Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 335
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 1 770
А всички тия размисли за дежурства, почивки и пари на фона на случилото са просто безумни.
Защо изключваш условията на работа и заплащането като фактори водещи до личностни разстройства? Питай психиатър.

защото тя е знаела за това заплащане и какви са условия, когато е започнала да учи за сестра/акушерка/имат достатъчно стажове/. нали не е очаквала в нейна чест когато завърши , заплатите да скочат 4 пъти? да беше се изучила за министър-предеседател тогава.

изобщо не ми приличаше на бедна къща тази в Самоков, нито майка и имаше вид на отрудена , болна и смазана от нечовешко битуване.

# 1 771
  • София
ellis, интересно ми стана мнението ти ... а там, в тези домове, работихте ли за настаняване на децата в приемно семейство по-бързо, или за осиновяване...?

# 1 772
  • София
Акушерката, която нападна бебе в столична болница, е работела на смени по 24 часа - нещо, което е абсолютно забранено от трудовия кодекс.

Това обясни пред Нова ТВ бившият министър на здравеопазването и акушер-гинеколог д-р Стефан Константинов.

По думите му такива смени за човек на 40 години са убийствени

http://www.vesti.bg/vyprosi-za-24-chasovite-smeni-na-akusherkite-6035205

# 1 773
Никаква преумора не е това. Тя е била отпуск седмица преди 24-часовата си смяна. Всеки може да издържи 24ч. без сън без да пребива новородени. Този инцидент е платен според мен и рано или късно истината ще излезе на яве  . Къде са родителите но бебето,защо не се явяват в съда? Майката била в шок,всяка майка би изпаднала в шок,ама познайте този шок с каква сила ще се стовари върху тази гад. Няма оправдание, за действията на това човекоподобно платено или не! Как може да и дават 10-15 г. затвор! Какво трябва да направиш в България,за да ти дадат доживотна присъда?

# 1 774
Да не е работила, това не я оправдава.
Как се опитват всички да си спасят кожата, а когато лапат парички им е добре.

# 1 775
Слушах го този, пълни глупости говори, но нищо.

Абе не е проблема само в България. Има много известен случай на педиатрична мед. сестра в САЩ, която е убила между 11 и 46 деца, а не е било от преумора, ниско заплащане или 24 часови смени. Човек като е зъл си е такъв, като е садист също си е такъв.

# 1 776
Вижте сега, при нея може да не е преумора и хората, които казват, че не е редно да се взимат такива смени, не я защитават, а говорят по друг казус, който излезе наяве /макар, че всички са наясно/ едва сега.
Та ако е възможно, то е задължително всичко да се разгледа и действително да се вземат мерки, защото ако тази не е преуморена, а просто жестока, то е въпрос на време някой да изтрещи и от преумора. Затова е цялата дискусия. Щото от това престъпление, на преден план изскачат и много други престъпно небрежни неща.

# 1 777
Всички, които искат да ни "отворят" очите как видиш ли женицата изнурена не е виновна, а системата и за пореден път онзи страшен звяр, който е виновен напоследък за всичко - Държавата трябва да бъдат съдени. Нямам представа какви са тези ваши адвокатски напъни и защо за вас е толкова важно да защитавате злодея. Но в конкретния случай трябва да се замислите - дори в държави, в които всичко е цветя и рози  пак се появяват садисти, които измъчват невинните. И тълпата, която по презумция трябва да е самата Държава, трябва да въведе справедливот, дори и да убие злосторника с камъни. А най-важното е всички други садисти, гадняри или просто мърли да знаят, че няма да бъде допуснато това, която правят или им се иска да направят на жертвите си. Защото тълпата е там и камъни има за всички!  
Дорис, не мисля, че някой умишлено защитава акушерката. Просто в България има тенденция всяко нещастие да се оняснява със странични фактори и по инерция и тук е така.
Хората трудно приемат, че такива неща просто се случват и искат да намерят логична причина.
В болницата явно има административни нередности, но не смятам, че са по-тежки от навсякъде другаде и не мисля, че са допринесли за този случай. Искрено се надявам да има изискване за задължителна застраховка професионална отговорност, което ще помогне на семейството да получат обезпечение, с което да подпомогнат възстановяването на дъщеричката си.
Болницата има договор с държавата (здравната каса) и би следвало при подписването му да е била застрахована.

