Отговори
# 150
  • София
Здравейте,

fiona, дано бързо да му мине на малкия човек! Като знам колко е гадно да го боли ухото възрастен, не ми се мисли как се чувства малко човече с болно ушенце Hug
Mrs. Petrova - и ние сме планирали един Цари Мали Град тези дни и много се чудех дали ще се оправим там с количката - може ли да ми кажеш горе става ли за количка или да мисля как да го носим в кенгуру. Има ли място, където можем да поседнем на тревата, на пикник?

За срещата утре - иска ми се и аз да дойда. Ако успеем да се приготвим, ще дойдем към 12-12.30ч. Ще си пратя телефона на Astined и ymemansi.

mama irina, ако мъжът ти не успее да ви закара на срещата утре, мислила ли си за метрото? Аз напоследък така се придвижвам от квартала ни до центъра.

# 151
ижинка аз се надявам да успее. Утре ще бъде с плаващо работно време, което му се случва точно веднъж годишно и се надявам да успеем поне на отиване. Ако искаш да вземем и вас? Пиши ми тук или на лични. Само не знам ако не успее да дойде да ни прибере, бебешкото  столче  ще остане в нашия автомобил.
Аз последно в метро пътувах бременна  Mr. Green , но и това ми е вариант  Peace

# 152
  • София
Мерси много за предложението, но по-добре да не ви притеснявам. Ще се натоварим на метро ние. Обикновено от станцията на Интер Експо се качвам, но утре мисля да пробвам тази в Дружба, че не ми се излиза с количката по Цариградско отново.

# 153
Благодаря за пожеланията и на мама Ирина за координатите!
Заспа момчето тази вечер както обикновено след полу-баня. Даже започна да лудува в креватчето след като си изпи млякото, живна определено.
Давах им днес "попара" за следобедна закуска и май открих какво ще разнасям по градинките. Сиренце, масло, водичка и разни там трици, ядки и подобни. Направих я леко редичка и заедно с водата стоплих и сиренето, маслото. Сиренето така се разми добре и после не го усещаха. Иначе им се гади от по-голямо парченце.

Смятам да сваря едно парче заешко за обяда на дъщеря ми утре, та да видя как точно ще стане и за момчетата. Кажете как го правите? Чудех се дали няма да е по-добре в плик да го задуша. Аз заек до сега съм готвила с бира, подправки  и зеленчуци само.

Знам, че има тук в групичката кандидатствали за зелена карта-пожелавам успех утре и да се похвалите! После и картички ще чакаме.   Grinning

# 154
Болничките бебчовци да оздравяват бързо!
Покрай развихрилите се болести тук, моят проблем със смученето на палеца изглежда смешен. Но приемам съвети всякакви за справянето с него. Смучи си го по всяко време, не само когато му се доспи. Давам вода, давам биберона, но тя бива веднага изплюта и с още по- голямо настървление захапва палеца. Със сигурност не си чеше зъбите,ами направо си го цока и като му го махна започва да се сърди. И това е денонощно.

На организиралите се утре, приятна разходка ( ще е изключително топло и приятно времетъо)

# 155
  • София
Заекът го варих в тенджера под налягане два часа от страх да не остане жилаво месото без никакви подправки и без сол. После отделих за Миа, пасирах, замразих, а на нас го направих с ориз и стана супер.

