Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 049
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 3 705
Не е виновна акушерката , а здравната система в която работи. Имам приятелки медицински сестри едната е напуснала още преди 3 години , другата също ще напуска и ще заминава за Германия....та те казват , че не издържат психически на напрежението , много работа , парите малко , продължителни смени държат ...така , че нищо чудно , че акушерката не е издържала психически.
В тази тема прочетох някои абсурдни изказвания ,но това поведе класацията  ooooh!
И за пореден път държа да попитам,как не ви е срам да го напишете това

Защо им се ядосвате на такива? Peace
Винаги ги има - чули-недочули, разбрали-недоразбали, попрочели тук-там по нещичко и вече много "информирани", съставили мнение и гледат къде да си го пльоснат  newsm78
Имала била приятелки -  щели да вървят в Германия ... е, да - те там размитат точно за такива "специалистки" като Емилия  Rolling Eyes

# 3 706
milittana, хубаво, че болдна нещо там, та да ми го припишеш като личното ми мнение и яростно  да ми заобясняваш какво трябва да мисля, след като сама ми казваш, че нямало лошо да има различни мнения.
най-ценното за мен в темата бяха мненията на момичетата, които даваха предложения как да се предотвратят или поне ограничи възможността да има подобни случаи в болниците. но и те бяха обвинени, че задълбават в маловажни теми. не, не са маловажни. станалото-станало, дано никол се възстанови без никакви последствия.
но оттук насетне ще си стискаме палци на всяко раждане да не изтеглим късата клечка ли?
Няма нужда да подскачаш, на никого не обяснявам какво трябва да мисли, пък и ти не е зле да приемаш по-спокойно противоположните на твоето мнения. Всъщност и двете искаме едно и също - да няма рисковете с късата клечка. Един от начините е, човекът, позволил си тези действия да си получи заслуженото. Според мен  Wink

# 3 707
Не знам каква е тази ФБ група, но аз никъде не съм прочела за протест с подобни искания. Сутринта по ТВ имаше някакви майки събрани по случая и продължаваха да си пеят да е задължително бебетата да са при майките.
Явно всеки си прави нещо самосиндикално и никаква организация и конкретизиране на исканията.
Да, писане във форум повече работа ще свърши. поне на някой може да хрумне нещо наистина полезно и най-вече да го организира както трябва

Не съм ФБ потребител, но при търсене открих тази група
#РекламирайWithMe Пред Болницата На Ужасите, копирам и основнат им идея: Ние сме граждани, които искат отговорността за тежкия инцидент в МБАЛ "Софиямед" да бъде понесена и от нейното ръководство и собственик. Техните лъжи и арогантно поведение накърняват чувството за справедливост на всеки нормален човек. За тях страданието на новородено бебе и жестокостта на техен служител е "страхотна реклама". Ние искаме отговорността за всичко това да бъде поета от пряко виновните, които имат имена и ние държим да ги знаем. Във вторник, в 18:00 часа, нека тези, които искат това, да се съберем пред Болницата на Ужасите и да изкажем отношението си пред мястото на престъплението и там, където са допусналите да се случи всичко това. Нека дойдат и на живо "рекламират" жестокостта и алчността си. Искаме да видим с какви думи ще го направят и с какви очи ще излязат пред нас.

Това с бебетата нон-стоп при майките не го видях, честно казано мисля че далеч не е най-голямата драма. Смятам че ако майката иска би трябвало бебето да е при нея - т.е. в нагъчкани държвани болници ако трябва ще сортират стаите на такива дето искат да са с бебета и такива дето не искат. В частните ясно - както си избере родилката след като си плаща доволно добре. Но ако по някаква причина майката не се чувства добре и има нужда от почивка, нищо лошо няма бебето да се гледа докато се възстанови. Всичко останало са някакви истерии, май основно подклаждани от тия луди и опасни жени от Родилница...

# 3 708
В затворите има толкова много убийци и крадци, а убийствата и кражбите не спират.
Та и с Емилия ще е същото.
Да не мислите, че като я вкарат в затвора и всички лекари, акушерки и сестри ще станат супер мили, внимателни и супер щастливи със сегашните си заплати.
По една от програмите чук да се споменава 600лв средна заплата за акушерка в София.
Ами то продавачките са с толкова пари.  Rolling Eyes
А в тази болница като са с толкова големи заплати, защо има недостиг на персонал?

ПП В самоковската болница миналата година са се родили по-малко бебета в сравнение със Софиямед, а бройката на акушерките там е доста по-голяма. Защо? Нима добрите акушерки в България са само 5, една от които Емилия?

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 14:34 от B & C

# 3 709
добре, осъждат акушерката подобаващо, отива в затвора. глобяват болницата (макар, че то да я глобят, колко да я глобят, на фона на средствата, които взима от нзок, все едно да прелееш от пусто в празно). и след това възмездие медиите престават да обръщат внимание на случая и той бива забравен. а после какво? как тези наказания ще спрат други подобни престъпления? това е все едно да кажем, че ако един убиец бъде наказан, повече няма да има убийства. доста наивно, според мен.

# 3 710
И? Какво предлагате в тази връзка? Щото не съм чула да отменят наказание на престъпник, понеже престъпления винаги щяло да има. Нали стремежът беше такива неща да не се случват. Каква е вашата рецепта в случая?