# 1 778
Абе не е проблема само в България. Има много известен случай на педиатрична мед. сестра в САЩ, която е убила между 11 и 46 деца, а не е било от преумора, ниско заплащане или 24 часови смени. Човек като е зъл си е такъв, като е садист също си е такъв.

Ооо, да. Аз гледах по C&I (crime and investigation), че през 19 в. една медицинска сестра в Англия беше удавила хиляди бебета в Темза, включително беше убила две от собствените си деца.

# 1 779

Ооо, да. Аз гледах по C&I (crime and investigation), че през 19 в. една медицинска сестра в Англия беше удавила хиляди бебета в Темза, включително беше убила две от собствените си деца.
Е, тази за която аз говоря е случай от скоро - през 1985 е осъдена на 99 години, но през 2017 ще я пускат предсрочно.

# 1 780
Единият от начините на превенция е, работодателят да получи максимално наказание. В неговия случай   - финансово. така всички болници в страната, включително и частните, създадени в голямата си част да печелят пари, ще имат едно наум и сами ще си налагат контрол.

# 1 781
Кога ще се научим, че промяна се прави със солидарност.
А сега с кого сте солидарни?
С работодателя, с министъра и сте готови да работите по 24 часа.
И единственият проблем, който виждате е акушерката.
Че е виновна виновна е, но каква гаранция имате, че утре няма да се появи някое ново Емче, което да ви убие?
Солидарна съм с твърдението, че заплатите в 90% от сферите са ниски.
Честно, на теб лично се уморих да ти повтарям, че 24 часови смени са НОРМАЛНИ, каквото и някой бивш министър да твърди. Не бива да има повече от една такава на определен период от време и никой не го прави от мизерия, а по-скоро за удобство.
Изкарваш едно дежурство и почиваш две денонощия, в които си с децата си например.
Ти никога ли не си стояла будна по толкова?
Аз съм работила по 48 часа, но еднократно, след което съм имала достатъчно време да почина.
Ще се съглася, че преумората е фактор ако се докаже, че тя е имала повече от 3х24 на седмица, което не вярвам. Обикновено са максимум по едно на седмица.

# 1 782
А всички тия размисли за дежурства, почивки и пари на фона на случилото са просто безумни.
Защо изключваш условията на работа и заплащането като фактори водещи до личностни разстройства? Питай психиатър.

Не ги изключвам, водят до такива - силна раздразнителност, гневни изблици, депресия, истерии или пълна апатия и т.н., не съм психиатър, сигурно има десетки научни разработки по темата. НО тук се наблюдава садистично отношение към новородено в продължение на часове, при това с видима рутина !!! Случвало ми се е да работя/уча дни наред с по два-три часа сън; мъжът ми е лекар, завърши и правеше специализация в чужбина през деня учеше а нощно време работеше като помощен персонал в реанимация - реално спеше месеци наред по 4 часа на нощ. Как да ти обясня че това води до смазване, депресия и нервни изблици, но НЯМА НИЩО ОБЩО със спокойно садистично малтретиране от видимо в нормално кондиция човек.

Ако горката майка чете тези обяснения сигурно ще й се доповръща, чудя се можете ли да опитате да влезете в обувките на другия - ако тази трагедия се беше случила на вас, щяхте ли да разсъждавате по същия начин как жената бие бебето като боксова круша щото била преуморена...

# 1 783
Ами като й е било тооолкова тежко и е изпушила, що не се хвърли от някъде, ами си изкара всичко на едно беззащитно пелечане?

# 1 784

Е, тази за която аз говоря е случай от скоро - през 1985 е осъдена на 99 години, но през 2017 ще я пускат предсрочно.
Но е осъдена през 1985 и ще излезе след две години.
А тази, ако се стигне до там да я осъдят надали и 5 ще изкара в затвора, ще я пуснат предсрочно за добро поведение.

Общи условия

Активация на акаунт