Отговори
# 480
Astined,и а съм убедена,че всички ще е наред! Разбирам те и аз маникюр съм правила веднъж-за сватбата и с прическите съм така Grinning. Даже миналата седмица бяхме на сватба и пропуснах прическата. Сама си я спретнах Grinning
От вчера съм започнала да я отучвам от специалния начин на заспиване Grinning . Резултат- само 40 мин сън ,при нормално за нея 4 часа.Не издържах и следобеда й дадох гърда и спа цели 10 мин. Но пък вечерта заспа въргаляйки се между нас с баща й и накрая се намести той да я вземе и за секунда заспа . И така се събуди само веднъж в 4 и после в 8. Естествено в 4 така яде,че заради вчера гърдите ми щяха да гръмнат. Ако имам успех. ..ще споделя. Ако не -пак,че да се оплача Grinning

# 481
Астинед, успех с церемонията!

За генгигела - докато бях бременна венците ми бяха кошмарни и зъболекарката ми каза да се мажа с него, бейби варианта. Много помага! На малкия не съм мазала, защото не сме имали чак такива кризи досега със зъбите и калгела върши чудесна работа.

Ние си имаме официално скок в растежа Simple Smile вчера се събуди в 2 през нощта да яде, а днес в 5 сутринта и в съседния блок го чуха, че е гладен. Яде като разпран - по 200 гр на хранене с твърда храна, което досега не е било никога. Доволна съм Simple Smile днес за закуска му направих каша и пасирах череши вътре, много му хареса.

# 482
Благодаря за столетата за хранене. При поредното ми измрънкване на обяд моят мъж ме изненада и поправи наличния и сега май няма да го сменям Simple Smile Да видим до кога ще работи де. А се бях настроила за нов вече Simple Smile, но ще пренасоча парите веднага към нещо друго Simple Smile
 Тия дни се чудя как да го обличам за спане, че все още си спи с целите затворени пижами, а му е топло с тях и май ще мина директно на по боди само.
Днес за първи път го пуснах да си лази в градинката и се заигра много с една празна бирена кутийка. Simple Smile Мисля да го пускам вече всеки ден стига да не е мокро.
Зъбите не го мъчат, но определено има раздвижване там защото си ги чопли често.
Няма да го водя на ДК този месец и си го премерих сама- 9600, което е 350 гр за месец. Правилно съм го преценила, е е надул бузите Simple Smile

# 483
Асти успех и от нас   bouquet И да покажеш после снимки с тогата  Sunglasses
Аз приспах младежа в леглото, да видим колко ще спи. Обикновено икарва час и нещо, събужда се и като легна с него си доспива още поне толкова. Ама искам да се научи сам  Crossing Arms
Днес направих една от закуските, които харесах в бебешките рецепти - на мен много ми хареса, на малкия - на вкус да, но му беше едро и едвам изяде половината. Слагам в скрит текст:
Скрит текст:
Накъсва се хляб на дребни парчета и се остава да изсъхне малко. Отгоре се слагат няколко парченца масло и натрошено сирене. Разбъркват се кисело мляко с жълтък и се изсипва отгоре. Оставих го 2 мин. да попие в хляба и опекох във фурната (защото нямам парти-грил). Стана като сандвич с яйце и сирене, но по-вкусно заради киселото мляко. Казва се Хлебна баница. Като започне да яде по-едри храни със сигурност ще му правя пак  Peace
Поредния ми опит да пробутам ориз пак се оказа неуспешен  Joy Уж го готвих да е вкусно, печено във фурната, със зехтинче, хиляда усилия - за 5 лъжици. Ще се отказвам вече от ориза. Взех детски макарони от Лидл, ще се пробвам с тях за разнообразие на картофите   chef
Понеже наближава 1-ви юни - ще купувате ли подаръци не децата? Аз мисля - така и така ще има намаления навсякъде, да му взема лятна количка  Joy Пък може и играчка, да си е наистина за него нещо. В тази връзка - в Айко има -20% на всички бебешки стоки, предполагам тези дни ще обявят и другите детски магазини по нещо - ще дебна  Sunglasses
Ми хубав следобед  Wink

# 484
  • Пловдив/София
Ехо, здравейте и от нас. Имам чувството, че отдаавна не съм писала, но сигурно са само няколко дни Simple Smile) с порастването на децата май все по-бавно ще изписваме темите...А и се чувствам някак различна понякога, изобщо не се вживявам чак толкова в храненето, всичко да е домашно, подбрано, не опявам на майките, които дават "джънк" дори- и аз давам солети, че и зрънчо е опитвал от нашето веднъж.