За палчето не мога да дам съвет. Peace

# 156
Дано само да не завали утре, че май такава е прогнозата  Crossing Arms Все пак ще нося одеалото за пикник  Sunglasses
Фиона дано се оправи бързо детенце - аз като малка все имах проблеми с ухото. Още помня доктора с онази голяма стъклена спринцовка с някакъв разтвор, който ми пръскаше в ухото и ми говореше смешки за да не плача. Помня обаче, че не боли - така че не се притеснявай много  Peace После майка ми започна да ме лекува вкъщи - като кажа, че ме боли и ми слагаше няколко капки топло олио и ми минаваше до сутринта.
Ижинка - хубаво е там  Sunglasses. Понеже е хълм, са направили асансьор, обаче вчера имаше супер много хора и голяма опашка - той вози по 8 човека, като има колички сигурно по-малко. И ММ реши да бута по хълма  Joy Има пътеки в ляво и в дясно, дясната е по-кратка, но стръмна и със стъпала. Лявата е 400 м., уж не много стръмна, но с количка си е зор  Joy Имаше доста хора с деца, даже и с количка с близнаци, която буташе едно момче - като стигна каза, че никога вече няма да се качва  Joy. Горе има поляна, която става за пикник, а долу има заведение с кебапчета  Peace Добре е направено наистина, пак ще отидем, а и е близо до София.
Coming to life дано утрепете бързо гадинките, да не се мъчи сладурката с  лекарства  Hug
До утре и лека  Hug
Допълвам за заека - за нас го готвя пълнен с ориз, в глинен гювеч- аз така най-обичам да готвя. Или пък на парчета, пак в гювеч, с картоф, морков и др. по желание зеленчуци.

# 157
Аз ще дойда, сигурно към 12, защото дребното спи, аз готвя обяд, а после ще разходим кучето набързо и идееем Simple Smile

Фиона, Астинед, Къминг - бързо да оздравяват дребчовците!

Исках да ви питам - как се справяте с преобуване по спешност навън? Вчера дребното ме изненада, уж той не ака навън, ама ме лъхна една миризма и трябваше да търся къде да го преобуя. В крайна сметка се набутах в ЦУМ hahaha някак неудобно и некомфортно ми се струва да сменям наакани памперси в парка.

Вчера попаднах на една статия, че на 16-17 ще има в парадайз център Монтесори работилница. И се зачетох за това Монтесори, изглежда готино на пръв поглед. Но понеже ни е абсолютно невъзможно да го запишем на Монтесори ясла, имате ли повече информация как се прилага вкъщи? Аз чета в момента, но ми е все още голяма мъгла.

Също, понеже ми е супер трудно да му измислям постни ястия, загледах рецептите от звб. Има много интересни неща, а сега като са по-големи не ми се струва особено трудно да се дават кюфтенца, мъфини и хапки да си дъвчат. Дребното много обича да си дъвче коричка хляб и вижда сметката на впечатляващи количества - преди няколко дни изяде половин крайче и се оглеждаше за още. Та някой да прави такива рецепти и да дава детето само да яде? Впечатления? Изяжда ли приемливи количества за обяд?

Май това от мен, хубав ден на всички!

# 158
Ние даже след 12 ще дойдем, че малкия заспа току що.
Danny в парка на пейка към го преобувала. Виждала съм и много други майки да го правят. Избирам си по-закътана пейка и почвам  Joy. Сменяла съм го и на една тенис маса в Борисовата  hahaha
Може и в количката, но като знам каква борба е та всяка смяна, по-добре не, за да не перем и количка после  Joy

# 159
Дани, Монтесори са училищна система. Като начало за децата е супер. От нея са взаимствани разни трикове, които могат да се приложат у дома. Вече не помня всичко, но ти хубаво ме подсети да прегледам пак някои неща. Едното от нещата беше, че трябва да има подготвена среда за занимание. т.е. Играчките да не са по шкафове, а да са подредени на рафтче примерно, всички да са видими за детето и лесно достъпни. Книжките също. Има едни рафтчета дълбоки около пръст на които се слагат книжки една до друга с лице към детето. Детето трябва да е обградено от естествени материали. Като цяло някакви простички неща. Но не се вманиачавай по темата. Ако имате примерно много играчки, можеш да правиш следното. Прибираш всичко в кашон някъде скрито, а вадиш периодично по малък брой играчки. Сега ще са камиончета, след няколко дни животни и т.н. но да може да ги види всичките наредени някъде и да може да ги разгледа и да си избере. А не да рови в чекмедже фрашкано с играчки, примерно. Ще ми е любопитно да чета пак, та пускай някой интересни сайтове на които попадаш. МОже да ги сложим на първа страница.
Това ме подсеща за една случка. Дъщеря ми е на 2 и нещо. Дала съм и буркани с макарони, боб, леща и т.н. да си играе в готварския кът. Имаше в трапезарията едно ъгълче за нея. Един ден ще я водим при баба и, събирам багажа. В трапезарията всички продукт са на пода от бурканите, нахвърляни разни неща отгоре и т.н. Искам да я закараме бързо, после ще си чистя на спокойствие. Докато отидем да я закараме у дома минали и ни обрали. Викнахме полиция, идват някакви шматки и казват- леле, крадците защо са нахвърляли боб и леща в хола ви? Обяснявам, че е дъщеря ми и единия следовател се спука от смях и направи 100 снимки на кочинката. Аз умрях от срам, мъжът ми ме навика...абе въобще пълна излагация.  Crazy

# 160
  • Точно където трябва
Бързо всички дребчовци да оздравяват!
Аз съм сменяла пелени в легналия кош, но тя тогава не шаваше много. А като беше студено  в един магазин помоли, да не я разгологъзвам в студа навън. Иначе в колата. Ако не съм в колата, съм на 5 мин. пеш от вкъщи.
Асти как го правиш тоя кафяв ориз. Варя сума време и пак е твърд и тя не го иска. Тя прояде за 2 дни и пак отказва. Но вече категорично и зъби я мъчат. Сутринта правих кус-кус не го искаше. Малко ми се слепи, въпреки, че имаше масло. какво обърках. Иначе продължава да яде корички хляб. Всичко друго е по 2-3 лъжички. Ако изобщо опита.
Нашата храна не става за нея. Иначе бих и дала и съм сигурна, че ще яде. Исках и друго да пиша, ама сега не става...

# 161
Аз официално ще закъснея Simple Smile

Ели, защо да не става вашата храна за нея? Аз например готвих мусака вчера и ако остане до утре дребното ще яде. Сложих лук, картофи, свинска кайма от месо от месарски магазин(аз съм супер претенциозна към каймата), домати и подправки. Преди готвех с маги бульончета, но сега не слагам. И ще му дам, всичко от изброеното е въведено. Само ще я намачкам малко, няма как да хрупа целите картофи Simple Smile

Фиона, ще споделям със сигурност. Само да успея да се ориентирам, а и планирам да ходя на тази работилница, така че ще споделя след това.

# 162
Привет мами  bouquet
Извинявайте за ненадейното влизане, но да ви попитам Вие какви храни давате на бебоците за ядене с пръсти? Освен "стандартните" морков и картоф добре сварени и нарязани на малки парченца, за друго подходящо сещате ли се? Разбира се, изключвам бисквитки, корички хляб и т.н. глутенови неща. Става въпрос по скоро за подходящи зеленчуци и/или плодове.

# 163
good_girl_and_mother , какво точно имаш предвид? На кубчета и в купичка, а детето само да си посяга или да му подадеш дебела лента от нещо в ръката, за да си я смуче?
Аз на кубчета не съм слагала до сега, че ще налапат парчето без да го дъвчат. Давала съм, но преди време още, резени ябълка в купичка. Послужиха за игра, купа да беше на пода.  Сега давам само по едно резенче, хваща си го в ръката и така го смуче, ближе или си чеше зъбите просто. Давам сурови моркови, чушка, ябълка, твърда круша. Давала съм и банан, но несполучливо. Другите зеленчуци, които съм въвела се ядат само термично обработени и нямам какво друго да им давам просто. Още съм предлагала късчета бананова питка-банан пасиран с оризово брашно, разстлано на хартия и опечено. Изключително вкусно е(за мен  Mr. Green ).

Дани, каква работилничка?

# 164
Фиона, засякох го във фейсбук. Ето линк към програмата: http://parentacademy.bg/programa/

Общи условия

Активация на акаунт