Отговори
# 495
Аз още зимата взех чувалче на хаук 2 в 1 - чувалче и подложка за количката. Сега е само с подложката и му е приятно, не се поти.

Свърши се скока в растежа - тази сутрин едвам го убедих да изпие 100 мл мляко, после с попарата пак беше голяма мъка! Обаче който не е закусил си изпрахосмучи обяда Simple Smile Пробутах едно пюре за 4 месечни, тоест много пасирано, с кус кус и мина номера Simple Smile

Ние ще имаме гости, така че приспах дребното и го метнах в леглото му, а след малко ще чистя. Обаче как се прецаках.... приспах го супер лесно, вдигнах го от количката - не се събуди, и тъкмо да го мятам в леглото и ме лъхна една миризма.... та го събудих, преобух го и после половин час пак приспиване в количката. Много ме изненада с тази работа, защото грам сигнал не е дал, че върши нещо. Дано поне поспи повече в леглото, за да мога да свърша каквото съм намислила вкъщи.

Пипи, да кажа и по твоя въпрос, че вчера писах от телефона и ми беше трудно. Не се обвинявай, че искаш да прекараш време самостоятелно. Аз съм казвала, че в неделя баща ми взима дребното за няколко часа, а аз или излизам, или си стоя вкъщи и релаксирам. Много зареждащо действа! Освен това редовно се случва мм да вземе дребния и да излязат на разходка - тази сутрин се изведоха, а аз поспах повече. При липса на други варианти детегледачка за няколко часа е съвсем приемлив, стига да имаш доверие на жената. А за срещите с приятелки - ние с моите се виждаме обикновено на разходка с дребния или пък напоследък идват на гости вечер, помагат с банята и като приспим дребното разцъкваме карти или гледаме филми. Да, не са лудите студентски купони, но всички нас ни устройва идеално.  За маникюра - ходила съм и на професионален маникюр, но ако нямам специален повод предпочитам сама да си го правя. За бала в неделя си го направих сама, само помолих една приятелка да ме лакира, че аз много излизам и после трудно се почиства. Тя ми изправи косата тогава и бях супер. Ударих и един грим и направо не приличах на себе си Simple Smile Чувството да се погрижа за външния си вид е разкошно. Действа супер зареждащо и не е необходимо да кисна 5 часа в салон, за да постигна ефекта. Макар че напоследък се замислям за малко спа или масаж.... Simple Smile

# 496
Ооо масаж, откога не съм се сещала... Последно ходих февруари като бяхме на ски. Обаче има нещо, което ми пречи и все отлагам - гърдите  Joy Като спра кърменето ще си ходя пак редовно - аз и преди ходех, че в офиса на стола все ме болеше гърба.
ММ усилено търси нова кола - тоест нова за нас  Joy, комби някое или джип, че нещо багажа ни е по главите като тръгнем нанякъде. Аз пък усилено търся лятна количка, че с това разглобяване и сгъване и прибиране в колата направо никъде не ми се ходи, само в квартала се въртя. Почти съм харесала, само ще изчакам да видя дали още някой детски магазин ще направи намаления за първи юни  Sunglasses

# 497
Дребния реши, че няма да спи в леглото. Преместих го в количката и още спи, но периодично се налага да люшкам. Съответно нищо не свърших. Но пуснах двата шезлонга, които имаме, в продавалника. Пуснах обяви и на бурканчетата от бебешките храни и на стъклените бутилки, които имаме в промишлени количества. Дано някой реши, че му трябват! На мен не са ми необходими, а само ми заемат място.