Зайо яде вече почти само "човешка" храна. Пюрета от седмици отказва, но от нашите чинии хапва, детска кухня хапва, ако не е пасирана (лошото е, че те са и с прясно мляко и не всичко мога да му дам), кисело мляко също яде, както и почти всякакви плодове (давам му да ги гризе на резени, не пасирам). Бях се отчаяла с това хранене, но явно просто не иска бебешка храна, не че е чак толкова злояд. Освен това е наддал 500 грама този месец и съм спокойна вече, че расте!

Да питам- ок ли е активното пълзене и изправяне по всичко, прави дори сам крачки по мебелите, НО ако го хвана за ръцете да ходи не може- огъва краката и кляка..други като нас? Чела бях, че така си е ок, даже по-добре сам да проходи, но все пак да питам, защото почти всички около мен ходят така за ръце. И се чудя коид еца прохождат по-бързо- тези,оставени сами да стават и обикалят по мебели, или воденете за ръце?

Нещо на никакви номера немога да го науча, сигурно е рано. Не маха за чао, не пляска. Но нанизва рингове понякога, ако го задържа над 10 секунди седнал и му покажа Simple Smile) и кубчета май се мъчи да слага. Мисля, че добре си се развива, в едни отношения  напред (двигателни), в други мжое би назад (говорене и обучение).

Една нощ спа от 12 до 6.30 и аз на седмото небе...Уви, на другата пак започна да се буди по 3-4 пъти и повече. Сега слозихме в детскат стая голямото легло и май не му е удобно, буди се много повече. Ще опитам с лекия дунапренен матрак, дано спи по-добре, да не се налага да разглобяваме това легло пак- ММ ще ме убие Wink)

И да се оплача от "детегледачката" (кавички, защото 3 пъти е идвала). Първо след фалстарта, кгоато той беше с хрема и много кисел, й звъннах и тя поиска да отложим с 1 седмица поради здравето на мъжа й. Каза, че ще ми звънне. Но не го направи, аз изчаках 3-4 седмици и звъннах- била си загубила бележника с телефони (сигурно е така). Уговорихме се и пак дойде, играха си, изведе го на разходка. Разбрахме се за другата седмица, че е свободна вторник и четвъртък следобед (тя работи в ясла до 1.30). Казах й да дойде във вторник и тогава ще се угвоорим за четвъртък. И днес щастлива, че ще ходя да спортувам и ще се видя с приятелка...стана 15ч, тя не идва (обикновено стига до 14.30). Звъня- ами аз не съм й се била обадила, чакала и сега тъкмо се прибрала. Можела да дойде утре. Аз за утре имам други планове...Много се ядосах (не го поакзах де, но си поплаках от яд, защото пак у нас ще е кочина и ще тормозя мъжа да се прибира, че да изляза (или за трети път да отменя уговорката с приятелката ми...). Много си обичам детето, но 2 часа седмично ми е добре да правя нещоз а себе си и ми ги отнеха...сега се чудя да се занимавам ли изобщо с нея, свестна е, добра е, но е възрастна и все нещо недоразбрала. Може и у мен да е проблемът де...А и с нейното работно време не мога да я ползвам като се върна на работа. Но пък да я загубя и цяло лято да не мога да мръдна никъде без малкия...не знам, не знам. Тъкмо започна да свиква с нея ис ега да търся нова...и кой знае каква ще е

Извинете за дългия пост, нали не съм писала скоро и сега изригнах  Grinning

# 485
Дребния днес никакъв го няма в режима. Аз не се оплаквам, защото спа до 1.30 и сега пак спи. А и яде! Вчера ядохме спагети и останаха за него. Забърках зу отделен сос, защото в нашия слагам сметана. Не съм убедена, че му допадна, защото изяде "само" 150 гр Simple Smile за сметка на 200 грама каша сутринта Simple Smile

Идеята за хлебна баница е  добра, аз все се чудя какво да му давам за закуска.

За намаленията - ще има черен петък в парадайз мол този петък, аз съм се наточила на аптеката там, обикновено правят много прилични намаления. Също да напазаруваме и за нас някоя дрешка, че нямаме.

За първи юни не знам, той нищо няма да разбере Simple Smile сигурно някоя играчка ще му взема, в момента играчките за баня са голям фурор.

