Отговори
# 585
И ние имахме "скандал" с обяда  Joy. Нали взех готово от ХерБебе - ми не го иска  Crossing Arms Моите поне със залъгване ги изяжда, а това - не. А на мен ми хареса  Joy. Довечера ще го пробвам и със супата и ще помисля пак за държавната. Питах и за нея - готвят с прясно мляко или с адаптирано, но много се чакало  Thinking
Ходихме и до педи - 8.760 (+500 гр.) и 75 см (+1). Нощното ядене добре му се отразява  Laughing Гледа гърло, гърди -всичко е наред, от какво беше тази температура  newsm78 И зъб не се вижда ...
Вече два пъти спи в лятната количка, обаче само по 30 мин. Сега не знам да се радвам ли, че изобщо спи, или да го мисля, че е само за кратко  Thinking
И накрая - имаме нова колааа - с огроомен багажник, да си носим колкото багаж искаме  Party  Sunglasses Черпя ви виртуално с кой каквото пожелае (за мен сладоледче)  Joy

# 586
Хихи, така виртуално и баба знае Simple Smile бъзикам се. Петрова, честито да ви е возилото!!!
Сега по темите:
Пипи - акото може да мирише по-неприятно заради зъбите. Заради повечето лига и т.н. Мнение на два мнооого различни педиатри. По същата причина може да се разбъзика и коремчето. Ще мине!
Момичета, супата вечер ли я давате. Тоест, замесвате с нея последното млечно хранене ли? Още не съм се престрашила. ..... и бульон за разяжда не някой дава ли? Как се дава бульон с лъжица на буйстващо бебе? Или със шише?
Пффф още нещо исках да пиша....а, да. Спането по корем....умирам от ужас да не се задуши. Уж до годинка нямали рефлекс да се изместват за въздух. Ижинка, щом си го наблюдавала поне ти е мирна главата. Беба напоследък много се върти, иска да спи настрани, по корем и аз все подскачам.  И се сърди като я преместя. ...ще я видим тази работа Simple Smile
Хайде лека ви вечер!

# 587
  • Пловдив/София
Наистина не мисля, че е проблем спането по корем, много го мислите. Те си усещат как им е най-добре и нали могат да се въртят вече, няма как да се задушат. Аз вече го третирам като голямо момче и хич не ги мисля тия работи.
Дано сте прави и да е временно неспането, ще видим.

Да кажа отзиви за детска кухня:

–"Вълшебник"- пасирана- не се хареса
- "Ян Бибиян"- хареса се, но е с прясно мляко и не всичко можех да му давам, затова минахме на
-"Ян Бибиян диета"- от 1 ден сме само, супата и десерта ги яде, основното- не, но той си е такъв. На мен са ми вкусни сравнително.
- "Хер Бебе"0 исках от самото начало, но според женат не били с АМ и нещо не ми ги препоръча

# 588
  • София
И аз мисля, че много сте се шашнали със спането по корем. Поне от месец спи САМО по корем. Май само в количката спи по гръб. И аз мисля, че са големи деца....

Аз вечерята не съм я замесвала и мислях до годинка уж да сме си на мляко за лягане. За бюльон също не съм давала и не съм чувала. Ние сега както правим проблем с обяда не знам. Днеска се изпотрепах да го готвя...е не.....Иначе доста често се случва като яде следобедно в 18:00 което никак не е малко количество и после към 20:00 да получава сухарче, бисквитки, хлебче, баннче...докато ние с ММ се храним и е с нас на масата. Та омита доста......проблема е в зеленчуците и месото.....това дете няма да иска да ги яде....ужас.....ще видим другия месец на кухнята какво ще стане....

# 589
  • България
За спането по корем поне при нас няма никакъв проблем спи от едномесечен и благодарение на това имаме няколко часа здрав сън - спи по дълбоко и по дълго Grinning

# 590
И аз съм чувала, че по корем спят по-добре и по-дълго.
Андреа обаче и до сега си спи по гръб с ръцете над главата като бебе Simple Smile
Коко от 2-3 месеца се изсипва настрани когато го поставя в леглото и спи така, после по някое време си се завърта по гръб и си продължава така. Само еднъж ми се случи да го хвана по корем и честно се зарадвах, ама не повтори Simple Smile

Юфка съм давала веднъж да опита. С пръсти взимах и му пъхах в устата. Непасирана, директно от купата на кака му. Хапна си я така. Сега варя и ще пробвам пак без да я пасирам. Иначе взимам на Крина от Лидл и само изчаквам водата да заври и я пускам вътре. Държжа я докато извадя цедката и купите и веднага вадя. На нея си пише че е готова за 1 минута, така че не я варя много.

