Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 376
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 010
  • на 4-ия етаж до асансьора
Току що съобщиха в новините по бтв, че и на друга майка е пострадало детето от Емилия. Мисля, че ще е по- обширно в 19ч.
По повод смените пак да кажа. Регламентирани смени повече от 12 часа няма.Работната седмица според бг законодателството е 40 часа.Извънредният труд е забранен. Допуска се единствено по изключение и то в определени случаи.
Питахте къде е отговорността на болницата ... ами ето я!За неупражнен контрол! Той работникът може да иска и 40 часа поредни накуп да изработи...ама не е луд този дето яде баницата. Та накратко позволявайки такива смени болницата е станала съучастник ... В ГД не се регламентира работно време, ако такова има...значи е прикрит трудов.Да не дремят от инспекция по труда! Ако е на 2 трудови договора ...пак се смята и работно време и междусмена почивка.
Колкото до тварта пребила бебето...никакви смени не са оправдание.Пребива го умишлено, съзнателно и единствено с цел да го накара да замълчи за да не и развали рахатя и да не вземе да разреве и другите бебета, че съвсем ще и отиде почивката, докато е на работа.

# 2 011
  • Ню Йорк
Регламентирани смени повече от 12 часа няма.Работната седмица според бг законодателството е 40 часа.Извънредният труд е забранен. Допуска се единствено по изключение и то в определени случаи.

Говориш за болниците конкретно ли? Там ли максимума е по 12 часа за дежурство?

# 2 012
Мне, тезата на беки я виждам вече - Никол е в лошо здравословно състояние или някой друг я е изпуснал, примерно, извън кадър, а акушерката е пошляпвала друго бебе, на което, разбира се, нищо му няма. Гади ми се...

Бягащи престъпници има, но те не са садистите, а такива, които са имали време да си подготвят бягството или имат повечко опит и познанства в криминалните среди. Ненормалницата няма нито едното, нито другото.

# 2 013
Не бях гледала лекарката от Токуда и сега си я пуснах, но чух нещо и ми стана странно. Първо адвоката й е толкова некадърен, че нямам думи - той казва, че оттока е трябвало да се появи до 30мин, а на сутринта не е имало нищо, нали все пак твърди, че друг е изпуснал бебето, но когато от СофияМед звънят на Токуда, то те подготвят екип и изпращат линейка, след около 20 минути приемат бебето. Та според логиката на адвоката на Емилия, явно от СофияМед са звъннали на Токуда, после са пребили бебето и са го пратили там...  ooooh! Грам не разсъждава тоя човек....

# 2 014
  • Mediterraneo

По повод смените пак да кажа. Регламентирани смени повече от 12 часа няма.Работната седмица според бг законодателството е 40 часа.Извънредният труд е забранен. Допуска се единствено по изключение и то в определени случаи.
Питахте къде е отговорността на болницата ... ами ето я!За неупражнен контрол! Той работникът може да иска и 40 часа поредни накуп да изработи...ама не е луд този дето яде баницата. Та накратко позволявайки такива смени болницата е станала съучастник ... В ГД не се регламентира работно време, ако такова има...значи е прикрит трудов.Да не дремят от инспекция по труда! Ако е на 2 трудови договора ...пак се смята и работно време и междусмена почивка.

Всички прекрасно знаем, че на много места се работи по повече от 8 и 12 часа. Охранители с оръжие дават 24 часови дежурства. Ами ако изпатка един такъв? Не е оправдание дългата смяна отникъде!

# 2 015
  • на 4-ия етаж до асансьора
Галактическа принцеса навсякъде е забранено.
Тарталета знам, че е така...просто казвам, че е незаконно. Преди време мой познат шофьор снабдяваше лАпка... и там се работи почти по 24часа на смяна.Просто казвам, че Инспекция по труда или спи или си осребрява притворените очи...
Не е оправдавам с преумора този изверг...не ме разбирайте погрешно!

# 2 016
  • Ню Йорк
Тарталета знам, че е така...просто казвам, че е незаконно. Преди време мой познат шофьор снабдяваше лАпка... и там се работи почти по 24часа на смяна.Просто казвам, че Инспекция по труда или спи или си осребрява притворените очи...