# 3 711
добре, осъждат акушерката подобаващо, отива в затвора. глобяват болницата (макар, че то да я глобят, колко да я глобят, на фона на средствата, които взима от нзок, все едно да прелееш от пусто в празно). и след това възмездие медиите престават да обръщат внимание на случая и той бива забравен. а после какво? как тези наказания ще спрат други подобни престъпления? това е все едно да кажем, че ако един убиец бъде наказан, повече няма да има убийства. доста наивно, според мен.

Чудно! Ми значи и убийците на свобода! За какво да лежат като то убийства пак ще си се случват? Аман бе!

# 3 712
  • при късмета
В затворите има толкова много убийци и крадци, а убийствата и кражбите не спират.
Та и с Емилия ще е същото.
Да не мислите, че като я вкарат в затвора и всички лекари, акушерки и сестри ще станат супер мили, внимателни и супер щастливи със сегашните си заплати.
По една от програмите чук да се споменава 600лв средна заплата за акушерка в София.
Ами то продавачките са с толкова пари.  Rolling Eyes
А в тази болница като са с толкова големи заплати, защо има недостиг на персонал?

Изобщо не подвеждай хората. Заплатата която си дала като пример е щат. От там реално взетите пари растат, според тр. стаж, изработени часове, нощен труд и още много.
И тези от БП София стачкуваха, че им били малки заплатите преди 2 години, а като извадиха ведомостите се оказа, че сестрите са с щат 700 лв., а лекарите поне 2 пъти отгоре.
Не работят за малко пари, престанете с тези манипулации.
То тук и милиони да взима някой пак няма да е доволен от заплащането и все ще му се струва малко.
Аз един не познавам който да каже, че взима достатъчно. За мед. лице да не говорим. но документите говорят друго

# 3 713
Дали пък е достатъ4но като деца в у4илищата да у4им само математика, литература и други предмети и неща като 4овещина, отношения между хората, социални ка4ества, психология и пр. да остават извън занятията. О4еизвадно е, 4е родителите нямат време и спокойствие да се занимават както трябва с децата и то в тази насока. Айде религията и аз не съм пшо тази 4аст, но в у4илището на сина ми имат един 4ас седми4но в който ги занимават с разли4ни истории с поуки (минаха вси4ки религии , миналата седмица ми обясняваше легенди за будизма, преди това бяха на Втората световна война и поуки от нея, преди това имаха екология ... ) . Доста неща разправя и намирам тази практика за много добра  Peace

Као 4ета колко нещастия стават с деца напоследък и то все възрастните, на коио е тярвбало да ги пазят (майки, бащи, ето сега и акишерката ... ) им при4иняват болка и трявми ... от това доста изводи може да се извадят за отношенията между хората в днешно вереме и основите на които са поставени. И ако си останат такива основите не виждам как ще се оправят нещата с наказания  Peace

# 3 714
според мен трябва да се работи в посока превенция, тюхканията и стиснатите палци не помагат. мисля, че трябва да има периодични психотестове за персонала, който работи с деца, родилки и хора с тежки заболявания; стриктен контрол на работното време на този персонал, да не се допуска да работи на 10 места на граждански договори за по 2 часа, а всъщност да кара по 48 часа "смяна"; проектиране на болниците по начин, че да се позволява вътрешен контрол как се полагат грижи за децата - стъклени прегради и др.под.; достъп на майката до детето 24/7, а не когато на акушерката ѝ е кеф да го донесе; ей-такива разни неща, без да подценявам даването на публичност на зверствата и на наказването им. защото този случай се превърна най-вече в медиен панаир, който след като шоуто свърши ще е минал и заминал, но би било хубаво ако той доведе и до предприемането на мерки за предотвратяване на издевателствата.

# 3 715
Никой до сега не е написал, че затворите трябва да се закрият и престъпниците да се пуснат на свобода!  Naughty
Но да се разчита единствено и само на затворите, че ще опазят децата ни е доста наивно!

Герри, една теза не се доказва с обиди!  Simple Smile

# 3 716
... но би било хубаво ако той доведе и до предприемането на мерки за предотвратяване на издевателствата.

да, всякакви и не само в болниците  Peace

Ще може ли двечките да дадете поне по едно предложение за адекватна мярка за предотвратяване на издевателства (всякакви) извън съществуващите?

# 3 717
Чек, аз вече дадох, но ти в инерцията си да се заяждаш ги подмина. всъщност и Герри е набрала скорост да кълве всеки и търчи през постовете, улавяйки случайно попаднали ѝ изрази, за да подкрепя измислени тези за живещите в страната простаци, които след това доволно да оплюе.

# 3 718
Чек, аз вече дадох, но ти в инерцията си да се заяждаш ги подмина. всъщност и Герри е набрала скорост да кълве всеки и търчи през постовете, улавяйки случайно попаднали ѝ изрази, за да подкрепя измислени тези за живещите в страната простаци, които след това доволно да оплюе.

Прочетох ти предложенията, но в предишния си пост попитах за адекватни предложения за мерки, които не съществуват. Психотестовете и другите измишльотини не са адекватни, контрол (видеонаблюдение) очевидно и сега има. 

# 3 719
Средната заплата е 480 лв., 95% от кадрите емигрират - 21.01.2014

Аз не виждам нищо неадекватно в предложението на sylviana.

Общи условия

Активация на акаунт