Спирам да пиша, че като тракам по клавиатурата го будя. Пффф капризно дете hahaha

# 498
Мaми, помaгaйте! Моя не искa дa се хрaни сaмичък. Имaм идеятa дa го нaучa дa бъде сaмостоятелен  в товa отношение, но се притеснявaм дa не съм изпуснaлa подх. момент. Четох, че нaй-подх. възрaст дa зaпочне дa се хрaни с пръсти е между 6 и 9 мес. Ние минaхте този период, a aз едвa от няколко дни му слaгaт пaрченцa хрaнa зa ядене с пръсти. Резултaтът е: рaзмaзвaне нa хрaнaтa по мaсичкaтa, един тaкъв отврaщaвaщ поглед към хрaнaтa в стил "Кaкво пък е товa нещо" и нaй-зaбaвното, поне зa мен, хвaщa пaрченцaтa но не ги кaрa към устaтa, a ги изнaся извън мaсaтa и ги пускa долу нa земятa! Вярно, че се учим едвa от няколко дни, но...Утре мисля дa опитaм с другa хрaнa, която по дa му хaресa, може би тогaвa ще я слaгa към устaтa си... 
И...извинявaйте отново зa ненaдейното включвaне.

# 499
Не си закъсняла, просто си уцелила момента, в който храната е по-интересна за игра, отколкото за ядене. И дребния започна много да се цапоти и малко да яде, затова аз комбинирам хранене сам и даване с лъжичка.

Ох, донесоха ми две кила ягоди, по спешност правя сладко Simple Smile

# 500
  • Пловдив/София
Няма проблем да си играе с храната и да я хвърля, така се учат. Зайо прави и това, и си я поднася към устата, според настроението. Опитай със солети (например от лимец) или банан, нещо, което да му е вкусно. И първо му го поднеси ти да знае за какцо става въпрос. Ще се научи, къде ще ходи  Wink

Дани, съвсем нормални неща описваш Simple Smile) Аз за последните 2 месеца 1 път реших да спим на обяд в кревата и си изтровихме нервите и двамата. Накрая приспах в количка на терасата. Но люшкането докато заспи поне 15 минути после през максимум 30 си е задължително (то и навън). За мен това си е идеална възможност да свърша нещо, тези редки приспивания на терасата са ми за подреждане, миене на чинии, хапване, книжка, интернет...

За срещите с приятели с бебо- и аз го водя, но зависи от колко часа е. Ако е след 7 на него му е късно, защото става кисел и към 8 започва приспиването, затова за срещи след 7 излизам сама и ММ го гледа. А и наскоро като се видяхме така с едни колеги..не се видяхме. Зайо беше кисел, искаше постоянно внимание, искаше да пълзи в калта до масата, да яде от масата всичко и не можах и 2 изречения да разменя с хората. У нас и ние каним приятели на карти, но след като Зайо заспи. Дани, не се ли превъзбужда от нови хора преди часа му за спане, лесно ли заспива после?
То така описано все едно всеки ден имам социални контакти, а то е 1-2 пъти в месеца Simple Smile)

За маникюр не бих си изхабила рядкото време свобода, приемам го като неприятна процедура малко...Но май се налага педикюр поне да изтърпя,ч е на нищо не ми приличат краката...ще измисля начин да ида, за първи път в живота ще ми е, дано не е страшно Simple Smile))

# 501
аз комбинирам хранене сам и даване с лъжичка

A слaгa ли нещо в устaтa кaто се хрaни сaм? Моя изобщо не се и сещa дa сложи нещо в устaтa, дaно отмине де, все пaк от игрa дa отидем към ядене! Simple Smile

# 502
Опитай със солети (например от лимец) или банан, нещо, което да му е вкусно. И първо му го поднеси ти да знае за какцо става въпрос. Ще се научи, къде ще ходи  ;-

Дa, и aз си мислех дa опитaм с нещо по вкусно, пък дa видим. Блaгодaря

# 503
  • София
Уф сетих се - постилате ли нещо в количките?
Една тензухена пелена слагам под главата му, обаче се замислих и аз да огледам какво има в Минене, които спомена ymemansi, защото с пелена не е добра опция и все се свлича.

ymemansi, много неприятно това с детегледачката. Вярно хора сме и всичко се случва, но при поет ангажимент е редно да те информира навреме, че може и да не й се получат нещата. Дано казусът да се разреши скоро Peace

Почти съм харесала, само ще изчакам да видя дали още някой детски магазин ще направи намаления за първи юни  Sunglasses
Каква количка си харесала? Предполагам, че знаеш, но да кажа - в The Mall отварят Хиполенд, на 29-ти, ще има намаления Peace

Да се похваля, че човекът започна да яде юфка - не очаквах, че ще я хареса, но вече два пъти хапва - веднъж със сирене и масло и веднъж с мляко. Дано да продължи да я харесва, утре мисля да му правя макарони със сирене и масло.

