Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 311
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 970
Да, това беше тъпо изхвърляне на организацията и. То няма нищо общо със съдебните механизми. Не вярвм, че точно тази жена някога ще практикува отново.
Ирис, сори, просто понеже ме беше цитирала исках да изясня.

# 2 971
Когато в НК пишат убийство или телесна повреда, извършена от "длъжностно лице" , медицинските лица не влизат ли в дефиницията?!, вкл. като утежняващо обстоятелство?!
Освен това лишаването то права е ограничено до не повече от три години от срока на лишаване от свобода.
но си мисля ,че тя самата няма да иска да практикува повече, така или иначе

# 2 972
  • Куциндрел
Явно адвоката й я е посъветвал да казва, че е невинна.
И аз като Чек искам тази да е за назидание на другите Емилии.

# 2 973
  • Пловдив
Check Please, така формулирано и определено, значи ли, че в обвинението няма да влезе, това, че го е направила по време на работа, като мед. лице?
Обвинението влиза в съда по този начин окончателно, така ли да разбирам?
Медицинско или не в случая едва ли има значение! Това не е медицинска грешка,би трябвало обвинителния акт да е предявен към акушерката,като частно лице.

# 2 974
Не, лекарите и мед сестрите не са длъжностни лица по смисъла на НК. Затова и не можеха да бъдат подвеждани под отговорност за подкуп.

# 2 975
  • Пловдив
Източването на здравната каса е практика, доказана и прилагана от 100% болнични заведения в страната, за което всички удобно си затварят очите.
Ето пак "и другите го правят"  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
НЕ Е ВЯРНО, че тази практика е доказана при 100% от болничните заведения!
И от какъв зор трябва да си затворим очите за тази дупка наречена Софиямед?
ВСИЧКИ го правят,точно така е. Хората дискутират мярката на акушерката,ти от 20 страници си тътриш върху болницата! ДА,ВИНОВНА Е БОЛНИЦАТА,но не самата Софиямед е набила детето,а една луда. Грешките на болницата са предмет на друг иск! Стига вече с тази вина на болницата!

# 2 976
Аз ли само мисля така, но ако се докаже, че е вменяма я натриса доста с този съвет?

# 2 977
  • при късмета
Check Please, така формулирано и определено, значи ли, че в обвинението няма да влезе, това, че го е направила по време на работа, като мед. лице?
Обвинението влиза в съда по този начин окончателно, така ли да разбирам?
Медицинско или не в случая едва ли има значение! Това не е медицинска грешка,би трябвало обвинителния акт да е предявен към акушерката,като частно лице.
Така е, не е лекарска грешка, затова попитах дали само това е опцията да осъдиш лекар - лекарска грешка и лекарска небрежност.
Но все пак не мисля, че трябва да я съдят като частно лице.
Да, ако дадат голяма присъда ще е за назидание на други "Емилии" няма спор.
А какво ще послужи за назидание на безхаберни, некомпетентни и небрежни доктори, това се питам

# 2 978
Аз ли само мисля така, но ако се докаже, че е вменяма я натриса доста с този съвет?
Да, на мен ми хрумна същото, трябва да е много сигурен че ще се окаже невменяема или пък да не му пука особено за нея. Чудех се даали е възможно да променят нещата след експертизата и да се признае за виновна и дали тогава би се считало за смегчаващо вината обстоятелство?

# 2 979

А какво ще послужи за назидание на безхаберни, некомпетентни и небрежни доктори, това се питам
Този точно случай не.
Но ако доктора, уморил 4 год. момиченце с операция от сливици в Исул,  го бяха осъдили ефективно-тогава той щеше да послужи за назидание.

И пак да кажа-едно е лекарска небрежност, друго е лекарска грешка.
Ако наказанията за грешка бяха жестоки, то никой няма да иска да стане лекар...все пак сме хора и всеки един греши.

# 2 980
Моля, някой запознат да каже, ако се признае за виновна за умишлено убийство,
пак ли с 1/3 се намалява присъдата?

# 2 981
  • Пловдив
Моля, някой запознат да каже, ако се признае за виновна за умишлено убийство,
пак ли с 1/3 се намалява присъдата?
Зависи от много неща. Възможно е,но не е сигурно,според мен

# 2 982
При изпълнение на служебните си задължения, много професионалисти не са криминално отговорни. Имат застраховка, която да покрие ГРАЖДАНСКИ, а не криминален иск.
Ако някой лекар допусне грешка (а това се случва) то, той не е криминално отговорен.
В случая с акушерката имаме не професионална небрежност или грешка, а криминално деяние.
Чак не мога да повярвам, че е толкова трудно да се направи разлика.
Източване на здравна каса, административни нарушения са едни, криминална проява е друго.

# 2 983
  • при късмета
Аз съм съгласна, че това е криминално деяние.
Криминално деяние е и нечия смърт заради немърливост, безотговорност или дори грешка на лекар.
Защото според мен си позволяват този начин на работа, защото се чувстват безнаказани, дори за нечия смърт. И закона дори не може да ги пипне.
Акушерката е доказателство за това. Знае, че има камери и въпреки всичко е толкова сигурна, че няма кой да й потърси сметка.
Всеки такъв случай се отразява на мнението на хората за гилдията и то е негативно заради това.
Според мен това е връзката. И трябва да се започне от някъде и от нещо за назидание и на лекарите.
Но щом случаи като Маждунов и този не могат, направо вече съм отчаяна.
Явно наистина само като откачи някой родител и ликвидира някой бездарен доктор, само тогава ще се сепнат. До сега друго не ги уплаши

# 2 984
Много ме вълнуват следните въпроси:

1. Защо тия нахали от болницата или журналистите не изкараха въпросния дежурен неонатолог в онази вечер да обясни в прав текст за какво му плащат - да спи цяла нощ ли? Дали е гледал той и колегите му как се хранят бебетата и дали според него това е нормално? Майките сигурно избират тази болница заради осигурената 24 ч. грижа от неонатолог, а се оказва че не е така - тоя мухльо цяла нощ не си е дигнал задника. Ето на тоя въпрос да отговорят - ако твърдят че дори проформа е минал, нека покажат записа кога е било това.

2. Ще потърси ли някой сметка на тоя мерзавец, който участва в сутрешния блок на Нова и заяви че лошо нямало и случаят бил РЕКЛАМА на болницата, то ЛОША РЕКЛАМА НЯМАЛО... Не му видях името, бил консултант на болницата. Ако е лекар, ще има ли реакция на професионалното съсловие срещу този изключително циничен представител, който си позволява така да се подиграе с цялата трагедия?

3. Като гледах пресконференцията по канал 3 нещастния им управител май заяви че бил поел ангажимент и уведомил родителите по телефона за това какво са открили... Освен ако аз не съм  разбрала, мисля че и този е за убиване в морален смисъл - толкова ли не можа да си дигне мързеливиязадник, а си позволява да изтресе на горките хора ужасната новина че детето им е било пребито...по телефона!?!

4. Кога от Софиямед ще отговорят на въпроса прегледали ли са стари записи с участието на "най-добрата им акушерка", за какъв период и има ли други сцени на насилие по тях. Обществото и жените раждали там имат право да знаят отговора незабавно!

Общи условия

Активация на акаунт