# 486
  • по пътя
Пипи, не искам да съм като някаква черна станция, но при всички изчетени истории за гафове на детегледачки сигурна ли си, че няма някакъв друг вариант? Мен много ме е страх и не бих го оставила с чужд човек никога, но може и аз да не съм добре знам ли?Не се обиждай , моля те, не търся провокация, споделям страхове. Peace

# 487
В повече си идва личният живот съчетано с бебегледане. Аз мн разчитам на майка ми и тя страшно ми помага, но не всеки може да разчита на този лукс, някои баби работят, други са далече. И пак не ми остава време за кафе с приятелки.....така че, Лунно момиче, мн те разбирам за страховете, но понякога няма как. Мен пък ме е шубе от ясли. ....ми ако попадне на някоя бърнаутната леличка???? Така стоят обаче нещата, че все на някой трябва да се доверим....ако искаме да оцелеем   hahaha
Сега аз съм черната станция май май  newsm78
Пипи, четох скоро, че детето само си знае и е най-добре само да проходи. В понеделник сме на ортопед и ще разпитам по въпроса, после ще споделя.
И едно въпросче - на седналите бебета как им се мият главичките? Притеснявам се да не влезе вода в ушето, ама то аз за какво ли не се притеснявам.....

# 488
  • Пловдив/София
Пипи, не искам да съм като някаква черна станция, но при всички изчетени истории за гафове на детегледачки сигурна ли си, че няма някакъв друг вариант? Мен много ме е страх и не бих го оставила с чужд човек никога, но може и аз да не съм добре знам ли?Не се обиждай , моля те, не търся провокация, споделям страхове. Peace

Да, да, точно това си мисля и аз...По принцип й имам доверие, препоръчана ми е от позната, чието дете гледа в яслата- гушка децата и се държи мн добре с тях. Затова ми беше спокойно. А сега ако търся непозната наистина не знам на какво ще попадна...Ясно е, че засега мога и без, ама едно, че ставам нервна без да излизам никога никъде, второ рано или късно ще започна работа, а шанс за ясла нямаме. Чакам да се пенсионира бабата, ама след 1+ година и то ако не променят закона пак...

За къпането- хм, при на винаги е бил леко седнал, главата я поливам с канче, не може да влезе навътре в ухото чак. Пък и нищо им няма, нали в басейн ги потапяме (поне аз де)

# 489
  • Plovdiv, Bulgaria
Вчера бяхме на ДК  Пух тежи 8420 и е висок 73 см. Качил е цели 420 грама това е много висок ръст за него тъй като последните няколко месеца качваше по 150 - 200 гр. Аз очаквах де, защото напоследък доста хапва, някъде между 220 - 260 гр. твърда храна.
Рецептата за баница ми хареса ще я пробвам Simple Smile. Петрова от каква книжка ги взимаш рецептите?
Относно къпането - - нашия вече не иска да ляга в коритото та миенето на главата е цяло предизвикателство. Не ме притеснява, че ще влезе вода, но Пух не харесва усещането на "потапяне" когато го полея и се държи така все едно ще го удавя Simple Smile. Иначе лекар УНГ ми беше казал, да правя тампон от памук натопен с бебешко олио или мляко и да слагам в ушичките, за да не се пълнят с вода, но това беше когато бебо беше на 1 месец.
Пипи за личното време напълно те разбирам, а относно това на кой ще се доверим всеки решава сам. Засега аз време без Пух имам само два часа на месец когато ходя на маникюр. тогава мъжа го гледа, а на срещи с приятелки и кафе ходя с бебо нямам друг вариант Simple Smile. Иначе тази седмица ние сме си сами бащата е при майка си прави ремонт. От една страна си е направо почивка, защото се грижа само за един мъж, но от друга страна ми става ясно колко много ми помага ММ, а аз малко не го оценявам Simple Smile.  Номера моя сладур не прави никакви нито маха за чао нито целувки раздава нито лампата търси, иначе е много подвижен и контактен, сричкува и тн. Мисля всичко си е в норма, така че Пипи спокойно твоя човек си знае кога какво ще прави. Имам чувството, че ние възрастните малко издеватастваме над децата - събираме се цяла група и всеки има нещо да пита - "дай целувка на леля", "я кажи колко ще пораснеш", "изпей песничката за котето" и тн.
Относно храната аз отдавна нагласих нашите манджи към изискаванията за бебе, та вчера с Пух хапнахме тиквички с моркови и булгур - много вкусно и двамата останахме доволни. Закуската все още за Пух е попара, а за мен тостери със сирене, но малкия човек все по често хапва от мойта закуска и доста добре се справя с двата зъба.
Астинед сигурна съм, че вчера всичко е било Ок. Благодаря за споделения опит с кваста и имам въпрос  - брашното от лимец подходящо ли е за да се захване?
При нас два дни беше слънчево и топло само след обед в понеделник имаше буря, днес обаче май няма да ни се размине и целия ден ще е мрачен и може би дъждовен.
Уф сетих се - постилате ли нещо в количките? Аз от както смених бебешкия кош с летния съм в чудене как да направя количката по комфортна за бебо? Да слагам ли възглавница или не, чаршафче, какво като трябва коланите да минават през него и ей такива чуденки?
Иначе обличам Пух много леко отдавна е бос, последно време е с боди с къс ръкав и панталонки с къси крачоли, спи само по боди, а на обяд даже по памперс.
Това е всичко от нас , приятен ден на всички!