Няма такова нещо. В системата на МВР съвсем регламентирано се работи на 24 часови дежурства. Това са полицаи и пожарникари има и други.
Моля, не си измисляйте закони! След малко и Конституцията ще прекроите, както сте тръгнали  ooooh!

# 2 017
Моя мъж го помолиха да напусне реанимацията, позволиха му да влезе за 5 мин да ме види и за 2 мин му показаха бебето. Доколкото ми е известно в реанимация не се допускат външни хора.
Жената беше в реанимация, а бащата с бебето в съседна на нашата стая в отделението, тоалетите на бебетата също се правеха в стаите, акушерките идваха само да ни наглеждат и дават съвети. По мои спомени на смяна бяха над 15 акушерки, имаха възможност да съберат всички бебета и да ги гледат, но не, за тях беше важно да ни научат какво да правим с едно бебе, особено ако ни е за първи път.

# 2 018
Според доста хора, щом се работи на много места повече от 12 часа значи е нормално, редно и законно Crazy
А и те нямат проблем с работното време...можели и по 48 часа да работят

# 2 019
! Не приемам за нормално в европейска държава, майка да се моли да и дадат собственото и дете и някоя начумерена акушерка да я отреже, че и дори да я накара да се почувства виновна, че е попитала.

Естествено. Аз раждах първото в държавна, второто в частна и не са ми пречели да си вземам бебето, даже са били доволни, че не е при тях да реве на техните глави.
НО. Другата крайност е също толкова крайна. Едвам да мърдаш и да ти стоварят пищящ вързоп в стая, в която нямаш достатъчно условия да се грижиш за бебе...и ти да ходиш да ги гониш за шише мляко или памперс .

А за коридорчето-виждали са го според мен. Всяка една родилка слиза да си види бебето при акушерките или да си го вземе, когато поиска в тези частни болници.

Малка е стаята наистина, но може би и видеото е подвеждащо за мащаба, не мога да преценя добре.

Аз съм родила в частна болница втория път и детското отделение беше разкошно-просторна светла стая с мека мебел, където акушерките гушваха и хранеха бебетата. Не съм видяла да им подпират шишета-а съм слизала при тях през нощта. И винаги са били по две. Бебетата по мое време също бяха пет. Бях толкова спокойна за бебето-не ми е идвало наум че на някоя от акушерките може да и щукне го раздруса или цапардоса, а съм по принцип параноик...

# 2 020
  • Mediterraneo
Е, казват ти, че не е незаконно очевидно! За мен нормално и редно не е, не бих издържала дълго на такива смени лично аз. Но мъжът ми и баща ми издържаха с години 15-24 часови дежурства.

# 2 021
Въпросът обяче е друг - как ние гледайки клипа, знаем, че това е Никол?

Въобще не ме интересува кое е детето. Никое не заслужава подобно нещо и тя няма право да пребива което и да е новородено.
Какво като свети лампа? В стаята на бебетата и при нас не се гасеше никога.

# 2 022
Надзирателите в затворите работят също на 24 часови смени - ето ако не вярвате http://news.ibox.bg/news/id_197074351 . Ако някой надзирател пречатка и реши случайно да освободи един, двама затворник. Ама ей така просто, за спорта.

# 2 023
Надзирателите в затворите работят също на 24 часови смени - ето ако не вярвате http://news.ibox.bg/news/id_197074351 . Ако някой надзирател пречатка и реши случайно да освободи един, двама затворник. Ама ей така просто, за спорта.
Цитат
Припомняме, надзирателите в местата за лишение от свобода гласно изразиха недоволството си и дори на места излязоха на протести срещу забраната за 24-часови дежурствата и за въвеждането единствено на 12-часови смени.

Министър Иванов обяви, че това е временно отстъпление от забраната за такива дълги смени, а продължителността на този компромис ще зависи от новото ръководство на правосъдното ведомство в следващото правителство.
Утре ако решат, че искат да работят по 48 часа, пак ли трябва да им се разреши?
И кое е по-важно.....сигурността или прищявките и финансовият интерес на определени хора?

# 2 024
Не. Моята теза не е да защитавам акушерката. Още по-малко да отричам състоянието на бебенцето. Моята теза е, че може би нещата не са такива каквито се представят.

Общи условия

Активация на акаунт