Отговори
# 195
Днес се опитах да пробутам кус-кус, едвам се прежали и то с плодово пюре. Ще го тествам утре пак, юфката също е добър вариант. Но определено показва предпочитания към сладките плодови пюрета, соления обяд все по-трудно го яде. Какво да се прави...диване.

Аз изгоних мъжете на разходка и се наслаждавам на чудесната сутрин. След малко ставам да домакинствам. Хубав ден!

# 196
Според мен проблемът им с този кус-кус е, че е безвкусен и на големи парчета. Може би ще се опитам следващият път пак с арабския, но ще го оставя да се преври и после леко ще намачкам с вилица.

# 197
  • Точно където трябва
Ааа, ние нямаме проблем с издържането без храна. И по-големи паузи е правила и пак не ще друго. А се е случвало да не е гладна, но като предложа нещо с банан го яде. И хляб не отказва. Има си предпочитания явно. И от шише яде, но аз не мога да се изцедя добре.
Какъв е проблема на бульон от месо? Ми то ще остане манджата като трева...
И моята шушка се върти много през нощта и все я намирам някъде си из леглото. А тая сутрин спа 30мин. след мен. Grinning

# 198
  • Пловдив/София
А, Ели, значи просто си има предпочитания. Слагай хляб и банан в манджите и така. При нас е същото- пюрета отказва, върти главата, все едно отрова давам. Ако види обаче, че бъркам в киселото мляко, кълве (аз тайно го смесвм с малко пюре после). И от нашата храна яде с удовослтвие- корички хляб, парчета картоф, морков...Просто приемам, че си има предпочитания и гледам да не го насилвам с неприятните му храни, а да му давам това, което обича, за да не развие лоши чувства към храненето като цяло.

За солетите забравих да напиша- толкова ли за вредни ги имате? Аз от няколко седмици му давам да си гризе, изяжда по 2-3 на ден максимум, от детските или тези с лимец. Давала съм и нормални като махам солта. Това е отлична занимавка за возене в количка- гризе и зяпа (идея за мрънкащите там давам)

# 199
  Elliie, аз нещо не разбрах - защо момичетата те съветват да храниш от шише? Проблема не е ли в твърдите храни? След като харесва повече сладките неща, аз бих слагала навсякъде плодово пюре и лекичко щях да намалям количеството му. А за кърменето - също не изпадам в крайности. Периодът зависи от майката и от детето. Трябва да се кърми, докато и двамата са готови да се откажат от това или докато се появи някаква медицинска причина.
За леглото и мойто шило го намирам във всички посоки и всякакви позИ. Чувам го как се удря, но предпочитам така, отколкото да се психясвам относно обиколниците.
Мойто чудо, обратно на всички не може да спи навън ( прекалерно е любопитен и му е много шумно), трудно заспива и обикновено само придремва. По принцип заспива към 11 и спи до към 13 в ккъщи, но вече става топло и ми се иска сутрин да излизаме, а този сън да го изтегля след като обядва? Чудя се как да маправя прехода възможно най- леко newsm78. Искаше ми се сутрин да спи до по- късно и така няма да му се доспива в 11, но той е като часовник - точно в 7. Дали да пробвам вечер да позабавя банята и да заспива малко по- късно?

# 200
Да се похваля, дребното днес става на 9 месеца!

И също днес е класирането за детски ясли, аз нямам никакъв никакъв НИКАКЪВ шанс, ама.... дори и томболата е далееееч преди нас. Гадост и зараза!

Стискам палци на всички, които чакат класиране. Астинед, засякох те в темата за яслите, успех успех успех!

Кремолин, моето мнение е, че режимът ви е идеален! Аз не бих сменяла нищо - два часа преди обяд, това докато съм жива няма да го видя Simple Smile Simple Smile

# 201
  • София
Elliee мисля, че ти е ясно, че от хора който дават шоколадови бонбони на бебета, съвети няма какво да слушаш как да си гледаш детето. Изкупавм се да те попитам къде живееш......че си обградено от такова безхаберие. За кърменето ти ще си решиш разбира се. Аз като некърмила съвети не мога да дам. По първоначален план си бях решила ако кърмя да е до годинка. Но как и дали щеше да стане така не е ясно. Като не ти яде друго детето, то е ясно, че ще кърмиш, няма къде да ходиш.
Солити още не съм давала, но мен ме е страх от задавяне и разбира се бих търсила без сол. Вчера дадох сурово морковче на лентички и веднага успя да си отхапе парченце. Същото и с ябълката става. Днес му изпекох някакви като сухарчета пак или бисквитки - оризово брашно, овесени трици, ябълка на пара и банан. Ми отхапва си парченца и аз само му треперя да не се задави. Та и със солети ще е същото. Не ми се получава номера само да смучи и да чеше венци. Има само две зъбчета, но съумява да отхапе...стиска и много силно със съмите венци (това като си вкарвам пръста го усещам). И докато съм се сетила...тези който миете зъбки вече как и кога? Нали купих от тази паста със силиконов напръстник, но няма никакви указания. Слагам малко преди лягане паста на напръстника, но е преди последното мляко, че ного напоследък го давам в просъница. И така веднъж дневно ще рече. Той вече се радва като види напръстника, че освен, че мия двете зъбчера му очесвам яко венците.