# 504
Добре де, тези макарони и юфки пасирате ли ги? Аз още не съм давала парченца храна....пробвах днес да й дам сиренце. Ми заключи устата и така и не разбра, че е за ядене. Как процедирахте като ги приучвахте да папат с ръце?

# 505
аз комбинирам хранене сам и даване с лъжичка

A слaгa ли нещо в устaтa кaто се хрaни сaм? Моя изобщо не се и сещa дa сложи нещо в устaтa, дaно отмине де, все пaк от игрa дa отидем към ядене! Simple Smile

Слага - ако е хляб Simple Smile Иначе напоследък му е по-интересно да разглежда. На бала като бяхме имаше чиния с мезета и за да е кротък му дадох кашкавалче - е трябваше аз да му го пъхна в устата, за да се сети Simple Smile Иначе гледаше, мачкаше, пускаше.... но си хапна накрая. Сега им е интересно да разглеждат храната, не толкова да я ядат. А преди две седмици пък правеше всичко възможно сам да си я хване и да я натъпче, даже лъжицата ми изтръгваше от ръцете и тъпчеше сам. Ще мине и този период и ще проядат и сами.

Пипи, аз е ясно, че нормални неща описвам, но преди два дни дребното си спеше по час и половина - два в креватчето през деня без грижи. Но днес, нали имам да върша работа, реши да съм дежурна до количката Simple Smile Все пак поспа почти два часа, тъй че съм доволна.

А както ми се мръщеше на яденето тази сутрин, така освирепя от глад на обяд и си опрахосмучи яденето. И после нещо се замотах с чистенето като се събуди и закъснях малко със следобедната закуска. Направих му каша с кисело мляко и череши и пак ги опрахосмучи Simple Smile Можело значи да се яде и без играчки Simple Smile

Нъти, аз започнах да му давам да гризе бебешки бисквити преди повече от месец(май беше на 7 месеца). Първо смучеше и въобще не искаше да дъвче, но изведнъж му се получи. Забелязах го, че ако е налапал някое голямо парче го избутва от устата с език. Сега задължително гледам храната да е на парченца, защото не иска да яде изцяло пасирани храни. Само за киселото мляко прави изключение и то не винаги. Дай му хляб на детето, не го мъчи със сирене Simple Smile (шегувам се, идеята е да е нещо мноооого вкусно)

Хайде лека и спокойна нощ на всички мами и бебоци Simple Smile

# 506
Ще вдигам банкет ! Качили сме цели 260 грама  Laughing Минахме 8 кг с цели 100 грама  Hug Минахме и ортопед и каза да хвърляме обувките на К....в и К...в ,споделям да знаете Simple Smile
За къпането в  седнало
 положение - мм я научи "къде е душчето" и като погледне нагоре ...Има и вариант с едни меки канчета,които заематформата на главичката имисля,че е добра идея Simple Smile .
Днес ми се сйаоа настроението. Педито ми аъобщи,че щом повръща от млеката ,значи и другите няма да понесе и ще се кърмим до есента Sad
За заспиването на негърда  Laughing -поплаква малко и накрая заспива или седнала в мен или като маймуна на клон.Иначе вечерното сама си беше почнала да се отказва и вече трета вечер заспива като се търкаля 20 мин на спалнята и накрая като я гушнем и заспива на секундата. А през деня първия ден спа 40мин,втория -2 часа, днес 2 и 10 мин. Увеличава постепенно. Simple Smile
И аз бих взела бавачка и се замислям все по-често,че иначе до 5ти клас трябва да си стоим в къщи.Подкрепям
напълно,стига да имаш доверие Simple Smile Лично аз бих имала повече доверие на препоръчана жена,отколкото на бабите.ни.
Сори за хаотичния пост Simple Smile

# 507
  • София
Добре де, тези макарони и юфки пасирате ли ги?
Да, пасирам. Искаше ми се да кажа ''не'', но все още не приема парчета в храната си и просто ги изплюва.