# 490
Аз също съм навсякъде с малкия, а понякога и с каката. Свикнах вече и не ми тежи толкова, просто е по-сложно от към организация. Е, на маникюр няма как да отида с тях, но иначе се оправям във всякакви ситуации Simple Smile Даже като ходих да ми махат превръзката след операцията , а и после за конците бях и с двамата и даже Коко в слинга, та гледаше от първи ред Simple Smile
Аз имам малкък проблем с детегледачката. Хич не е малък даже, ама гледам да съм оптимист. Оказа се, че жената не била сигурна, че ще може да почне и го разбрах от трето лице. Поговорихме си и ако не бях завъртяла разговора в следствие на информацията, която получих нямаше и да ми каже. И сега последно след Юли щяла да знае със сигурност. А на мен тогава ми е късно. Та нали за това си подгоних нешата от рано за да не ми остава за последния момент. Вчера говорих с друга жена, която не е детегледачка, но по стечение на обстоятелствата гледа едно дете от групата на дъщеря ми и аз много я харесвам. Тя обаче искад а си се върне към специалността (разбираемо) и не знае дали ще може да поеме Коко. Поне за нея съм спокойна, че каже ли да няма да ме подведе. Сега я чакам да си помисли и ще мисля какво да правя.
Къпането ми е проблем. Вече го къпя седнал във ваната, но канала много го влече и все на там се опъва да го чопли. Едвам го удържам, буйства като пощурял. Иначе с косата нямам проблем. Той не отразява че му тече вода по лицето. Поне с него няма да имам проблеми, че кака му още изпада в истерии като трябва да й се мие косата.
Иначе казва чао (звучи по-скоро като та-та) и маха, когато излизаме. Поздравява хората по-често с пляскане на ръце, вместо махане Simple Smile много ми е смешен как ги бърка. Simple Smile Казва също айде понякога.
Вече има три близки контакта с други деца като него и и в двата случая се опитва да сбори другото дете. Хваща го за главата, с другата ръка посяга към лицето, не знам как би продължил нататък, но си мисля, че така опознава и поздравява другото човече Simple Smile Дано! Simple Smile
А и на едното дете вчера захапа босото краче Simple Smile
Дани П май беше писала миналата седмица за препечена филия намазана с масло и сирене - тотален хит стана. Режа я на 4 парчета и поне 2 се изяждат.
Хайде събуди се. Чао Simple Smile

# 491
Хеллоу   love001
Моя Убавец стана в 6:45 - идеше ми да се гръмна  #2gunfire А преди това в 1,10 и 3,40  #Crazy Обаче в 10 припадна и още спи - сам в леглото - много съм горда! Искам си обаче бебето, което спи цяла нощ без да става - кой ми го сменииии  smile3511
Книгата с бебешките рецепти е ето тази
http://www.book.store.bg/p134770/hranene-do-3-godishna-vyzrast-k … mira-decheva.html
Освен бебешки има и за по-големки деца, както и дневно и седмично меню - с разнообразни храни, десерти - абе хич не е лоша книжката.
Нещо за маникюри сте се разговорили - какво пък е това  Thinking. Не съм се лакирала от преди да родя и малкия като види някоя дружка с шарени ноктИ и е много впечатлен  Joy. Трябва да уговоря ММ да го гледа и да взема да си правя от онези трайните, даже не знам как точно се казват - много съм зле  hahaha
Иначе и аз си ходя с детето навсякъде - поне ме пускат хората да не чакам на опашки  Embarassed
Опс - събуди се, отивам да утешавам рев от самота  Joy

# 492
  • Plovdiv, Bulgaria
Петрова мерси за книгата.
То аз гел-лак слагам затова веднъж на месец за два часа съм в салона Wink.

# 493
Изведнъж се сетих докато бяхме на разходка, че имаше питане какво слагаме в количките, та сядам да напиша Simple Smile
Аз си купих универсална подложка от Minene и съм много доволна. Главата вече не му се поти изобщо.

# 494
В количката с универсална подложка - всякакви ги има. И аз до онзи ден бях в чуденка по този въпрос. Беба днес получи нова количка, та тя си е с мекичка, полиестерова подложка и отгоре слагам памучната универсална. Има в Хиполенд и къде ли не най-различни вариации с дупки за коланите.
Толкова много аксесоари за бебета има наизмислени, че човек само с това да се занимава пак няма да ги знае всичките.

Общи условия

Активация на акаунт