danny_p честита месечинка Simple Smile Точно колкото е бил в корема на мама е и от вън Simple Smile
И аз чакам резултати за ясла утре. Ние сме за томбола със шасн около 2:1, зависи колко бройки от социалните се освободят. Разбира се имаме три детски под гъза, но го писах в по-далечна т.к. за тях нямахме шанс. Щяхме да сме извън томбола даже. Не е пак много далечна, та ще се прежалим ако стане. Не е на живот и смърт де, но ще е по-добре за нас да се върна на работа на есен.
Аз засега давам само от мароканския кускус, вчера даже само го накиснах и си го давах така с ечемичени ядки- и те киснати. Както ви казах имам страх голям от задавяне, но пък искам и да се научи някак....не знам.....

А за месото и бюльона някой пита. Аз като го сваря и обезкостя (ако е било с кости де) пасирам с голяма част от бюльона, че то иначе си е трудно да се пасира и после така слагам във формички и замразявам. Естествено, не е целия бюльон, но доста отива за пасирането.

И ние се въртим много...и све ставам да проверявам дали е завит. Май ще ходим до Икеа да купя чувалче за лятото. Толко топло ама не си е работа отвид да спи.

# 202
Astined, колко редичък ти се получава кус-куса? Четките са по-скоро за приучаване на детето, че така се почиства устата. Щом се забавлява-супер!
За бульона- ако се маха пяната при варене, не разбирам защо да не се ползва.

danny_p, честита месечинка!

# 203
  • София
Ми тъй като нямам никаква идея, нито пише на опаковката...все още експериментирам. Веднъж го сватих и се разкашка яко. Много се разду и се получи като за три бурканчета да напълня, че не знаех колко излиза. Вчера го накиснах на око отгоре с гореща вода и захлупих. Пое всичко и налях още, но остана воднисто и отцедих, че го давах с пюре от кайсия и съвсем щеше да се разводни. Опитах го и не беше твърд, но си седеше на звънца. Явно ще напасвам на око както дойде. Като се замисля за сега само с плод съм го давала. Или ябълка настъргане - не се хареса или с банан/ябълка на пара/пюре от кайсия - така се харесва. Слагам и млякце, че от както беше болен (вече го водя здрав и спрях антибиотика) наблягам да има мляко в следобедното или това което предлагам с плод де. Да хапва детето да не захарляви Simple Smile Търсих и аз нета, но не много усилено де...как се приготвя такъв кускус, но излизаха само рецепти в който пишеше кускуса се приготвя и се добавя......еди какво си....пък мен ме вълнува самия кускус.....иска ми се и за нас да приготвя. Като бях два месеца във Франция ядох за първи път такъв кус-кус. Много често го приготвяха във стола за обед и много ми харесваше. Признавам си, че дори мислях, че това са някакви зърна, а не пшеничен продукт.  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Хапвах си го с удоволствие като гарнитура. Обикновен кус-кус- тип паста не съм му проготвяла още, че него със сигурност трябва да го пасирам. Не мисля, че ще ми го откажа иначе със сирене и масло....май всичко с това го яде....бе на попарата се мръщи ама може да е от сухарите ми Simple Smile

# 204
  • Пловдив/София
Моят Кускус е български, пише Етър, много ситен и се сварява пак така ситен и на отделни зърна. от Хит го взех.

# 205
Т.н. арабски кус-кус се приготвя като се залива с вряла вода, с разтворено в нея малко олио/масло. Захлупва се и се оставя няколко минути да набъбне. Пропорцията е 70 гр кус-кус към 80 и малко повече мл вода. Точно както го описваш става- на зрънца, но мекички. За мен е изключително по-вкусен от пастата "кус-кус". Но те не го искат така. Аз затова обмислям варене, точно да се разкашка и да не го усещат.

# 206
  • по пътя
Да се отчета и аз, вчера бяхме на консултация, малкия само като го сложа да го събличам в кабинета и се започва един рев ooooh!, явно някакви условни рефлекси и си спомня за ваксините.След толкова дълго качване по 100-200 гр., този месец е качил цял килограм Simple Smile
Кус- кус купувам на Плазмон, много го яде.
Обиколниците съм ги махнала, но без единият, който е към пръчките, защото има навика да изхвърля оттам бибата посреднощ.. Много крив и сърдит с тези зъби.Не смея да ги мия, защото още не може да изплюва пастата, нямам напръстник, а четка за зъби.

# 207
  • София
Ижинка, ако ви допадне тази кухня, сподели.
Ще споделя другата седмица. Днес ходих да запиша менюто за понеделник (ризото със зеленчуци и крем с бишкоти) и вторник (пуешко с пащърнак и пудинг). Ястията са с мляко на прах, но не пише какво. Само не ми хареса, че всички десерти са със захар - аз ще ги хапвам явно. Но пак и като цена излиза доста добре - основно и десерт за 2.50лв.