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 09:02 от ymemansi

# 591
  • Пловдив/София
Вярно темата замира, щом  и аз влизам от дъжд на вятър, а бях от най-редовните...

Бях измислила хубави морски заглавия за идната тема, но като гледам ще откараме с тази до Нова година Simple Smile)

Има ли някой с избили долни резци (така де..нещо друго долно освен двата по средата)? Зайо има всички признаци за зъбомъка- 3 нощи будене през час, слюнки, всичко в устата...Но си има 6 зъба от над месец вече и не е от тях, може само някой нов да е, а май са след годинката останалите и нищо подуто не напипвам  Thinking Странна работа...Дано започнем да спим, инак денем не е толкова кисел, сутринта си игра сам, усмихва се, само по някое време започва да  мрънка...

# 592
Зддравейте група ,моето детенце също е родено през август,но все още нямаме зъбки и не ходим ,даже  още не лазим.Трябва ли да се притеснявам? Thinking

# 593
  • България
Не. Всяко дете си е индивидуално и се развива по собствения си ритъм.

# 594
Маринела, мн бебета на тази възраст още нямат зъбки и определено не ходят. Някои прохождат без да са пълзяли преди това. Все пак, наблюдавай си детето и ако нещо те притеснява, се консултирай със съответните специалисти.

# 595
И дребното още няма нито един зъб. Не е и пълзял, като е по корем реве. За ходенето обаче вече си обикаля ако е хванат за ръце или в проходилката. Самостоятелно ходене няма, пада като талпа.

Аз за спането по корем не се притеснявам, даже ще спра и да го обръщам. Просто се чудех дали още е опасно или вече може.

# 596
Влизам само с въпрос, че сега не мога повече. Малкия е с лек сопол и реших да му давам витамин Ц. Как точно им давате, че като му налея в устата с лъжицата и той си го изплюва директно и нищо не остава вътре?

# 597
Влизам само с въпрос, че сега не мога повече. Малкия е с лек сопол и реших да му давам витамин Ц. Как точно им давате, че като му налея в устата с лъжицата и той си го изплюва директно и нищо не остава вътре?

Давам със спринцовка, по малко на няколко пъти.

И дребното още няма нито един зъб. Не е и пълзял, като е по корем реве. За ходенето обаче вече си обикаля ако е хванат за ръце или в проходилката. Самостоятелно ходене няма, пада като талпа.

Същата работа е, даже ходи хваната само за едната ръка. Само дето още е с размерите на скарида и постоянно чувам реплики от сорта на : Я пет месечно бебе ходи  Heart Eyes

# 598
  • София
Прибвай със спринцовката от Панадола/Нурофена. Така може малко по-дълбоко в устата да вкараш и да не го изплюе. Последният път така давах. Иии... витамини не се дават вечер, доколкото знам.  Peace

Купих днес обувки, пак тип буйки на КиК. Този път взех по-голям номер, дано не се отваря пак ципа. Тъкмо да взема бели и се отказах, то няма да има чистене..., взех тъмно сини. Сега поне ще имат основание да се обръщат към нея като към момче.  Joy

Кухнята - отказа "Ян Бибиян" за алергични, на мен също не ми хареса на вкус, честно казано. Днес взех "Беборани". Като че ли се хареса. Пак го ударих на молба накрая, но поне отваряше устата. Утре пак сме на нея и ще видим дали ще проверявам и друга. А от юли - държавната. Като гледам как я е подкарала на злоядост може и там да ударим на камък.

Неспането.... Предната нощ по-добре да не си бях лягала. Днес купих Дентокинд и дадох два пъти. Ще видим дали ще има ефект. Местата на венеца на горните леви резци са се подули много. Вдясно няма нищо. Много странно. Дано да е от това.

# 599
  • София
Astined, какъв уолкър взехте? И аз започнах да се замислям, въпреки че съм му взела кола 4в1 и тя има опция за бутане, но уолкърът ми се струва по-удобен.
Mrs.Petrova, честита ви кола - дълго и безаварийно да ви вози Peace
маринела2014, всяко дете си е индивидуално и не трябва да сравняваш абсолютно всичко с другите. А да не говорим, че като цяло за ходене ми се вижда рано още. Ако има ходещи сега, то те са изключение, отколкото правило.
ymemansi, не съм давала вит Ц досега, но защо съм останала с впечатлението, че при сополи се капе в носа newsm78 Shocked
desimira, и аз другата седмица се връщам на ''Беборани'' - така както тази кухня я ядеше, дори и готови пюрета не лапаше. Обаче мисля да минавам на менюто за 10+ месеца вече.

Вчера детегледачката изкара първите си два часа с Никола. Общо взето - човекът осъзна, че мама няма да е винаги до него и реши да протестира ooooh! Трябваше да яде навън, но отказа макароните със сирене и го оставих с жената, докато отида до вкъщи да му направя каша. На 50м от нас бяха и излизайки от входа виждам количката как се приближава към мен, а той отвътре плаче и гледа към мен. Жената искаше да го нахрани - като я заключи тази уста, няма отваряне - въпреки, че любимата си каша яде. Половин час се мъчихме да го нахраним - накрая гледа едни големи деца как си играят и успяхме да му набутаме храната. После отказа и да заспи в количката и рева. В петък пак ще идва за два часа да видим какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт