му и почивките преди и след нощна смяна. Тук инспекцията защо спи е въпросът? Но в никакъв случай не е разрешено,нито пък нормално
Повтарям ви, че напълно регламентирано в Пирогов също карат такива дежурства, дори не по 24, а по 36 часа.

# 1 711
В болниците наистина се работи така, има си вратички и се ползват. И се карат различни смени.
Мисля че сигналът от втората болница се е забавил, защото са се свиквали там тепърва комисии и прочие, то не се докладва току така за насилие...после се свидетелства в съда, има си процедури и т.н. Те са взели бебето БЕЗ да знаят че е обект на насилие, докато установят, докато се сформират комисии...но техния сигнал засега е безспорен, докато този на Софиямед...май май не е наличен. Колкото и да замазват.

# 1 712
Мисля, че е време да се спре да се търси обяснение, ако го нямаше видеото щях да разбера причината да се търсят причини защо така станало и т.н. Фактите са налице и трябва да се намери решение на проблема, какво ще стане с акушерката и какви мерки ще се вземат за бъдеще.
Напротив, ако причината за такова нещо, не стане ясна, как ще се предотвратят повторения? Какво е провокирало в тази жена такава неадекватна, нечовешка постъпка? До момента няма информация тя да е била безотговорна или изобщо да е дала индикации за нещо подобно. Как един що годе нормален човек, работил години тази работа изведнъж се превръща в звяр? Какви са гаранциите, че утре няма да има други такива, ако причините за това са без значение?

# 1 713
Не намирам законовия текст, но по мой спомен максималната продължителност на работния ден е 12 часа следвано задължително от междудневна почивка от 12 часа.
Та, за Бога, като управител на кафе, съм имала санкция от инспекция по труда, че не е спазена задължителната междудневна почивка от 12 часа от втора за първа смяна /втора смяна до 22 часа, първа от 9/.
24 часово дежурство е нарушение по всички правила

Тук "експерти", живеещи в чужбина заявиха, че 24-часовите дежурства били световна практика и напълно по правилата. Нищо ненормално нямало в това да работиш 24 часа без почивка.
Вие наистина ли не познавате нито един лекар или медицинско лице, за да не знаете, че дежурствата са си регламентирани? Цитирах и наредбата по-нагоре. Аз лично след 24 часа будна бе буйствам, за вас не знам. За натрупана умора може да се говори, когато няма ефективна почивка между дежурствата, а тя все пак е ходила на почивка дори. Не мисля, че е редно подобно садистично отношение да се оправдава с преумора.

# 1 714
Тази жена е започнала така да преспива бебетата преди месеци, сигурно години.
Вероятно в началото съвестта й се е обаждала, вероятно се е чувствала гузна, но
с времето просто е претръпнала. Просто съвестта е прегоряла. Така незабележимо,
с времето, се е превърнала в това, което е сега.

# 1 715
Щом се ползва и на други места, значи има някакъв начин законов
Друга истина е, че липсата на кадри в медицинските заведения е зловеща и ще става още по-страшна
Лично познавам лекар с деменция, който замества джи пита в отпуск. Инструктиран да мълчи, сестрата оправя всичко, той е като чучело в кабинета.
Това лаборанти, мед сестри, акушерки е такъв кът...

# 1 716
Писна ви да се повтаря 'бебетата при майките'? Дори и голямо дете не бих оставила само след това, на което се нагледах и наслушах при един престой с бебето в болница. И то не защото някой е проявявал насилие или е неглижирал децата. Това в никакъв случай не оправдава сторенето от тази жена, разбира се. Нито пък вменява вина на майката. Важното в случая е да се разбере какво е подтикнало жената към този чудовищен акт и дали е обичайна практика в Б-я насилието над новородени. В яслите ви гарантирам, че е.

Записа от камерите нямам сили да изгледам.

# 1 717
Дъщерите на Емилия нямат никаква вина за случилото се, но не ги жаля. Пълнолетни са, да се хващат някъде на работа докато майка им си излежи присъдата. Всеки втори има кредити и работи на 2-3 места.

# 1 718
Това е така Ерин Брокович, няма кадри
Но пък точно Софиямед обра доста специалисти от други болници...

# 1 719
И го е правила толкова перфектно, че никой не е забелязал и няма нито един случай, в който да има нещо, което да доведе до съмнения, че тази жена прави нещо различно от общоприетото и то е ненормално.
Има камери, за които се знае от персонала. Колко трябва да си луд, за да си позволиш да направиш нещо нередно /още повече почти да убиеш бебе/ ясно пред камера. Това отива към психопатия. Да, записите от камерите рядко се гледат /това е практика/, но все пак.  

# 1 720
Аз се замислих - адвоката казва, че тя е ниско платена, НО сам се обори след това като каза, че тя сама издържа петчленно семейство и така на член от семейството й се пада само по 270лв месечно. Само 270лв е много тъпо да се каже при положение, че има семейства в България, които живея с по 50-100лв на човек, че даже и това е много. Но основната ми мисъл беше, че ако наистина сама е издържала семейството си, то тя не е работела изобщо за малко пари, нещо от рода на 1400-1500лв, което си е една много добра заплата за България.

# 1 721
Да, в такъв порядък са заплатите на акушерки в частните болници, доколкото аз знам. За петчленно семейство не е много. Това, че хора живеят и с по-малко не е довод, ако трябва да сме справедливи.

В Надежда има камери и в стаите на родилките. След втория-третия ден напълно забравяш за съществуването им. Давам за пример, защото на друго място не ми се е случвало да ме снимат продължително.

# 1 722

Това е и моето мнение. В болницата в Самоков било пълно с цигани, колко ли е тренирала "приспивния метод" върху бебетата им. Те няма да се оплачат, защото изобщо не си обръщат внимание на децата.

По Нова ТВ слушах адвоката й, който каза, че тя е знаела, че има камери. Това ме навежда на мисълта, че за да го прави толкова спокойно пред камерите е знаела, че никой не гледа записите. Много ме издразни като каза, че не се виждало нищо от записа, а само някакви забавени кадри, които нищо не доказвали, но призна, че не го е гледал. Как можело да не се работи и по други версии, като изпускане, например от друг колега. Толкова лекари били "подмятали" това дете на сутринта, че е възможно някой да го е изпуснал. Не можело след толкова време да се появят хематомите. Ох, направо полудях докато го гледах.

# 1 723

Това е и моето мнение. В болницата в Самоков било пълно с цигани, колко ли е тренирала "приспивния метод" върху бебетата им. Те няма да се оплачат, защото изобщо не си обръщат внимание на децата.

Ако нямаше камери и тези хора нямаше да знаят със сигурност какво се е случило с детето им.

# 1 724
Аз се замислих - адвоката казва, че тя е ниско платена, НО сам се обори след това като каза, че тя сама издържа петчленно семейство и така на член от семейството й се пада само по 270лв месечно. Само 270лв е много тъпо да се каже при положение, че има семейства в България, които живея с по 50-100лв на човек, че даже и това е много. Но основната ми мисъл беше, че ако наистина сама е издържала семейството си, то тя не е работела изобщо за малко пари, нещо от рода на 1400-1500лв, което си е една много добра заплата за България.
А знаеш ли в какъв 3-етажен палат живеят в Самоков? А родителите й сигурно не получават пенсии... Майка й ми изглеждаше здрава, права жена, даже агресивно блъскаше микрофоните на журналистите в съда.

Общи условия

Активация на акаунт