Пух обикаля цялата кошара на сън и си удря главата в таблата и решетките...
Същата работа и при нас, от около две седмици насам. В повечето случаи не се усеща, че се удря, но се случва и да се усети и започва да циври. Не разбирам как така си промени начина на спане, преди се въртеше само настрани, а сега на всички посоки и вече и по корем настоява да спи и заради това аз не спя, а само го гледам дали не си е затиснал носа ooooh!

...толкова ли за вредни ги имате?...
Не бих казала, като им гледам съдържанието, не са за черния списък. Аз не съм му давала досега поради причина, че няма с какво да ги дъвче и най-много да се задави с парче солета. Затова като се обзаведе със зъби ще опита.

Да се похваля, дребното днес става на 9 месеца!
И също днес е класирането за детски ясли, аз нямам никакъв никакъв НИКАКЪВ шанс, ама.... дори и томболата е далееееч преди нас. Гадост и зараза!
Честит девети месец на младежа! И съжалявам за яслите - разбирам те напълно. Аз както си мислех, че имаме шанс, така се отчаях. Накрая сложих на първо място една ясла, в която около 4 деца от граничната група се борим за едно място. Така или иначе само с чудо може да го изтеглят от томболата и да влезе. Но пък вече един куп хора усърдно се ослушват и ми търсят детегледачка, така че може ясла да няма, но поне детегледачка може и да намерим.

Аз се оплаквам - реших да сменям млякото за рефлукс и да минем на нормално. Мислех си, че рефлуксът е минал, но не било така - от следобед до преди малко имахме ужасни часове - върнахме се месеци назад в състоянието му. И така отново си минаваме на специалното мляко - явно ще сме доживотно с него.

# 208
  • София
Привет, момичета!

Влизам да дам отчет по "болната" ни тема. Ходихме на нефролог. Принципно, защото не ни бяха дали направление преди, та да огледа вътрешни органи. Всичко е ОК. Накратко по въпроса за Ешерихиите - според нея не може да се прави оценка само върху резултати от стерилна урина, която на тази възраст не може да бъде взета стерилно почти никога. Колкото и да измиеш на течаща вода, не се взема "средна" урина и пр. Та, за да се изключи или заключи такава бактериална инфекция, трябва да се изследва паралелно, от същата урина (просто да се даде в 2 контейнерчета) И НОРМАЛНА урина, където да се види ниво не левкоцити и пр. Няма как, каза, бактериална инфекция да не се отрази и на другите показатели. Освен това, "болната" урина винаги си личи - тя е мътна, понякога с парцали, без да има значение цветът й. Каза, че още в кабинета, докато й рапортуват майчетата, и тя ги попита за мътността, може да предвиди реултата. Даде ни направление за изследване на стерилна и нормална урина, кито ще пускам в понеделник, живот и здраве. На изпроводяк ни каза "според мен това е поредното дете, което е лекувано прибързано". АБ го спряхме по неин съвет, бяхме пили от него 7 дни и тъкмо бяхме си купили и наченали нова разфасовка. Здраве да е.

Иначе, Шикалката расте и хубавее. Лази и посядва постоянно. Може за 10 секунди да се е наместила на 1 кв.м 5 пъти. Вече се придвижва права, държейки се за леглото ни, кляка, става. Когато седне на гърнето, пляска със стъпала по пода от двете си страни. Още не казва някакви думи, но за звуци е много креативна, освен това с този изнесен глас на войвода, вика та се къса. Като влезем във входа или подлез, усеща акустиката и започва да подвиква, а когато се вози в колата и се движим по павета, пее, за да й вибрира гласа. И яде. Даже неща, които смятам, че не са толкова вкусни, защото нямат сол. Например, като й наготвя нещо с ориз, смятам, че е много безвкусно, но тя го яде. Правя й и киселчета за десерт от компотите на мама.

# 209
Добро утро!

Не са ни класирали на ясла, то се и очакваше. Ще видим какво ще стане на следващите класирания, но надали...

Ижинка, палци за вас.

Къминг, поздравления за напредъка! Само да ти кажа за урината - прочети хубаво листовката на антибиотика, защото повечето влияят на кръвните изследвания и/или на урината. Може да се наложи да почакате малко за урината, макар че ме съмнява след като са ви казали да давате. Все пак погледни дали не влияе.

Дребното вчера ми скри шапката - за целия ден е спал общо 1 час. А сега вече спи повече само сутринта. Но вчера като бяхме на разходка и той се събуди, го вдигнах да ходи с подкрепа и това дете изведнъж започна да галопира! Също стои сам като се е хванал за пейка Simple Smile обаче му е голям кеф да се пуска, защото аз все го държа да не си дрънне главата на паважа. Направо се пуска и се хвърля. Но тази сутрин мм стана зо яденето и след това го е оставил на пода върху килим да се държи за леглото. И диването пак се пуснало, но мм не успял да го хване и дребното се стоварил на пода. Не си е ударил главата - извъртял се е и я е държал повдигната, но е ревал пет минути от разочарование Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile диване

Аз ставам да пробутвам кус-кус, че се събуди най-накрая - час и половина сън до момента, аз съм в шок.

Общи условия

Активация на акаунт