Espresso, браво за качването и напредъка със заспиването Peace А от всички АМ ли повръща? Дори и от антирефлуксните Shocked

# 508
  • София
Здравейте....минавам на бързо, че вчера ми се обадиха, че изпита ми за главен асистент ще е понеделник на 01 Юни и нямаше време да влизам ми веднага се хванах с четене. Дипломирането мина добре....малкия се държа прилично Simple Smile викам си може да се научи да пляска т.к. след всяко обявяване на доктор и темата му се пляскаше и той много се впечатляваше. Simple Smile Със silvi се запознахме набързо, че нямаше време за повече Simple Smile
Като започнах да давам на Боян да яде сам положението беше трагично но последните две седмици или една (май точно като навърши 9 месеца) забелязах голям прогрес. Вече дори и банана си яде сам, а преди му беше трудно т.к. е хлъзгав и постоянно го изтърваше и не можеше да го докара до устата. Сега се справя чудесно. Вчера докато вечеряхме изрупа цяла филийка сухар (купен), толкова бързо ги омиташе парчетата, че дори не успявах да разбера какво става. Давам му и почвам и аз да ям и като го погледна парченцето го няма и той зяпа за още. Първо мислех че го изтървал някъде, но после видях че си го излапва. Та тренинг трябва и да се дават първо обичани неща. Въпреки че яде солидно около 18:00 следобедната каша, като седнем да вечеряме около 20:00 винаги му давам нещо. Хляб, сухар, банан, нещо ако съм пекла с оризово брашно и плодове. Пробвала бях и с ябълка и морков, но нали ви казах той гризе и ме е страх от парченца, но като гледам напоследък прогреса може да опитам пак. Тази сутрин и аз съм препекла филийка (вчера опекох пак един голям хляб с квас) и сварих яйце и мисля за закуска да му дам парченца от препечената филийка с масло и отгоре сирене и жълтък намазано да видим как ще се справи. Реших да дам жълтъка за закуска, а не към зеленчуковото на обед т.к.  на закуска гарантирано се храни добре и ще изяде всичко. Обеда продължава да ни е проблемен. Има дни и дни.....

Хайде това от мен, че спи и да взема да почета преди да се е събудил. Добре, че и времето се развали та да не ми е гузно, че няма да го извеждам, за да чета.

# 509
  • София
...само ще изчакам да видя дали още някой детски магазин ще направи намаления за първи юни  Sunglasses
Ако разберете за други магазини (освен новият Хиполенд, за който Ижинка сподели) с промоции, споделете, че искам да купя някои нещица.

Ние подложки в количките нямаме, нито на лятната, нито на голямата. Тя вече в количката не спи. Голямо изключение е, ако заспи. Повече се поти в кошницата за кола и затова ми се иска да купя вече столче за кола, в което да седи. Като заспи в кошницата и я вадя все едно от коритото за къпане, цялата е потна.

Маникюр, педикюр... това са неща, за които принципно се грижа сама, но сега не ми остава време. Дори да спи, представям си как си накисвам краката в легена и тя се събужда и т.н. Но си е хубаво от време на време професионалист да се погрижи. Въпреки че, за тези процедури не съм намерила точния салон/човек и може би това ме спира. Все или хигиената не им е на ниво, или пък нещо човека не ми е приятен и т.н. ... претенции.  Laughing

Относно храненето сама, аз дори не съм я пробвала Миа. Страх ме е от задавяне и това си е. А снощи докато вечеряхме я сложих до нас на масата и тя крещеше с пълно гърло за нашето ядене. Накрая омете доста трохички хляб, парченца домат, парченца диня. Явно ще трябва да започна да й давам, но как да превъзмогна страха от задавяне, не знам...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт